LuNaTiC Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Αυτήν εδώ λες ? δεν βλέπω να έχω άλλο line in Ακριβώς η συνδεσμολογία που μου λες παίζει το ίδιο με πριν... δεν μπορώ να ελένξω τον ήχο του sub απο το amp
chrisde Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 5 ώρες πριν, LuNaTiC είπε Αυτήν εδώ λες ? δεν βλέπω να έχω άλλο line in Ακριβώς η συνδεσμολογία που μου λες παίζει το ίδιο με πριν... δεν μπορώ να ελένξω τον ήχο του sub απο το amp Στο δίπλα που λέει 1. Δεν ελέγχεται ο ήχος του sub από τον ενισχυτή, στο έγραψα πριν αυτό και σου είπα ένα workaround όπως το κάνω και εγώ.
mandragoraSCR Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου εφοσον το sub Ειναι active, Ειναι λογικο να μην μπορει να ελεγχει το volume ο ενισχητης. οπως ειπε ο @chrisde η πιο σωστη λυση ειναι ενα dac αλλα και η πιο ακριβη μια αλλη δωρεαν λυση ειναι να βαλεις Fix Volume στον ενισχυτη και στο Sub μετρωντας με ενα Spl meeter Στο κινητο σε white noise σε 0db και να παιζεις μπαλα μονο με το vlume των windows 1
vasilios_n Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 10 hours ago, LuNaTiC said: Αυτήν εδώ λες ? δεν βλέπω να έχω άλλο line in Ακριβώς η συνδεσμολογία που μου λες παίζει το ίδιο με πριν... δεν μπορώ να ελένξω τον ήχο του sub απο το amp Συγνώμη, δεν μπορείς να αυξομείωσής τo μπάσο οπως θες η και με κοντρόλ η έστω απο το amplifier;, που εχει πχ bass 1-100 πχ, λεω δεν ξερω
LuNaTiC Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Στις 5/8/2025 στις 4:45 ΜΜ, chrisde είπε Στο δίπλα που λέει 1. Δεν ελέγχεται ο ήχος του sub από τον ενισχυτή, στο έγραψα πριν αυτό και σου είπα ένα workaround όπως το κάνω και εγώ. Στο 1 προφανώς και έχω τα 2 RCA που καταλήγουν στο 3.5mm jack του υποογιστή... Στις 5/8/2025 στις 5:46 ΜΜ, mandragoraSCR είπε εφοσον το sub Ειναι active, Ειναι λογικο να μην μπορει να ελεγχει το volume ο ενισχητης. οπως ειπε ο @chrisde η πιο σωστη λυση ειναι ενα dac αλλα και η πιο ακριβη μια αλλη δωρεαν λυση ειναι να βαλεις Fix Volume στον ενισχυτη και στο Sub μετρωντας με ενα Spl meeter Στο κινητο σε white noise σε 0db και να παιζεις μπαλα μονο με το vlume των windows Το DAC τι ακριβώς σύνδεση θα χρειαστεί να κάνω στα συστήματά μου? Για να πάρω μια γεύση απο την συνδεσμολογία... Δεν ξέρω αν το SPL Meter είναι το ίδιο με την εφαρμογή που απλά μετράει τα DB με γραφική απεικόνιση... αν ναι τι ακριβώς θα πρέπει να δώ/προσέξω σε αυτό ? 20 ώρες πριν, vasilios_n είπε Συγνώμη, δεν μπορείς να αυξομείωσής τo μπάσο οπως θες η και με κοντρόλ η έστω απο το amplifier;, που εχει πχ bass 1-100 πχ, λεω δεν ξερω Το bass και το treble που πειράζω απο τον ενισχυτή αφορά τα ηχεία και μόνο... Που και πάλι το θέμα μου είναι η ένταση του sub/ηχείων και όχι το πως ακούγονται
mandragoraSCR Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Αν πάρεις dac....Αυτό θα συνδέεται με usb στο pc και ο ενισχυτής σου θα συνδέεται στο dac λογικά με rca. Και το sub πάνω στον ενίσχυση όπως το έχεις τώρα. Το dac πάνω έχει volume knob και όταν θα ρυθμίζεις το volume από το dac θα αλλάζει και στο sub. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καλιμπραρεις το volume του sub και το volume του ενισχυτή /ηχείων στο 0 db Η εφαρμογή που έχεις ήδη λογικά θα κάνει. Το γράφημα δεν σε ενδιαφέρει απλά πρέπει να δεις τα db. Βάλε ένα white noise Στο youtube Και Βάλε να παίξει μόνο το sub και ρύθμισε το volume του sub μέχρι να σου δείξει 0db, εννοείται θα έχεις αποσυνδέσει τα ηχεία. Μετά συνδέεις τα ηχεία και αποσυνδέεις το sub και κάνεις το ίδιο πράγμα με τα ηχεία. Για αρχή κάνε αυτή τη διαδηκασια έτσι και αλλιώς χωρίς να πάρεις dac. Δεν είναι απαραίτητο Αν χρειαστείς παραπάνω καθοδήγηση στείλε pm
chrisde Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 2 ώρες πριν, LuNaTiC είπε Στο 1 προφανώς και έχω τα 2 RCA που καταλήγουν στο 3.5mm jack του υποογιστή... Μα σου είπα πριν ότι το jack του υπολογιστή θα συνδεθεί με το line in του sub, θα κρατήσει τις χαμηλές συχνότητες σε αυτό και θα στείλει τις υπόλοιπες βάσει crossover στον ενισχυτη από το line out του sub στο 1 που τώρα έχεις τα rca του υπολογιστή. Τα volumes σου είπα πριν πως θα τα ελέγχεις. Anyway εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω με το σύστημα μου και με το dac που έχω.
zacharis1955 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, LuNaTiC είπε Κάπου κούρασε όλο αυτό. Για να μην γεμίζει το νήμα με εντελώς άχρηστα εν σχέσει με τον τίτλο αυτού του νήματος πράματα άνοιξε ένα δικο σου νημα οπου θα μπορεις να σαραθέτεις όλες τις αποριες / κρίσεις / απόψεις σου περί στερεοφωνικών. Επεξ/σία 6 Αυγούστου από zacharis1955
LuNaTiC Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 3 ώρες πριν, zacharis1955 είπε Κάπου κούρασε όλο αυτό. Για να μην γεμίζει το νήμα με εντελώς άχρηστα εν σχέσει με τον τίτλο αυτού του νήματος πράματα άνοιξε ένα δικο σου νημα οπου θα μπορεις να σαραθέτεις όλες τις αποριες / κρίσεις / απόψεις σου περί στερεοφωνικών. Άμα καταφέραμε να κουράσουμε αυτό το "τέρας" των ~36.000 δημοσιεύσεων τότε κάναμε μάλλον κάτι πολύ κακό σε αυτό το νήμα... ζητώ ταπεινά συγγνώμη, ήταν και το τελευταίο μήνυμα μου στο θέμα αυτό ! Καλή συνέχεια παίδες
zacharis1955 Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 2 ώρες πριν, LuNaTiC είπε Άμα καταφέραμε να κουράσουμε αυτό το "τέρας" των ~36.000 δημοσιεύσεων τότε κάναμε μάλλον κάτι πολύ κακό σε αυτό το νήμα... ζητώ ταπεινά συγγνώμη, ήταν και το τελευταίο μήνυμα μου στο θέμα αυτό ! Καλή συνέχεια παίδες Το νημα Εχει τιτλο Οδηγός επιλογής ηχείων για τον υπολογιστή μας. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα