braxamiotis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Σκέφτομαι να βάλω τον γιο μου να δώσει εξετασεις για την εισοδο του σε πρότυπο γυμνάσιο. Αξίζει;
Grey Warden Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Όταν λέμε πρότυπο να υποθέσω οτι εννοούμε πειραματικό έτσι; Με κλήρωση δεν επιλέγονται συνήθως; Λοιπόν λόγω της σχολής (ιστορία-αρχαιολογία) είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθήσουμε μαθήματα από γυμνάσια και λύκεια τα οποία είναι πειραματικά γιατί θέλουν να μας βγάλουν από εκεί μέσα καθηγητές φιλολογίας. Τέλοσπάντων. Κατα την γνώμη μου το όλο concept είναι ενδιαφέρον ΑΛΛΑ και πάλι εξαρτάται από την ποιότητα και την διάθεση του καθηγητή. Έχω παρακολουθήσει δηλαδή μαθήματα που λες οτι είναι εξαιρετικά και μαθήματα που είναι μάπα και μαθήματα μία από τα ίδια. Μάλιστα επειδή πηγαίνουμε κατα ομάδες οι φοιτητές με κάποιον συνεργάτη του ΦΠΨ της Φιλοσοφικής συνήθως δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και το μάθημα στη καθημερινότητα γίνεται λίγο διαφορετικά. Έχω ακούσει δηλαδή περίπτωσεις που κάποιοι φοιτητές έχουν πάει μεμονωμένα στην ίδια τάξη κάποια άλλη μέρα και το μάθημα είναι διαφορετικό. Σίγουρα οι καθηγητές επιμορφώνονται με χρήση νέων τεχνολογιών (προτζέκτορας κτλ) και μπορεί πιο εύκολα να βάλουν το θεατρικό παιχνίδι σε ορισμένα μαθήματα πχ Λογοτεχνία ή Όμηρο κτλ αλλά αυτά τα έχω ζήσει και ως μαθητής σε μη πειραματικό σχολείο. Εν κατα κλείδι αν πρόκειται το παιδί να χάσει τις παρέες του από το δημοτικό σχολείο ΔΕΝ αξίζει. Κι αν ειναι να δώσει και εξετάσεις ακόμα χειρότερα. Τα παιδιά στα πειραματικά είναι ίδια όπως σε όλα τα σχολεία. Κάποιοι ειναι οι άριστοι, κάποιοι οι απλά καλοί, κάποιοι μέτριοι και κάποιοι όλα στα @@ τους. Και οι γονείς μου είχαν σκεφτεί να με βάλουν σε πειραματικό και εν τέλει ευτυχώς που δεν κληρώθηκα. Γι αυτό απορώ για τις εξετάσεις. Βλέποντας λοιπόν χρόνια αργότερα ΄΄τι έχασα΄΄ έχω να πω πως δεν έχασα τπτ απολύτως. Το μόνο που θα έχανα αν πήγαινα θα ήταν οι φίλοι μου με τους οποίους μέχρι σήμερα κάνω κολλητή παρέα.
braxamiotis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ναι δινουν πλέον εξετασεις σε γλώσσα,μαθηματικα και φυσικη. Για τους φιλους που θα χάσει και εμένα με προβληματιζει,αλλά θα τους έχανε,αφού μόνος του αποφάσισε να μην συνεχίσει στο γυμνάσιο που ανήκει το δημοτικο που πηγαίνει.
Grey Warden Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Ναι δινουν πλέον εξετασεις σε γλώσσα,μαθηματικα και φυσικη. Για τους φιλους που θα χάσει και εμένα με προβληματιζει,αλλά θα τους έχανε,αφού μόνος του αποφάσισε να μην συνεχίσει στο γυμνάσιο που ανήκει το δημοτικο που πηγαίνει. Θέλει να συνεχίσει σε άλλο γυμνάσιο της περιοχής; Μήπως εκεί ανήκουν οι φίλοι του; Γιατί αυτό γίνεται σε πολλές περιπτώσεις ανάλογα την περιοχή του δήμου που κατοικεί κανείς. Τώρα αν θέλει τελείως να φύγει από την περιοχή και να πάει σε πειραματικό έχει καλώς. Αν κάποιος θέλει να πάει σε πειραματικό είναι οκ, απλά δεν θεωρώ οτι αξίζει κανείς να το κυνηγήσει.
braxamiotis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Σε γυμνάσιο άλλου δήμου θα παει,εκεί που είμαστε μόνιμοι κάτοικοι. Για να κυνηγήσουμε την είσοδο σε πρότυπο δεν θα το κάνουμε. Δεν υπάρχει καμια διάθεση να στριμωξουμε το παιδί σε επιπλέον διάβασμα ,φροντιστήριο και να το ανχωσουμε. Απλα η απορία μου είναι πως γίνετε το μάθημα στα πρότυπα πειραματικα σχολεια,γιατί στην δικη μου λογικη αφού μιλαμε για πρότυπα-πειραματικα σχολεία η διδασκαλία θα πρέπει να γίνετε με καποια άλλη μέθοδο,και αν αυτη η μέθοδος κριθεί ως ικανοποιητική να εισάγεται και στα άλλα σχολεία.
Pintsie Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Εγώ πήγαινα στο Βαρβάκειο όσο ακόμα ήταν Πειραματικό. Δεν ήμουν και η καλύτερη μαθήτρια αλλά από άποψη επιλογών υπήρχαν πολλά πράγματα. Πχ είχα επιλέξει επιπλέον μάθημα Ιστορία της Τέχνης, είχα μπει στη Θεατρική ομάδα και σε άλλες δραστηριότητες που σε ένα απλό σχολείο δεν θα είχα αυτή την επιλογή. Υπήρχαν ομάδες για κοσμήματα, φωτογραφία κα. Επίσης υπήρχαν ομάδες που έφτιαχναν εφημερίδες/λευκώματα κτλ.Τώρα έγινε πρότυπο (από πέρυσι αν δεν κάνω λάθος) και πιστεύω πως αξίζει. Τα παιδιά πήγαν στο Cern και γενικά έχουν αρκετές δραστηριότητες από ό,τι βλέπω από τη σελίδα των αποφοίτων. Γενικά θεωρώ πως αξίζει γιατί θα έχει το παιδί σου περισσότερες επιλογές να βρει ασχολίες ή επαγγελματικό προσανατολισμό πιο εύκολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα