lnwolfgr Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 8 λεπτά πριν, panos0100 είπε Αυτοενισχυομενα δε θέλω γιατί έχω τον ενισχυτή Yamaha Rn600 τα polk δεν τα χωνεψα καθολου ειχα ακουσει και δεν μ αρεσαν και ποιο ακριβα μοντελα, είχα σκεφτεί και τα Akoustic Energy-AE100 2 ητανε και ποιο φτηνα τα Aelite 1 βγαινουν κοντα στα 500€ άλλα δεν ξέρω διαφορά απο 4ohm σε 8ohm είναι καλύτερα η χειρότερα νομίζω τα 8ohm είναι λιγο ποιο βαρια στον ηχο ποιο ζωντανά, στις καφετέριες δεν ξερω τι βαζουν και παιζουν τοσο ωραια, βεβαια εκει ειναι τελικοι οι ενισχυτες αν το λεω σωστα Εχω στο υπνοδωμάτιο τα monitor audio bronze 2 το προηγούμενο μοντέλο από αυτά που σου πρότεινε ο Βασίλης και είναι πολύ καλά ηχεία με γεμάτο μπάσο και καλή ανάλυση. Το πόσο δυνατά ακούγεται ένα ηχείο δεν το καταλαβαίνεις στα watt άλλα στο πόσο ευαίσθητα είναι.
zacharis1955 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, panos0100 είπε Τελικα παιδια για hi fi ηχεια που ειχαμε πει, αποφασισα οτι στα βρετανικα ανηκω ποιο πολυ, πηρα κατι klipsh τα R51M και δεν μ αρεσαν καθολου, ειχα παρει κατι yamaha ns-bp 401 και εκεινα δεν μ αρεσαν, ημουν τωρα μεταξυ Mission LX2 Wharfedale 12,1 (ειχα παλια κανει το λαθος και πηρα τα 11.2 και ειχανε τρομερα βαρυ μπασο) και τελευταια τα Acoustie Energy Aelite 1 μετα σκεφτηκα τα KEF Q150 αλλα ειναι παλια ηχεια και δεν τα εχουνε αλλο, μου προτειναν τα Q A1 Meta δυστηχως δεν υπαρχει η δυνατοτητα να τα ακουσω γιατι δεν υπαρχουν και μαγαζια για να παω, εβαλα παραγγελια τα Acoustic Energy Aelite 1 ελπιζω να εχουνε καλο ηχο, κρυσταλινο για Λαικο εντεχνο 80s παλια ξενα και λιγο ροκ αλλα θελω αυτη την λεπτομερεια στον ηχο τον κρυσταλινο που λεμε, τα ηχεια που εχω τωρα ειναι των 100€ A dastra AB 5 και εχουνε τελειο ηχο, αλλα θελω τον ιδιο ηχο με ποιο πολυ δυναμη γιατι ειναι μικρα 50W 4ohm. Επισης αλλο θεμα που εχω ειναι η πηγη ηχου, απο καρτες ηχου ειχα την Creative ZE καρταρα σαν να ειχα ηχεια πολυ ποιο ακριβα εκει εβγαινε ο κρυσταλο ηχος που ηθελα, μετα εβαλα την Creative Χ3 ακομα ποιο δυναμικη εξωτερικη καρτα 32Bit εβαλα την X4 γιατι χαλασε η X3 αλλα τωρα που την εβαλα ειναι χαλια και θελω την X3 παλι Dali Oberon 3 https://www.thas.gr/index.php?route=product/search&search=Dali Oberon 3&description=true https://www.dali-speakers.com/en/products/oberon/oberon-3/ Επεξ/σία 27 Μαρτίου από zacharis1955 2
Chris2756 Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Στις 24/3/2025 στις 2:24 ΜΜ, Vassilis_24 είπε Σε αυτά τα χρήματα πάντως νομίζω ότι είναι καλά και μάλλον θα πάω προς τα εκεί, σ'ευχαριστώ Για ψαξε αποκριση συχνοτητων γουφερ και δορυφορων και πες μου ενα κενο, καπου μεταξυ 120-180 Hz, αν θυμαμαι καλα, ποιο ηχειο απο ολα θα τις αναπαραγει? 1
mandragoraSCR Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Chris2756 είπε Για ψαξε αποκριση συχνοτητων γουφερ και δορυφορων και πες μου ενα κενο, καπου μεταξυ 120-180 Hz, αν θυμαμαι καλα, ποιο ηχειο απο ολα θα τις αναπαραγει? Γιατι νομιζεις οτι θα καταλαβει οτι θα λειπουν αυτες οι συχνοτητες? οι περισσοτεροι διαλεγουν ηχεια βαση της εμφανησης, τι χρωμα ειναι κλπ. κανεις δεν βλεπει χαρακτηριστικα, βασικα και να τα δουν δεν θα καταλαβουν κατι ο αλλος τους πεταει ενα ξερο λινκ τα βλεπουν τους αρεσουν εμφανησιακα τους κανει το χρωμα η τιμη μεσα στα πλαισια και τα παιρνουν gg 3 2
panos0100 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Chris2756 είπε Για ψαξε αποκριση συχνοτητων γουφερ και δορυφορων και πες μου ενα κενο, καπου μεταξυ 120-180 Hz, αν θυμαμαι καλα, ποιο ηχειο απο ολα θα τις αναπαραγει? Έψαξα με για συχνότητες με βάση αυτά πήγα στα Klipsch R51M πουλάει πάρα πολύ με είπε το μαγαζί που τα πήρα ωραία ηχεία υψηλά DB μεγάλο φάσμα συχνοτήτων και τελικά δεν μ άρεσαν, τους έλειπε κάτι στις ψηλές είχανε μια φωτεινότητα όπως γράφει και η klipsch μετά άκουσα και wharfedale 12.1 πάρα πολύ μπάσο ωραίο σαν ηχείο στις ψηλές άλλα το μπάσο είναι τόσο δυνατό και ήτανε και φλατ κιόλας ο ενισχυτής άλλα το μπάσο κάλυπτε τις ψιλές, άλλα το βρετανικό το ηχείο συνεχίζω να το υποστηρίζω δεν ξέρω έχει αυτό τον ήχο τον συγκλονιστικό τον αναλυτικό τον κρυστάλλινο δεν κατάφερα σε άλλα ηχεία να το βρω αυτό. Και εδώ έρχεται κάτι που λέγεται Dac και δίνει την κυματομορφή την πηγή που λέμε, τόσα χρόνια είχα την onboard κάρτα ήχου, μετά πήγα σε μια Asus xonar εκεί ήτανε που άρχιζα σιγα σιγα να ανακαλύπτω ήχους που δεν είχα ξανά ακούσει με τα φτηνά ηχεία τα Adastra AB-5 των 150€ που έχω τώρα, αν βάλω το bluetooth του ενισχυτή που είναι και ακριβός Yamaha RN 600 δεν είναι τόσο καλό ή δεν αρέσει σε εμένα. Τελικά μετά την Asus τόλμησα και πήρα τη Creative ZE PCI, ο ήχος παιδιά ανέβηκε τόσο που ήτανε σαν να είχα ηχεία των 1000€ υπερβολή θα πείτε, δοκίμασα μετά τη Creative Χ3 32bit πως καταλαβαίνεις τη διάφορα στις κάρτες ήχου; Έλα που το καταλαβαίνω ακόμα ποιο κρυστάλλινη η X3 καρταρα, επειδή χάλασε σε ένα μήνα, τώρα μέχρι να την αλλάξουν πήρα την X4 το αμέσως επόμενο μοντέλο της Creative χάλια παιδιά δε μ άρεσε το dac όπως και της Creative AE 5 και εκείνη δε μου άρεσε. Τελικά έψαξα να βρω από τις 2 κάρτες Creative δηλαδή την ZE και την X3 ποια dac έχουνε Cirrus Logic CS4270 και AKM AK4377A. Στο θέμα των ηχείων πάντως επειδή άκουσα και Triagle borea 3 και Elac debut 6.3 δεν μου άρεσαν επίσης, γιατι μου λενε οι πωλητές επιμένεις στα Βρετανικά; και το Qacoustic 3020Ι νομίζω βρετανικό όπως το wharfedale δεν μου άρεσε επίσης, βάλαμε κάτι Mission M31i λέω εδώ ήμαστε, άλλα η ιστορία είναι μεγάλη, οποτε ή μένω με τα A dastra ή παμε σε κατι σαν το A dastra άλλα με ποιο ωραίο ήχο ποιο αναβαθμισμένο ποιο κρυστάλλινο και ποιο αναλυτικό μπάσο τόσο όσο ούτε βαρύ ούτε να μην έχει και καθόλου. Εβαλα σε παραγγελια τα Acoustic Energy Aelite 1 παλι λαθος θα κανω πιστεύω ηθελα και τα Qacoustic 150 350 να δοκιμαζα αλλα δεν γινεται αμα δεν τα ακούσεις παμε στην τυχη τωρα Επεξ/σία 28 Μαρτίου από panos0100
Vassilis_24 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 6 ώρες πριν, Chris2756 είπε Για ψαξε αποκριση συχνοτητων γουφερ και δορυφορων και πες μου ενα κενο, καπου μεταξυ 120-180 Hz, αν θυμαμαι καλα, ποιο ηχειο απο ολα θα τις αναπαραγει? Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους 140Hz - 19kHz (Δορυφόροι) 45Hz - 130Hz (Subwoofer) Μόνο 130-140hz φαίνεται να υπάρχει κενό. Έχεις κάποια καλύτερη πρόταση; 1
elpenor Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 6 hours ago, panos0100 said: το αμέσως επόμενο μοντέλο της Creative χάλια παιδιά δε μ άρεσε το dac Στην αρχή σκέφτηκα ότι αποκλείεται να μπορείς να ακούσεις διαφορά ανάμεσα σε DAC, ιδίως χρησιμοποιώντας ηχεία, έχω συγκρίνει κάποια και δεν υπήρχε καμία απολύτως διαφορά. Μετά βλέπω ότι το X4 έχει το CS4382 που είναι 20-25 ετών DAC και κατάλαβα πόσο δίκιο έχεις. Τουλάχιστον το AK4458VN του X3 είναι 11-13 ετών. Πραγματικά το έχει παρακάνει αυτή η Creative. Επεξ/σία 28 Μαρτίου από elpenor 1
mandragoraSCR Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 7 ώρες πριν, panos0100 είπε Τελικά μετά την Asus τόλμησα και πήρα τη Creative ZE PCI, ο ήχος παιδιά ανέβηκε τόσο που ήτανε σαν να είχα ηχεία των 1000€ υπερβολή θα πείτε, δοκίμασα μετά τη Creative Χ3 32bit πως καταλαβαίνεις τη διάφορα στις κάρτες ήχου; Έλα που το καταλαβαίνω ακόμα ποιο κρυστάλλινη η X3 καρταρα, επειδή χάλασε σε ένα μήνα, τώρα μέχρι να την αλλάξουν πήρα την X4 το αμέσως επόμενο μοντέλο της Creative χάλια παιδιά δε μ άρεσε το dac όπως και της Creative AE 5 και εκείνη δε μου άρεσε. Τελικά έψαξα να βρω από τις 2 κάρτες Creative δηλαδή την ZE και την X3 ποια dac έχουνε Cirrus Logic CS4270 και AKM AK4377A Κανε μια χαρη στον εαυτο σου και παρε ενα σοβαρο usb dac. SMSL, Fiio, iFi, Schiit, Topping (chord και audioquest δεν αναφερω γιατι ξεφευγουν πολυ σε τιμη) 2
Chris2756 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Ρε παιδια, αναλωνεστε σε θεματα και λεπτομεριες που μου θυμιζουν παλαιοτερς εποχες που σπρωχναμε 10χιλιαρα σε ηχεια/ενισχυτικα και γραφαμε αποψεις σε περιοδικα ηχου, γιατι δεν εχαμε ακομα ιντερνετ. Με 100 η 200 η και 500Ε δεν μπορεις ναχεις το ηχοσυστημα του μεγαρου μουσικης. Εινα μεν ο υπολογιστης ο ιδανικος προενισχυτης και πηγη, γιατι μπορει να παιξει απο πολλες πηγες ηχου και να διαμορφωσει, ισοστσθμισει, χρωματισει και τεςπα να κανει παπαδες με τα διαφορα προγραμματα ηχου, αλλα υστερει στην τελικη ενισχυση. Στα χρηματα που διαθετουμε οι περισοτεροι για τα ηχεια του PC μας, διαλεξτε ενα ζευγαρακι που να ακουγεται καλα στα αυτια σας (ειναι ο καλυτερος κριτης). Αποφυγετε κατι παραξενα διαστημικα σχηματα, κατι φωτακια λαμπακια κτλ, γιατι το κοστος τους αφαιρειτε απο την ποιοτητα. Να εχουν ξυλινες καμπινες γιατι το ξυλο δινει πιο ομορφο ηχο απο το μεταλο και το πλαστικο. Τωρα αν μπορειτε να κοιταξετε και καποιους παραγοντες οπως αποκρυση συχνοτητων δλδ να μπορουν να αναπαραγουν οσο γινεται συχνοτητες που μπορει να ακουσει το ανθρωπινο αυτι, το να πληρωσεις ταχα μου υπερηχους η υποηχους και να νομιζεις οτι τους ακους, τι να πω? Λογος σηματος προς θορυβο. Σημα ειναι ο ηχος που θελουμε να ακουσουμε, θορυβος ειναι τα διαφορα ηχοσκουπιδια που παραγονται απο την μεταφορα του σηματος απο συσκευη σε συσκευη, απο τα σταδια ενισχυσης κτλ και δεν τον θελουμε. οσο μεγαλυτερο ειναι το νουμερο του σηματος και οσο μικροτερο το νουμερο του θορυβου τοσο πιο καθαρο ηχο ακουμε. Δυνατος ηχος, ξεχαστε τα watt, εδω μετρανε τα db της ευαισθησιας. Σε γενικες γραμμες ενα ηχειο π.χ. με ευαισθησια 90db θα ακουγεται πιο δυνατα απο ενα με ευαισθησια 85db κι ας εχουν τα ιδια watt. Τελος αν μπορειτε να πληρωσετε ηχεια με μεγαφωνα πιο καλης ποιοτητας, απο επεξεργασμενο χαρτι, χαρτοσακουλας μαναβη, λογικα θα παιζουν καλυτερα. Γενικα ισχυει, σε ηχεια/ενισχυτικα το οτι πληρωσεις περνεις. Και φυσικα για ηχεια, ενισχυτικα, πηγες οσο χαμηλοτερη παραμορφωση τοσο καλυτερα 3 1
panos0100 Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 12 ώρες πριν, elpenor είπε Στην αρχή σκέφτηκα ότι αποκλείεται να μπορείς να ακούσεις διαφορά ανάμεσα σε DAC, ιδίως χρησιμοποιώντας ηχεία, έχω συγκρίνει κάποια και δεν υπήρχε καμία απολύτως διαφορά. Μετά βλέπω ότι το X4 έχει το CS4382 που είναι 20-25 ετών DAC και κατάλαβα πόσο δίκιο έχεις. Τουλάχιστον το AK4458VN του X3 είναι 11-13 ετών. Πραγματικά το έχει παρακάνει αυτή η Creative. Αντι καλυτερο μοντελο ειναι χειροτερο και απο μια απλη καρτα ηχου pci το γυρισα πισω για επιστροφη, και θα επιμηνω να γινει αλλαγη του X3 αλλιως θα μιλησω και με την Creative η καρτα στον εναν μηνα εβγαλε προβλημα 10 ώρες πριν, mandragoraSCR είπε Κανε μια χαρη στον εαυτο σου και παρε ενα σοβαρο usb dac. SMSL, Fiio, iFi, Schiit, Topping (chord και audioquest δεν αναφερω γιατι ξεφευγουν πολυ σε τιμη) Δεν τα ξέρω άλλα ναι θέλω κάτι καλό να πάρω, μήπως να ακύρωνα τα ηχεία και να δω για κανένα dac, όλα αυτά που αναφέρεις έχουνε καλό ήχο; Κρυστάλλινο η σύνδεση ειναι με jack; 8 ώρες πριν, Chris2756 είπε Ρε παιδια, αναλωνεστε σε θεματα και λεπτομεριες που μου θυμιζουν παλαιοτερς εποχες που σπρωχναμε 10χιλιαρα σε ηχεια/ενισχυτικα και γραφαμε αποψεις σε περιοδικα ηχου, γιατι δεν εχαμε ακομα ιντερνετ. Με 100 η 200 η και 500Ε δεν μπορεις ναχεις το ηχοσυστημα του μεγαρου μουσικης. Εινα μεν ο υπολογιστης ο ιδανικος προενισχυτης και πηγη, γιατι μπορει να παιξει απο πολλες πηγες ηχου και να διαμορφωσει, ισοστσθμισει, χρωματισει και τεςπα να κανει παπαδες με τα διαφορα προγραμματα ηχου, αλλα υστερει στην τελικη ενισχυση. Στα χρηματα που διαθετουμε οι περισοτεροι για τα ηχεια του PC μας, διαλεξτε ενα ζευγαρακι που να ακουγεται καλα στα αυτια σας (ειναι ο καλυτερος κριτης). Αποφυγετε κατι παραξενα διαστημικα σχηματα, κατι φωτακια λαμπακια κτλ, γιατι το κοστος τους αφαιρειτε απο την ποιοτητα. Να εχουν ξυλινες καμπινες γιατι το ξυλο δινει πιο ομορφο ηχο απο το μεταλο και το πλαστικο. Τωρα αν μπορειτε να κοιταξετε και καποιους παραγοντες οπως αποκρυση συχνοτητων δλδ να μπορουν να αναπαραγουν οσο γινεται συχνοτητες που μπορει να ακουσει το ανθρωπινο αυτι, το να πληρωσεις ταχα μου υπερηχους η υποηχους και να νομιζεις οτι τους ακους, τι να πω? Λογος σηματος προς θορυβο. Σημα ειναι ο ηχος που θελουμε να ακουσουμε, θορυβος ειναι τα διαφορα ηχοσκουπιδια που παραγονται απο την μεταφορα του σηματος απο συσκευη σε συσκευη, απο τα σταδια ενισχυσης κτλ και δεν τον θελουμε. οσο μεγαλυτερο ειναι το νουμερο του σηματος και οσο μικροτερο το νουμερο του θορυβου τοσο πιο καθαρο ηχο ακουμε. Δυνατος ηχος, ξεχαστε τα watt, εδω μετρανε τα db της ευαισθησιας. Σε γενικες γραμμες ενα ηχειο π.χ. με ευαισθησια 90db θα ακουγεται πιο δυνατα απο ενα με ευαισθησια 85db κι ας εχουν τα ιδια watt. Τελος αν μπορειτε να πληρωσετε ηχεια με μεγαφωνα πιο καλης ποιοτητας, απο επεξεργασμενο χαρτι, χαρτοσακουλας μαναβη, λογικα θα παιζουν καλυτερα. Γενικα ισχυει, σε ηχεια/ενισχυτικα το οτι πληρωσεις περνεις. Και φυσικα για ηχεια, ενισχυτικα, πηγες οσο χαμηλοτερη παραμορφωση τοσο καλυτερα Νομιζω εχεις δικιο φιλε μου, και αυτα που εβαλα παραγγελια θα τα ακυρωσω αυτα που εχω τωρα μπωρει σαν μαρκα να μην ειναι γνωστη να ειναι φτηνα των 100€ αλλα παιζουν τοσο ωραια και δυνατα και ειναι μονο 50W τα A dastra AB-5
Chris2756 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου Φιλε αν σου αρεσει αυτο που ακους, η γνωμη η δικη μου και οποιου αλλου περιτευει. Τα κρατας, τα χαιρεσαι, κι οταν χαλασουν, ψαχνεσαι ποια θα αγορασεις. Και τα 50W δεν ειναι λιγα. Ειχα λαμπατο 2x45W με Magnepan ηλεκτροστατικα και χαλαγε ο κοσμος οταν καναμε παρτυ, σε χωρο 50μ.τ. Μονος μου μουσικη, το κουμπι εντασης πανω απο το 6 δεν το ανεβαζα. Τα db οριζουν ποσο δυνατα θα ακουγονται τα ηχεια. 1
zacharis1955 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου Στις 28/3/2025 στις 2:03 ΠΜ, Vassilis_24 είπε Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους 140Hz - 19kHz (Δορυφόροι) 45Hz - 130Hz (Subwoofer) Μόνο 130-140hz φαίνεται να υπάρχει κενό. Έχεις κάποια καλύτερη πρόταση; Come On που θες και πρόταση! 2
Vassilis_24 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 5 ώρες πριν, zacharis1955 είπε Come On που θες και πρόταση! Τώρα είναι αργά. Τα βρήκα και σε προσφορά 130€ κι έφυγε η αγορά, ευχαριστώ!
zacharis1955 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, Vassilis_24 είπε Τώρα είναι αργά. Τα βρήκα και σε προσφορά 130€ κι έφυγε η αγορά, ευχαριστώ! Που τα βρήκες?
panos0100 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 20 ώρες πριν, Chris2756 είπε Φιλε αν σου αρεσει αυτο που ακους, η γνωμη η δικη μου και οποιου αλλου περιτευει. Τα κρατας, τα χαιρεσαι, κι οταν χαλασουν, ψαχνεσαι ποια θα αγορασεις. Και τα 50W δεν ειναι λιγα. Ειχα λαμπατο 2x45W με Magnepan ηλεκτροστατικα και χαλαγε ο κοσμος οταν καναμε παρτυ, σε χωρο 50μ.τ. Μονος μου μουσικη, το κουμπι εντασης πανω απο το 6 δεν το ανεβαζα. Τα db οριζουν ποσο δυνατα θα ακουγονται τα ηχεια. Τα klipsch R51M που ειχα ητανε 93db αλλα απο ποιοτητα ηχου δεν ητανε καθολου καλα, τα πριμα τους ητανε ξερα οχι αναλυτικα μπασο ετσι και ετσι και ειναι δημοφιλη ηχεια απ οτι φενεται και απο τις κριτικες παρολα αυτα δεν μου ταιριαξαν, τελος παντων κραταω αυτα που εχω ακυρωσα την παραγγελια μου των acoustic Energy aelite 1 ισως τα παρω αργοτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα