Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρά!
έχω ένα προβληματάκι με το pc μου και θέλω μια βοήθεια πριν μου κοστίσει και αλλα λεφτά..

πριν 2 εβδομάδες κάηκε η κάρτα γραφικών μου.
(δεν δούλευε ούτε στο pc μου ούτε σε άλλο pc κλπ κλπ).
θεώρησα ότι απλά έτυχε λόγο και του ότι ήταν και κάποιων ετών, και αγόρασα άλλη.
όλα καλά μετά από αυτό..
σήμερα άνοιξα το κουτί για να αλλάξω την θερμοαγώγιμη αλοιφή του επεξεργαστή.. όταν τελειωσα άνοιξα το pc και το wireless adapter είχε πάει περίπατο..
κλείνω το pc για να το βάλω σε άλλη pci, και όταν το άνοιξα έπεσε η ασφάλεια..
μετά άνοιξε αλλα δεν είχα wireless adapter..
συγχωρέθηκε..

έχω πρόβλημα με το τροφοδοτικό η με την motherboard?

ποιος μου καίει το hardware μου??????

ps το ανεμιστηράκι του κουτιού, όταν το συνδέω στην δεύτερη  υποδοχή για ανεμιστήρα στην motherboard, μου ρίχνει την ασφάλεια..

Δημοσ.

Κατ'αρχην έλεγξε ότι έχεις σωστή γείωση και τον υπολογιστή σε σούκο μπριζα.

Μετά με ένα πολυμετρο ακριβείας μέτρησε τις τάσεις εξόδου στο τροφοδοτικό σου,σύμφωνα με αυτόν τον οδηγό. > http://www.insomnia.gr/topic/434037-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%B5%CF%84/

Δημοσ.

ετσι ακριβως! στην αμεση αλλαγη τροφοδοτικου ψηφιζω κ εγω!!! απλα μετρα τα 12βολτ κιτρινο καλωδιο,τα 5 βολτ κοκκινο καλωδιο κ τα 3.3 βολτ πορτοκαλι καλωδιο με καποιο πολυμετρο να μας πεις! ενεργοποιησε το τροφοδοτικο με βραχυκυκλωμα πρασινο-μαυρο καλωδιο κ οχι στη μητρικη! μην συμβει τιποτα χειροτερο!

Δημοσ.

επειδη δεν ξερω απο ρευματα και δεν εχω και τα αναλογα εργαλεια, πηγα το pc σε ενα μαστορα να το τσεκαρει..
θα σκασω 12 ευρω για τον ελεγχο αλλα σιγουρα δεν θα καψω τιποτα αλλο..

οταν μαθω τι εφτεγε θα σας πω.

ευχαριστω για τις απαντησεις!

Δημοσ.

Πριν ομως συνδεσεις πάλι τον υπολογιστή σου στο ρευμα του σπιτιού ΠΡΕΠΕΙ να ελέγξεις αν η πρίζα που το συνδέεις έχει λειτουργική γείωση. Αυτό πρέπει να γίνει ανεξάρτητα τι θα σου πει ή τι θα κάνει ο μάστορας. 

Δημοσ.

το οποιο πως γινεται?
(δεν εχω αλλαξει πριζα η πολυπριζο η κατι τωρα 1μιση χρονο κοντα και δεν ειχα ποτε προβλημα)

Δημοσ.

Μα τον πολύμπριζο θα είναι αχρηστο αν η γείωση δεν λειτουργεί σωστα.

@x-virus

βρες ενα φίλο/γνωστο σου που εχει πολύμετρο και φέρε τον να μετρήσει. Είναι υποθεση 1 λεπτού. Είναι απαραίτητο βήμα (δεν αγνοούμε οτι δεν μπορούμε να κάνουμε) γιατί αν η πρίζα εχει πρόβλημα τοτε θα συνεχίσει να σου καιει εξαρτήματα

Δημοσ.

δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να βρω πολυμετρο..
αν ο τεχνικος δεν βρει προβλημα στο τροφοδοτικο η στην motherboard, θα δω αν μπορεσω παρω το δικο του..

επισεις, επειδη οπως ειπα μου καηκε και η καρτα δικτυου, εχω ανοιξει ενα θεμα εδω ..

θα εκτιμουσα μια μικρη βοηθεια..

Δημοσ.

Δεν ειναι στον τεχνικο το μηχάνημα?

Δεν ειναι και τοσο απλο να εντοπίσεις βλαβη με το πολυμετρο, πρεπει να εχεις καποια σχετική εμπειρια.

18fig01.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...