bananasplit Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά!ενδιαφέρομαι να δώσω την πιστοποίηση ccp της acta http://www.acta.edu.gr/acta/certifications/specialized_ccp.phpη ερώτησή μου είναι αν κάποιος ξέρει ποιά βιβλία καλύπτουν την ύλη της και αν παίζει κάποιο ρόλο(για το πιστοποιητικό) αν θα την δώσω σε pascal,ψευδοκώδικα ή c++.Αν δεν παίζει,θα προτιμούσα κάποιο βιβλίο σε pascal που την έχω και πιο άνετα...
bananasplit Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 μπορεί να καλύπτει την ύλη και το βιβλίο της γ λυκείου της πληροφορικής;;ξέρει κανείς;;
Dioskouroi2 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δεν παίζει κανένα ρόλο με ποία γλώσσα θα αποφασήσεις να δώσεις το CCP . Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα και δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο η γλώσσα . Βέβαια θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι εάν αποφασήσεις να το δώσεις με c++ ή με pascal είναι αναμφίβολα πιο δύσκολο απο το να το δώσεις με ψευδοκώδικα ή με visual basic . Στο δεύτερο ερώτημα δυστοιχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω και η αλήθεια είναι πως η acta δεν έχει ανακοινώσει κάποια βιβλία που να περιέχουν την ύλη από καμία από αυτές τις γλώσσες. Σου λέω ότι γνωρίζω από την δικία μου εμπειρία διότι ενδιαφέρομαι και εγώ για το ccp και γενικότερα για την ατέρμονη ομορφιά του προγραμματισμού και είπα να ξεκινήσω από το ccp και συγκεκριμένα από τον ψευδοκώδικα ο οποίος είναι η βάση . Εάν δεν έχεις γνώσεις περί προγραμματισμού ξεκίνα με τον ψευδοκώδικα ο οποίος είναι σαφέστατα πιο εύκολος . Βέβαια με βάση τα λεγόμενά σου συμπερένω πως έχεις γνώσεις μιας και αναφέρεις χαρακτηριστικά πως σου έιναι πιο εύκολη η pascal . Τέλος από ότι μου έχουν πεί αμα θες να δώσεις με ψευδοκώδικα τότε το βιβλίο της γ λυκείου (τεχνολογικής κατεύθυνσης ) επονομαζόμενο : ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον είναι μια χαρά . Αυτά .......... θα σε παρακαλούσα εάν γνωρίζεις κάποιο βιβλίο ώστε να μάθω από την αρχή ψευδοκώδικα σε παρακαλώ στήλε μου το link .
doctor_667 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2014 Αυτή η πιστοποίηση που ακριβώς θα χρειαστεί; Δεν ειρωνεύομαι, αλλά ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω που μπορεί να οφελήσει κάτι τέτοιο.
Dioskouroi2 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Κατανοητό και απολύτως αποδεκτό . Μιλώντας αντικειμενικά δεν έχει μεγάλη ζήτηση πράγματι και δύσκολα να σου ζητήσουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό σε κάποια δουλειά. Αλλά το θέμα δεν είναι το πιστοποιητικό αυτό καθ΄ αυτό αλλά η σημαντικότητα και η ικανοποίηση ενός ατόμου το οποίο πρώτα από όλα μαθαίνει και επεκτείνει τις γνώσεις του και έπειτα ακολουθεί το πιστοποιητικό το οποίο είναι σαφέστατα λιγότερο σημαντικό από την γνώση που αποκτά κάποιος . Έτσι η σημαντικότητα αυτής της πιστοποίησης έγκειται στο εξής γεγονός (όσο αφορά εμένα ) : μπορώ και κάνω τα πρώτα βήματά μου στο φαντασμαγορικό κόσμο του προγραμματισμού και συνάμα παίρνω μια πιστοποίηση. Πρέπει να διασαφηνίσω ότι η γνώση δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από κάποιο ΧΑΡΤΙ, το πιστοποιητικό είναι απλός ο δίαυλος επικύρωσής της. Υ.Γ. Ευχαριστώ θερμά για την εύλογη απορία σου.
doctor_667 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Φιλικά θα σου πω, σαν κάποιος που έχει σπουδάσει και ασχολείται με την πληροφορική βιοποριστικά ότι από τη στιγμή που θες αν μάθεις όπως σου λες δεν σου χρειάζεται το χαρτί αυτό, το οποίο φαντάζομαι θα κοστίζει και κάποια λεφτά. Καταλαβαίνω να θες να έχεις κάτι να δείχνει την ενασχόληση σου και κάποιο στόχο όταν μαθαίνεις κάτι καινούριο και θα σου αντιπρότεινα να δεις κάποιο μάθημα στο coursera (ή σε αντίστοιχη πλατφόρμα) όπου και είναι εντελώς δωρεάν και το επίπεδο είναι σαφώς καλύτερο.
Marinata Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Καλημέρα, ψαχνοντας πανω στο συγκεκριμενο θεμα, ηθελα να ρωτησω αν τελικα το προχωρησες και αν βρηκες καποια υποτιθεμενη υλη. Γιατι και εγω εχω κανει εγγραφη στο προγραμμα αλλα ακομη εχω τους ενδοιασμους μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα