Michelson Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα, αγόρασα πριν απο 4 μέρες από το e-shop τη μητρική της Gigabyte 990XA-UD3 και έχω πρόβλημα με τη θύρα ethernet. Πιο συγκεκριμένα από το πρώτο bootάρισμα έδειχνε να μην αναγνωρίζει ότι ένα καλώδιο ethernet είναι συνδεδεμένο στο pc. Δεν άναβε καν το πράσινο λαμπάκι που έχει από πίσω στη θύρα ethernet. Μετά από 1 έως και 7-8 βάλε βγάλε του καλωδίου στη θύρα το αναγνωρίζει (αναβει κανονικά και το λαμπάκι) και είμαι συνδεδεμένος στο internet χωρίς κανένα πρόβλημα. Κάνω restart και πάλι δεν το αναγνωρίζει, επαναλαμβάνω τη διαδικασία βάλε-βγάλε όσο χρειαστεί και το αναγνωρίζει. Δηλαδή κάθε φορά που ανοίγω το pc πρέπει να κάνω αυτό το πράγμα για να αναγνωρίσει το καλώδιο. Αρχικά τσέκαρα μήπως φταίει το καλώδιο, παρόλο που ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το συγκεκριμένο στο προηγούμενο pc, και το άλλαξα αλλά και πάλι το ίδιο. Μετά τσέκαρα τους drivers της κάρτα δικτύου αν έχουν περαστεί σωστά και τους ξαναπέρασα αφού πρώτα είδα αν υπάρχει κάποια καινούρια έκδοση στο site της Gigabyte, αλλά και πάλι τίποτα. Τέλος, σκέφτηκα μήπως θέλουν update τα bios και όντως ήθελαν, αλλά και με την τελευταία έκδοση των bios το πρόβλημα δεν λύθηκε. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι αντί να μου βγάζει το εικονίδιο με το κόκκινο Χ, μετά μου έβγαζε το κίτρινο τριγωνάκι. (αυτό ακούστηκε λίγο περίεργο ) Αλλά χωρίς βάλε βγάλε το καλώδιο δεν συνδέεται. Οπότε το πιο πιθανό είναι να έχει κάποιο θέμα η θύρα ethernet στην ολοκαίνουρια μητρική μου. Αλλά πριν την πάω πίσω για αντικατάσταση θέλω να τσεκάρω κάθε πιθανό σενάριο. Οπότε αν έχετε καμιά ιδέα τι άλλο μπορεί να φταίει και πως λύνεται πείτε μου. Ευχαριστώ!
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 θα σου ελεγα να δοκιμασεις και μια την μητρικη εκτος κουτιου να δεις τι γινεται,αλλα καλυτερα στειλτην DOA επιτοτου μην το καθυστερεις!!!
Michelson Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Να πω και κάτι που δοκίμασα πριν από λίγο και που επίσης δεν μπορώ να εξηγήσω. Το καλώδιο ethernet που συνδέομαι και που συνδεόμουν εδώ και 6 χρόνια έχει μήκος 20 με 25 μέτρα γιατί κατεβαίνει 2 ορόφους. Τώρα πήρα το pc και το ανέβασα στο πάνω σπίτι όπου βρίσκεται το router για να το συνδέσω με ένα μικρότερο καλώδιο, 2 μέτρων περίπου, και παραδόξως το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε καμία από τις 6 συνεχόμενες φορές που έκανα restart. Είναι δυνατόν το πρόβλημα να εμφανίζεται λόγω του μεγάλου μήκους του καλωδίου?
tioklou Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 θα προτεινα να επιβεβαιωσεις με καποιον 2ο υπολογιστη λαπτοπ κλπ οτι το καλωδιο δεν εχει προβλημα,να ψαξεις για νεους drivers για το λαν κ αν δεν...τοτε σκεφτεσαι την αλλαγη μητρικης! to λαν της μητρικης σου ειναι το Realtek 8111E! δοκιμασε drivers ektos gigabyte! δες εδω.... http://www.realtek.com.tw/Downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false ειναι πιο καινουριοι απο της gigabyte to site!
Heatspreader Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Ενδιαφέρον πάντως αυτό που συμβαίνει αν και ταλαιπωρεί το φίλο μας.
tioklou Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 ναι πραγματικα πολυ περιεργο ειδικοτερα αν το καλωδιο ειναι ενταξει....
Ashmadia Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Παιζει να ζωντανεψε οταν το μετακινησες πανω. Προφανως ειναι αδυνατο να εκανες κατι τετοιο οσο ηταν στην πριζα, πραγμα που σε μενα σε Realtek controller ηταν το φαρμακο (νομιζω στην παλια μητρικη μου 970a, ram clearing). Ετσι ξυπνησε απο το deep sleep mode. Ξυπναει ή ετσι ή με εισαγωγη καλωδιου. Επανελαβε δοκιμες αν μπορεις και με τα 2 καλωδια πανω. Εαν το κανει μονο με το μακρυ καλωδιο παιζει οντως να εχει προβλημα.
Michelson Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Συνέδεσα στο μακρύ καλώδιο ένα λαπτοπ και πάλι δεν είχε πρόσβαση στο internet. To laptop έχει όμως 10/100 Mbps Ethernet LAN και δεν ξέρω αν αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο. Συνέδεσα επίσης και ένα παλιο desktop που είχα και πάλι χωρίς προσβαση στο internet. Ενώ και τα δυο όταν πήγα στο πανω σπίτι και τα συνέδεσα με ένα μικρότερο καλώδιο δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Όπως ακριβώς και το pc μου δηλαδή. Οπότε μάλλον έκανα λάθος και είναι το καλώδιο. Και πάλι βέβαια δεν μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι με μερικά βάλε βγάλε συνδέεται κανονικά και έχω σταθερή ταχύτητα 12-13 Μbps. Αν είχε φθαρεί το καλώδιο με τα χρόνια δεν θα έπρεπε να είχα και απώλεια σε ταχύτητα?
tioklou Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Tο προβλημα σου απο οτι φαινεται ειναι στο καλωδιο! λογω του οτι το βαζεις κ το βγαζεις πιθανον να βρισκει επαφη εκεινη τη στιγμη με το κουνημα κ λειτουργει! το ευχαριστο ειναι παντως οτι η μητρικη δεν δειχνει να εχει προβλημα!
Michelson Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Κι εγώ στην αρχή αυτό σκέφτηκα, ότι δεν κάνει καλή επαφή για κάποιο λόγο και έτσι άλλαξα την άκρη του καλωδίου αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα. Γι' αυτό μετά σκέφτηκα μήπως φταίει η θύρα πάνω στη μητρική, αλλά ευτυχώς από ότι φαίνεται είναι κομπλέ. Επίσης άμα όντως φταίει ότι δεν κάνει καλή επαφή και με την αλλαγμένη άκρη καλωδίου, πως εξηγείται το γεγονός ότι όταν κουμπώνω το καλώδιο και επιτέλους πιάσει επαφή και συνδεθεί, μετά καπάκι κάνω restart το pc και πάλι δεν το αναγνωρίζει, ενώ το καλώδιο δεν έχει κουνηθεί καθόλου απο τη θέση του?
tioklou Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Ναι καταλαβαινω τι λες κ οντως ειναι λογικο να σε προβληματιζει! ομως εγω στεκομαι περισσοτερο οτι κ με αλλους 2 υπολογιστες δεν δουλεψε!!!!
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 τς αν το καλώδιο περνάει απο εξωτερικό χώρο και δεν έχει κάποια θωράκιση θα έχεις πρόβλημα έτσι κ αλλιώς.. στη διαδρομή του καλωδίου περνάει κοντά απο καλώδια ρεύματος, τηλεφώνου, ή κεραίας? το καλώδιο είναι utp ?
Michelson Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Το καλώδιο είναι utp και περνάει από ένα φωταγωγό όπου περνάνε και κάποια καλώδια κεραίας, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να φταίει αυτό γιατί από τη στιγμή που θα πιάσει επαφή και θα συνδεθεί δεν έχει πρόβλημα. Ούτε με πετάει ούτε τίποτα. Το μόνο που είχα παρατηρήσει και τα 6 χρόνια που συνδεόμουν με αυτό το καλώδιο είναι ότι δεν έπιανα και τόσο υψηλές ταχύτητες σε download σε σχέση με το pc που είναι στο πάνω σπίτι. Αλλά κατά τα άλλα είχα σταθερό internet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα