Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Εχω ενα θυληκο λαμπραντορ 2.5 ετων και περιπου 35-37 κιλα.. Συνηθως το ταιζω με σπιτικο φαγητο οπως μακαρονια τις περισσοτερες φορες,ριζι και κοτοπουλο.Βεβαια το ταιζω και χυμα τροφη απο ενα pet shop της γειτονιας μου,συνοικιακο μαγαζι και οχι pet shop αλυσιδας.

1) Υπαρχει καποιος να μου πει το συγκεκριμενο σκυλι,σε αυτη την ηλικια ποσο θα επρεπε να τρωει την ημερα και ποσες φορες?

2) Υπαρχει προβλημα αν το σπιτικο φαγητο που του δινω ειναι μακαρονια (ειτε σκετα,ειτε με σαλτσα και λαδι που εχω ακουσει οτι κανει καλο στο τριχωμα,ειτε μαζι με κοτοπουλο) ?

3) Αν αποφασισω να του δινω σπιτικο φαγητο,θα πρεπει να εχω ποικιλια φαγητου καθημερινα? (δηλαδη θα πρεπει καθε μερα να του φτιαχνω και ενα αλλο σπιτικο φαγητο?)

4) Επισης,θα ηθελα να ρωτησω,ειναι καλο να του δινω μονο σπιτικο φαγητο ή μεσα σε αυτο να ανακατεβω και λιγο ξηρα τροφη?

Θα ηθελα την βοηθεια σας παιδια,ξερει καποιος να μου απαντησει?

Κανεις?

Δημοσ.

Τα μακαρονια και το ρυζι ειναι σχεδον αχρηστα για το σκυλο, μπορουν να αποτελουν ενα μικρο μερος του γευματος αλλα σιγουρα οχι το κυριο. Οι ζωικες πρωτεινες δε πρεπει να προερχονται μονο απο το κοτοπουλο..

Διαβασε στο ιντερνετ υπαρχουν πολλα αρθρα για τη διατροφη του σκυλου. θα πρεπει να ενταξεις σταδιακα και αλλα κρεατα (πχ αρνι, ψαρι) , αυγο που ειναι εξαιρετικη πηγη πρωτεινης, γιαουρτι, cottage cheese, καθως και φρουτα και λαχανικα πχ μηλα, αχλαδια, αγγουρια, καροτα, μπροκολα , κολοκυθακια.. Τα λαχανικα καλυτερα βρασμενα και ψιλοκομμενα, τα φρουτα παντα χωρις κουκουτσια.

Φυσικα αυτο γινεται σιγα σιγα δε θα τα βαλεις αχταρμα ολα μαζι.

Δε χρειαζεται να μαγειρευεις καθε μερα μπορεις να βραζεις πχ το κοτοπουλο και να το κρατας καμια βδομαδα στο ψυγειο. Τα λαχανικα ομως πρεπει να ναι φρεσκοκομμενα, δε διατηρουνται.

ντοματες, σταφιδες, σταφυλια, ξηροι καρποι , χοιρινο, κοκκαλα, σοκολατα πρεπει να αποφευογονται.

Η χυμα ξηρα τροφη προφανως δε του προσφερει κατι σε θρεπτικα συστατικα μονο καλυπτει την πεινα.

Σιγουρα τα κιλα που αναφερεις ειναι πολλα για θυληκια, εκτος αν ειναι πολυ ψηλη, αλλα μου φαινεται δυσκολο, μαλλον χοντρουλα την κοβω, αυτο βεβαια το ξερεις εσυ που τη βλεπεις.

Το μαγειρευτο δε το ανακατεβουμε ποτε με ξηρα, αλλο χρονο χωνεψης εχει το ενα και αλλο το αλλο. Την ξηρα μπορεις να τη συνδυασεις με γιαουρτι ή τυρι (cottage/ανθοτυρο).

Υπαρχει ενα φορουμ που μπορεις να βρεις πολλες πληροφοριες, dogforum.gr

Δημοσ.

Τα μακαρονια και το ρυζι ειναι σχεδον αχρηστα για το σκυλο, μπορουν να αποτελουν ενα μικρο μερος του γευματος αλλα σιγουρα οχι το κυριο. Οι ζωικες πρωτεινες δε πρεπει να προερχονται μονο απο το κοτοπουλο..

Διαβασε στο ιντερνετ υπαρχουν πολλα αρθρα για τη διατροφη του σκυλου. θα πρεπει να ενταξεις σταδιακα και αλλα κρεατα (πχ αρνι, ψαρι) , αυγο που ειναι εξαιρετικη πηγη πρωτεινης, γιαουρτι, cottage cheese, καθως και φρουτα και λαχανικα πχ μηλα, αχλαδια, αγγουρια, καροτα, μπροκολα , κολοκυθακια.. Τα λαχανικα καλυτερα βρασμενα και ψιλοκομμενα, τα φρουτα παντα χωρις κουκουτσια.

Φυσικα αυτο γινεται σιγα σιγα δε θα τα βαλεις αχταρμα ολα μαζι.

Δε χρειαζεται να μαγειρευεις καθε μερα μπορεις να βραζεις πχ το κοτοπουλο και να το κρατας καμια βδομαδα στο ψυγειο. Τα λαχανικα ομως πρεπει να ναι φρεσκοκομμενα, δε διατηρουνται.

ντοματες, σταφιδες, σταφυλια, ξηροι καρποι , χοιρινο, κοκκαλα, σοκολατα πρεπει να αποφευογονται.

Η χυμα ξηρα τροφη προφανως δε του προσφερει κατι σε θρεπτικα συστατικα μονο καλυπτει την πεινα.

Σιγουρα τα κιλα που αναφερεις ειναι πολλα για θυληκια, εκτος αν ειναι πολυ ψηλη, αλλα μου φαινεται δυσκολο, μαλλον χοντρουλα την κοβω, αυτο βεβαια το ξερεις εσυ που τη βλεπεις.

Το μαγειρευτο δε το ανακατεβουμε ποτε με ξηρα, αλλο χρονο χωνεψης εχει το ενα και αλλο το αλλο. Την ξηρα μπορεις να τη συνδυασεις με γιαουρτι ή τυρι (cottage/ανθοτυρο).

Υπαρχει ενα φορουμ που μπορεις να βρεις πολλες πληροφοριες, dogforum.gr

Τι εννοείς, δεν του προσφέρει τίποτα σε θρεπτικά συστατικά, οι καλές ξηρές τροφές περιέχουν ό,τι χρειάζεται ένα σκυλί για τη διατροφή του και είναι πολύ καλύτερο από το μαγειρευτό φαγητό. Άσε που για ένα μεγάλο σκυλί, η ποσότητα του μαγειρευτού φαγητού που απαιτείται για να το καλύψει είναι ασύμφορη...

Τα κιλά δεν είναι υπερβολικά για λαμπραντόρ, εξαρτάται κι από το μέγεθος του σκυλιού βέβαια.

Για διατροφή, εγώ σίγουρα θα πρότεινα να γυρίσει σε ξηρά τροφή, η ACANA είναι εξαιρετική τροφή και περιέχει φρούτα, ψάρια, αυγά, λαχανικά και ό,τι κρέας επιθυμείς και δε θα έχει πρόβλημα. Κι επειδή τα λαμπραντόρ είναι από τη φύση τους λαίμαργα, δε θα έχει κανένα πρόβλημα με την αλλαγή της διατροφής.

Δημοσ.

Αν κοιταξεις καλα αναφερθηκα σε χυμα ξηρα τροφη, οχι γενικα σε ξηρα τροφη! πορφανως η ακανα (που δινω κι εγω στη δικη μου) απεχει πολυ ποιοτικα απο τις χυμα ξηρες τροφες και γενικα τροφες τυπου friskies!! ;)

επισης...οχι και καλυτερη η ξηρα, τυποποιημενη τροφη, απο το μαγειρευτο! Απλα ειναι ευκολοτερη λυση για μας , απο το να καθομαστε να μαγειρευουμε και να φτιαχνουμε ενα ΣΩΣΤΟ διατροφικο προγραμμα για το σκυλο, το οποιο θελει χρονο, διαβασμα και χρημα.

Εγω πλεον 3-4 γευματα τη βδομαδα της τα δινω μονο μαγειρευτο. Αλλα δε μιλαμε για μακαρονια. Μιλαμε για ψαρι, αρνι, φρουτα, λαχανικα, αυγα.. ο,τι χρειαζεται. Το τι χαρα και ενεργεια εχει το σκυλι οταν τα φαει, δε περιγραφεται.

• Like 1
Δημοσ.

Αν κοιταξεις καλα αναφερθηκα σε χυμα ξηρα τροφη, οχι γενικα σε ξηρα τροφη! πορφανως η ακανα (που δινω κι εγω στη δικη μου) απεχει πολυ ποιοτικα απο τις χυμα ξηρες τροφες και γενικα τροφες τυπου friskies!! ;)

επισης...οχι και καλυτερη η ξηρα, τυποποιημενη τροφη, απο το μαγειρευτο! Απλα ειναι ευκολοτερη λυση για μας , απο το να καθομαστε να μαγειρευουμε και να φτιαχνουμε ενα ΣΩΣΤΟ διατροφικο προγραμμα για το σκυλο, το οποιο θελει χρονο, διαβασμα και χρημα.

Εγω πλεον 3-4 γευματα τη βδομαδα της τα δινω μονο μαγειρευτο. Αλλα δε μιλαμε για μακαρονια. Μιλαμε για ψαρι, αρνι, φρουτα, λαχανικα, αυγα.. ο,τι χρειαζεται. Το τι χαρα και ενεργεια εχει το σκυλι οταν τα φαει, δε περιγραφεται.

Μπορεις αν σου ειναι ευκολο και δεν βαριεσαι φυσικα,να μου πεις και εμενα για 3-4 γευματα την βδομαδα ενα προγραμμα για να δινω και εγω στην δικια μου?Μαγειρευτο φαγητο εννοειται

Δημοσ.

Μα γι'αυτό το λέω κι εγώ, για να καλύψεις σε ένα γεύμα τις διατροφικές ανάγκες του σκύλου, θέλει ΄μεγάλη προσπάθεια και φυσικά θα πρέπει να προσέξεις και πώς θα μαγειρέψεις, μιας και ένα φαγητό μαγειρεμένο για εμάς δεν είναι πολλές φορές κατάλληλο και για τα σκυλιά, για παράδειγμα, το κρεμμύδι θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς και οι ντομάτες.

Αν έχεις το χρόνο και τη δυνατότητα βέβαια, καλά κάνεις!

Δημοσ.

Μπορεις αν σου ειναι ευκολο και δεν βαριεσαι φυσικα,να μου πεις και εμενα για 3-4 γευματα την βδομαδα ενα προγραμμα για να δινω και εγω στην δικια μου?Μαγειρευτο φαγητο εννοειται

Βαριέσαι να πας από το dogforum μεριά;

Δημοσ.

Ριξε μια ματια εδω http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-16/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82.%CE%B3%CE%B9%CE%B1.%CF%84%CE%BF.%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF-17570/

Και εγω προσφατως αρχισα, μαθαινω ακομα. Αυτο που κανω ειναι να συνδυαζω κρεας με λαχανικα, καποιες φορες λιγο ρυζι ή μακαρονια, και αυγο. Αυγο δινω 2-3 φορες τη βδομαδα, βραστο βεβαια. Το κρεας μια βδομαδα ειναι κοτοπουλο (δινω φιλετο στηθος για μειωμενα λιπαρα) μια βδομαδα ψαρι (μπορεις να δωσεις σαρδελλα, σκουμπρι, σολωμο) μια βδομαδα αρνι.. Το συνοδευω με λαχανικα. Καροτα και κολοκυθια τα βραζω και τα κοβω σε μικρα κομματια, αλλοι τα περνανε στο μπλεντερ. Επισης βαζω τυρι ανθοτυρο ή κοτατζ.

Της δινω και λιγο τζατζικι 1-2 φορες τη βδομαδα, σπιτικο οταν εχουμε, αφου το σκορδο σε ΜΙΚΡΕΣ ποσοτητες κανει καλο.

τα φρουτα τα δινω αναμεσα στα δυο γευματα, ΠΑΝΤΑ χωρις κουκουτσια.

το γιαουρτι το δινω στα γευματα με τη ξηρα, μια μεγαλη κουταλια πανω απο τις κροκετες.

τωρα τις ποσοτητες δοκιμαζοντας θα τις βρεις.. πανω απο ενα στηθος κοτοπουλο πχ ειναι υπερβολη, και αν το κομματι ειναι μεγαλο δε το δινω καν ολοκληρο. Καροτα, απ αυτα που ειναι κανονικα σε μεγεθος, δε θα βαλω απο 2, ρυζι θα δωσω ενα φλιτζανακι του καφε..

Μα γι'αυτό το λέω κι εγώ, για να καλύψεις σε ένα γεύμα τις διατροφικές ανάγκες του σκύλου, θέλει ΄μεγάλη προσπάθεια και φυσικά θα πρέπει να προσέξεις και πώς θα μαγειρέψεις, μιας και ένα φαγητό μαγειρεμένο για εμάς δεν είναι πολλές φορές κατάλληλο και για τα σκυλιά, για παράδειγμα, το κρεμμύδι θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς και οι ντομάτες.

Αν έχεις το χρόνο και τη δυνατότητα βέβαια, καλά κάνεις!

Δε διαφωνω :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Εχω ενα θυληκο λαμπραντορ 2.5 ετων και περιπου 35-37 κιλα.. Συνηθως το ταιζω με σπιτικο φαγητο οπως μακαρονια τις περισσοτερες φορες,ριζι και κοτοπουλο.Βεβαια το ταιζω και χυμα τροφη απο ενα pet shop της γειτονιας μου,συνοικιακο μαγαζι και οχι pet shop αλυσιδας.

1) Υπαρχει καποιος να μου πει το συγκεκριμενο σκυλι,σε αυτη την ηλικια ποσο θα επρεπε να τρωει την ημερα και ποσες φορες?

2) Υπαρχει προβλημα αν το σπιτικο φαγητο που του δινω ειναι μακαρονια (ειτε σκετα,ειτε με σαλτσα και λαδι που εχω ακουσει οτι κανει καλο στο τριχωμα,ειτε μαζι με κοτοπουλο) ?

3) Αν αποφασισω να του δινω σπιτικο φαγητο,θα πρεπει να εχω ποικιλια φαγητου καθημερινα? (δηλαδη θα πρεπει καθε μερα να του φτιαχνω και ενα αλλο σπιτικο φαγητο?)

4) Επισης,θα ηθελα να ρωτησω,ειναι καλο να του δινω μονο σπιτικο φαγητο ή μεσα σε αυτο να ανακατεβω και λιγο ξηρα τροφη?

Θα ηθελα την βοηθεια σας παιδια,ξερει καποιος να μου απαντησει?

Κανεις?

Ο κτηνίατρος θα σου δώσει τις σωστές απαντήσεις και όχι το internet. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός με τη δικη του σωματική κατάσταση, υγεία, κλπ κλπ.

Όσα λιγότερα "λάθη" κάνεις σε αυτή την ηλικία του σκύλου σου, τόσο λιγότερα θα είναι και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις καθώς θα μεγαλώνει.

:)

• 10 μήνες μετά...
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερασας.εχω ενα κανε κορσο δυομιση μηνων.ζυγιζει 10.600.ειναι οκ στα κιλατου? Θελω την γνωμησας παρακαλω

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Parga said:

Καλημερασας.εχω ενα κανε κορσο δυομιση μηνων.ζυγιζει 10.600.ειναι οκ στα κιλατου? Θελω την γνωμησας παρακαλω

Πρέπει να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο ώστε να σου δώσει τις σωστές πληροφορίες για τα κιλά και τη διατροφή του. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...