Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Νομίζω ότι έχει αλλάξει ο νόμος και ισχύει η αναγραφόμενη τιμή Δεν ισχύει κάτι τέτοιο...
efo355 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Η γενική γραμματεία καταναλωτή πάντως άλλα λέει. Σωστά λέτε τώρα είδα ότι για ελαττωματικό προϊόν ισχύει η τιμή αγοράς. Αυτό που λέω εγώ ισχύει στην περίπτωση επιστροφης προιοντος χωρις ελάττωμα. 1
Shadowjump Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 το εγγύηση πλαισίου αν δεν κάνω λάθος είναι αντικατάσταση μετα απο 1-2 μέρες δοκιμής.. Γιατι δεν το διευθέτησες επιτόπου και σκάς τώρα; Λες να ειναι αυτο? Δεν γραφουν και πουθενα αυτοι στο site τους τι παει να πει εγγυηση Πλαισιου.... Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σας. Τους είπα μέχρι Παρασκευή περιμένω απάντηση.
arc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Η γενική γραμματεία καταναλωτή πάντως άλλα λέει. Σωστά λέτε τώρα είδα ότι για ελαττωματικό προϊόν ισχύει η τιμή αγοράς. Αυτό που λέω εγώ ισχύει στην περίπτωση επιστροφης προιοντος χωρις ελάττωμα. Αυτό που παραπέμπεις δεν επιβεβαιώνει τον αρχικό σου ισχυρισμό για αλλαγή του νόμου. Αν στο είπανε σε κάποιο κατάστημα τότε απλώς πήγαν να σε πιάσουν κότσο. Πιο συγκεκριμένα αυτό που παραπέμπεις αφορά την επιστροφή προϊόντος επειδή ο αγοραστής μετάνοιωσε για την αγορά (π.χ. πήρα μια τηλεόραση και επειδή δεν μου αρέσει, θέλω να την επιστρέψω - ορθά δεν θα πάρεις το αρχικο ποσό) Στην περίπτωση του ts έχουμε ελαττωματικό προϊόν που είναι εντός εγγύησης και ισχύουν τα παρακάτω (ειναι απο την ίδια σελίδα): Αγόρασα ένα ελαττωματικό προϊόν. Πήγα στο κατάστημα να το αλλάξω και μου είπαν πως δεν το αλλάζουν και δεν επιστρέφουν και τα χρήματα. Από τη στιγμή που το προϊόν είναι ελαττωματικό, ο πωλητής υποχρεούται σε επισκευή, διόρθωση, αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων και μάλιστα στην ίδια αξία με την αξία που είχατε καταβάλει για την αγορά και όχι στη νέα μειωμένη ενδεχομένως τιμή στην οποία πωλείται το προϊόν κατά την ημέρα της επιστροφής λόγω π.χ. περιόδου εκπτώσεων. Σε περίπωση που επιθυμείτε επιστροφή χρημάτων, ο πωλητής υποχρεούται να καταβάλει την αξία σε μετρητά και δεν μπορεί να σας χορηγήσει πιστωτικό σημείωμα. Εφόσον για το προϊόν παρέχεται εγγύηση, μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας από αυτήν. Μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία για μη τήρηση εγγύησης στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Σε περίπτωση ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ενός προϊόντος (π.χ. ηλεκτρονικού υπολογιστή), τι δικαιώματα έχω; Το θέμα αυτό ρυθμίζεται από τα άρθρα 540, 554 και 555 του Αστικού Κώδικα όπως αυτά τροποποιήθηκαν από το Ν. 3043/02 «Ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων». Δικαιώματα του αγοραστή Σύμφωνα με το άρθρο 540 του Αστικού Κώδικα, ο αγοραστής που διαπιστώσει ότι του πωλήθηκε ελαττωματικό προϊόν δικαιούται κατ' επιλογήν του: α. την επισκευή ή αντικατάσταση του πράγματος (χωρίς επιβάρυνση του αγοραστή) β. τη μείωση του τιμήματος γ. την επιστροφή του ελαττωματικού πράγματος στον πωλητή και την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλε ο αγοραστής (υπαναχώρηση από τη σύμβαση). Στην περίπτωση ασήμαντου ελαττώματος, ο αγοραστής δεν μπορεί να επιστρέψει το προϊόν (μπορεί όμως να ζητήσει αντικατάσταση ή μείωση του τιμήματος). Προθεσμία για δικαιώματα αγοραστή Σύμφωνα με το άρθρο 554 του Αστικού Κώδικα, ο αγοραστής έχει δικαίωμα να ασκήσει τα δικαιώματά του για πραγματικά ελαττώματα κατά του πωλητή εντός δύο (2) ετών για κινητά πράγματα κι εντός πέντε (5) ετών για ακίνητα. Σύμφωνα με το άρθρο 555 του Αστικού Κώδικα, η προθεσμία αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή. Τα ανωτέρω δικαιώματα ασκούνται ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων. Σε περίπτωση ισχύος της εμπορικής εγγύησης μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Το ενδιαφέρον είναι οτι διάβασα και το παρακάτω το οποίο βολεύει τον ts Αγόρασα ένα ψυγείο, παρουσίασε βλάβη εντός της εγγύησης και καθυστερούν υπερβολικά να το επισκευάσουν. Όταν ο απαιτούμενος χρόνος επισκευής για προϊόν εντός εγγύησης υπερβαίνει τις 15 εργάσιμες μέρες, δικαιούστε να ζητήσετε την προσωρινή αντικατάσταση του προϊόντος για όσο χρόνο διαρκεί η επισκευή (ά. 5, παρ. 5 του ν. 2251/1994). 1
Shadowjump Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Τέλεια! Πολυ χρησιμο αυτο! Ευχαριστω! Αν και απορω που θα βρουν δανεικη καρτα να μου δωσουν :Ρ
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δε θα βρουν, γιατί πολύ απλά το πλαίσιο προφανώς δεν έχει συνυπολογίσει το κόστος του after sales support στις τιμές των εμπορευμάτων του και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη συχνά. 1
Shadowjump Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Προβλημά τους τοτε. Να μου κανουν αμεση αντικατασταση τοτε.
chill Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Καιρός λοιπόν για κατασκευή τουβλοX gpu το 2014 με επιδόσεις....3dfx voodoo2
Shadowjump Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Αυτό για την προσωρινή αντικατάσταση. Πρέπει να δώσουν προσωρινή κάρτα Αφού περάσουν οι 15 ημέρες ή αν σου έχουν πει θέλει 3 με 4 εβδομάδες τότε ζητάς;
liopyr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Γελάω με τον τίτλο. Προετοιμασία: Prozak. √ Diazepam. √ Ζουρλομανδύας. √ Αλυσοπρίονo. √ Now I'm ready. -Ναι καλησπέρα, έχω την τάδε κάρτα και [..] 2
Shadowjump Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Σκέφτηκα και το εξής, όταν έρθει η κάρτα, θα πρέπει να μου κόψουν πάλι απόδειξη με την καινούρια κάρτα? Γιατι θεωρητικά βάση νόμου το προΐόν που θα μου δώσουν έχει πάλι εγγύηση από την αρχή. Δεν θα χρειάζομαι και το αντίστοιχο παραστατικό για να το αποδεικνύω?
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Σκέφτηκα και το εξής, όταν έρθει η κάρτα, θα πρέπει να μου κόψουν πάλι απόδειξη με την καινούρια κάρτα? Γιατι θεωρητικά βάση νόμου το προΐόν που θα μου δώσουν έχει πάλι εγγύηση από την αρχή. Δεν θα χρειάζομαι και το αντίστοιχο παραστατικό για να το αποδεικνύω? Προφανώς και θα σου κόψουν παραστατικό.
paylidis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Καιρός λοιπόν για κατασκευή τουβλοX gpu το 2014 με επιδόσεις....3dfx voodoo2 ναι αλλα εχει 4h support, ειναι αμεσα διαθέσιμη και στην καλύτερη τιμή της αγοράς!
Cryptic Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Γελάω με τον τίτλο. Προετοιμασία: Prozak. √ Diazepam. √ Ζουρλομανδύας. √ Αλυσοπρίονo. √ Μοντάζ προπόνησης, μουσική Eye of the tiger...
>>Morpheus>> Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Κρατα μας ενημερους ! Υποψιαζομαι epic thread καταστασεις ... Edit: Τους ειπες πως περιμενεις απαντηση μεχρι Παρασκευη ;; Δε διευκρινισες ποια Παρασκευη ομως ... καλη αναμονη !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα