gatokoritso Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δεν κάνω πλάκα δυστυχώς...Το ίδιο είχα πάθει και γω και χαρακτηριστικά όλοι στην οικογένεια είχαν την ίδια στάση που έχεις και συ,τότε και γω ήμουν μικρός 15-16.Τελικά ο βήχας δεν σταμάταγε και μετά από 1 μήνα που αποφάσισαν οι δικοί μου να με πάνε στον γιατρό είδαν ότι είχα βρογχίτιδα.Τελικά έμεινε χρόνιο και τώρα κάθε φορά που αρρωστήσω έστω και λίγο με πιάνει. Happy hour. wow και εγω πριν μερικα χρονια ειχα κανα μηνα βηχα.ε δεν αντεξα και πηγα μου βγηκε βρογχίτιδα αλλα δεν μου γυρισε σε χρονια.αλλα μιλαμε βηχα.οταν εβηχα τρανταζοταν το σπιτι αλλα δεν ποναγα.ηταν απλα ενοχλητικο.
Star_Light Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 wow και εγω πριν μερικα χρονια ειχα κανα μηνα βηχα.ε δεν αντεξα και πηγα μου βγηκε βρογχίτιδα αλλα δεν μου γυρισε σε χρονια.αλλα μιλαμε βηχα.οταν εβηχα τρανταζοταν το σπιτι αλλα δεν ποναγα.ηταν απλα ενοχλητικο. Σαν χρονια βρογχιτιδα εννοει οτι οταν αρρωστησει λιγο τον πιάνει βήχας. Kοιτα εδω τι λεει http://www.iatronet.gr/iatriko-lexiko/xronia-vrogxitida.html εκτος και αν εννοει οτι έπαθε άσθμα. Το άσθμα δεν το έπαθε ομως επειδη άργησε να πάει στο γιατρο και για να αργησεις σημαινει οτι δεν ειναι και τιποτα μπορεις να κοιμηθεις το βραδυ δεν εχεις δυσπνοια μπορεις να αναπνευσεις κτλπ αμα ειχε δυσπνοια και δεν πηγαινε τοτε οντως βλακεία.
doctorkostis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Συμφωνω, η χρονια βρογχιτιδα ειναι νοσος των καπνιστων. Ειναι ενας απο τους φαινοτυπους της χρονιας αποφρακτικης πνευμονοπαθειας που σχετιζεται ισχυρα με το καπνισμα. Η οξεια βρογχιτιδα δε γινεται να μετατραπει σε χρονια. Το να υπαρχει αλλη χρονια παθηση απο κατω (πχ ασθμα), σαφως και γινεται. Στον TS θα ελεγα λιγο υπομονη. Ολες οι λοιμωξεις του αναπνευστικου κανουν βηχα ο οποιος συνηθως υποχωρει μετα απο 10-15 μερες. Αν δεν υποχωρησει μεχρι τοτε, θα προτεινα επισκεψη σε γιατρο, κατα προτιμηση πνευμονολογο.
revolver1990 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Και γω σου λέω τι μου είπε ο γιατρός.(Λες να είναι κομπογιαννίτης? (λολ)) Από κει και πέρα τίποτα άλλο. Αν δεν γνώριζα κάτι επί του θέματος δεν θα σχολίαζα καν αλλά δυστυχώς έχω προσωπική εμπειρία. Όπως και να χει αν δει και έχει συμπτώματα μετά από 4-5 μέρες ή τουλάχιστον δεν υποχωρούν πρέπει να πάει...δεν είναι φυσιολογικό Believe whatever you want Don't mind.
Star_Light Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Συμφωνω, η χρονια βρογχιτιδα ειναι νοσος των καπνιστων. Ειναι ενας απο τους φαινοτυπους της χρονιας αποφρακτικης πνευμονοπαθειας που σχετιζεται ισχυρα με το καπνισμα. Η οξεια βρογχιτιδα δε γινεται να μετατραπει σε χρονια. Το να υπαρχει αλλη χρονια παθηση απο κατω (πχ ασθμα), σαφως και γινεται. Στον TS θα ελεγα λιγο υπομονη. Ολες οι λοιμωξεις του αναπνευστικου κανουν βηχα ο οποιος συνηθως υποχωρει μετα απο 10-15 μερες. Αν δεν υποχωρησει μεχρι τοτε, θα προτεινα επισκεψη σε γιατρο, κατα προτιμηση πνευμονολογο. Ακριβώς. Άν υπάρχει άσθμα αλλάζει το θέμα αλλα οταν λέμε ασθμα εννοουμε να σου έχει κανει κριση και να έχεις πάει νοσοκομείο οχι να βήχεις λιγο αυτο δεν ειναι άσθμα. Και ο παθολογος μπορει να ακροαστεί τον βρογχοσπασμο(στένωση των αεραγωγών). Απλα ο πνευμονολογος θα κάνει σπιρομέτρηση και πιο ειδικές εξετάσεις. Και γω σου λέω τι μου είπε ο γιατρός.(Λες να είναι κομπογιαννίτης? (λολ)) Από κει και πέρα τίποτα άλλο. Αν δεν γνώριζα κάτι επί του θέματος δεν θα σχολίαζα καν αλλά δυστυχώς έχω προσωπική εμπειρία. Όπως και να χει αν δει και έχει συμπτώματα μετά από 4-5 μέρες ή τουλάχιστον δεν υποχωρούν πρέπει να πάει...δεν είναι φυσιολογικό Believe whatever you want Don't mind. Αν ο γιατρος σου ειπε οτι έχεις χρονια βρογχιτιδα τοτε δεν ειναι κομπογιανιτης αλλα άσχετος. Δεν γινεται να έχει κάποιος χρονια βρογχιτιδα στα καλα καθούμενα. Εκτος και αν το έχεις απο μικρος και έχεις και άσθμα μαζι και έχεις νοσηλευτει σε νοσοκομειο. Υπάρχουν και αρκετοι μλκες γιατροι μην σου κάνει εντύπωση. Ο άλλος έχασε το ποδι του λογω βλακειας του γιατρού.
doctorkostis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Υπαρχει ασθμα που εκδηλωνεται μονο με βηχα, χωρις συριττουσα αναπνοη. Ο παθολογος σαφως και μπορει να ακροαστει, δε μπορει ομως να διαγνωσει μια ενδεχομενη χρονια παθηση οπως το ασθμα. (νομιζω εχουμε αρχισει να ξεφευγουμε απο το αρχικο θεμα)
Star_Light Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Υπαρχει ασθμα που εκδηλωνεται μονο με βηχα, χωρις συριττουσα αναπνοη. Ο παθολογος σαφως και μπορει να ακροαστει, δε μπορει ομως να διαγνωσει μια ενδεχομενη χρονια παθηση οπως το ασθμα. (νομιζω εχουμε αρχισει να ξεφευγουμε απο το αρχικο θεμα) Ρε γιατρέ εγω αν τωρα έχω ενα βηχαλάκι το οποίο υποχωρεί και δεν μου έχει κανει ποτε αναπνευστικη κρίση ( δεν μπορεις να αναπνευσεις δηλαδη οχι αστεια) θα πρεπει να πάω σε πνευμονολογο να μου κανει σπιρομετρηση? δεν χρειαζεται. Πας σε εναν παθολογο και σε ακουει και εκτιμάει αρχικα την κατάσταση. Κατα ποσο εισαι φραγμένος ή οχι. Την ακτινογραφια θωρακα την ακροαση καθως και την ληψη ιστορικου , τον κορεσμο οξυγονου στο αίμα μπορει να τα εξετάσει και ο παθολογος. Ο πνευμονολογος κάνει σπιρομέτρηση να δει την χωρητικότητα. Δεν ειμαστε εκτος θέματος να ξέρει ο νηματοθέτης αν αυτα που θα του πουν οι γιατροι στέκουν , εγω δεν ειμαι γιατρος αλλα τα βασικά τα γνωρίζω. Πχ ένας γιατρος ειχε κανει διαγνωση ΓΟΠ σε ασθενη χωρις να του έχει κανει γαστροσκοπηση. Αυτο δεν υπάρχει. Διαγνωση χωρις εξετασεις που ξερει ο άλλος τι συμβαινει μεσα στο στομάχι σου και γιατρος να ειναι. Απλα γραφουν φαρμακα για να ικανοποιούν τις φαρμακευτικές ορισμένοι οχι όλοι. Τελικα ο ασθενής δεν ειχε ΓΟΠ μετα απο ενδοσκοπηση. ΥΓ Πρέπει να φυγω. Τα λεμε οταν επιστρέψω ξανα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα