weird_fox Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Θα ήθελα κάποιος να με διαφωτίσει αν μπορεί σε ένα θέμα. Κάποιοι καθηγητές στο ΤΕΙ που είμαι λένε ότι οι ΑΠ δεν είναι υποχρεωτικές και όποιος δεν συμμετέχει απλά γράφει για 10 στις εξετάσεις και λίγο πολύ, αυτό γίνεται κι απ' όλους. Αλλά είχα μια συζήτηση με έναν άλλο καθηγητή πρόσφατα και θα ήθελα να ξέρω τελικά τι ισχύει; Υπάρχει κάποιος κανονισμός για όλες τις σχολές ή για την καθεμία ξεχωριστά; Κάποιος νόμος; Ξέρει κανείς;;;;;; ΥΓ: Προσπάθησα να το ψάξω στο google αλλά δεν βρήκα κάτι
theo93 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 ο καθε καθηγητής αποφασίζει πως θα τις κάνει , μερικοί ζητάνε 50% παρουσίες για να μπορέσεις να δώσεις, και άλλοι τις έχουν σαν φροντιστήριο.
weird_fox Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μα είναι θεωρία, που η παρακολούθηση δεν έιναι υποχρεωτική
arxangelos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 αμα θελει παιρνει και παρουσιες στην θεωρια και αν δεν πατας σε κοβει, οτι και να εχεις γραψει και ξερεις γτ? ΓΤ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ οποτε αν σου λεει να πας ΑΠ θα πας ΑΠ και θεωριες να πηγαινεις που κ που καλο θα σε κανει 1
weird_fox Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 αμα θελει παιρνει και παρουσιες στην θεωρια και αν δεν πατας σε κοβει, οτι και να εχεις γραψει και ξερεις γτ? ΓΤ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ οποτε αν σου λεει να πας ΑΠ θα πας ΑΠ και θεωριες να πηγαινεις που κ που καλο θα σε κανει Πάντα πηγαίνω σε όλα τα μαθήματα και συνήθως κάνω και εργασίες, απλά φέτος είχε πέσει μαζί με παλιό μάθημα που χρωστούσα και πήγαινα στο άλλο. Δεν είναι τύπος που θα κόψει επειδή δεν παρακολουθούσα... Άσε που δεν ξέρει ούτε πώς με λένε...
arxangelos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Εγώ στο ΤΕΙ τους έβαζα να με μάθουν να το όνομα, αν σε ξέρει ο άλλος και τα πάτε καλά το 4 θα στο κάνει 5 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Εγώ στο ΤΕΙ τους έβαζα να με μάθουν να το όνομα, αν σε ξέρει ο άλλος και τα πάτε καλά το 4 θα στο κάνει 5 Live your myth in Greece.... Και μετά λέμε ότι έχουν αλλάξει τα μυαλά στη νέα γενιά.
arxangelos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 καλα φιλαρακι εγω το τει παντως το βγαλα, ειδαμε και τους επαναστατες που πηγαιναν κοντρα σε ολους ποτε πηρανε πτυχιο ασε τωρα
Razor_7 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ στο ΤΕΙ τους έβαζα να με μάθουν να το όνομα, αν σε ξέρει ο άλλος και τα πάτε καλά το 4 θα στο κάνει 5 Live your myth in Greece.... Και μετά λέμε ότι έχουν αλλάξει τα μυαλά στη νέα γενιά. καλα φιλαρακι εγω το τει παντως το βγαλα, ειδαμε και τους επαναστατες που πηγαιναν κοντρα σε ολους ποτε πηρανε πτυχιο ασε τωρα Χαχαχαχ πήγαινε και βάραγε σκοπιές ο άλλος για να του κάνει το 4->5...ο ορισμός του αφισοκολλητή. Και λέει "εγώ το ΤΕΙ πάντως το 'βγαλα" , ΤΕΙ έβγαλες, όχι το MIT και μάλιστα με 5!! Λάθος, με 4 που έγινε 5. Έχω φίλη που πέρυσι ανάλυση Ι στο ΤΕΙ, είχε πάρει 5 κι επειδή παρακολουθούσε και τη θυμόταν ο καθηγητής στο τέλος το 5 έγινε 8 (όχι 6,όχι 7, 8) Έναν καθηγητή παραδέχτηκα και μάλιστα γούσταρα απίστευτα τις διαλέξεις του, το όνομα αυτού Ρασσιάς, ο οποίος είπε κάποια στιγμή "δε θέλω να μου ρθει κανείς και να μου μυξοκλαίγεται στο γραφείο μου για να πάρει το πενταράκι! Μην τυχόν και έρθει κανείς.Διαβάστε ώστε να περάσετε με το σπαθί σας, μάθετε και αγαπήστε αυτό που κάνετε. Δεν έχουμε ανάγκη από μετριότητες,αλλά από ανθρώπους που πιστεύουν στο κάτι παραπάνω και μπορούν να αγωνιστούν γι' αυτό, χωρίς να συμβιβάζονται με το μέτριο και το μέσο όρο. Μη συμβιβάζεστε ποτέ με το μέτριο αγωνιστείτε για το καλύτερο" Εκεί, αν και το χρώσταγα και ήταν και δύσκολο μάθημα, τον εκτίμησα αρκετά, ίσως γιατί δεν επεδίωξα ποτέ το 5αράκι , ίσως για κάποιον άλλο λόγο, πάντως του 'δωσα respect και ακόμα τη θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Δεν ήταν ο καθηγητής "τσεκούρι" που έκοβε κάργα, αντιθέτως έβαζε πολύ κομπλέ θέματα/κλιμακούμενης δυσκολίας ώστε να φανεί η αξία του καθενός, απλά πίστευε ότι ο φοιτητής πρέπει να 'χει και μια αξιοπρέπεια, πράγμα που πολλοί φοιτητές δεν πιστεύουν για τον εαυτό τους. 1
panosno1com Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 το να σε μαθουν οι καθηγητες ωστε να σε περνανε στο ετσι συμφερει σε καθηγητες που ειναι "δημοσιοι υπαλληλοι", "μαζιταφαγαμε" κλπ δλδ ειτε δε πατανε στο μαθημα ειτε δε κανουν μαθημα κλπ. Τωρα καποιος υπεθυνος τιμιος ή εστω Καθηγητης αντι για 4 να σου βαλει 5 μονο κακο σου κανει. Θυμαμαι π ειχε πει ενας καθηγητης : Ερχονται κ κλαιγονται που τους εβαλα 4.9 και αμα τους βαλω 5.1 ολα καλως θελοντας υποθετω να πει πως καποιοι θελουν απλα ν περασουν στο φλου πιστευω...
Razor_7 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 το να σε μαθουν οι καθηγητες ωστε να σε περνανε στο ετσι συμφερει σε καθηγητες που ειναι "δημοσιοι υπαλληλοι", "μαζιταφαγαμε" κλπ δλδ ειτε δε πατανε στο μαθημα ειτε δε κανουν μαθημα κλπ. Τωρα καποιος υπεθυνος τιμιος ή εστω Καθηγητης αντι για 4 να σου βαλει 5 μονο κακο σου κανει. Θυμαμαι π ειχε πει ενας καθηγητης : Ερχονται κ κλαιγονται που τους εβαλα 4.9 και αμα τους βαλω 5.1 ολα καλως θελοντας υποθετω να πει πως καποιοι θελουν απλα ν περασουν στο φλου πιστευω... εγώ να σου πω κάτι , δε με πειράζει να πήρε κάποιος 4,9/ 5,1 whatever με πειράζει να πηγαίνει για το 5/ αντιστοίχως για το 4,2 που θα το σπρώξουμε λιγάκι να γίνει 4,5 και "δεν το κάνουμε 5 να περάσω?", αυτό το παζάρεμα των βαθμών . Γιατί άλλο έχω διαβάσει και πάω αλλά οκ κάτι γίνεται και παίρνω 5, κι άλλο πάω για το 5αράκι και στην ανάγκη αν δε συμβεί αλλά είμαι κοντά βγαίνω στην επαιτεία να συμπληρώσω τα "ψιλά"... 1
arxangelos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Σε μάθημα άκυρο εντελώς που το χρωστάει όλο το τμήμα και το 5 τέλειο ειναι Ότι θέλουν κάνουν στα ΤΕΙ-πανεπιστήμια και δεν τους νοιάζει κιολας Θυμάμαι χαρακτηριστικα καθηγητή να μας λέει αν δεν δώσετε το μάθημα μου και δεν σας κόψω 5-6 φορές δεν τον περνάτε Ή πάνε κ βάζουν τρελά θέματα απλά για να κόβουν κόσμο (φυσική πχ το χρωστούσαν ΌΛΟΙ και το περνούσαν στο πτυχίο ) Όσο στην ανώτατη εκπαίδευση δεν Θα υπάρχει ανεξάρτητη εξωτερική αξιολόγηση οι καθηγητές θα κάνουν ότι θέλουν και οι φοιτητές-σπουδαστές θα κοιτάνε για το 5αρακι που θα τους δώσει το πτυχίο, όχι για να βρουν δουλειά, αλλά για να χαρεί η μανούλα ότι ο γιος μου έχει ένα πτυχίο Δεν ήμουν ούτε γλυφτης ούτε κλαφτικα για 5αρια ωστόσο από το να με διαγράψουν, στα δύσκολα μαθήματα εκεί που είσαι στο όριο 4-4,5 δεν θα σε κόψει. Προγραμματισμο 3 εξεταστικές μου ειχε βαθμό 4 μόνο και μόνο Γτ δεν πατούσα και έπαιρνε παρουσίες. Ένα εξάμηνο πήγα θεωρία το 4 δια μαγείας έγινε 8
Timonkaipumpa Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 καλα φιλαρακι εγω το τει παντως το βγαλα, ειδαμε και τους επαναστατες που πηγαιναν κοντρα σε ολους ποτε πηρανε πτυχιο ασε τωρα Δηλαδή είτε "επαναστάτης" [sic] είτε υστερόβουλος κοινωνικός τύπος (θα μπορούσε κανείς κακόβουλος να πει "γλείφτης" αλλά ας μην πάμε σε τέτοια). Το να είναι κάποιος απλά decent φοιτητής, να μοχθεί για την σχολή του και να μην περιμένει να του μάθουν αλλά να μάθει (γιατί, διάολε, τριτοβάθμια είναι και όχι υποχρεωτική εκπαίδευση... δεν σε πήγανε αλλά πήγες οικειοθελώς) δεν παίζει! Και με ατάκες του τύπου "άσε φιλαράκι, εγώ το ΤΕΙ πάντως το έβγαλα" προχωράμε μπροστά και φταίνε πάντα οι άλλοι... ω, αθάνατε Έλλην. Υ.Γ. Και φυσικά, όλοι έχουν άποψη για την τριτοβάθμια... ακριβώς όπως όταν πάει κανείς να μάθει σε έναν ξυλουργό... όταν του λέει ο μάστορας "κάνε αυτό", ο μαθητευόμενος έχει άποψη και γνώση να κρίνει γιατί του το λέει αυτό ο μάστορας. Έτσι και στην τριτοβάθμια, όλοι (οι περισσότεροι βασικά) ξέρουν το αντικείμενο πριν το σπουδάσουν και μπορούν να κρίνουν με περισσή ευκολία και σιγουριά τι χρειάζεται, τι διδάσκεται σωστά, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει. Το ότι ξέρουν ήδη το αντικείμενο πριν το σπουδάσουν αλλά πάνε για να σπουδάσουν δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν... ένα ακόμα bug στην κοινή λογική που έχουν συνηθίσει πολλοί και ακόμα τα "τρώνε μαζί".
Liverpool89 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Ναι το οτι σπουδασες πχ να σαι λογιστης ή ηλεκτρονικος, η σχολη δεν σε χει ετοιμασει καταλληλος.. Εισαι σε νηπιο σταδιο ακομα.. Δεν υπαρχει εξιδεικευση σε τομεις... Ειμαι αυτος αλλα αμα λαχει κανω και τον γιατρο, μονο στην Ελλαδα γινεται... Φταινε οι φοιτητες, αλλα πιο πολυ οι αδιαφοροι καθηγητες. Εχει τυχη ιδιο μαθημα να διδασκεται απο δυο διαφορετικους καθηγητες και το ποσοστα αποτυχιας/επιτυχιας να ναι πολυ δυσαναλογα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα