Προς το περιεχόμενο

Galaxy Note 3: Η αναβάθμιση σε KitKat τερματίζει την υποστήριξη αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών [Ενημέρωση]


Leo360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγους μήνες πριν είχαν ακουστεί οι πρώτες φήμες περί κλειδώματος του Galaxy Note 3 αλλά και των μελλοντικών μοντέλων της Samsung ως προς τα αξεσουάρ, με τη τελική υλοποίηση του εν λόγω περιορισμού να γίνεται πραγματικότητα με την αναβάθμιση στο Android 4.4 KitKat.Σύμφωνα με αρκετές αναφορές μελών της ιστοσελίδας XDA, αξεσουάρ άλλων κατασκευαστών όπως οι θήκες S-View της εταιρείας Spigen, δε λειτουργούν σε συσκευές Galaxy Note 3 με εγκατεστημένη τη νεότερη έκδοση του Android (KitKat), με τα μόνα πλέον λειτουργικά αξεσουάρ να είναι όσα κατασκευάζει η ίδια η Samsung. Η Κορεάτικη εταιρεία φαίνεται πως ήδη είχε ενσωματώσει κάποιο chip αναγνώρισης στα αξεσουάρ της, χωρίς όμως να υπήρχε κάποια προειδοποίηση ή επίσημη τοποθέτηση.

 

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιου είδους περιορισμούς, με την Apple να αποκλείει με την κυκλοφορία του iOS 7 τους φορτιστές 3rd party κατασκευαστών στις συσκευές iPhone 5, 5C και 5S. Επίσης, κάποιοι κάτοχοι ήδη βρήκαν μία "λύση", η οποία όμως απαιτεί το άνοιγμα των αξεσουάρ και την αντικατάσταση του chip αναγνώρισης, κάτι που απαιτεί την αγορά και του επίσημου αξεσουάρ.

 

Επιπλέον τις τελευταίες ώρες έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα XDA Developers μια πιο εύκολη σχετικά λύση, η οποία απαιτεί όμως να προηγηθεί η διαδικασία root και μετέπειτα εγκατάσταση του Xposed Framework.

 

Link.png Site: Sammobile

 

Ενημέρωση 28/1/2014: Με ανακοίνωση της η Samsung ενημερώνει ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα μια μικρή αναβάθμιση η οποία θα εξαλείφει το πρόβλημα ασυμβατότητας του Note 3 με θήκες τρίτων κατασκευαστών. Πρόθεση της εταιρείας όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι η μεγαλύτερη συμβατότητα των συσκευών της με αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών.

Επεξ/σία από Leo360
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά πως κάνετε έτσι? Τα μηχανήματα και τα συστήματα για την κατασκευή των Apple devices τα έχει η Samsung. Γιατί να κάθεται να φτιάχνει καινούργια και να αυξάνεται το κόστος κατασκευής των Samsung συσκευών? Μικροαλλαγές στην κατασκευή κάνει και της έρχεται φθηνότερα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είπαμε να αντιγράψει την apple μπας και φτιάξει τίποτα σωικό αλλά αυτό είναι αντιγραφή με τον χειρότερο τρόπο..

Το χω ξαναπεί, samsung καλή μόνο στο να φτιάχνει hardware.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι απλα απαραδεκτοι. Εχω παρει την slim armor view και δεν συγκρινεται με την κινεζια της Samsung. Εχει βγαλει ανακοινωση η spigen οτι θα εχουν νεα επι του θεματος την επομενη εβδομαδα. Ειδωμεν...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αυτή η εταιρία περιμένετε να βγάλει open-source λειτουργικό (βλέπε tizen)... Καλή τύχη :)

 

 

παραδεχτείτε το ότι κάνει η apple (μάντρωμα) το κάνουν και οι άλλοι android windows

To android γιατί;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει όλα αυτά. Θα δείξει το κοντινό μέλλον. Αν και δεν είναι του θέματος, ενοχλητικό είναι και ότι (ΝΟΤΕ 1 & ΝΟΤΕ 3):
- Το Kies έχει προβλήματα, (προγραμμα της Samsung). Δηλαδή:
* Τα αντίγραφα ασφαλείας του παραλείπουν διάφορα από το λογισμικό, βίντεο, αρχεία ήχου, κ.λπ.
* Η μεταφορά επαφών από το Note1 στο Note3 κάνει τις Σημειώσεις των επαφών μπάχαλο και έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει τους ξεχωριστούς ήχους κλήσεις των επαφών στον default...
* Αν οι σημειώσεις των επαφών είναι μεγάλες, οποιαδήποτε αλλαγή στη σχετική επαφή πάει απλά περίπατο...
* Οι νεότερες εκδόσεις Kies έχουν και την πρωτοτυπία να παρουσιάζουν νέα προβλήματα αντί να διορθώνουν τα παλιά, (δεν τα πάνε καλά με Win7 & Win8).

Απλά και τα δύο τηλέφωνα τα πάνε πολύ καλά με τον εαυτό τους, (το εννοώ), αλλά καθόλου καλά με τους προσωπικούς υπολογιστές...

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...