JLEE Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Γεια σας παιδιά. Έχω το παραπάνω APU AMD A10-5800K και χρησιμοποιώ την κάρτα γραφικών που έχει ενσωματωμένη. Οι θερμοκρασίες του μου φαίνονται υψηλές για τη χρήση που του κάνω. (Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια). Το κουτί είναι αυτό: Site: Fazn Case Theseus Black Midi Tower . Οι θερμοκρασίες σε idle είναι γύρο στους 60-65 αλλά παρατηρώ οτι στιγμιαία ανεβαίνει στους 85, Μήπως πρέπει να αλλάξω ψύκτρα? Στο κουτί του έχω βάλει και 4 ανεμιστήρες 12'.
apostolisR Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Αν η ψύκτρα που έχεις τώρα πάνω είναι η εργοστασιακή, τότε ναι καλό είναι να την αλλάξεις και ας μην τον ζορίζεις πολύ. Έχω και εγώ τον Α8-5600K και απο τις δύο πρώτες μέρες είχε αρκετά ψηλές θερμοκρασίες για την low χρήση που του έκανα.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 φίλε τους ανεμιστήρες πώς τους έβαλες ?
JLEE Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Έχω βάλει ένα πλάγια να βάζει. Δύο απο πάνω να βάζουνε και ένα απο πίσω να βγάζει. Πως θα μπορούσα να τους βάλω αλλιώς για καλύτερα αποτελέσματα? Τι ψύκτρα μου προτείνεται για αυτό το κουτί?
apostolisR Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Εγώ έχω το K380 οπότε έχω βάλει έναν μπροστά να βάζει αέρα, έναν πίσω να βγάζει και έναν στα πλάγια να βάζει πάλι. Έτσι πρέπει να τους έχεις σωστά για να γίνεται καλό airflow όπως και στην φωτογραφία. Ένας μπροστά να βάζει αέρα και ένας πίσω να βγάζει πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε. Μετά είναι στην κρίση σου αν θες να προσθέσεις και άλλους στις υπόλοιπες υποδοχές. EDIT: Μπέρδεψα τον ZAFIORIOSNT με τον TS και νόμιζα ότι αυτός ρωτάει πως έχω τους ανεμιστήρες. lol 1
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 δες πώς τους έχει ο Αποστόλης. 1 μπροστά βάζει 1 πίσω βγάζει. οι πίσω και πάνω είναι για να βγάζουν όχι για να βάζουν.. βάλε και τον πλαϊνό να βάζει και τον πάνω να βγάζει, πρόσεξε τα καλώδια να εμποδίζουν όσο λιγότερο γίνετε τους ανεμιστήρες και πιστεύω να στρώσει κάπως η κατάσταση... πάντως άν το κάνεις ξανα πες μας τι θερμοκρασίες έχεις γιατί ακόμα κ έτσι μου φαίνονται υψηλές.. 1
JLEE Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 ΟΚ παίδες το απογευματάκι θα το αλλάξω και θα σας πω θερμοκρασίες... Αν δε κάνω δουλειά τι ψύκτρα μπορώ να βάλω. Θέλω πάνω απο όλα να είναι αθόρυβη...
apostolisR Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Αν ψάξεις στο φόρουμ ρωτάνε πολλοί για καινούριες ψύκτρες οπότε θα πάρεις μια εικόνα. Ενδεικτικά αν δεν έχεις κάποιο όριο θα σου πρότεινα αυτή https://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html. Την έχω παραγγείλει και εγώ και έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια. Η αλλιώς σε κάτι πιο φθηνό που θα κάνουν δουλειά στον Α10, https://www.skroutz.gr/s/2728897/CoolerMaster-Blizzard-T2.html (Την έχει φίλος μου, πολύ καλή για τα λεφτά της) https://www.skroutz.gr/s/416812/Zalman-CNPS5X-Performa.html Και μια που χωράει παντού.. https://www.skroutz.gr/s/3294583/CoolerMaster-Blizzard-T2-Mini.html Δες πρώτα πόσο χώρο έχεις διαθέσιμο στο κουτί σου για να είσαι σίγουρος ποιες χωράνε.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτεις... αυτή μου "γυαλίζει" ειδικά με αυτή την τιμή αλλά δεν την έχω δοκιμάσει.. κάνε ένα θεματάκι για την εν λόγω ψήκτρα γιατί μου φαίνεται οτι αξίζει ZALMAN CNPS5X PERFORMA
JLEE Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Λοιπόν έβαλα τα ανεμιστηράκια όπως μου είπατε: Να βγάζουν πίσω και πάνω και να βάζουν: πλάγια και μπροστά.. Οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές...τώρα την περισσότερη ώρα κυμαίνονται στους 70 βαθμούς... Να αλλάξω ψύχτρα? πολύ με προβληματίζει,...
Millennium Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Aπό που τις βλέπεις; Αν είναι σωστές οι τελευταίες ενδείξεις (σε load) δεν έχεις τόσο πρόβλημα για τώρα.Βέβαια αν αλλάξεις θα'σαι καλύτερα και θα τη κρατήσεις κιόλας. 1
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 α ναι ότι λέει ο απο πάνω.. δες τις θερμοκρασίες από bios, core temp, hw monitor, ( απο διαφορετικές πηγές δλδ ).. το pc το έχεις στριμωγμένο εκεί που είναι? έχει αέρα απο γύρο του? από παστούλα πώς πάει η cpu ?? εγώ πάντως τις βλέπω πολύ ανεβασμένες.. μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά το "ψυχολογικό" μου όριο είναι 65 το καλοκαίρι..
apostolisR Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Λοιπόν έβαλα τα ανεμιστηράκια όπως μου είπατε: Να βγάζουν πίσω και πάνω και να βάζουν: πλάγια και μπροστά.. Οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές...τώρα την περισσότερη ώρα κυμαίνονται στους 70 βαθμούς... Να αλλάξω ψύχτρα? πολύ με προβληματίζει,... Εγώ σου προτείνω να αλλάξεις. Είναι 95% σίγουρο ότι αυτό ευθύνεται περισσότερο. Εδώ σου λέω ο δικός μου Α8 5600k έπιανε 70άρι με την εργοστασιακή με ανοιχτό μόνο τον chrome άντε και κανα skype. Έχω την εντύπωση ότι οι ψύκτρες είναι ίδιες αυτών των δύο, οπότε για να μην κρυώνει τον Α8, φαντάσου να προσπαθεί να κρυώσει τον Α10.
Zapee995 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Ρε συ πως λες στον αλλο να παει να ριξει λεφτα αν δεν εχει προβλημα?? Στο φορουμ υπαρχουν πανω απο 20 αναφορες για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη και τις λαθος θερμοκρασιες που εχει! Υπαρχει περιπτωση δηλαδη να εχει χαλια ψυκτρα και με 15 βαθμους αυτο το καιρο να εχει idle 60-65?? Τσεκαρε θερμοκρασιες και με αλλα προγραμματα να δεις τι παιζει. Και εμενα ο δικος μου στο γραφειο 5800k και 5300 τοσο δειχνει, μη σε αγχωνει.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 σε ώρα λειτουργίας πολύ προσεκτικά, ακούμπα την ψήκτρα και δες αν καίει πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα