topo85 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Γεια σας και από εμένα. Νέος στο φορουμ (γράφω πρώτη φορά αλλά το παρακολουθώ αρκετό καιρό). Θέλω να αγοράσω laptop για επεξεργασία video και ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις γιατί πρώτη φορά θα ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. 1.Επεξεργαστής : Νομίζω ότι χρειάζομαι καλό επεξεργαστή. Βλέπω κάποιους i7 ή i5 που είναι χρονισμένοι στα 1,7Ghz και δεν ξερω αν είναι γρήγοροι ή όχι. Νομίζω ότι με έναν i5 θα είμαι καλά. Επισής βλέπω κάποιους AMD που είναι πολύ φτηνοί και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Δεν είναι τόσο καλοί όσο οι intel; Ακόμα δεν ξέρω τι είναι αυτά τα γράμματα δίπλα από τους κωδικούς των επεξεργαστών (πχ M, U, S) είναι κάποιοι που πρέπει να αποφύγω; Εσείς τι επεξεργαστή θα μου προτείνατε; 2. Κάρτα γραφικών : Δεν έχω ιδέα τι κάρτα γραφικών χρειάζομαι. Μια που βγάζει απλά HD (θα μου πείτε όλες βγαζουν πλέον) είναι αρκετή ή θέλω καμία πολύ καλή; Οι απλές intel που βλέπω (πχ HD4000) είναι καλές ή θα χρειαστώ κάτι καλύτερο; Δηλαδή πρέπει να πάρω καλή κάρτα γραφικών οι αυτές είναι μόνο για παιχνίδια; 3. Κατασκευαστής : Επειδή ο υπολογιστής θα είναι για επαγγελματική χρήση θέλω κάτι αξιόπιστο από πλευράς εταιρίας. Λίγο που έψαξα νομίζω ότι έχω καταλήξει σε Lenovo, Toshiba Dell. Να αποφύγω κάποια από αυτές ή να εμπιστευτώ καμιά ακόμα; 4. Τέλος θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο laptop για τη συγκεκριμένη χρήση. Το μπάτζετ μου είναι μέχρι 700 € αλλά αν δεν υπάρχει κάτι σε αυτό το ποσό νομίζω ότι θα μπορέσω να ανέβω λίγο. Όλες οι γνώμες δεκτές.
elenps Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Στα χρήματα που αναφέρεις θα σου πρότεινα το dell 7520 special edition http://www.skroutz.gr/s/4268196/Dell-Inspiron-15-7520-Special-Edition-i5-3230M-4GB-500GB.html
Jason 93 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Εγω παλι λεω να προλαβεις στα 629 αυτον τον lenovo που εχει και πολυ δυνατο επεξεργαστη και δυνατοτερη καρτα απο το dell.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα