zynif Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Τα μαθηματικά δεν ήρθαν μετά τα σπήλαια. Τα μαθηματικά είναι η γλώσσα του σύμπαντος. Αν αύριο έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, νοημοντες φυσικά, στα μαθηματικά θα συνεννοηθούμε. Αν ομως δεν καταλαβουμε την απαντηση τοτε την εχουμε βαψει. Θα ειναι ανωτεροι απο μας Διότι 1+1 κάνουν 2. Αυτό ειναι το λογικό. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο του να μάθω οτι 1+1 δε μας κάνουν ακριβως 2 αλλά 1,99999999. Νομιζω οτι σε μερικα συστηματα αυτοματου ελεγχου παιζει ρολο η ακριβεια με την οποια αποθηκευεται ενας αριθμος στον υπολογιστη
mathsrule Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ 1+1=2 The proof starts from the Peano Postulates, which define the natural numbers N. N is the smallest set satisfying these postulates: P1. 1 is in N. P2. If x is in N, then its "successor" x' is in N. P3. There is no x such that x' = 1. P4. If x isn't 1, then there is a y in N such that y' = x. P5. If S is a subset of N, 1 is in S, and the implication (x in S => x' in S) holds, then S = N. Then you have to define addition recursively: Def: Let a and b be in N. If b = 1, then define a + b = a' (using P1 and P2). If b isn't 1, then let c' = b, with c in N (using P4), and define a + b = (a + c)'. Then you have to define 2: Def: 2 = 1' 2 is in N by P1, P2, and the definition of 2. Theorem: 1 + 1 = 2 Proof: Use the first part of the definition of + with a = b = 1. Then 1 + 1 = 1' = 2 Q.E.D. Note: There is an alternate formulation of the Peano Postulates which replaces 1 with 0 in P1, P3, P4, and P5. Then you have to change the definition of addition to this: Def: Let a and b be in N. If b = 0, then define a + b = a. If b isn't 0, then let c' = b, with c in N, and define a + b = (a + c)'. You also have to define 1 = 0', and 2 = 1'. Then the proof of the Theorem above is a little different: Proof: Use the second part of the definition of + first: 1 + 1 = (1 + 0)' Now use the first part of the definition of + on the sum in parentheses: 1 + 1 = (1)' = 1' = 2 Q.E.D.
gigisoni Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Γιατι ειναι γνωστο της πάσης οτι οι εξωγήινοι μιλάνε με μαθηματικά. Γιατί αν εκεί έξω υπάρχει ανεπτυγμένος πολιτισμός όπως ο ανθρώπινος, είναι 1000000000% βέβαιο ότι θα έχουν αναπτύξει την μαθηματική σκέψη και όσα ξέρουμε εμείς θα ξέρουν κι αυτοί και τα ίδια. Και ναι, με απλά ελληνικά, οι εξωγήινοι (προηγμένου παντα πολιτισμού, όχι τίποτα μικρόβια) μιλάνε με μαθηματικά επίσης. Ακόμα και ο ET που έβαλες στην φωτό, χωρίς τα μαθηματικά δεν υπήρχε περιπτωση να έχει το είδος του διαστημόπλοια για ταξίδι. Αν ομως δεν καταλαβουμε την απαντηση τοτε την εχουμε βαψει. Θα ειναι ανωτεροι απο μαςΑν είναι πιο ανεπτυγμενοι, δεν θα τα καταλάβουμε όλα, φυσικά.Και φυσικά δεν εννοώ να μιλήσεις εσύ κι εγώ με τον εξωγήινο, αλλά οι επιστήμονες. Και φυσικά όχι με κανάν βλάκα εξωγήινο, αλλά με τους αντίστοιχους επιστήμονες του εξωγήινου είδους. Η πρώτη γλώσσα επικοινωνίας που θα χρησιμοποιηθεί ανάμεσα σε δύο ανεπτυγμένους πολιτισμούς από διαφορετικούς πλανήτες, θα είναι τα μαθηματικά. Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.
andreapaog328 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 διαφορικές εξισώσεις. ζουν ανάμεσα μας.
arxaggelos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Τα μαθηματικά δεν ήρθαν μετά τα σπήλαια. Τα μαθηματικά είναι η γλώσσα του σύμπαντος. Αν αύριο έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, νοημοντες φυσικά, στα μαθηματικά θα συνεννοηθούμε. Τα μαθηματικά δεν υπάρχουν στο σύμπαν. Τα εφηύραμε εμείς, όπως και όλες τις άλλες γλώσσες, απλά για να κάνουμε την ζωή μας ευκολότερη (και ευτυχώς τα καταφέρνουν σε αυτό). Η μόνη διαφορά από τις άλλες γλώσσες είναι ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν όλο το ανθρώπινο είδος, και όχι μόνο μια ομάδα ανθρώπων. Με αυτήν την έννοια, ναι, μάλλον θα βοηθήσουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προϋπήρχαν των ανθρώπων ξερωγώ. (Βέβαια, θέλω πολύ να δω να πέφτει με θόρυβο το τσουτσούνι των υπέρμαχων της θέσης περι επικοινωνίας με εξωγήινους όταν θα προσπαθούν να καταλάβουν μια εξωγήινη σελίδα με μαθηματικά σύμβολα και τρόπο δομής και εμφάνισης που δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την γήινη, έστω κι αναφέρεται σε γνωστά πράγματα. Τρελή τρολλιά από τους Ε.Τ.) Τα εφηύραμε, δεν τα ανακαλύψαμε. Απλά και μόνο για να δώσουμε στο χάος μια μορφή που να είναι στα μέτρα μας. Deal with it. 2
gigisoni Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Που να τους εξηγησεις την θεωρια της σχετικοτητας και το παραδοξο των διδυμων(που οντως ισχυουν) Το ειπα προσφτα σε ενα φιλαρακι και ακομα δεν μπορει να το χωνεψει. Το παράδοξο των διδύμων δεν ισχύει, έχει καταρριφθεί, δεν υπάρχει κανένα παράδοξο.
hashashin Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Το παράδοξο των διδύμων δεν ισχύει, έχει καταρριφθεί, δεν υπάρχει κανένα παράδοξο. Εννοεις οτι δεν υφισταται ή πως δεν θεωρειται παραδοξο?Για λεγε με ενδιαφερει .Ψιλο οφτοπικ βγαινουμε αλλα τεσπα....
gigisoni Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Τα μαθηματικά δεν υπάρχουν στο σύμπαν. Τα εφηύραμε εμείς, όπως και όλες τις άλλες γλώσσες, απλά για να κάνουμε την ζωή μας ευκολότερη (και ευτυχώς τα καταφέρνουν σε αυτό). Η μόνη διαφορά από τις άλλες γλώσσες είναι ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν όλο το ανθρώπινο είδος, και όχι μόνο μια ομάδα ανθρώπων. Με αυτήν την έννοια, ναι, μάλλον θα βοηθήσουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προϋπήρχαν των ανθρώπων ξερωγώ. (Βέβαια, θέλω πολύ να δω να πέφτει με θόρυβο το τσουτσούνι των υπέρμαχων της θέσης περι επικοινωνίας με εξωγήινους όταν θα προσπαθούν να καταλάβουν μια εξωγήινη σελίδα με μαθηματικά σύμβολα και τρόπο δομής και εμφάνισης που δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την γήινη, έστω κι αναφέρεται σε γνωστά πράγματα. Τρελή τρολλιά από τους Ε.Τ.) Τα εφηύραμε, δεν τα ανακαλύψαμε. Απλά και μόνο για να δώσουμε στο χάος μια μορφή που να είναι στα μέτρα μας. Deal with it. Αν εσύ μιλάς ελληνικά αλλά δεν ξέρεις να τα γράφεις, και δημιουργήσεις δικό σου τρόπο γραφής της ελληνικής γλώσσας, δεν σημαίνει ότι η ελληνική γλώσσα είναι δική σου εφεύρεση. Αν λοιπόν έρθω εγώ, ή ο οποιοσδήποτε που μιλά τα ελληνικά, και δω τα γραπτά σου κείμενα, δεν θα αργήσω να καταλάβω τον ιδιαίτερο δικό σου τρόπο γραφής και να τα διαβάσω. Κάτι παρόμοιο για να μπορέσεις να καταλάβεις είναι και τα greeklish. Τα οποία η μάνα μου που δεν μιλά άλλη γλώσσα εκτός τα ελληνικά, μπορεί να τα καταλάβει τώρα. Στην αρχή της φαίνονταν κινέζικα όμως. Και υπόψιν, ούτε το λατινικό αλφάβητο γνώριζε. Επίσης, όσοι έχουν πάει σχολείο, από την στιγμή που τα μαθηματικά είναι βασικό μάθημα, τα "μιλούν" και καταλαβσίνουν μέρος από αυτά. Οπότε δεν εκπροσωπούν μόνο μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Και αν σκεφτείς ότι τα μαθηματικά υπάρχουν σε κάθε μορφή της καθημερινότητάς μας, τότε καταλαβαίνεις ότι μέρος τους τα μιλά καλθε άνθρωπος στον πλανήτη. Και μαθηματικά δεν είναι μόνο αριθμητική. Είναι επίσης και γεωμετρία, πχ. Το σύμπαν βασίζεται στους ίδιους ακριβώς κανόνες και μαθηματικά. Δεν έχει καμιά σημασία ο τρόπος γραφής τους όταν το ίδιο πράγμα θα σημαίνει ακριβώς και στους δύο πολιτισμούς. Εννοεις οτι δεν υφισταται ή πως δεν θεωρειται παραδοξο?Για λεγε με ενδιαφερει .Ψιλο οφτοπικ βγαινουμε αλλα τεσπα....Το εξηγεί αρκετά καλά εδώ, και στα ελληνικά.Δεν υπάρχει κανένα παράδοξο, λάθος τρόπος προσέγγισης της θεωρίας της σχετικότητας. http://psaroudakis.wordpress.com/2011/11/23/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CF%8D%CE%BC%CF%89%CE%BD/ 1
arxaggelos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Αν εσύ μιλάς ελληνικά αλλά δεν ξέρεις να τα γράφεις, και δημιουργήσεις δικό σου τρόπο γραφής της ελληνικής γλώσσας, δεν σημαίνει ότι η ελληνική γλώσσα είναι δική σου εφεύρεση. Εδώ είναι που κάνεις λάθος. Αυτός ο δικός μου τρόπος γραφής, θα είναι δική μου εφεύρεση. Δεν θα είναι ελληνικά. Όπως και τα ίδια τα ελληνικά, αποτελούν εφεύρεση πριν από εμένα, αλλά όχι προϋπάρχουσα του ανθρώπου. Επιστήμες δεν είναι μόνο τα μαθηματικά, υπάρχουν κι αλλού κανόνες.
N3k21 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Το σύμπαν βασίζεται στους ίδιους ακριβώς κανόνες και μαθηματικά. Δεν έχει καμιά σημασία ο τρόπος γραφής τους όταν το ίδιο πράγμα θα σημαίνει ακριβώς και στους δύο πολιτισμούς. Ήθελα να το γράψω νωρίτερα, ταιριάζει όμως γάντι στα παραπάνω: Το σύμπαν όχι μόνο βασίζεται, αλλά "μεταφράζεται" κιόλας -κάθε πτυχή του-, μέσω των Μαθηματικών. Οτιδήποτε παρατηρήσιμο από τον άνθρωπο, μπορεί να εκφραστεί μαθηματικά...ο ήχος, το φως, κ.λπ. Και έτσι για να γουστάρουμε: 1
gigisoni Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Εδώ είναι που κάνεις λάθος. Αυτός ο δικός μου τρόπος γραφής, θα είναι δική μου εφεύρεση. Δεν θα είναι ελληνικά. Όπως και τα ίδια τα ελληνικά, αποτελούν εφεύρεση. Επιστήμες δεν είναι μόνο τα μαθηματικά, υπάρχουν κι αλλού κανόνες. Εφεύρεση θα είναι δική σου ο τρόπος γραφής της γλώσσας. Η γλώσσα παραμένει η ίδια, ίδια σύνταξη, ίδια γραμματική, ίδια προφορά. Δεν έχεις εφεύρει καινούργια γλώσσα, πάλι ελληνικά μιλάς. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα μαθηματικά. Και σύνταξη έχουν, και γραμματική και είναι τα ίδια παντού στο σύμπαν. Αν πας στην άλλη άκρη του γαλαξία, τα ίδια ακριβώς μαθηματικά θα ισχύουν με εδώ. Ο τρόπος γραφής τους προφανώς μόνο θα διαφέρει σε εξωγήινο πολιτισμό. Και τα μαθηματικά υπήρχαν πολύ πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος. Τον τρόπο γραφής τους επινοήσαμε, όχι τα ίδια, που προυπήρχαν, από την δημιουργία του σύμπαντος. 1
hashashin Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Το εξηγεί αρκετά καλά εδώ, και στα ελληνικά. Δεν υπάρχει κανένα παράδοξο, λάθος τρόπος προσέγγισης της θεωρίας της σχετικότητας. http://psaroudakis.wordpress.com/2011/11/23/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CF%8D%CE%BC%CF%89%CE%BD/ Γραψε λαθος αυτο το ηξερα..Ξεχασα οτι το παραδοξο αναφερεται στο αδρανειακο συστημα αναφορας, κτλ,νομιζα οτι αναφεροταν στο φαινομενο(ταξιδι στο μελλον κτλ.). ps Ειμαι τελειως οφτοπικ,μιλαω μονος μου 1
arxaggelos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Εφεύρεση θα είναι δική σου ο τρόπος γραφής της γλώσσας. Η γλώσσα παραμένει η ίδια, ίδια σύνταξη, ίδια γραμματική, ίδια προφορά. Δεν έχεις εφεύρει καινούργια γλώσσα, πάλι ελληνικά μιλάς. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα μαθηματικά. Και σύνταξη έχουν, και γραμματική και είναι τα ίδια παντού στο σύμπαν. Αν πας στην άλλη άκρη του γαλαξία, τα ίδια ακριβώς μαθηματικά θα ισχύουν με εδώ. Ο τρόπος γραφής τους προφανώς μόνο θα διαφέρει σε εξωγήινο πολιτισμό. Επαναλαμβάνω, κάνεις λάθος γιατί έχεις εντελώς λάθος άποψη για την έννοια γλώσσα και την επιστήμη της, οπότε δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ. Διάβασε την τελευταία πρόταση του προηγούμενου ποστ μου, δεν μπορώ να το αναλύσω περαιτέρω. Φιλικά.
Praetorianos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Είχαμε ξανακάνει την ίδια κουβέντα παλαιότερα (βλέπε στο spoiler). Cossutie αν είσαι ο kkostas77, βρίσκω κι άλλο λόγο να σε απεχθάνομαι, εκτός του avatar Συνοπτικά, καραbiased η άποψη μου, αλλά κάθε φορά που κάποιος αναρωτιέται φωναχτά "που θα μου χρησιμεύση η άλγεβρα στη ζωή μου" ή ακόμα χειρότερα "που θα μου χρειαστεί το πυθαγόρειο, εγώ δικηγόρος θα γίνω" κάποιος καθηγητής θα έπρεπε να κάνει χαρακίρι γιατί απέτυχε να μάθει πέντε βασικά πράγματα. Είναι τραγικό να υπάρχουν άτομα που έβγαλαν Λύκειο και να πιστεύουν ότι διδασκόμαστε μαθηματικά για να μπορούμε να μετράμε τα ρέστα στην ταβέρνα αύριο μεθαύριο, και σ' αυτό μεγάλο ρόλο παίζει το σχολείο δυστυχώς. Ο μαθηματικός τρόπος σκέψης, ιδιαίτερα στη διδασκαλία της Γεωμετρίας, είναι (πάλι καραbiased άποψη) από τα χρησιμότερα πράγματα που μπορεί να πάρει κάποιος από το σχολείο. Προσωπικά έχω φετίχ με την απολυτότητα των μαθηματικών θεωρημάτων και την αυστηρότητα της μαθηματικής γραφής, ένας από τους λόγους -δυστυχώς- που δεν μπορώ να γράψω έκθεση απεραντολογώντας χωρίς να μπω στον πειρασμό να χρησιμοποιήσω bullet points. Ακόμα και μερικά ποστς στο μπλα μπλα, αν ακολουθούσαν την μαθηματική λογική, θα καταρρίπτονταν από μόνα τους. Για παράδειγμα, υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν μια θέση (πχ σε θρησκευτικά ζητήματα), χρησιμοποιώντας ως απόδειξη, κομμάτια από την υπόθεση της θεωρίας τους. "Εύκολο" να μπερδευτείς/μπερδέψεις κάποιον πάνω στον καθημερινό λόγο, απίθανο αν το εκφράσεις μαθηματικά. Χοντροειδέστατο παράδειγμα: Ας πούμε: Ο θεός υπάρχει, γιατί στη Διαθήκη αναφέρεται [μπλα μπλα] η οποία είναι θεόπνευστη. Αυτό θα μεταφραζόταν περίπου ως: Το τρίγωνο ΑΒΓ είναι ορθογώνιο, γιατί αν υποτεθεί ότι η μια πλευρά είναι 90 μοίρες, το τρίγωνο έχει ορθή γωνία. Το ...τραγικό ερώτημα τέθηκε εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/441005-η-χρησιμότητα-των-μαθηματικών-στη-ζωή/ Το παρακάτω link, αν και ακολουθεί το εξυπνακίστικο βλακώδες στυλ του Mikeus, περιγράφει πάνω κάτω τον τρόπο σκέψης μου για τους "math sucks" http://thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=math 4
hashashin Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Νομιζω το λινκ που εβαλες τα περιγραφει τελεια και οντως φερνει αρκετα σε MIkeus.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα