Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε συ πως λες στον αλλο να παει να ριξει λεφτα αν δεν εχει προβλημα?? Στο φορουμ υπαρχουν πανω απο 20 αναφορες για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη και τις λαθος θερμοκρασιες που εχει! Υπαρχει περιπτωση δηλαδη να εχει χαλια ψυκτρα και με 15 βαθμους αυτο το καιρο να εχει idle 60-65?? 

Ρε άνθρωπε μου, πραγματικά δεν έχω σκοπό να πετάξω τα λεφτά κανενός στα σκουπίδια αλλά όπως είπες και εσύ υπάρχουν πολλές αναφορές για τις ανεβασμένες θερμοκρασίες στις συγκεκριμένες σειρές apu (όχι μόνο σε αυτόν) και σχεδόν πάντα ευθύνονται οι ψύκτρες.

Αλλά ας υποθέσουμε ακόμα και ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την μητρική π.χ. ή δεν κάνει καλό airflow το κουτί κλπ. άσχημα θα είναι να βάλει μια καλύτερη ψύκτρα να αυξήσει την ζωή του επεξεργαστή και μελλοντικά?

Είπες ότι έχεις και εσύ ίδια σειρά apu στο γραφείο.

Σου φαίνεται αυτή η ψύκτρα ικανή να δροσίσει τον Α10;;

AMD-A4-6300-review-06.jpg?resize=620%2C6

Εδώ φτάνουν στους 60-70 σε απλές εργασίες και σερφάρισμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορεί να παίξει και ένα παιχνίδι ο ts χωρίς να χρειάζεται να ελέγχει κάθε τόσο την θερμοκρασία..

Δημοσ.

Μη κοιτας το δειχνει αλλα το τι ειναι...Και να το παρουμε απο την αναποδη.

Η AMD δεινει tj max στο συγκεκριμενο cpu toyw 74 βαθμους, αρα:

1) Υπαρχει περιπτωση να μην εχει παραδεχτει η amd οτι η ψυκτρα ειναι σκουπιδι και να συνεχιζει να τη βαζει στη συσκευασια? Οχι.

2) Το παιδι μιλαει για 85 βαθμους στιγμιαιο idle...Ο επεγεργαστης εκει δεν θα επρεπε στη καλυτερη να εχει throttlαρει ή στη χειροτερη να σβηνει το pc? Και ειμαι σιγουρος οτι σε full load θα γραφει 105+.

Εγω οπως ειπα βλεπω στους cpu μου αυτα τα temps αλλα σε συγκεκριμενα προγραμματα. Σε αλλα δειχνει κομπλε, γιαυτο και προτεινα να τσεκαρει και με αλλα.

Δημοσ.

Οκ καλώς! Με το 1 δεν μπορώ να συμφωνήσω πάντως.

Η συγκεκριμένη ψύκτρα μπορεί να κάνει δουλειά για τους A4 και ίσως και για τους A6. Για A8 και A10 (ειδικά για αυτόν) προσωπικά την θεωρώ απαράδεκτη. Γνώμη μου πάντα!

Δημοσ.

ποια προγραμματα πιστευεται οτι δειχνουν σωστες θερμοκρασιες με βαση με το αν διχνει καποια παρομοια θερμοκρασια και το bios. Εχω και εγω ακριβως τον ιδιο επεξεργαστη ενα χρονο με την εργοστασιαση ψυκτρα αλλα απο θερμοκρασιες ειναι σχετικα καλες.

Δημοσ.

Οκ καλώς! Με το 1 δεν μπορώ να συμφωνήσω πάντως.

Η συγκεκριμένη ψύκτρα μπορεί να κάνει δουλειά για τους A4 και ίσως και για τους A6. Για A8 και A10 (ειδικά για αυτόν) προσωπικά την θεωρώ απαράδεκτη. Γνώμη μου πάντα!

Σιγουρα η ψυκτρα δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα σε idle τι διαφορα μπορει να εχει ενας a4 με εναν a10? Αντε να εχει 3 βαθμους ή και 10..Δεν ειναι λογικο σε 0% χρηση να εχει 60+ βαθμους αυτη την εποχη ειδικα. :)

ποια προγραμματα πιστευεται οτι δειχνουν σωστες θερμοκρασιες με βαση με το αν διχνει καποια παρομοια θερμοκρασια και το bios. Εχω και εγω ακριβως τον ιδιο επεξεργαστη ενα χρονο με την εργοστασιαση ψυκτρα αλλα απο θερμοκρασιες ειναι σχετικα καλες.

Δοκιμασε με Aida64, Speedfan ή HWinfo.

Δημοσ.

ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΖΑΡΕΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ 105..Θα δοκιμασω και τα αλλα προγραμματα να δω θερμοκρασια... Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ακουω τη ψυχτρα να ανεβαζει στροφες με το παραμικρο που θα κανω...

Δημοσ.

Λοιπόν αυτές είναι οι θερμοκρασίες ανα πρόγραμμα:

1. HWinfo: min-> 10.8 C, max->36.1
  2. aida64: ~ 25 Βαθμούς
  3. speedfan: ~25 Βαθμούς.
  4. CPUID: ~60 βαθμούς.

Ποιο να πιστέψω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν αυτές είναι οι θερμοκρασίες ανα πρόγραμμα:

•  
  • HWinfo: min-> 10.8 C, max->36.1
  • aida64: ~ 25 Βαθμούς
  • speedfan: ~25 Βαθμούς.
  • CPUID: ~60 βαθμούς.
Ποιο να πιστέψω?

Κανένα απο αυτά δεν έχει σωστά ρυθμισμένο το tj max για τα trinity,richland για kaveri δεν γνωριζω.

Link.png Site: Αυτό λειτουργεί άψογα.Δίχνει θερμοκρασία διόδου πυρήνα και όχι της διόδου που εχει η μητρικη για τον επεξεργαστή.

Το speccy @@ κι αυτό.Μαλλον το aida πεφτει σωστα.

Επεξ/σία από tsakonass
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

μετά απο 4 μήνες υπομονή αποφάσισα οτι πρέπει να αλλάξω ψύκτρα. 

Το έχω βάλει να χτυπάει καμπανάκι όταν φτάσει στους 80 βαθμούς και πλέον με τις ζέστες το δωμάτιο έχει γίνει εκκλησία.

Παράλληλα και με τη ψύχτρα θέλω να κοιτάξω και για κάρτα γραφικών. Δεν έχω ιδέα όμως... Τι ψύχτρα προτείνεται? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...