Pstathece Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Περαν αυτου εαν προκειτε να παιζεις cs go το να πας σε gtx 960 ειναι σαν να παιρνεις bugatti για να πηγαινεις με 50km/h Αν ομως βρεις ανοιχτη πιστα τρεχεις 400χλμ Γι αυτον τον λογο μια gtx 960 ειναι μια χαρα για τον φιλο παραπανω για να μπορει να παιξει με ανεση και cs και οτιδοιποτε αλλο στα ιδια επιπεδα.
panomelene Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα Με budget περίπου 150 και δίνω και λίγα παραπάνω εαν βρω κάτι καλό ,προτείνετε να πάρω μεταχ η καινούργια Πάιζω τα πάντα,όχι κάτι συγκεκριμένο , cpu έχω phenom ii x4 965 Εάν ξέρετε τίποτα καλό και απο μεταχ και απο καινούργιο πείτε μου Ευχαριστώ
Ghost007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα Με budget περίπου 150 και δίνω και λίγα παραπάνω εαν βρω κάτι καλό ,προτείνετε να πάρω μεταχ η καινούργια Πάιζω τα πάντα,όχι κάτι συγκεκριμένο , cpu έχω phenom ii x4 965 Εάν ξέρετε τίποτα καλό και απο μεταχ και απο καινούργιο πείτε μου Ευχαριστώ δυσκολη κατηγορια τιμης ... γιατι για καθε 20ε εξτρα που βαζεις μπορεις να παρεις κατι λιγο καλυτερο εως τα 220-230ε αν θες οτι καλυτερο μπορεις να παρεις σε καινουργια τοτε δες ακριβως ποσα λεφτα μπορεις να διαθεσεις ... η αν περιμενεις και πας στο μαξ στα 230ε τωρα για μεταχειρισμενο τι να σου πω...ειναι λιγο σχετικο....
Chocobo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα Με budget περίπου 150 και δίνω και λίγα παραπάνω εαν βρω κάτι καλό ,προτείνετε να πάρω μεταχ η καινούργια Πάιζω τα πάντα,όχι κάτι συγκεκριμένο , cpu έχω phenom ii x4 965 Εάν ξέρετε τίποτα καλό και απο μεταχ και απο καινούργιο πείτε μου Ευχαριστώ Βάση του cpu σου θα έλεγα να μην πάς πάνω απο gtx 950. Για να μην παρεξυγηθώ,και 960 τρέχει αλλά δεν μπορεί να σου πεί κανείς αν και σε τι παιχνίδι μπορεί να έχεις bottleneck.Οπότε better safe than sorry 3
panomelene Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Σκέφτομαι και για μελλοντική (απο τη φαίνεται πολύ μελλοντική τελικα γιατι σκέφτομαι εδω και 2 χρόνια αυτό το πράγμα ) αλλαγή σε intel και micro μητρική για ένα κουτί που μαρέσει πάρα πολύ (corsair obsidian 350D) , οπότε ίσως μαζέψω να παω σε 960 2
ΝΑΘΑΝ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα σε όλους. Παρέλαβα πρόσφατα ενα παλαιό workstation το HP Ζ800 με δυο εξαπυρηνους xeon. Αναζητω καρτα γραφικων αποκλειστικα Nvidia και μνημη τουλαχιστον 6GB. Πρωτη επιλογη ειναι μια EVGA 980Ti μιας και οι καρτες Quadro ειναι αρκετα ακριβοτερες. Εχω 2 ερωτηματα : 1) To Ζ800 εχει διαθεσιμες για την καρτα γραφικων 2 καλωδια τροφοδοσιας 6pins pcie σε ξεχωριστες ραγες απο το τροφοδοτικο των 850W. Η συγκεκριμενη καρτα εχει 2 υποδοχες 8pins. Μπορει να συνδεθει με ανταπτορες απο 6 σε 8 Pins ή πρεπει να επιστρατευθει και κανα molex ? 2) Το μεγαλυτερο ερωτημα ειναι η συμβατοτητα με το BIOS της μητρικης του Ζ800. To HP Z800 λειτουργει με το παλιοτερο LEGACY BIOS το οποιο δεν μπορει να αναβαθμιστει στο νεωτερο UEFI. Καποιοι στο HP forum υποστηριζουν οτι οι καινουργιες καρτες δεν λειτουργουν με το LEGACY BIOS. Επικοινωνησα με την EVGA και μου εστειλε τα εξης μηνυματα που με εκαναν να αισθανομαι ακομα πιο αβεβαιος . Hello Sir,Unfortunately the GTX 900 series all require a UEFI BIOS on the motherboard to be compatible.Please let us know if you have any further questions or concerns.Regards,EVGA Hello,thank you for your email. We apologise for this misunderstanding. All of our GPU's work fine with BIOS systems. The newer generation ones are also UEFI compatible, as well as BIOS compatible. If you have further questions, or require further assistance, please let us know. Best regards, Hello,thank you for your email. We can't comment on the compatibility of the motherboard (you have to contact the motherboard manufacturer for that), just that our GPU'S are compatible with legacy BIOS and UEFI. Regards, Εχει κανεις εμπειρια τετοιου ειδους ?
Ailuros Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έχεις θέμα συμβατότητας με την μητρική. Το θέμα ωστόσο είναι γιατί δεν στήνεις ένα κανονικό desktop σύστημα μιας και μια 980Ti δεν είναι ακριβώς υλικό που αντιστοιχεί σε περιορισμένο budget. Τέλος άσχετα με το πόσα Watt υποστηρίζει το τροφοδοτικό, πρωταρχικό σου μέλημα θα πρέπει να είναι αν αυτό παρέχει αρκετό ρεύμα από τα 12V rails ασχέτως συνδεσμολογίας. Προσπάθησα να βρω προδιαγραφές τροφοδοτικού από τα specsheets της ΗP αλλά η παραπομπή δεν βγαίνει σε ενεργή σελίδα. Δεδομένου ότι για την Tesla 2050 ζητάει το 1100W τροφοδοτικό τους (οποία έχει μικρότερο TDP από την 980Ti) καλό θα είναι να το διευκρινήσεις αν γίνεται για να μην έχεις πρωταρχικά πρόβλημα τροφοδοσίας. Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το σύστημα αυτό, αλλά ίσως να μην σου χρειάζεται οπωσδήποτε μια 980Ti και να κάνεις εξίσου καλή δουλειά με μια αρκετά φθηνότερη GTX970 ή και GTX960/4GB που σίγουρα δεν θα έχεις με αυτές και το πρόβλημα κατανάλωσης τροφοδοτικού. 2
pnick Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δεν νομίζω ότι φτάνει το Amperage http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-c01720139&sp4ts.oid=3718645 Μια τέτοια κάρτα γενικώς χαραμίζεται σε ένα σύστημα 7ετίας από πολλές απόψεις. Y/Γ Απορία: Γιατί χρειάζονται 6gb Vram απαραίτητα; Ποιά είναι η χρήση;
ΝΑΘΑΝ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Τα 6gb χρειαζονται γιατι τα καινουργια software media και editing ζητουν πολλη μνημη στην GPU. Μηχανηματα με 4GB και αρχιζουν και εχουν θεματακια...για αυτο και ολες οι quadro ειναι υπερφορτωμενες με μνημη σε σχεση με τα αντιστοιχα των chip τους παιχνιδοκαρτα. Για αυτο και παω στην 980ti μιας και δεν εχω δει καμια 970ti εως τωρα με μνημη πανω απο 4gb. Αλλιως θα πηγαινα πχ και στην quadro M4000 που ειναι οκ με το ρευμα της εχει 8gb μνημη και ας εχει το τσιπακι της 970. Για την χρυση τομη κοστους και μνημης με αλλα λογια.
Ailuros Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Από την άλλη και να έβρισκες τροφοδοτικό 1100 για το συγκεκριμένο workstation της HP, φοβάμαι ότι και για αυτό το κόστος δεν θα είναι μικρό. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση και εφόσον δεν έχεις ιδιαίτερο θέμα με τους οδηγούς των Radeon για το λογισμικό που χειρίζεσαι, θα μπορούσες να σκεφτείς και κάτι τέτοιο: https://www.skroutz.gr/s/7530532/Sapphire-Radeon-R9-390-8GB-Nitro-11244-01-20G.html
pnick Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Τα 6gb χρειαζονται γιατι τα καινουργια software media και editing ζητουν πολλη μνημη στην GPU. Μηχανηματα με 4GB και αρχιζουν και εχουν θεματακια...για αυτο και ολες οι quadro ειναι υπερφορτωμενες με μνημη σε σχεση με τα αντιστοιχα των chip τους παιχνιδοκαρτα. Μπορείς να είσαι λίγο πιό συγκεκριμένος με τα προγράμματα που χρησιμοποιείς και τί αρχεία επεξεργάζεσαι; Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να ανησυχείς άδικα για το θέμα της Vram. Επίσης, οι Quadro δεν έχουν καμία ιδιαίτερη χρησιμότητα σε αυτόν τον τομέα, εκτός αν μιλάμε για 30-bit color και 10bit οθόνες.
ΝΑΘΑΝ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 H Sapphire ειναι εταρεια που παντα κοιταζω τα προιοντα της πρωτα απο ολα αλλα για την περιπτωση μου αν δεν ειναι Nvidia δεν παιζει. Ετσι εχουν φτιαχτει τα software δυστηχως. Αποκλειστικα Nvidia.. Moνον θεμα voltage βλεπετε εσεις ? Το θεμα του BIOS δεν φαινεται πιθανον να προβληματισει ?
pnick Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Φυσικά και μπορεί να πέσεις σε ασυμβατότητα. Συμβαίνουν αυτά. Πέρα από το Legacy BIOS, oι εταιρείες μητρικών σταματούν γενικά τα updates στο BIOS μετά από 2-3 χρόνια (και πολλά λέω). Οπότε, υπάρχει περίπτωση να δείς θέματα ούτως ή άλλως. Και για το τροφοδοτικό διατηρώ πολλές επιφυλάξεις, γιατί είναι και παλιό συν τοις άλλοις και γύρευε τί ζόρι έχει φάει 6-7 χρόνια που χρησιμοποιείται. Έχω αμφιβολίες και για το output current σε ένα τόσο παλιό psu. Η 980Ti θέλει περίπου 21Α (dc) μόνη της. Έχω μια αρχή να μη παντρεύω παλιά κομμάτια με καινούργια. Μιλάμε για 2-3 γενιές διαφορά στο hardware και 1-2 στα πρωτόκολλα. Κάτι μπορεί να στραβώσει. Δεν μας λες δυστυχώς ποιό software χρησιμοποιείς και θέλεις αποκλειστικά Nvidia. Να υποθέσω Premiere Pro (Mercury Engine); Αν ναι, το θέμα της vram θα σε ανησυχήσει μόνο αν μιλάς για video με μεγάλες αναλύσεις και φορτωμένο timeline με φίλτρα, εφέ κ.λπ. ή αν κάνεις παράλληλα χρήση και άλλης εφαρμογής που τρώει vram. Θεωρώ ότι με 3-4gb vram θα είσαι καλυμμένος στις περισσότερες περιπτώσεις, σε αυτά που κάνει ένας μέσος χρήστης δηλαδή. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2016 από pnick
ΝΑΘΑΝ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 To Davinci resolve studio ειναι ενα προγραμμα που απαιτει οσο αναπτυσεται πολυ μεγαλη μνημη εκ μερους της GPU. Αλλα πολυ σωστα σκεφθηκες και για το adobe premiere pro.
tmjuju Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Παίδες έχετε όντως δει 980ti να μην παίζει σε παλιά BIOS ? Και να απαιτεί υποχρεωτικά UEFI? Δε θυμάμαι τέτοιο case
Προτεινόμενες αναρτήσεις