Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ,

ερωτηση: σε ενα τροφοδοτικο Corsair AX850 , οταν αναβεις τον υπολογιστη , το ανεμιστηρακι του(αυτο δηλαδη που ειναι μεσα στο τροφοδοτικο) δεν δουλευει.Κανει να ξεκινησει και σταματαει.

Αυτο ειναι φυσιολογικο;Πρεπει να δουλευει παντα ή αρχιζει να γυριζει οταν πιασει μεγαλη θερμοκρασια;

Δημοσ.

εχω την εντυπωση οτι σε ολα τα τροφοδοτικα ο ανεμιστηρας πρεπει να δουλευει συνεχως. οποτε αν δεν λειτουργει καθολου καλο θα ηταν να μην τον χρησιμοποιεις τον υπολογιστη. εισαι σιγουρος οτι δεν γυριζει καθολου? 

edit

με βαση αυτο, μπορει και να ειναι φυσιολογικο που δεν γυριζει. λειτουργει αναλογα με το φορτιο και την θερμοκρασια.

http://www.corsair.com/professional-series-gold-ax850-80-plus-gold-certified-fully-modular-power-supply.html

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος τα AX ανοίγουν από μια θερμοκρασία και πάνω τον ανεμιστήρα.

Για να βεβαιωθείς κατέβασε το OCCT και πήγαινε στην καρτέλα power supply και πάτα εκεί που λέει ON για να στρεσάρει το τροφοδοτικό και λογικά μετά από λίγο πρέπει να ανοίξει ο ανεμιστήρας.

Δημοσ.

Κανονικά πρεπει να γυρίζει εστω και σε χαμηλές στροφές εως πολυ χαμηλές και οταν ζεστένεται η τραβάει περισσότερο ρεύμα να ανεβάζει στροφές , φυσιολογικό παντως δεν μου φαίνεται ετσι οπως το λες.

Δημοσ.

Όταν η κατανάλωση είναι μικρότερη των 170W, το ανεμιστηράκι δεν λειτουργεί.

Εάν έχεις το κουτί από το τροφοδοτικό, κοίτα το γράφημα του ήχου στο πίσω μέρος του. Ενδεικτικά, είναι όπως της ακόλουθης φωτογραφίας:

034_thumb.jpg

Δημοσ.

Σε όλα τα AX και τα RM της corsair αυτο συμβαινει. Ειτε γυρίζει ο ανεμιστηρας όταν φτάσει πχ 40% load ή όταν αγγίξει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Τs αυτο που παει να γυρίσει και σταματάει απότομα ειναι λίγο ανησυχητικό. Κατέβασε ομως το OCCT και στρεσαρε το να δεις να γυρνάει.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Να μην γυρίζει καν περίεργο μου φαίνεται παντως ...

Ναι μερικά δεν γυρίζουν καν! Έχω το RM 750w και δεν γυρίζει καθόλου έως ότου φτάσει στο 40% των δυνατοτήτων του. Ήρθε και με κολλημένο πάνω του ένα χαρτάκι που έλεγε να μην πανικοβληθούμε αν δούμε το ανεμιστηράκι να μην γυρίζει.  :-D Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και στο AX που είναι και ανώτερο τροφοδοτικό από το δικό μου. 

Δημοσ.

Επιβεβαιωνω και για τη σειρα AX. Ισχυει ο,τι εχει αναφερθει.Δε λειτουργει απο την αρχη παρα μονο μετα απο καποιο load

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...