Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα insomnites.

Εχει ο θειος μου μια καμερα με κασετες Mini DV. Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορει να δει το περιεχομενο  τους και να το περασει στο PC εαν δεν εχει περασμενο ενα λογισμικο της καμερας. Το λογισμικο ειναι μονο για Windows XP. Ο θειος μου εχει τα 7 προσπαθησαμε μπας και το κανουμε συμβατο, αλλα τιποτα. Ειδαμε μια λυση με firewire καλωδιο νομιζετε οτι θα γινει δουλεια και θα μπορουμε να δουμε μεσα στις κασετες?

Σας ευχαριστω πολυ παιδια

Δημοσ.

Όχι, τις κάμερες αυτές μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις μόνο με αντίστοιχο πρόγραμμα.

Δεν χρειάζεσαι απαραίτητα το πρόγραμμα που έρχεται μαζί με την κάμερα, εγώ παλιότερα χρησιμοποιώντας το Adobe Premiere μετέφερα το video στο PC. Φυσικά αντίστοιχα προγράμματα υπάρχουν πολλά, ίσως και τελείως δωρεάν. Έχε υπόψη σου ότι παρόλο που έρχεται σε μορφή .avi δηλαδή αρχείο, το βίντεο γίνεται ουσιαστικά CAPTURE από την κάμερα και έτσι μεταφέρεται μόνο σε real time. Δηλαδή αν έχεις μια κασετούλα με 60 λεπτά βίντεο, 60 λεπτά θα κάνει για να την "φέρει" στον υπολογιστή σου. Δεν το βλέπει σαν αρχείο δηλαδή, αλλά σαν "ταινία".

• Like 1
Δημοσ.

Και με το windows movie maker μπορείς να περάσεις το βίντεο στο PC μέσω καλωδίου firewire.

Δημοσ.

ναι ναι καταλαβα τι λετε σας ευχαριστω. Απλος οταν συνδεω με το usb δεν την αναγνωριζει καν.

Σας ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας

Δημοσ.

Όπως είπε ο polaki, χρειάζεσαι ένα καλό καλώδιο firewire (πριν από λίγο καιρό που δούλεψα την αντίστοιχη camera που φυλάω για το σκοπό αυτό, δεν βρήκα το καλώδιό της, άνοιξα ένα άλλο στο σελοφάν που βρήκα στα καλώδιά μου, παιδεύτηκα πολύ γιατί το Premiere δεν έβλεπε την camera και όταν αγόρασα νέο καλώδιο λύθηκε το πρόβλημα) και ένα πρόγραμμα για capture.

Μπορείς να επεξεργαστείς, αν θέλεις, το avi που θα πάρεις, πριν το περάσεις σε DVD ή BD.

Δημοσ.

Εχω το ιδιο προβλημα. Νομιζω ομως οτι δεν εχω Firewire. Σε αυτη την περιπτωση τι κανω? Παιρνω καποιον ανταπτορα?

Δημοσ.

αν είναι Sony η κάμερά σου, έψαξα και βρήκα αυτό, αλλά δυστυχώς με USB δεν μπορείς να κάνεις streaming σε Windows 7 ή 8.

Aν έχει μόνο USB (που νομίζω λίγο δύσκολο γιατί κανονικά τα specs ήταν για Firewire port) το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις ένα Virtual Machine με Windows XP ώστε να τις περάσεις έτσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...