Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν τα φώτα σας οι ειδικοί, καθότι εγώ απο hardware είμαι πίσω.

Θέλω σύστημα (πύργο+οθόνη+πληκτρολόγιο) σε περιοχή τιμών 600-650€.

Η χρήση είναι πολύ office, προγραμματισμός και βαρύς και ελαφρύς (vhdl xilinx, c++, matlab), και φυσικά άφθονο και ξεκούραστο internet.
Παιχνίδια δε παίζω, γι΄ αυτό έλεγα αντί για κάρτα, να πάω σε έναν καλύτερο επεξεργαστή και να ζω με την ενσωματωμένη, και να δώσω τα λεφτά της κάρτας για ssd μικρό. Αν η ενσωματωμένη σηκώνει και μερικά βασικά παιχνίδια για να παίξω το καλοκαιράκι τίποτα έχει καλώς. Αλλά σίγουρα βάζω πολύ μεγαλύτερο βάρος στον ssd, αν μπορέσω σε αυτά τα λεφτά.

Η οθόνη δε θέλω να είναι πολύ μεγάλη, δηλαδή και 18άρα μου κάνει, δεν την θέλω για τηλεόραση, να είναι ξεκούραστη και αξιόπιστη.

Αυτά που δεν γνωρίζω καθόλου είναι για επιλογές σε κουτιά, τροφοδοτικά, ψύκτρες κτλ.

Νομίζω θα καλυφθώ και μόνο απο plaisio που είναι δίπλα να το πάρω απο εκεί, ή άντε εκεί μόνο τα βασικά και σκληρούς ή οθόνη απο κανένα e-shop που επίσης είναι πολύ κοντά. Δεν πιστεύω οτι είναι κάτι πολύ φθηνότερο απο αλλού συνοπολογίζοντας τα έξοδα και γενικά τη διαδικασία μεταφοράς.

Γυμνό σύστημα, ούτε OS ούτε προγράμματα εννοείται.

Επίσης παράλληλα με τις προτάσεις σας, μπορείτε να δώσετε μερικά hints για συμβατότητα μεταξύ τους, πώς την επιλέγουμε, τι κοιτάμε, και ποια τα κριτήρια για κουτιί και τροφοδοτικό, για να είμαι εντός συννενόησης.

Αν κάτι δεν καλύπτεται απο τα λεφτά, αν είναι για αξιοπιστία πχ τροφοδοτικού ας πάμε και σε 700. Θα δούμε αναλόγως.

Edit: Λοιπόν με μια πρόχειρη διαλογή σε όσα έχει το πλαίσιο διάλεξα αυτά:

3ZumsxZ.png?1

Τα αντίστοιχα σε άλλα μαγαζιά στο internet δεν έχουν μεγάλη διαφορά τιμής ή και καθόλου.

Τώρα, μήπως να πάω σε τροφοδοτικό άλλης μάρκας ή μήπως στο corsair 500άρι που είναι builder series; Έχει κάποια πλεονεκτήματα δηλαδή αυτή η σειρά έναντι της οικονομικής;

Θεωρώ πως 650W μου είναι υπεραρκετά.

Κάρτα γραφικών δεν έβαλα, και έβαλα τον apu της amd με την 8670D, δεν πιστεύω οτι θα χρειαστώ κάτι καλύτερο στο εγγύς μέλλον, εφόσον όπως είπα δεν παίζω παιχνίδια.

Επίσης, η μητρική είναι καλή; Χρειάζεται να πάω σε καλύτερη; Αν ναι για ποιον λόγο;

Τέλος δεν έχω βάλη πολλή ram, δεν κάνω φοβερό multitasking λόγω συνήθειου κιόλας.

Εκτός απο αυτά, θα πάρω απο άλλο κατάστημα μια pci wlan adapter, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο δεν θέλω usb, εκτός αν έχει κάποιο πλεονέκτημα.

Επεξ/σία από flik
Δημοσ.

Κανείς;
Έψαξα λίγο παραπάνω, άλλξα πληκτρολόγιο σε wireless microsoft+mouse combo με 20€, και αποφάσισα να αφαιρέσω ψύκτρα επεξεργαστή και απλά να βάλω δική μου πάστα στον a10.

Έτσι, σκέφτομαι απο 4gb να αυξήσω στα 6 ή στα 8 GB.

Και έτσι ή παίρνω μια 8άρα 1600ΜΗz στα 78€ απο πλαίσιο (ή απο skroutz βρίσω διάφορες μάρκες στα 70), ή μπορώ να το κάνω μια 4άρα και μια 2άρα άλλης μάρκας; Πρέπει να προσέξω να έχουν ίδια timings και ίδιο χρονισμό και πάλι μπορεί να δυσλειτουργούν; Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Να πάρω την 8άρα να είμαι σίγουρος;

Δημοσ.

Λοιπόν μιας και δεν παίζεις παιχνίδια, δε χρειάζεσαι κάρτα γραφικών. Βολεύεσαι με την οnboard.

Δεύτερον, ένας καλός επεξεργαστής και αρκετή ram είναι μια χαρά για προγραμματισμό.

Τρίτον οι haswell είναι compatible με ορισμένα μόνο τροφοδοτικά, αν και overkill για το σύστημα σου, το συγκεκριμένο που σου έβαλα αξίζει, και στο μέλλον μπορείς να βάλεις μια δυνατή κάρτα γραφικών.

Tέταρτον απ'το e-shop σου βγαίνει πιο φτηνά όλο το σύστημα. Αν είναι και από διαφορετικά καταστήματα ακόμα καλύτερα..

Σου μένουν περίπου 120-130€ για οθόνη.

Untitled.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι όμως, στο στυλ που σκεφτόμουν εγώ (amd apu για να μη βάλω κάρτα) δεν μπόρεσα να βρω μεγάλες διαφορές για να το παραγγείλω απο διάφορα μαγαζιά.

Αυτή τη στιγμή είμαι σε αυτό:

2gqX6U5.png?1

και τα μόνα που βλέπω οτι μπορώ να βρω καλύτερα ή/και σε καλύτερη τιμή είναι, να χαμηλώσω τα Watts του τροφοδοτικού (450 φτάνουν ;) και να πάρω αντί για την corsair 1600 με 77.90 αυτήν εδώ απο προσφορά:
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.554357

που είναι και πιο φθηνή και πιο γρήγορη.

Καλύτερα parts για τα υπόλοιπα με καλύτερη τιμή δε βρήκα. Αν μπορείς να βοηθήσεις για κάτι πιο συγκεκριμένο.

Εdit: fatals τώρα μελετάω και το δικό σου.

Το είδα, είναι πιο δυνατός ο επεξεργαστής, αλλά με λίγο χειρότερη integrated gpu απο ότι είδα. Σκέψου τις ίδιες δουλειές κάνω ήδη με core 2 duo 1.8GHz, 7200 hdd και 2GB ram σε laptop εξαετίας. Δηλαδή η επιπλέον επεξργαστική ισχύς δεν θα μου λείψει, και τα ζυγίζω με την 8670D που έχει ο amd.

Δεν βγαίνει πιο φθηνά, αν υπολογίσεις οτι έχω βάλει πολύμπριζο, οθόνη, wireless usb και πληκτρολόγιο.

Εντάξει τροφοδοτικό δίνεις πιο ακριβό, αμα τα συνδυάσω απο διαφορετικά μαγαζιά βλέπω να γλιτώνω 20 ευρώ, εκεί θα είμαι νομίζω.

Edit2:
Τελικά κατάφερα και το έκανα αρκετά πιο φθηνό, δεν είχα υπολογίσει αυτά που γλιτώνω απο οθόνη και κουτί. Κακώς αρχικά δηλαδή διάλεξα ακριβό κουτί. Τώρα είμαι σε αυτό το config:

nrCc4u5.jpg

Εδώ κάπου θα καταλήξω. Βγαίνει μαζί με ένα πιο καλό πολύμπριζο απο ότι έχω και μια wifi usb στα 625-630.

Αύριο θα ξανακοιτάξω αν μπορώ να βελτιώσω κάτι.

Επεξ/σία από flik
Δημοσ.

2014 έχουμε, δώσε 20 ευρώ παραπάνω και πάρε τουλάχιστον μια full hd οθόνη, αν και η δική μου η σύνθεση πιστεύω θα σε καλύψει για περισσότερο καιρό. Από εκεί και πέρα ότι θες..

Δημοσ.

Ναι θα το δω, αν και πραγματικά δεν πιστεύω να μου χρειαστεί, τις ταινίες που κατεβάζω τις βλέπω σε tv.

Το κουτί αυτό που μου πρότεινες ταιριάζει και με το δικό μου σύστημα ε; Στην μητρική τη δικιά μου +hdd+sdd.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Αν δε το βιάζεσαι και κοιτάς προς APU θα μπορούσες να περίμενες τον kaveri A8-7600.Διαφορετικά μπορείς να κοιτάξεις σε κάποιο vfm μοντέλο από τα υπάρχοντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...