Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα πάμε τον Φεβρουάριο στο Μπάνσκο και είμαστε όλοι άπειροι.

Μερικοί θα δοκιμάσουν να κάνουν σκι, αλλά εγώ και 1-2 άλλοι φίλοι δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε.

Για όσους κάνουν υποθέτω πως θα υπάρχουν εκεί μαγαζιά για κατάλληλο ρουχισμό και εξοπλισμό. Οι υπόλοιποι τι ρούχα πρέπει να φορέσουμε; Κάνει κρύο; Αν ντυθώ όπως ντύνομαι μια κανονική κρύα μέρα θα είμαι καλυμμένη; ή θα με κοιτάνε όλοι περίεργα και πρέπει να φορέσω αντιανεμικά και τέτοια; 

Αρχάρια τελείως :?

Δημοσ.

Κανονικά ρούχα βρε βασιούλα1, γιατί να σε κοιτάνε?

Στολές για σκι δεν ξέρω αν νοικιάζουν

Δημοσ.

κανει κρυο, περισσοτερο απ' οτι μια κρυα μερα στην Αθηνα ή την Θεσσαλονικη.

αντιανεμικο δεν χρειαζεται, μπουφαν χρειαζεται και κασκολ γαντια σκουφι. Φαντασου σαν να πηγαινεις εκδρομη στην αραχωβα. 

τωρα γιατι τραβιεσαι μεχρι εκει ενω δεν θες να κανεις σκι με παραξενευει αλλά επειδη εχω χρονια να παω Μπανσκο υποψιαζομαι οτι ειναι το νεο hot spot της Δαπ.

• Like 3
Δημοσ.

mika δεν είμαι φοιτήτρια

θα πάμε γιατί μερικοί από την παρέα θέλουν να κάνουν για πρώτη φορά σκι, είναι κοντά, είναι οικονομικά και λένε πως είναι πολύ ωραίο μέρος

εγώ προτιμώ να κάθομαι δίπλα στο τζάκι και να πίνω τη ζεστή σοκολάτα μου

pa0ki απ ότι ξέρω στα περισσότερα χιονοδρομικά θέρετρα νοικιάζουν γιατί πολλοί είναι αυτοί που είτε πάνε για πρώτη φορά, είτε δεν πάνε πολύ συχνά για να επενδύσουν σε εξοπλισμό

ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

Δημοσ.

κανει κρυο, περισσοτερο απ' οτι μια κρυα μερα στην Αθηνα ή την Θεσσαλονικη.

αντιανεμικο δεν χρειαζεται, μπουφαν χρειαζεται και κασκολ γαντια σκουφι. Φαντασου σαν να πηγαινεις εκδρομη στην αραχωβα. 

τωρα γιατι τραβιεσαι μεχρι εκει ενω δεν θες να κανεις σκι με παραξενευει αλλά επειδη εχω χρονια να παω Μπανσκο υποψιαζομαι οτι ειναι το νεο hot spot της Δαπ.

Μπααα οι πιο ξύπνιοι πάνε με cu 55 το άτομο (4μέρες με πρωϊνό + μεταφορικά με κτελ)

Δημοσ.

mika δεν είμαι φοιτήτρια

θα πάμε γιατί μερικοί από την παρέα θέλουν να κάνουν για πρώτη φορά σκι, είναι κοντά, είναι οικονομικά και λένε πως είναι πολύ ωραίο μέρος

εγώ προτιμώ να κάθομαι δίπλα στο τζάκι και να πίνω τη ζεστή σοκολάτα μου

pa0ki απ ότι ξέρω στα περισσότερα χιονοδρομικά θέρετρα νοικιάζουν γιατί πολλοί είναι αυτοί που είτε πάνε για πρώτη φορά, είτε δεν πάνε πολύ συχνά για να επενδύσουν σε εξοπλισμό

ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

καθολου ωραιο το μερος δεν ειναι.παλιοχωρια που νομιζεις οτι εισαι στο 1950.μονο στο χιονοδρομικο κοντα εχουν κανει κατι καλα ξενοδοχεια.το μονο θετικο ειναι οτι εχει φτηνη διαμονη και φτηνα σκι να νοικιασεις.ποτα φαγητα και τετοια εξω βαρανε στα αυτια γιατι δουλευουν κυριως με ελληνες.γιατι δεν πατε ελατοχωρι,καιμακτσαλαν,βασιλιτσα,πισοδερι που ειναι πολυ καλυτερα?

Δημοσ.

κόλλησαν με βουλγαρία. βρήκαν και ένα 5άστερο ξενοδοχείο. μας το πρότειναν άλλοι φίλοι. τι να πω δεν ξέρω

στο θέμα μας, έχετε να προτείνετε μάρκες ρούχων ή μαγαζιά για ρουχισμό για σκι;

Δημοσ.

Είχα πάει Bansko πριν 3 χρόνια με τις φίλες μου και είχε -15. Εν γένει θέλεις ισοθερμικό (αν έχεις) μπλούζα μάλλινη τύπου μαλλί Merino που κρατάει τη θερμοκρασία του σώματός σου, μια ζακέτα-hoodie και μπουφάν χοντρό. Γάντια όχι τα τυπικά μάλλινα, για δερμάτινα ούτε λόγος, εγώ με του σκι είχα βολευτεί αλλά και φλις παίζει να κρατάνε ζέστη. Για κάτω, τζιν το ξεχνάς και θες κολάν και φόρμες (αν αντέχεις τα καλσόν μπορείς να πάρεις και καλσόν και μάλλινα για κάτω απ το κολάν. Τώρα κάλτσες μάλλινες τύπου ισοθερμικές έχει γενικά θα βρεις, μπότες ότι έχεις a pres ski, τύπου ugg κτλ είναι μια καλή λύση. Τακούνια ξέχνα το επίσης θα σκοτωθείς στους κωλόδρομους, φόρεμα αν θες να φορέσεις με κολάν και πάλι. Σκούφους,κασκόλ κτλ ναι. Γενικά κάνει κρύο οπότε μην πας με δεδομένα Αθήνας Θεσσαλονίκης ή ακόμα και δικών μας χιονοδρομικών, και η θερμοκρασία είτε είσαι πάνω στο χιονοδρομικό είτε κάτω στην πόλη είναι η ίδια άντε 2-3 βαθμούς διαφορά. Αυτά και προσοχή, να εύχεσαι να έχει χιονίσει για να κόψει το κρύο.

Δημοσ.

^ Καλά θα ήταν να ίσχυαν τα παραπάνω

Ο καιρός είναι πολύ ζεστός(αυτή τη στιγμή το site δείνει 0 βαθμούς) ενώ και το χιονοδρομικό υπολειτουργεί γιατί δεν έχει πολύ χιόνι

vasioula αν εννοείς να αγοράσετε, 90% είναι μούφες

Να νοικιάσετε λογικά όπου δίνουν σκι, έχει πολλά

Edit:Εννοείται ότι μέχρι να πάτε μπορεί να έχουν αλλάξει οι καιρικές συνθήκες

Δημοσ.

Αν δεν έχετε ήδη ρούχα για τέτοιες δραστηριότητες, προτιμήστε να τα αγοράσετε από εκεί.

Ακόμα συμφέρει περισσότερο από εδώ.

3 layer είναι το ιδανικό για αθλητισμό σε κρύο.

α. Ισοθερμικό κολλητό στο σώμα.

β. Softshell με διαπνοή.

γ. Hardshell (μπουφάν) αδιάβροχο με διαπνοή.

Χρειάζονται ρούχα με διαπνοή για όσους αθληθούν, αυτό θα θυμάστε.

Γάντια, μάσκα δες τα σαν απαραίτητα,  warm necker & σκούφος έρχονται μετά εδώ. 

Για όσους δεν ιδρώσουν ή δεν κουνηθούν, όπως ντύνονται μια κρύα χιονισμένη μέρα είναι μια χαρά.

Γάντια, σκούφοι, χοντρές κάλτσες, ζεστά μπουφάν και γυαλιά ηλίου.

Αν περπατήσετε σε χιόνι, ζεστό μποτάκι τουλάχιστον, αν όχι αδιάβροχο.

Μην πάτε να περπατήσετε στο χίονι δηλ. με κάνα adidas αθλητικό, θα ξυλιάσετε ολόκληροι μόλις νοτίσει.

Καλά κατεβάσματα. ;)

/sc

Δημοσ.

Katiepie τα παραλες εκτος και αν μιλας για τις πιστες. Στην κακη ποιοτητα των δρομων εχεις δικιο. 

Κοίτα τότε που πήγα ήταν το μεγαλύτερο κρύο και για την Αθήνα, όταν πήγαμε δεν είχε χιόνι και μετά που χιόνισε δεν ήταν τόοοσο το κρύο. Αλλά ναι αυτά φορούσαμε και δε ζεσταινόμασταν κιολας, εγώ δεν είμαι και κρυουλιάρα γενικά οπότε ναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...