vasilios_n Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 1 hour ago, LuNaTiC said: Εγώ δεν θα έπαιρνα κάτι τόσο μικρό στο οποίο να έψαχνα την τέλεια τεχνολογία... απο την άποψη οτι οκ και το τέλειο tweeter να έχουν μπορεί να στερούνε άλλες δυνατότητες. Νομίζω είναι καθαρά στο τι θέλει να κάνει ο καθένας. Προφανώς και για τις δικές σου ανάγκες μάλλον το έχεις ψάξει καλύτερα και σου ταιριάζει... οπότε... εσύ ξέρεις Με αφηνουν στην ιδεα τα radiators και μονο
lnwolfgr Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 4 ώρες πριν, vasilios_n είπε Μονο και μονο θεωρω πως ισως προτιμησω τα D3V λογου Ribontweeter και κονου αλουμινιου, εχω άλλα μεγαλητερα τα focal με αλουμινιου τουιτερ αλλα μου εχει κολησε η ιδεα να παρω κατι καλητερο σε τουτιερ και γιατι οχι και ''κονου αλουμινιου' Καλύτερα η χειρότερα, αυτό είναι υποκειμενικό ανάλογα με της ακουστικές σου προτιμήσεις. Θα ειναι σίγουρα διαφορετικά, πριν κάνεις καμία κίνηση προσπάθησε να τα ακούσεις πρώτα. 👍 2
LuNaTiC Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου Μου τα έχεις ξαναπροτείνει, ξέρεις ποιά είναι η φάση... γενικότερα μου αρέσει να το ψάχνω πολύ το κάθε θέμα ... ποτέ δε μου αρέσει μια ξερή απάντηση ΠΑΡΕ ΑΥΤΟ... αν είχες αιτιολογήσει έστω κάτι για το οτιδήποτε απο αυτά θα τα κοίταζα όντως πολύ πιο σοβαρά. Σε ευχαριστώ όπως και να έχει για τον χρόνο σου... Πιστεύω πως οτι και να πάρεις στο τέλος πάντα θα θέλεις και κάτι καλύτερο ειδικά σε όσους έχουν και γενικότερα τέτοιο μικρόβιο
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 8 ώρες πριν, LuNaTiC είπε η αλήθεια είναι οτι μόλις έκανα αυτό που είπες... Μπράβο σου που το δοκίμασες. 7 ώρες πριν, LuNaTiC είπε σε ένα ίδιο κομμμάτι με την ίδια ένταση ήχου είδα διαφορές της τάξεως του 1 με 2 μονάδες... είναι αυτό αρκετό για να πείς οτι τα είχα λάθος ? Ναι, τόσο ακριβώς θα μάντευα ότι χάνεις από λανθασμένη πολικότητα. Από ένα έως δύο dB. Λόγω του ότι τα έχεις σχετικά κοντά μεταξύ τους. Άρα είναι αρκετή διαφορά, ναι. Για να το ποσοτικοποιήσω, έστω ότι ο yamaha s201 σου είναι 2x 100w, όσο τον δίνει η εταιρία. Με απώλειες της τάξης του ενός dB, θα αποδίδει για 2x 80w και με απώλειες της τάξης των δύο dB, θα αποδίδει για 2x 63w. 8 ώρες πριν, LuNaTiC είπε κατάλαβα κάποια διαφορά στον ήχο δίχως όμως να μπορώ να καταλάβω αν είναι πιο σωστό ή όχι.. Αναμενόμενο. Για αυτό σου είπα να επικεντρωθείς στο να εντοπίσεις διαφορετική ένταση. Πιο σωστό είναι με την πολικότητα που παίρνεις τη μεγαλύτερη ένταση. Το ξεκαθάρισα στην προηγούμενή μου ανάρτηση. Με το να τα έχεις με λανθασμένη, αντίθετη πολικότητα το ότι χάνεις σε ένταση είναι ένα εύκολα μετρήσιμο, δευτερεύον αποτέλεσμα. Το πρωτεύον αποτέλεσμα που το προκαλεί, είναι ότι κάποιες συχνότητες χάνονται τελείως. Ενώ τα ηχεία τις αποδίδουν ακυρόνονται πλήρως μεταξύ τους και δεν ακούγονται καθόλου. Όχι μόνο στη θέση ακρόασης, αλλά πουθενά μέσα στο δωμάτιο. Λέγεται comb filtering (χτένι ή χτένια σε ελληνική αργκό ηχοληπτών) και είναι το ίδιο φαινόμενο που δημιουργείται και από τους τοίχους. Επομένως τα ανθρώπινα αυτιά είναι και πολύ συνηθισμένα σε αυτό. Δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα. Το αντιλαμβάνονται ως κάτι συνηθισμένο ή ως ένα αναγκαίο κακό. Αν δε ζεσταινόταν υπερβολικά ο ενισχυτής σου, ίσως δεν το παρατηρούσες ποτέ. 8 ώρες πριν, LuNaTiC είπε η χρήση του sub είναι κυρίως για μουσική και οτιδήποτε άλλο χρήση μπορεί να έχει σε daily usage του υπολογιστή... ίσως κανά game κτλ ... για ταινίες μου είναι αδιάφορο...το οτι θα υπάρχει οκ μπορούμε να το πούμε ως ένα plus. θεωρείς οτι θα έχω πρόβλημα ? Ναι, θεωρώ θα έχεις πρόβλημα, θα του προκαλέσεις βλάβη εκτός της πολύ περιορισμένης του εγγύησης (αν έχει) σε λιγότερο από μήνα, αλλιώς δε θα έγραφα τίποτα. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα να κάτσεις μερικές νδομάδες να ακούσεις τα ηχεία σου με την ορθή πολικότητα πλέον, σα να ήταν καινούρια, σαν να μην τα είχες για μερικούς μήνες ήδη και να αποφασίσεις από την αρχή, αν τα θέλεις τελείως on-axis ή ελαφρώς off, αν θέλουν λίγο EQ ή καθόλου και αν σου λείπουν μπάσα και χρειάζεσαι subwoofer. Αν τελικά χρειάζεσαι subwoofer προτίμησε συμβατικό bass reflex (με σωλήνα). Τέτοιου τύπου είναι τα περισσότερα subwoofer, αλλά όχι όλα. 8 ώρες πριν, vasilios_n είπε Καλησπερα, πιστευεις οτι το σετακι αυτο ασ πουμε https://www.skroutz.gr/s/59046609/Adam-D3V-Aytoenischyomena-Icheia-Studio-Monitor-3-Dromon-me-Bluetooth-Zeygos-Mayro.html Αναφερόμουν σε subwoofer προηγουμένως, μιλώντας για τα passive radiators, και μάλιστα δεκάιντσο διαφημιζόμενο ως 200w rms / 330w peak power. Ζητώ συγγνώμη που παρέληψα να το αναφέρω. Λογω του ότι τα Adam D3V προορίζονται για χαμηλόντιμπη χρήση δορυφόρου και όχι subwoofer συν του ότι είναι πολύ λιγότερα watt και έχει dsp με τα 50Hz και κάτω σίγουρα κομμένα μαχαίρι σε κάθε ρύθμιση, το πρόβλημα μικραίνει αρκετά και γίνεται αρκετά πιο διαχειρίσιμο. Είναι πολύ πιθανό να μην έχει θέμα υπερθέρμανσης και αξιοπιστίας. 8 ώρες πριν, vasilios_n είπε Θα εχω θεμα βαση των radiators, γενικα ειναι ολα ουνα φατσα ουνα ρατσα η διαφερουν γενικα; Έχει κώνο αλουμινίου στο passive radiator και η συνολική ικανοτητα του ηχείου να απάγει τη θερμότητα μπορεί να διπλασιάζεται ή μέχρι και να τετραπλασιάζεται σε σχέση με το να είχε χάρτινο ή πλαστικό κώνο το passive radiator. Άλλος ένας παράγοντας που το βοηθάει σίγoυρα. Πάντως είναι πολύ λίγα ντεσιμπέλ και αυτά τα λίγα ντεσιμπέλ δε σου εγγυάται ότι θα τα παίρνεις στα μπάσα παρατεταμένα (όπως και οι υπόλοιποι κατασκευαστές, άλλωστε και όπως και για των άλλων τυπων ηχεία (reflex, κλειστά, χωνιά, bandpass)). Το ότι κατεβαίνουν flat στα 90Ηz και είναι μόνο -1 dB στα 60Ηz, είναι τελείως άσχετο με το να θα παραμορφώνουν και πόσο, όταν δυναμώσεις λίγο. Προσωπικά, δεν έχω την παραμικρή περιέργεια να μάθω ακριβώς πως ακούγονται. Γνωρίζω όμως ότι έχεις προτίμηση στα μικρά ηχεία και δε θα επιμείνω. Μπορεί να είναι καλή επιλογή για εσένα και τις απαιτήσεις σου σε ένταση. 8 ώρες πριν, vasilios_n είπε αλλα μου εχει κολησε η ιδεα να παρω κατι καλητερο σε τουτιερ Μάρκετινγκ λέγεται συχνά αυτό το κόλλημα. Τα θεωρώ υποδεέστερα από όλα τα tweeter θόλου (dome tweeter). Αυτό γιατί για να παρουσιαστούν ως ανώτερα από τα dome tweeters εκεί που τα dome tweeters ουτως ή άλλως υπερτερούν των μεγαφώνων κώνου και η χρήση τους είναι ήδη μονόδρομος, έχουν χειρότερη απόδοση στις δύο πιο περιοριστικές απόψεις της απόδοsης των dome tweeters: α.) Χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια ακτινοβολίας για να κατέβουν εξίσου χαμηλά με τα dome. Η μεγαλύτερη επιφάνεια ακτινοβολίας τα κάνει πιο κατευθυντικά, πιο "στενά". Τα dome είναι ήδη αρκετά στενά. Για αυτό τα ribbon συχνά διαφημίζονται για χρήση monitor, ένα άτομο. Σε πολλές περιπτώσεις δεν κάνουν καν για δύο, άλλα θα ακούει ο ένας άλλα ο άλλος. β.) Χαμηλότερη ωφέλιμη παλινδρόμιση. Ακόμα και αυτή τη μικρότερη επέκταση προς τα κάτω (στα μεσαία) γίνεται πιο δύσκολο να τη διατηρήσουν σε μεγάλες εντάσεις χωρίς να παραμορφώνουν και χωρίς να σκιστούν. Ζητάνε πιο ψηλά crossover points και φορτώνουν τα πριμομεσαία στα wooferάκια κώνου. Ενώ υπάρχουν dome που μπορούν να χωθούν μέχρι τα μεσαία μεσαία (~1kHz) και να τα αποδώσουν ποιοτικοτερα από τα woofers. Tα ribbon δε μπορούν να κάνουν κατι τέτοιο. Για μένα τα ribbon, όπως και τα planar έχουν χρήσεις, αλλά είναι ανώτερα συνήθως σε πανάκριβα τετράδρομα και πεντάδρομα συστήματα. Για πιο budget συστήματα με λιγότερους δρόμους, τα dome tweeters πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα, δεν είναι απλά πιο φτηνά. Μεταξύ των dome έχω μια ελαφριά προτίμηση στα υφασμάτινα (silk dome), αλλά οι διαφορές είναι στις λεπτομέρειες και δεν είναι μεγάλες. Υπάρχουν και εξαιρετικά μεταλλικά tweeters. 3
LuNaTiC Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Για ποιο λόγο θα προκαλέσω βλάβη? Τι εννοείς? Βλάβη στο Subwoofer ? Στην πολικότητα που εγώ μέτρησα... μπορεί και λανθασμένα 1-2 db ... δεν ακούω τον ήχο κάποιου που μιλάει η τραγουδάει στο κέντρο καθαρά όπως διάβασα οτι μάλλον πρέπει να συμβαίνει αλλά διάσπαρτα... με την αρχική μου θέση το ακούω πιο καθαρά...έτσι έχω την εντύπωση.... btw η πολικότητα δεν έχει να κάνει με το πως θα πρεπει να συνδέει τα καλώδια απο τον ενισχυτή στα ηχεία? Τα είχα βάλει όπως πρέπει στα χρώματα τους...γιατί να είναι λάθος ?
zacharis1955 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Στις 31/7/2025 στις 11:30 ΜΜ, LuNaTiC είπε Μου τα έχεις ξαναπροτείνει, ξέρεις ποιά είναι η φάση... γενικότερα μου αρέσει να το ψάχνω πολύ το κάθε θέμα ... ποτέ δε μου αρέσει μια ξερή απάντηση ΠΑΡΕ ΑΥΤΟ... αν είχες αιτιολογήσει έστω κάτι για το οτιδήποτε απο αυτά θα τα κοίταζα όντως πολύ πιο σοβαρά. Σε ευχαριστώ όπως και να έχει για τον χρόνο σου... Πιστεύω πως οτι και να πάρεις στο τέλος πάντα θα θέλεις και κάτι καλύτερο ειδικά σε όσους έχουν και γενικότερα τέτοιο μικρόβιο Καλό το ψάξιμο, αρκεί όμως να ξέρεις τι ψάχνεις. 1 1
LuNaTiC Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Γι αυτό και ρωτάμε και θέλουμε και μια ανάλυση απο αυτούς που ξέρουν ! 1
vasilios_n Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 12 hours ago, zacharis1955 said: Καλό το ψάξιμο, αρκεί όμως να ξέρεις τι ψάχνεις. Δικιο εχεις φιλαρακι αυτο να λέγετε Επεξ/σία 2 Αυγούστου από vasilios_n
vasilios_n Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) On 01/08/2025 at 01:26, PC_Science_Lefkada said: Προσωπικά, δεν έχω την παραμικρή περιέργεια να μάθω ακριβώς πως ακούγονται. Γνωρίζω όμως ότι έχεις προτίμηση στα μικρά ηχεία και δε θα επιμείνω. Μπορεί να είναι καλή επιλογή για εσένα και τις απαιτήσεις σου σε ένταση. Αυτο εχει τιτάνιου dome, για τα GOLD 5 η D3V είμαι, λες να μετανιώσω για τα D3V λόγου οτι δεν ειναι μεταλικο ; Τα ηχεια στο pc δεν τα ανεβαζω σε ενταση, μονο για nearfield σε χαμηλες εντασεις, εχω τα JBL arena 130 για αυτο. https://www.skroutz.gr/s/20839934/Tannoy-Gold-5-Aytoenischyomeno-Icheio-Studio-Monitor-2-Dromon-200W-Temachio-Mayro.html Επεξ/σία 2 Αυγούστου από vasilios_n
LuNaTiC Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου Να πω ότι παρέλαβα το sub... Εντάξει παρα-είναι δυνατό μάλλον για τον χώρο μου... δεν το ανοίγω ούτε στο 1/4 για υπερκαλύπτει οτιδήποτε και αν παίξω σε μουσική... Το μόνο θεματάκι που έχω είναι οτι επειδή συνδέθηκε στην μοναδική επιλογή του REC OUT δεν μπορώ να αυξομειώσω την ένταση αντίστοιχα με την ένταση των ηχείων... Δεν ξέρω αυτό αν μπορεί να λυθεί κάπως.. Dac?? Anyway ... κλασικά το σκαλίζω όλη την ώρα σχετικέ με crossover κτλ.... με ένα φίλο που το βάλαμε μου είπε να το αφήσω στο 50hz ... εγώ μάλλον θέλω να το πάω λιγάκι παραπάνω... το κάνω γενικότερα αλλά δεν μπορώ να πω με ειλικρίνεια οτι αντιλαμβάνομαι ΤΡΕΛΗ και ΕΜΦΑΝΗ διαφορά ίσως με τον καιρό... το phase είναι στο 0 και τοποθετήθηκε κάτω απο το γραφείο μου / πίσω απο τον υπολογιστή σχεδόν στα πόδια μου. Φαίνεται αρκετά ποιοτικό. βάρος περίπου 15 κιλά θα έλεγα Να ρωτήσω κάτι σχετικά με την ρύθμισης της έντασης... Εχω ένα προγραμματάκι στο κινητό που μου δείχνει ένα equalizer live γραφημα ενω "ακουει" ήχους.... Δοκιμάζω να παίξω κάποιο τραγούδι και βλέπω πολύ άνετα τα χαμηλά να ξεπερνάνε ψηλότερα απο όλο το γράφημα... έτσι πηγαίνω και το χαμηλώνω λίγο και το φέρνω σε μια πιο ισσοροπημένη θέση ... παρόμοια με τον ψιλών κτλ ... είναι αυτή μια σωστή προσέγγιση για το πόσο αναλογικά θα πρέπει να παίζει το sub ή δεν σημαίνει κάτι? Μπακαλίστικα αλλιώς χωρίς εφαρμογές και hardware υπάρχει τρόπος να βρεις ποιό είναι το hot spot για την αναλογη ένταση που παίζουν τα ηχεία σου να βάλεςι σε αντίστοιχη το sub ? 1
mandragoraSCR Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου γενικα πρεπει να βρεις τροπο ωστε οταν ανεβαζεις το volume στα ηχεια σου αντιστοιχα να ανεβαζει και στο sub αλλιως δεν θα ακουσεις ποτε σωστα. η αληθεια ειναι οτι εκει δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι δεν ξερω πως εχει γινει η συνδεσμολογια για την ρυθμηση gain που αναφερεις καλο ειναι να μην το παρακανεις για να μην σου καλυπτει τις αλλες συχνοτητες. ο τροπος που το μετρας εστω και μπακαλιστικα ειναι σωστος γιατι σου δεινει εστω μια εικονα με το τι γινεται.....οποτε εκει εισαι κομπλε για το crossover θα πρεπει να δεις το ευρος συχνοτητων που παιζουν τα ηχεια σου πχ αν ειναι απο 50Hz-20KHz θα ρυθμισεις το sub σου κοντα στα 50Hz. Ισως ενα κλικ παραπανω 1
chrisde Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Για το crossover ισχύει ό,τι είπε ο φίλος από πάνω, βάλτο κοντά στα 55-60 αν είναι 50-200 κοκ. Για το άλλο θα βάλεις ένα fixed volume στο sub και ένα fixed στα ηχεία/ενισχυτή, όποιο σου κάθεται καλύτερα στο αυτί. Την ένταση θα την ρυθμίζεις μέσω windows είτε μέσω πληκτρολογίου, είτε μέσω ενός volume knob όπως αυτό είτε μέσω dac αν θέλεις. Άμα θες σε κάποιο ήχο να αυξομοιώσεις το sub μπορείς on the fly πχ να αυξήσεις το vol των ηχείων/ενισχυτή μόνο και να μειώσεις το vol των win οπότε έτσι μειώνεις το vol του sub αν δεν θες τόσο μπάσο στο συγκεκριμένο κομμάτι διατηρώντας την ίδια συνολική ένταση ή φυσικά το ανάποδο αν θες περισσότερο μπάσο. Εγώ προσωπικά τη συνδεσμολογία δεν την έκανα με High Level in/out, αλλά με line in/out. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από chrisde 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου Στις 2/8/2025 στις 2:25 ΜΜ, vasilios_n είπε Αυτο εχει τιτάνιου dome, για τα GOLD 5 η D3V είμαι, λες να μετανιώσω για τα D3V λόγου οτι δεν ειναι μεταλικο ; Τα ηχεια στο pc δεν τα ανεβαζω σε ενταση, μονο για nearfield σε χαμηλες εντασεις, εχω τα JBL arena 130 για αυτο. https://www.skroutz.gr/s/20839934/Tannoy-Gold-5-Aytoenischyomeno-Icheio-Studio-Monitor-2-Dromon-200W-Temachio-Mayro.html Τα Tannoy Gold 5 είναι πολύ πιο ισορροπημένα από τα Adam D3V, ανώτερα συνολικά και σε πολύ λογική τιμή. Tα Adam D3V δεν μπορώ να πω ότι έχουν tweeter. Κροσαρισμένα ονομαστικά στα 4kHz, στην πράξη 5kHz, είναι σωστότερο να τα αποκαλέσουμε supertweeter. Προσεγμένο σχέδιο, αλλά αν δεν είναι απαραίτητο το πολύ μικρό του μέγεθος, υπολείπονται.
LuNaTiC Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 10 ώρες πριν, chrisde είπε Για το crossover ισχύει ό,τι είπε ο φίλος από πάνω, βάλτο κοντά στα 55-60 αν είναι 50-200 κοκ. Για το άλλο θα βάλεις ένα fixed volume στο sub και ένα fixed στα ηχεία/ενισχυτή, όποιο σου κάθεται καλύτερα στο αυτί. Την ένταση θα την ρυθμίζεις μέσω windows είτε μέσω πληκτρολογίου, είτε μέσω ενός volume knob όπως αυτό είτε μέσω dac αν θέλεις. Άμα θες σε κάποιο ήχο να αυξομοιώσεις το sub μπορείς on the fly πχ να αυξήσεις το vol των ηχείων/ενισχυτή μόνο και να μειώσεις το vol των win οπότε έτσι μειώνεις το vol του sub αν δεν θες τόσο μπάσο στο συγκεκριμένο κομμάτι διατηρώντας την ίδια συνολική ένταση ή φυσικά το ανάποδο αν θες περισσότερο μπάσο. Εγώ προσωπικά τη συνδεσμολογία δεν την έκανα με High Level in/out, αλλά με line in/out. η συνδεσμολογία έγινε στο IN R-L LFE από το REC OUT του Yamaha s201
chrisde Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 1 ώρα πριν, LuNaTiC είπε η συνδεσμολογία έγινε στο IN R-L LFE από το REC OUT του Yamaha s201 Συνδέεις soundcard με line in του woofer και το line out του woofer με line in του yamaha. Το rec out ειναι για σύνδεση με recording devices. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα