Προς το περιεχόμενο

overclock 4670k ii

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω για ακόμα μια φορά να χαιρετισω τα παιδιά του forum.είχα ανεβάσει ένα θέμα πιο παλιά με σχέση το ίδιο θέμα .δεν καρποφόρησε γιατί δεν είχα ολοκληρώσει την αναβάθμιση και φορούσα ένα τροφοδοτικό turbo x το οποίο με συμβούλεψαν να μην κάνω τίποτα μέχρι να αλάξω είχα κάνει κάποιες δοκιμές τις οποίες θα συγκρίνω σήμερα άκουσα τις συμβουλές και έχω πάρει από ένα φίλο ένα cx500 corsair μέχρι να πληρωθώ.. τώρα στο θέμα. πόσο δίκιο είχατε. είπα να δοκιμάσω να κλοκαρω λίγο με αυτό το τροφοδοτικό. έπαθα πλάκα. έχω ξεκινήσει θα ανεβαίνω σιγά σιγά .όποιος θέλει σημετεχει και όλες οι γνώμες-συμβουλές καλοδεχουμενες. θα ανεβαζω multi  vcore. όλα τα άλλα στο auto και eist kai c enable και θα αφήνω μισή ώρα aida. ξεκίνησα με multi 44. με το τουβλο χ ηθελα 1.216v. ότι ποιο κάτω αστάθεια και με το corsair  πέρασα τα 4,4mhz με 1.184v στο gpu z και στο bios 1.17v θερμοκρασίες μέχρι 47. πάω για μουλτι 45.

xof81l.jpg

rqzql5.jpg

αν οι εικονες είναι μεγάλες και υπάρχει πρόβλημα ας με πει καποιος

Δημοσ.

Ρε συ φωτογραφια απο κινητο?? κανεις τα ευκολα δυσκολα..screenshot λοιπον για να φαινονται τα παντα.

δεν ξέρω να ανεβάζω με άλλο τρόπο. μπορώ να συνεχίσω? μπορεί να το διορθώσει κάποιος υπεύθυνος? πρέπει να κάνω κάτι εγώ για να σβήσουν?

δεν ξέρω να ανεβάζω με άλλο τρόπο. μπορώ να συνεχίσω? μπορεί να το διορθώσει κάποιος υπεύθυνος? πρέπει να κάνω κάτι εγώ για να σβήσουν?

τέλος πάντων συνεχίζω και αν είναι τόσο σοβαρό ας με διακόπτει κάποιος .με πολύ προσοχή γιατί γράφω από ένα netbook της συμφοράς .στα 4,5 με το τουβλο χ 1.24ν με το corsair 1,216v στο gpu z sto bios 1,20v. στο 1.19ν δεν άνοιξε .πάω για τα 4,6

2rfpvl5.jpgo8v2h0.jpg

τέλος πάντων συνεχίζω και αν είναι τόσο σοβαρό ας με διακόπτει κάποιος .με πολύ προσοχή γιατί γράφω από ένα netbook της συμφοράς .στα 4,5 με το τουβλο χ 1.24ν με το corsair 1,216v στο gpu z sto bios 1,20v. στο 1.19ν δεν άνοιξε .πάω για τα 4,6

2rfpvl5.jpgo8v2h0.jpg

ξεκίνησα τα 4,6 1,280 στο gpu z 1.27 sto bios.1.26 δεν άνοιξε .το αφήνω μισή ωρίτσα και ενημερώνω. ξανα λεω ολα auto

358w780.jpg

Δημοσ.

κατεβασε το lightshot μην παιδευεσαι  με το κινητο :P

ευχαριστώ φιλαράκι. άλλη μια δοκιμή θα κάνω και θα κάτσω να το ψάξω το προγραμματακη για να το χρησιμοποιώ από δω και πέρα..στα 4,6 πέρασε το μισάωρο. τώρα δεν ξέρω αν το αφήσω παραπάνω μπορεί να μου βγάλει ασταθεια. ξεκίνησα 4,7 στα 1,328 στο gpu z 1,315 sto bios. στα 1,30 άνοιξε πέρασαν 5 δεύτερα και στοπ. ενημερώνω

34q3bdg.jpg.

ευχαριστώ φιλαράκι. άλλη μια δοκιμή θα κάνω και θα κάτσω να το ψάξω το προγραμματακη για να το χρησιμοποιώ από δω και πέρα..στα 4,6 πέρασε το μισάωρο. τώρα δεν ξέρω αν το αφήσω παραπάνω μπορεί να μου βγάλει ασταθεια. ξεκίνησα 4,7 στα 1,328 στο gpu z 1,315 sto bios. στα 1,30 άνοιξε πέρασαν 5 δεύτερα και στοπ. ενημερώνω

34q3bdg.jpg.

πέρασε το μισάωρο .σταματάω εδώ. προσπάθησα 4,8 1,35 αλλά δεν και δεν πάω παραπάνω με όλα στο auto.πιστεύω αν βοήθαγε και κανένας θα πήγαινα καλύτερα . επιδει δεν έχω εμπειρία από haswell μπορεί να μου πει κανένας τη γνώμη του για το τσιπακι? αποτι έχω διαβάσει δεν είναι και το σούπερ κομμάτι πιστεύω είναι ένα μεσαίο τσιπ. πάλι καλά που μου έκατσε αυτό. 

34q3bdg.jpg.

πέρασε το μισάωρο .σταματάω εδώ. προσπάθησα 4,8 1,35 αλλά δεν και δεν πάω παραπάνω με όλα στο auto.πιστεύω αν βοήθαγε και κανένας θα πήγαινα καλύτερα . επιδει δεν έχω εμπειρία από haswell μπορεί να μου πει κανένας τη γνώμη του για το τσιπακι? αποτι έχω διαβάσει δεν είναι και το σούπερ κομμάτι πιστεύω είναι ένα μεσαίο τσιπ. πάλι καλά που μου έκατσε αυτό. 

κανένας ρε μάγκες τίποτα?

34q3bdg.jpg.

κανένας ρε μάγκες τίποτα?

αποτι βλέπω για 24/7 θα το αφήσω στα 4,4 με 1184,φυσικά θα το βάλω να τρέξω και κανένα super pi και παραπάνω ώρα aida. δεν με συμφέρει να το πάω παραπάνω γιατί τσιμπάει πολύ ρεύμα μετά για 100 mhz ,200mhz και οι θερμοκρασίες πιστεύω είναι οκ με τοις υγείες μου

Δημοσ.

Αυτες ειναι under prime ή idle?? Και σε τι συχνοτητα??

ειναι πιο πανω στο θεμα αμα κοιταξεις. 4,7 mhz σε  load aida 64

34q3bdg.jpg

120miz6.jpg

ειναι πιο πανω στο θεμα αμα κοιταξεις. 4,7 mhz σε  load aida 64

34q3bdg.jpg

120miz6.jpg

αμα κοιτάξεις στο hwmonitor βλέπεις την πρώτη σειρά η δεύτερη είναι σε idle 

Δημοσ.

Προσπαθησα να τα διαβασω αλλα τα γραφεις τοσο βιαστηκα που δε βγαινει νοημα...Ασε το AIDA και κατεβασε prime 95..Γραψε καθαρα τι θερμοκρασιες εχεις σε idle και σε full load και αν γινεται ανεβασε φωτο απο screenshot που να φαινονται ολα τα προγραμματα που τρεχεις. :)

• Like 1
Δημοσ.

Προσπαθησα να τα διαβασω αλλα τα γραφεις τοσο βιαστηκα που δε βγαινει νοημα...Ασε το AIDA και κατεβασε prime 95..Γραψε καθαρα τι θερμοκρασιες εχεις σε idle και σε full load και αν γινεται ανεβασε φωτο απο screenshot που να φαινονται ολα τα προγραμματα που τρεχεις. :)

αν τρέξω με το prime 95 μου ανεβάζει το ρεύμα τρελά γιατί είναι avx βάζω ένα σταθερό vcore 1,20ν και μου το πάει 1,27ν μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό?ήδη βάζω σταθερό vcore και μου το ανεβάζει 0,02ν.τα τεστ που έκανα είναι {1,184ν στα 4,4mhz και 47c 45c 43c 40c βαθμούς}. {1,216v στα  4,5mhz και 49c  47c  44c  42c βαθμούς}.  {1,28ν στα 4,6mhz και 53c  52c  49c  48c βαθμούς} και {1,326 στα 4,7 και 55c  55c  53c  50c βαθμούς} πειραξα μονο multi και vcore η μνημες 1333 1,5ν input voltage και cache sto auto kai eist, turbo kai c enable (ευχαριστώ για το ενδιαφέρον μιας και μόνο εσύ και άλλο ένα παιδί ασχολήθηκαν)

Δημοσ.

