Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Να δοκιμασεις ενισχυτες class A η AB! Μετα θα ξεχασεις οτι υπαρχει class D

5 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εγώ πιστεύω ότι αυτό είναι μύθος.

Πολύ΄μύθος!

• Like 2
  • Απαντ. 8,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ο καθενας πιστευει οτι θελει, ανεξιθρησκεια εχουμε. Ακομα και οτι ενα ολοκληρομενο, μπορει να δωσει την μελωδικοτητα μιας λαμπας. Αλλος παλι πιστευει οτι ενα ηχειο π.χ. των 100Ε δινει το ιδιο αποτελεσμα με ενα ηχειο π.χ. των 1000Ε

Μαργαριταρι το φυσικο, μαργαριταρι και το τεχνητο, σου λεει. Ομως αλλο το πουλι του ναυτη κι αλλο του καντηλαναφτη! Και το να θελει καποιος να πλασαρει την "σαβουρα" που μπορει να εχει στο μαγαζυ του, νομιμο ειναι κι αυτο!

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 12/6/2025 στις 10:16 ΠΜ, Chris2756 είπε

Ο καθενας πιστευει οτι θελει, ανεξιθρησκεια εχουμε. Ακομα και οτι ενα ολοκληρομενο, μπορει να δωσει την μελωδικοτητα μιας λαμπας. Αλλος παλι πιστευει οτι ενα ηχειο π.χ. των 100Ε δινει το ιδιο αποτελεσμα με ενα ηχειο π.χ. των 1000Ε

Μαργαριταρι το φυσικο, μαργαριταρι και το τεχνητο, σου λεει. Ομως αλλο το πουλι του ναυτη κι αλλο του καντηλαναφτη! Και το να θελει καποιος να πλασαρει την "σαβουρα" που μπορει να εχει στο μαγαζυ του, νομιμο ειναι κι αυτο!

Υπάρχουν class D ενισχυτές εξαιρετικοί και πανάκριβοι, υπάρχουν και σαβούρες όπως σε όλη την γκάμα του Hifi ανεξαρτήτου τιμής, τώρα αν κάποιος θέλει εν έτη 2025 λυχνίες και πικαπ ,ΟΚ δικαίωμα του καθένα να ακούει ότι γουστάρει και όπως γουστάρει 

• Like 3
Δημοσ.

Δεν διαφωνω οτι υπαρχουν class D ενισχυτες πολυ καλοι και ακριβοι. Διαφωνω στο οτι καποιοι συστηνουν D σαβουρα ενισχυτες για κορυφαιους. Εχω στα χερια μου και δοκιμαζω, αρκετο καιρο, δυο ενισχυτες D class. Εναν Fenton AV550BT (5καναλος, αλλα λειτουργω μονο τα δυο κυρια καναλια και εξοδο για ενεργο γουφερ) των 140Ε κι εναν Yamaha WXA-50 των 550Ε. Δεν ειναι το ιδιο, ουτε σε ποιοτητα ηχου, ουτε σε ποιοτητα υλικων. Σηγουρα και με τους δυο κανεις την δουλεια σου, ακομα και με ενα ζευγαρακι ψευτοηχειων των 15Ε. Το θεμα ειναι ποια δουλεια θελεις να κανεις? 

Οσο για λυχνιες και βυνιλια, αυτοι που τα χρησημοποιουν γνωριζουν. Υπερτερουν, σε μουσικοτητα και υστερουν σε πρακτικοτητα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ μπορώ να πω πως είχα πριν λιγο καιρο ηχεία με D αλλα και πιο πρόσφατα. Δεν μου αρέσουν καθολου εν σχεσει των A/B... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως με προενισχυτή λυχνίας είμαι και τρανζίστορ τελικό. Full analog, τον αναλογικό ήχο δεν τον αλλάζω με τίποτα! έχω ακούσει και high end class d ολοκληρωμένους αλλά δεν μου γέμιζε το αυτί. 

Άσε που μετά τα separates δεν γυρίζω πίσω σε ολοκληρωμένους όπως και να έχει, ότι τάξης και να είναι.

Έχω βρει το δικό μου sweet spot, μετά από πολλά "πειράματα" και αρκετά χρόνια "πειραματισμών" αποφάσισα, λάμπα προ, τρανζίστορ τελικό.

Επεξ/σία από lnwolfgr
  • Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε

Εγώ πάντως με προενισχυτή λυχνίας είμαι και τρανζίστορ τελικό. Full analog, τον αναλογικό ήχο δεν τον αλλάζω με τίποτα! έχω ακούσει και high end class d ολοκληρωμένους αλλά δεν μου γέμιζε το αυτί. 

Άσε που μετά τα separates δεν γυρίζω πίσω σε ολοκληρωμένους όπως και να έχει, ότι τάξης και να είναι.

για μενα αυτο ειναι το τελειο σεταπ. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

για μενα αυτο ειναι το τελειο σεταπ. 

Ε ναι! μετά από τόσα χρόνια όπως συμπλήρωσα και στο προηγούμενο post, κατέληξα ότι αυτό είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Για τα αυτιά μου πάντα, είναι ο ποιο pleasing sound που έχω ακούσει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε

Ε ναι! μετά από τόσα χρόνια όπως συμπλήρωσα και στο προηγούμενο post, κατέληξα ότι αυτό είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Για τα αυτιά μου πάντα, είναι ο ποιο pleasing sound που έχω ακούσει.

καποια στιγμη αν αξιωθω και γω εκει θα καταληξω
το προτιμω απο τον εχω απλα εναν καλο λαμπατο ολοκληρωμενο. οσο καλος και αν ειναι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

καποια στιγμη αν αξιωθω και γω εκει θα καταληξω
το προτιμω απο τον εχω απλα εναν καλο λαμπατο ολοκληρωμενο. οσο καλος και αν ειναι

Νομίζω ότι πρέπει να ανοίξει νήμα για το HI-FI στο insomnia γιατί δεν υπάρχει, αφενός για να μην μπουκώνουμε το συγκεκριμένο νήμα και αφετέρου γιατί υπάρχει κόσμος που μπορεί να ενδιαφέρεται για πραγματικό HI-FI. Και όχι για ηχειάκια και soundbars.

Επεξ/σία από lnwolfgr
  • Like 5
Δημοσ.

Για το τμημα της προενισχυσης η στον προενισχυτη δεν παιζει και μεγαλο ρολο νομιζω το ολοκληρομενο, η λυχνια η το mosfet. Στην ουσια ενας επιλογεας εισοδων ειναι κι ενα ρυθμιστικο αυξομειωσης του ρευματος προς το τμημα τελικης ενισχυσης η τον τελικο ενισχυτη. Καποιοι (οι πιο μοντερνοι) εχουν και κυκλωματα αποκωδικοποιησης dolby, dts, κτλ κτλ. Και βεβαια ολες τις συνγχρονες ευκολιες, υποδοχες για στικακια, sound card, ψηφιακες εισοδους, αναλογικες εισοδους, εξοδο για ηχογραφιση κτλ. Ειναι ομως πανακριβοι. Κι αν δωσεις π.χ. 2000Ε για τον προ, θα βαλεις τελικο και ηχεια του κατοσταρικου? Και οι λαμπατοι ακριβοι ειναι γιατι απευθυνονται σε περιορισμενο κοινο, εχουν ομως καλα υλικα. Πιο προσητοι οι ολοκληρομενοι και πιο πρακτικοι και υπαρχουν με πολυ καλη ποιοτητα και αποδoση. Και ενταξει μην πατε στα ακρα, λαμπες η ολοκληρομενα, πατε στη μεση, τρανζιστορ mosfet. 

Θα συμβουλευα τους υποψηφιους αγοραστες, να παρουν διαφορες γνωμες απο τα φορα, τις αξιολογισεις χρηστων κτλ και μετα να πανε σε ενα σοβαρο μαγαζυ του ειδους π.χ. Νακας, Κοσμας, δεν ξερω ποιος αλλος εχει απομεινει, να τους πειτε τι θελετε και τι χρηματα διαθετετε και να απαιτησετε να ακουσετε τα υποψηφια μηχανηματα. Κατα πασα πιθανοτητα να ταχει και ο Κωτσος, αλλα ο πωλητης του δεν γνωριζει τι διαφορα εχουν ενα tuner με ενα ραδιοφωνο, τι βοηθεια θα σας δωσει?

Αν παρετε αυτα που λεω εγω, ο ενας κι ο αλλος κι αυτοι που μπανουν στα σαιτ για να διαλαλησουν την πραματια τους και απο τις φωτο που εχουν τα e-shops, γουρουνι στο σακι θα παρετε και μαλλον δεν θα ικανοποιηθειτε οσα χρηματα και να σπρωξετε. 

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Μπλα μπλα μπλα χωρίς απολύτως καμία πρακτική σημασία.ειδικά σε νημα με τιτλο Οδηγός επιλογής ηχείων για τον υπολογιστή μας.

Δημοσ.

Καλα μην βαρας! Θα αρχισω κι εγω να κανω copy/paste, τα ιδια κοματια, σε οποιον ρωτα ποια, ηχεια/ενισχυτες, να παρει. 

• Haha 2
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον @Chris2756

Στην ερώτηση για πρόταση ηχείου πρέπει να απαντάνε οσοι γνωρίζουν (στους οποίους δεν ανήκω) εξηγώντας επιλογές με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (τι χρήση θέλει ο καθένας, σε τι χώρο ακρόασης, μέχρι τι μέγεθος χωράει στο χώρο του κλπα). 

Δημοσ.

Και ποιος ειναι αυτος που μπορει 100% να πει παρε αυτα τα ηχεια ειναι "ΚΑΛΑ"? Και πτυχιουχος του πολυτεχνιου με πεντε ντοκτορα να εισαι και δασκαλο τον Γιαννη Μουρτζοπουλο να ειχες και ο ιδιος ο Νακας να εισαι! Υπαρχουν εκει εξω χιλιαδες μοντελα και θα πρεπει να εχεις ασχολιθει, δοκιμασει, μετρισει  το καθε ενα απο αυτα για να μπορεις να δωσεις υπευθυνη γνωμη. Ακομα κι ετσι το συγκεκριμενο ηχειο διαφορετικα θα ακουγεται στο καταστημα, απο οτι στο δωματιο που εχω τον υπολογιστη μου, η στο σαλονι που ακους την μουσικη σου η κανεις τα παρτυ σου. Ασε που και σε αυτους τους χωρους, αλλα θα ακουει το δικο μου αυτι κι αλλα το δικο σου.

Εκεινο που μπορουμε να κανουμε ειναι να κανουμε γνωστη την οποια εμπειρια εχει ο καθενας μας, ποιο σωστα λαθη που καναμε και ακριβοπληρωσαμε στο παρελθον, ωστε να τα αποφυγει, οσο το δυνατον καποιος αλλος φιλος.

Αλλα κι οταν βλεπω να μου προτεινουν π.χ. κατι ενισχυτακια των 50Ε, απο αυτα που περναμε καποτε απο την SmartKit στην Αγ. Κωσταντινου, για να τα μονταρουμε και να μαθουμε να δουλευουμε το κολητιρι, σαν ιδανικα ηχητικα συστηματα για τον υπολογιστη μου, θα βαλω τα γελια. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...