Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κορη μου είναι Β Λυκειου θα ακολουθησει θεωριτικη κατευθυνση .

Στις αμεσες προτερεοτητες θα είναι και η Αγγλικη Φιλολογια .

Εχει εφεση στα αγγλικα και την Γ Γυμνασιου πηρε το lower michigan και στην Α Λυκειου (περυσι) το proficiency michigan. Χωρις advance ενδιάμεσα .

Φροντηστηριο πηγαινει από φετος και θα εξακολουθησει φυσικα και στην Γ Λυκειου για τα μαθηματα κατεύθυνσης.

Για το ειδικο μαθημα των Αγγλικων θα χρειαστεί καποια ειδικη προετοιμασια ?

Τι βαρυτητα εχουν τα μαθηματα στην επιλογή αυτή ?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Πουθενα δεν υπαρχουν πολλες δουλειες αλλα αυτό δεν σημαινει ότι τα παιδια της ηλικιας της κορης μου δεν πρεπει κατι να σπουδασουν αν το θελουν φυσικα ...

Ισως εχουν καποια ελπιδα πιο  μεγαλη από τους ανω των 40+ τωρα να βρουν καποια δουυλεια στο μελλον.

Όπως και ναχει η απαντηση δεν εχει να κανει με το ερωτημα μου

• Like 2
Δημοσ.

ναι. okay. παμε αλλη μια

αμα αυτο που ποσταρα ειναι το ειδικο μαθημα, τοτε δεν χρειαζεται να κανει κατι.

Βεβαια, διαβαζω οτι το υπουργειο θελει συγκεκριμενες απαντησεις.

Εκει τα πραγματα αλλαζουν.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως και ναχει η απαντηση δεν εχει να κανει με το ερωτημα μου

Προφανώς και δεν μπορείς να απαιτείς να απαντήσουν μόνο στο ερώτημα σου.

Πρέπει να εκτιμήσεις το χρόνο που αφιέρωσε κάποιος να σου απαντήσει σχετικά, και υπάρχει πιθανότητα να έχει αρκετά χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης... και πιθανότατα να είναι αυτός που προσλαμβάνει και διώχνει καθηγητές.

Και εγώ συνεχίζω, τι να τις κάνω σπουδές που δεν θα μου αποδώσουν τα προς το ζην? Τι να τις κάνω σπουδές που όταν είμαι 40 θα με πληρώνουν σαν να είμαι 25-αν έχω εργασία? Τι να τις κάνω σπουδές που δεν θα τις εξασκήσω πιθανότατα και απλά στα 30 θα ειμαι εντελώς εκτός χώρου?

Κάνω το χόμπι μου και την αγάπη μου επάγγελμα οταν υπάρχει ζήτηση, όταν με ταίζουν και δεν με απασχολεί το κέρδος, όταν δεν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ανταγωνιστές. Δεν το κάνω απλά για να το κάνω. Αν λοιπόν η κόρη δεν έχει ένα σύνολο δεξιοτήτων για να γίνει καθηγήτρια, ας το αφήσει καλύτερα. Το ότι κάποιος τα πάει καλά σε ένα μικρό τομέα, δεν σημαίνει πως θα τα πάει καλά και σαν επάγγελμα, πόσο μάλλον αν ισχύουν τα προηγούμενα. Στην τελική ας κάνει κάτι άλλο που πουλάει/της αρέσει και να κάνει ενα μεταπτυχιακό στην Αγγλία να μάθει τη γλώσσα, περισσότερο θα βοηθήσει μελλοντικά

Ο γέρο Αντρέ Κοστολάνι έλεγε πως αν κάποιος έχει τρεις γιους τότε πρέπει να βοηθήσει τον πρώτο να γίνει ζωγράφος και τον δεύτερο μουσικός, γιατί  η τριβή με τις καλές τέχνες είναι από τα πράγματα που αξίζουν και είναι τιμή για τις οικογένειες που βγάζουν καλλιτέχνες. Τον τρίτο όμως έλεγε θα τον ωθούσε να γίνει κερδοσκόπος για να μπορεί να ζει τους άλλους δύο.

Δημοσ.

Προφανώς και δεν μπορείς να απαιτείς να απαντήσουν μόνο στο ερώτημα σου.

Πρέπει να εκτιμήσεις το χρόνο που αφιέρωσε κάποιος να σου απαντήσει σχετικά, και υπάρχει πιθανότητα να έχει αρκετά χρόνια στον τομέα τις εκπαίδευσης...

Και εγώ συνεχίζω, τι να τις κάνω σπουδές που δεν θα μου αποδώσουν τα προς το ζην? Τι να τις κάνω σπουδές που όταν είμαι 40 θα με πληρώνουν σαν να είμαι 25-αν έχω εργασία? Τι να τις κάνω σπουδές που δεν θα τις εξασκήσω πιθανότατα και απλά στα 30 θα ειμαι εντελώς εκτός χώρου?

Κάνω το χόμπι μου και την αγάπη μου επάγγελμα οταν υπάρχει ζήτηση, όταν με ταίζουν και δεν με απασχολεί το κέρδος, όταν δεν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ανταγωνιστές. Δεν το κάνω απλά για να το κάνω. Αν λοιπόν η κόρη δεν έχει ένα σύνολο δεξιοτήτων για να γίνει καθηγήτρια, ας το αφήσει καλύτερα. Το ότι κάποιος τα πάει καλά σε ένα μικρό τομέα, δεν σημαίνει πως θα τα πάει καλά και σαν επάγγελμα, πόσο μάλλον αν ισχύουν τα προηγούμενα.

Ο γέρο Αντρέ Κοστολάνι έλεγε πως αν κάποιος έχει τρεις γιους τότε πρέπει να βοηθήσει τον πρώτο να γίνει ζωγράφος και τον δεύτερο μουσικός, γιατί  η τριβή με τις καλές τέχνες είναι από τα πράγματα που αξίζουν και είναι τιμή για τις οικογένειες που βγάζουν καλλιτέχνες. Τον τρίτο όμως έλεγε θα τον ωθούσε να γίνει κερδοσκόπος για να μπορεί να ζει τους άλλους δύο.

Πηγή:www.capital.gr

true, truuuuue

Δημοσ.

@ts

Κάνω αυτή τη δουλεία εδώ και πολλά χρόνια, έχω δουλέψει στο εξωτερικό και σε φροντιστήρια, πάντα νόμιμα από τη δική μου πλευρά, ενώ είμαι και teacher trainer. Σε αντίθεση με αυτά που θα σου πω, πίστεψέ με, αγαπώ τόσο πολύ τη δουλειά μου, που αν υπήρχαν περισσότερες ζωές από μια, πάλι καθηγητής θα γινόμουν. Έχω δικό μου κέντρο, στο οποίο εφαρμόζεται ευλαβικά το νόμιμο, ενώ απασχολώ μόνο απόφοιτους φιλολογίας. 

Το να επενδύσει ένα παιδί σήμερα σε σπουδές φιλολογίας, στην κατάσταση που βρίσκεται το επάγγελμα, για μένα είναι σαν να πετάει 4 χρόνια από τη ζωή, το χρόνο και τα χρήματα των δικών του. Αν περιμένει να διοριστεί, θα παιδευτεί τόσο πολύ, που δεν αξίζει τον κόπο, αφού θα έχει γυρίσει την Ελλάδα με ένα μισθό τον οποίο θα της το παίρνουν για ενοίκιο και ακριβότερα τρόφιμα στα μικρά μέρη που θα πρέπει να πάει για να μαζέψει μόρια περιμένοντας να διοριστεί. Πάλι, στα σχολεία, όπως ξέρεις, οι ξένες γλώσσες είναι "η ώρα του παιδιού", πράγμα που θα την απογοητεύει, αλλά δεν θα μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό, λόγω της ανομοιογένειας στις τάξεις των σχολείων.

Η απασχόλησή της θα είναι σε φροντιστήρια, όπου θα παίρνει 3,60 ευρώ την ώρα, δηλαδή μιλάμε για ελάχιστα χρήματα που δεν θα της φτάνουν ούτε για τις βενζίνες της. Κοίτα εδώ τα επίσημα ωρομίσθια http://xeniglossa.gr/index.php?/page/index.html/_/idiotiki-ekpaidevsi/adeies-nomothesia/loiph-idiotiki-ekpaidevtiki-nomothesia/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%B2%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD-r4568

Τα ποσά που γράφονται στο link, πίστεψέ με, είναι αυτά που ισχύουν στην καλύτερη περίπτωση και είναι τα ωρομίσθια της αγοράς σήμερα.

Επίσης, τώρα είναι μικρή και ίσως δεν φαντάζεται τον εαυτό της με οικογένεια, αφού θα κάνει μια δουλειά η οποία θα την αναγκάζει να λείπει από το σπίτι από τις 2 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Στη δουλειά της θα βρει χιλιάδες "καθηγητές" με proficiency οι οποίοι θα της παίρνουν τις δουλειές, καθώς ο μέσος γονιός εν μέσω κρίσης, κοιτάζει πώς θα πληρώνει λιγότερα για να μάθουν τα παιδιά του ξένες γλώσσες.

Τώρα, αν ο στόχος και η βάση είναι τα ιδιαίτερα, δηλαδή η μαύρη εργασία, οι τιμές των ιδιαίτερων έχουν πέσει τόσο πολύ, που πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο να κάνει ούτε αυτό και παράλληλα θα κινδυνεύει να την καρφώσουν και να τρέχει. Και τα μαύρα ιδιαίτερα είναι ένα τόσο έντονο και ανεξέλεγκτο φαινόμενο σήμερα, που καταστρέφει αυτούς που θέλουν να είναι νόμιμοι.

Η μόνη λύση είναι να κάνει ένα δικό της μικρό φροντιστήριο, στο οποίο όμως υπάρχει το εξής μειονέκτημα. Οι εγγραφές γίνονται κυρίως τον Σεπτέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν έχει επιτυχία τις πρώτες χρονιές, θα πρέπει να περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο για να δοκιμάσει την τύχη της ξανά, ενώ θα τρέχει το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), οι πάγιες δαπάνες κλπ. Επιπλέον, δυστυχώς, παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια, το φαινόμενο να μην πληρώνουν πολλοί από τους σπουδαστές και μόλις ζητούνται τα δίδακτρα, να ξεγραφονται πηγαίνοντας σε ένα άλλο φροντιστήριο κάνοντας πχ άλλους δύο μήνες "τσάμπα" μάθημα. Δηλαδή, πηγαίνουν μέχρι να τους ζητήσουν τα δίδακτρα, και μετά πηγαίνουν στο "διπλανό" κέντρο.

Κάποτε τα φροντιστήρια έβγαζαν πολλά λεφτά. Έβλεπες, δηλαδή, ένα φροντιστήριο με 80-100 άτομα, να βγάζει 4000 το μήνα καθαρά. Τώρα όλα αυτά έχουν τελειώσει, και καλώς έχουν τελειώσει. Όμως, τα πράγματα, είναι πάρα πολύ δύσκολα και οι διέξοδοι μετά από ένα πτυχίο φιλολογίας είναι εξαιρετικά περιορισμένοι, καθώς αναζητώντας μια δουλεία θα ακούει το  "μα όλοι ξέρουν Αγγλικά". 

Εγώ στη θέση σου, θα την έβαζα να διαβάσει το post μου, για να έχει μια ιδέα. Είμαι στη διάθεσή σου, να της εξηγήσω και ο ίδιος αυτά που γράφω. Απλά στείλε μου ένα pm. Τα παιδιά, πρέπει να γνωρίζουν την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας.

• Like 1
Δημοσ.

Σεβομαι κάθε αποψη αλλα το ερωτημα μου νομιζω είναι συγεκριμενο και όχι για επαγγελματικη αποκατασταση που ξερω ότι είναι πολύ δυσκολη αλλα όχι μονο σε αυτό τον κλαδο

Ευχαριστω οσους βοηθησαν σε αυτό

Δημοσ.

Θα βγω λιγο οφφτοπικ  αλλα την γνωμη μου θα την πω με σκοπο να δωσω μια προσωπικη συμβουλη μιας κ η επιλογη σχολης και η προετοιμασια καλως ή κακως επιρρεαζει σε μεγαλο βαθμο το μελλον της :

• Οσο αφορα το αν χρειαζεται φροντιστηριο ή οχι ΜΗΝ  στηριζεσαι στο οτι επειδη πηρε προφισιενσι 1η λυκειου ειναι παιδι θαυμα ειτε εχει καμια φοβερη εφεση . Πηρα το προφισιενσι στην 3η γυμνασιου πολυ ανετα κ και το C1(~Advance) στα γερμανικα επισης στην 3η γυμνασιου. Απο τοτε εμαθα και 3η ξενη γλωσσα σε C2 επιπεδο και πηρα κ στα γερμανικα το C2.Τα αγγλικα που μιλαω τωρα ειναι μερα με την νυχτα (παρα πολυ καλυτερα εννοω) λογω του οτι τα χρησιμοποιω σε κειμενα/εμαιλς/αναφορες/παρουσιασεις στην δουλεια μου . Οποτε το να θεωρει καποιος οτι με ενα προφισιενσι στα 16-17 του κατεχει την γλωσσα σε επιπεδο business proficient ειναι πολυ μεγαλο λαθος. Δωστης να διαβαζει αρθρα και ειδησεις και βιβλια στα αγγλικα συνεχως
  • Σκεψου και συζητησε με την κορη σου τι επαγγελματικα σχεδια ή εστω ονειρα εχει γιατι πλεον με ενα πτυχιο αγγλικης φιλολογιας  περιοριζεσαι στην διδασκαλια αγγλικων και μονο (και αυτο παιζεται). Σε σοβαρες επιχειρησεις η πολυ καλη γνωση  αγγλικων ειναι κατι παραπανω απο δεδομενη και ζητουμενη και δυσκολα να μπει καποιος φιλολογος για να κανει μεταφρασεις ή τιποτε τετοιο. Μια απτις τελευταιες εργασιες/reports που εκανα ηταν συνολο 250 σελιδες γραμμενη εξαρχης και μονο στα αγγλικα . Η μοναδικη φιλολογος που εχουμε στην εταιρεια ειναι σε θεση γραμματειας και η θεση της δεν εχει καμια σχεση με το πτυχιο της. Για διορισμο στο δημοσιο θελεις διαβασμα τυχη και μεταπτυχιακο. Για αλλαγη τομεα θες μεταπτυχιακο (και αμα). Φιλη μου αποφοιτος γαλλικης φιλολογιας με μεταπτυχιακο ανταγωνιζοταν στις θεσεις που εψαχνε ατομα χωρις πτυχιο που απλα ξερουν τελεια γαλλικα+αγγλικα και ζητουσαν κ λιγοτερα χρηματα αποτι αυτη. Δυσκολα τα πραγματα γενικως..
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...