Για την ωρα μη δινεις σημασια στο τι ταση γραφη το cpu-z...Πρωτα απ'ολα να εχεις κανει disable το turbo boost..Αφου βρηκες πανω κατω τι ταση χρειαζεται για τα 4.5Ghz, πας στο bios και κανεις το vcore fixed (οχι auto!!) και βαζεις τη ταση που θες οπως επισης εχεις βαλει και το Multiplier..Πχ mp 45 με fixed vcore 1.25v.

Γυρνας στα Windows και τρεχεις prime95..Το αφηνεις κανα μισαωρο και αν εισαι stable, γυρνας παλι στο bios και ριχνεις λιγο ττη ταση..

Αν ομως δεν εισαι stable (ειτε κατα το login ειτε στο prime) γυρνας παλι στο bios και ανεβαζεις τη ταση..

Τα πανω κατω που θα κανεις θα ειναι 0,01v καθε φορα, δηλαδη αν εισαι unstable πχ, paw apo 1.25 στα 1,26.

Θα σου προτεινα επισης να βαλεις απο τωρα το LLC (load line calibration) σε level 2 ή στο High, οχι very high.

Τελος, πριν τα κανεις ολα αυτα, κατεβασε ενα προγραμμα ωστε να κανεις screenshot για να βλεπουμε καλυτερα το τι γινεται. Τραβας τη φωτο και την ωρα που ποσταρεις, πατας κατω δεξια το "περισσοτερες επιλογες απαντησης" και πας στην επισυναψη αρχειων. :)

• Like 1
Δημοσ.

Για την ωρα μη δινεις σημασια στο τι ταση γραφη το cpu-z...Πρωτα απ'ολα να εχεις κανει disable το turbo boost..Αφου βρηκες πανω κατω τι ταση χρειαζεται για τα 4.5Ghz, πας στο bios και κανεις το vcore fixed (οχι auto!!) και βαζεις τη ταση που θες οπως επισης εχεις βαλει και το Multiplier..Πχ mp 45 με fixed vcore 1.25v.

Γυρνας στα Windows και τρεχεις prime95..Το αφηνεις κανα μισαωρο και αν εισαι stable, γυρνας παλι στο bios και ριχνεις λιγο ττη ταση..

Αν ομως δεν εισαι stable (ειτε κατα το login ειτε στο prime) γυρνας παλι στο bios και ανεβαζεις τη ταση..

Τα πανω κατω που θα κανεις θα ειναι 0,01v καθε φορα, δηλαδη αν εισαι unstable πχ, paw apo 1.25 στα 1,26.

Θα σου προτεινα επισης να βαλεις απο τωρα το LLC (load line calibration) σε level 2 ή στο High, οχι very high.

Τελος, πριν τα κανεις ολα αυτα, κατεβασε ενα προγραμμα ωστε να κανεις screenshot για να βλεπουμε καλυτερα το τι γινεται. Τραβας τη φωτο και την ωρα που ποσταρεις, πατας κατω δεξια το "περισσοτερες επιλογες απαντησης" και πας στην επισυναψη αρχειων. :)

το vcore εννοείτε πως το ορίζω σταθερό και πάλι με prime95 επιδει ειναι avx μου το ακηρωνει και μου το ανεβάζει μόνο του. και σε στοκ να είμαι και να τρέξω prime μου το πάει 1,23ν αντί για 1,15ν http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Haswell_OC_Guide/9.html επίσης το llc δεν το έχω πειράξει καθόλου είναι στο auto δεν το έχω ανεβάσει.

Αυτο το κουμπάκι prtscrn στο πληκτρολογιo στοίχημα να ξέρει ςνα 2% των χρηστών υπολογιστή τι κάνει.

φιλαράκι έχεις δίκιο δεν ξέρω τι κανε αυτό. ασχολουμε 3 χρόνια με pc και έμαθα μέσα στη φυλακή σε ένα προγραμμα που κάναμε σαν σχολιο τα βασικά λίγο οffice και λίγο internet. πριν δεν ήξερα ούτε να το κλίνω και είμαι 33 χρονών. και πολλα έχω μάθει πιστεύω μέσα σε τρία χρόνια. το pc το δένω τελείως μόνος και hardware kai software . τώρα αν μπορείς και αν θες  μου λες και μαθαίνω και αυτό το κουμπακι τι κανει  ευχαριστω

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...