Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ενω έψαχνα στο απειρο για μια δουλειά επεσα σε αυτο το αρθρο:

http://www.teucris.com/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%8E-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CF%89-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89/

Και με προβληματισε.οχι γιατί υποστηρίζει να κανω δικη μου επιχείρηση (lol) αλλα γιατι μέσα απο τα δικα του λόγια αναγνωριζω λόγια γνωστων και συγγενων οι οποίοι ειναι το λιγότερο 40+ και πιστευουν οτι δουλειες υπαρχουν αλλα εγώ με κάποιο περίεργο τροπο παραμενω ανεργη.

Πιστευουν οτι στέλνοντας βιογραφικά μεσω ιντερνετ δεν κανω δουλεια και ότι πρεπει να παω και να αρχισω να παρακαλαω τον καθενα για μια θεση. Ή οτι πρέπει να τη βρω καπως το πως δεν ξερουν.όταν ρωταω αν ξερουν να μου βρουν μια δουλειά μου λενε α δεν γνωριζω ψαχτω μονη σου. Αρα μενω χωρις κανενα γνωστό και με μια αγορα εργασιας ζουγκλα.

Σας ρωταω λοιπόν εχουν δικιο? Κάνουμε κατι λαθος ως γενιά? Υπαρχουν καπου entry level δουλειες και μου εχουν ξεφυγει? Ή απλα ειναι οι ιδιοι αποκομμενοι από τη πραγματικοτητα?

• Like 1
  • Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμενα παλι μου λενε να στελνω βιογραφικα χερι χερι σε ενα σωρο επιχειρησεις. Αν στην επισημη σελιδα τους στο ιντερνετ δεν υπαρχουν διαθεσιμες θεσεις, ποιος ο λογος να τους παω το βιογραφικο μου αυτοπροσωπως και οχι μεσω ιντερνετ( ; ) δεν μπορω να καταλαβω.

Βεβαια εχω ακουσει για γνωστους που εφαρμοσαν αυτην την πρακτικη και βρηκαν δουλεια (της πλακας, αλλα βρηκαν) αλλα αμα δεν εχεις γνωστους, κυκλο γνωριμιων, κτλ, αυτοπροσωπως να βρεις δουλεια με συναντηση, δεν πιστευω να γινεται..

Δημοσ.

Κατά κάποιον τρόπο, ναι, έχει δίκιο το άρθρο. Όμως αυτό είναι πολύ σχετικό και δεν εφαρμόζει σε όλους.

Δεν έχουν όλοι τις ιδιες δυνατότητες, και στο τέλος αυτό είναι που μετράει.

Δημοσ.

Πιστευουν οτι στέλνοντας βιογραφικά μεσω ιντερνετ δεν κανω δουλεια και ότι πρεπει να παω και να αρχισω να παρακαλαω τον καθενα για μια θεση. Ή οτι πρέπει να τη βρω καπως το πως δεν ξερουν.όταν ρωταω αν ξερουν να μου βρουν μια δουλειά μου λενε α δεν γνωριζω ψαχτω μονη σου. Αρα μενω χωρις κανενα γνωστό και με μια αγορα εργασιας ζουγκλα.

Οι μόνοι φίλοι/γνωστοί μου που βρήκαν δουλειά ευκολα** είναι αυτοί που πήγαν για ορκωτοί λογιστές κι αυτοί που σπούδασαν Computer Science.

Οι υπόλοιποι που δουλεύουν, όσοι δουλεύουν, (στο χώρο της εκπαίδευσης/γραμματειακής υποστήριξης/ξενοδοχειακά/τουριστικά/οικονομικά/ναυτιλιακά), βρήκαν όλοι ανεξαιρέτως δουλειά με τον τρόπο που σου είπαν, πόρτα πόρτα βιογραφικά για πολύ καιρό. Βρήκαν στη αρχή κάτι προσωρινό, το πάλεψαν και μερικοί από αυτούς πλέον βγάζουν ικανοποιητικό μισθό ή τους "κυνηγάνε".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, φίλος στον τουριστικό τομέα, την ώρα που όλοι οι γνωστοί του του έλεγαν ότι δουλειές δεν υπάρχουν, ο κλάδος είναι νεκρός κτλ, βρήκε 2 δουλειές με καλό μισθό (για Ελλάδα) πριν καν τελειώσει τη σχολή του. Όταν πάρει και το πτυχίο (τυπικό πλέον), έχει ήδη εξασφαλισμένη θέση, έχει κάνει αρκετά κονέ για να μπορεί να διαλέξει ο ίδιος τι θέλει, αν και ψάχνεται για έξω για δικούς του λόγους.

Με εξαίρεση έναν που τέλειωσε Deree, κανένας από τους παραπάνω δεν είχε κονέ ή μπαμπά να τον χώσει πουθένα, όλοι τα βρήκαν μόνοι τους στην πορεία.

Για μένα, αν και απέχω από την ελληνική αγορά, από αυτά που βλέπω/ακούω, το να κάθεται κάποιος να στέλνει βιογραφικά και να περιμένει απάντηση, ειδικά αν ο κλάδος του είναι υπερκορεσμένος (τεχνικοί υπολογιστών/λογιστικά/εκπαιδευτικοί/δάσκαλοι/φιλόλογοι/πωλητές) είναι δώρον άδωρον.

** όταν λέω "εύκολα", δεν εννοώ τους πήραν με το καλημέρα. Αυτοί που πήγαν για ορκωτοί λογιστές ήταν τοπ φοιτητές και επιλέχθηκαν μετά από πολλά τεστ στις μεγάλες ελεγκτικές, ενώ οι της επιστήμης υπολογιστών το κυνήγησαν και δεν έμειναν στις γνώσεις της σχολής.

Having said όλα τα από πάνω, υπάρχουν μερικές ειδικότητες/μερικά πτυχία που το πόρτα-πόρτα δεν πιάνει και δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές πέραν του εξωτερικό/κάνω κάτι άσχετο με το αντικείμενο μου.

Δημοσ.

Σας ρωταω λοιπόν εχουν δικιο? Κάνουμε κατι λαθος ως γενιά? Υπαρχουν καπου entry level δουλειες και μου εχουν ξεφυγει? Ή απλα ειναι οι ιδιοι αποκομμενοι από τη πραγματικοτητα?

Λογικο να νομιζουν αυτο αφου ζουν σε αλλη εποχη οι μισοι απο αυτους μην πω πιο πολυ ακομα και λιγο μεγαλυτεροι απο εμας εχουν εναν υπολογιστη μονο για Facebook και πανικοβαλονται αμα κολησουν κανενα ιο λες ηρθε η συντελια και φυσικα ουτε καν ξερουν να ψαξουν στο Google.

Ειμαστε στο 2014 οι επιχειρησεις εχουν τμηματα HR και ειναι φυσικο να στελνουμε βιογραφικο ετσι, δυστηχως δουλιες δεν υπαρχουν το βλεπω απο παντου οι πιο πολυ γνωστοι μου οσοι εργαζονται ειτε δουλευουν σε ντελιβερι ειτε σε οικογιανιακη επιχειρηση.

Δημοσ.

Να φύγω για εργασία στο εξωτερικό;

Είναι ένα σαφές “Όχι” για δύο και μόνον λόγους:

1. Οι επιχειρηματικές δυνατότητες στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο είναι από τις καλύτερες δυνατές σε παγκόσμιο επίπεδο

facepalm-card.jpg

• Like 8
Δημοσ.

Καταρχην οπότε εχω κοιταξει για τη πιθανότητα για το άνοιγμα μιας δικης μου δουλειάς το κόστος με έχει απωθησει.προσπαθωντας να συζητησω μς κάποια φιλαράκια μου εξηγησαν οτι δεν νιώθουν ουτε οι ιδιοι σίγουροι απο τη στιγμή που δεν έχουν μια υποτυπώδης εργασιακή εμπειρία.

Τωρα για το χέρι χέρι βιογραφικό. Πως? Παω αθηνα και οπου βλέπω επιχείρηση και μαγαζί μπαίνω μέσα? Μου φαίνεται τοσο random ρε γαμωτο.τουλαχιστον μέσω ίντερνετ προσπαθω αναλογα την εταιρία ή την αγγελία να διαμορφώσω το βιογραφικό.

• Moderators
Δημοσ.

Κι εγω δεν ειμαι σιγουρος για το κατα ποσο λειτουργει το "γεια σας ηρθα". Το ειχα προσπαθήσει κι εγω και μαλιστα σε κλαδο που θεωρητικά θα επιανε κατι τετοιο αλλα δεν ειχε αποτέλεσμα, λογικα γιατι δεν υπηρχε κενη θεση. Αλλα αφενος δεν εχεις να χάσεις τίποτα αν το δοκιμασεις, αφετέρου μπορει να πεσεις στην περίπτωση να υπαρχει διαθέσιμη θεση και να μην εχει βγει αγγελια ή να σε δει ο κατάλληλος άνθρωπος και να σε προωθήσει.

Καθαρα τυχη ειναι το ολο θεμα εχω καταλήξει...

Δημοσ.

Το "πόρτα-πόρτα" η αλήθεια είναι πως δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά στις εποχές που ζούμε, κάνεις ό,τι μπορείς. Αν πάλι δεν το συζητάς για κανένα λόγο, τότε κάνε μια λίστα με mail από επιχειρήσεις που σε ενδιαφέρουν και με ένα απλό και σοβαρό κείμενο ξεκίνα να στέλνεις βιογραφικά. Αν δε βρίσκεις mail μπορείς να το κάνεις ταχυδρομικά μέσω διευθύνσεων. Σίγουρα πάντως μην περιμένεις μόνο από αγγελίες.

Και πάλι παίζεις με τον παράγοντα τύχη που λέει και ο stormrain. Έχω τύχει σκηνικό να πηγαίνουν βιογραφικό σε γνωστό (υπάλληλο της επιχείρησης) και μόλις φεύγει ο "υποψήφιος", ο γνωστός να το σκίζει και να το πετάει. Όταν τον ρώτησα μου απάντησε "Χαζός είμαι να σκάψω το λάκκο μου;" :unsure:

edit: διευκρινίζω πως η επιχείρηση δεν ζητούσε άτομα.

Δημοσ.

πάντου πρέπει να έχεις γνωριμίες να σου υποδείξουν κάτι ή να σε πληροφορήσουν εγκαιρως.. Δεν μιλάω για το ρουσφέτι αλλά για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που αποκτά ενας υποψήφιος οταν έχει άμεσα την πληροφόρηση.

Δηλαδή ανοιξε μια θέση στην εταιρία μας .. δεν χάνεις κάτι να στείλεις το βιογραφικό σου ή να έρθεις απο κοντά να σε δει ο τάδε υπεύθυνος.

Μέχρι και στην Αμερική που είχα πάει για δουλειά αυτο που μου είπαν είναι οτι τα πάντα κινούνται μέσω γνωριμιών..

Δημοσ.

Είναι τόση δυσανάλογη η προσφορά με τη ζήτηση που δεν αφήνει περιθώρια να ψάξουν για άτομα. Με το που βγει στη πιάτσα ότι ζητάνε άτομο ξεκινάνε τα τηλέφωνα. Μη σου πω ότι αν προκύψει θέση κοιτάνε να βάλουν δικά τους άτομα. Ξέρω άτομο που έβαλε δυνατό πολιτικό βύσμα για θέση σε αλυσίδα τοπικού market. Δε θες να μάθεις μισθό και ωράριο. Ήταν από παλιά έτσι το θέμα στην Ελλάδα. Φαντάσου τώρα που όλοι έχουν από ένα πτυχίο. Βγες ένας Σάββατο βόλτα στα μαγαζιά και δες πόσα άτομα ψωνίζουν. Όχι πόσοι είναι και κοιτάνε. Πόσοι αγοράζουν. Βλέπω αυτούς που έχουν τα μαγαζιά να κάθονται με έναν καφέ στο χέρι στη πόρτα του καταστήματος. Αυτός να πάρει έναν άνεργο να τον κάνει τι; να πίνουν μαζί τον καφέ; Άσε που όλα τα λεφτά πάνε στη τρομερή ανάπτυξη της Ελλάδας. Καφέ και πίτες. Φτάσαμε σε σημείο οι μισοί Έλληνες να σερβίρουν τους άλλους μίσους. Δε ξέρω τι πτυχίο έχεις ή σε τι κατάσταση είσαι. Αν πχ είσαι σπίτι με τους δικούς σου κάτσε ένα χρονικό διάστημα. Δες καθαρά τι κάνεις καλά στη ζωή σου και βρες έναν τρόπο να βγάζεις χρήματα από αυτό. Μαθηματικά είμαστε τελειωμένοι και όχι τυχαίως. Ανάπτυξη είναι μια λέξη για τους ονειροπόλος ή καλύτερα για άτομα που δεν θέλουν να αποδειχτούν τη νέα τάξη πραγμάτων. Η κρίση δεν εμφανίστηκε τυχαία.

• Like 5
Δημοσ.

Αν και εξωτερικό εδώ και κάποια χρόνια μιλώντας με φιλαράκια και βλέποντας και γω με τα ίδια μου τα μάτια όποτε έρχομαι ελλάδα τα πράγματα είναι πάνω κάτω όπως τα είπε ο Chaosmaster...για δουλειές σε υποκαταστήματα αλυσίδων(σουπερ μαρκετ,τυπου τζαμπο,τεχνολογίας ή ρούχων) μπαίνει πλέον πολιτικό μέσο...ο κολλητός μου είναι ο νομικός σύμβουλος σε υποκατάστημα της τζαμπο που άνοιξε πρόσφατα σε επαρχιακή πολη της μακεδονίας...ε όταν ήταν να ανοιξει και βγήκαν οι αγγελίες δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε...μου έλεγε χαρακτηριστικά ότι κατάλαβε πως νιώθουν οι βουλευτές...τον έπαιρναν τηλέφωνο όλοι οι γνωστοί γνωστών και του ζητούσαν να τους κάνει το κονέ να παρέμβει να προσληφθούν...και μιλάμε για μια εταιρεία που όλοι ξέρουμε τι μισθούς δίνει και τι συνθήκες εργασίας.Σε σούπερ μαρκετ,κωτσόβολους και τέτοια παίζει πλέον πολιτικό μέσο όπως έπαιζε παλιά στο δημόσιο...

Τώρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις λίγων υπαλλήλων εκεί (όποτε δεν ψάχνουν μόνο μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ) παίζει καθαρά πλέον το θέμα γνωριμίας...είμαι εγώ υπάλληλος στην Χ επιχείρηση πχ και με ρωτάει το αφεντικό αν έχω κάνα φιλαράκι εμπιστοσύνης εργατικό να του πάω...ή ο εργοδότης θα ρωτήσει δικούς του γνωστούς και πάει λέγοντας...στις αγγελίες το 90% πλέον είναι είτε για ντελιβερι ή πυραμίδες ή εξωτερικός πωλητής με ποσοστά ή θα ξεκινάνε με το "εμφανίσιμη κοπέλα ζητείται" ακόμα και αν η θέση θα μπορούσε να καλυφθεί καλύτερα από άντρα (υπάλληλος σε νετ καφε δλδ ή βιντεο κλαμπ ή ακόμα και σε προποτζίδικα κ.α.)

Καλά για τον τύπο που έγραψε το άρθρο απλά αστείος...κλασσικός αμερικανοθρεμένος (στην φαντασία του και μονο) που θα βαράει λαλακία με τίποτα TEDx και νομίζει ότι η ελλάδα είναι η χαρά του εντεπρενίουρ και ότι όλοι οι άνεργοι είναι άεργοι και δεν έχουν βιζιον να γίνουν οι επόμενοι Τραμπ...

• Like 2
Δημοσ.

Αναφερόμενος αυστηρά και μόνο στις παρούσες συνθήκες του Ελλαδιστάν, η αγορά εργασίας είναι μια ζούγκλα με τον αντίστοιχο νόμο, αλλά αυτό δεν αναιρεί κάποιες από τις επισημάνσεις του άρθρου. Αν είχαμε ένα λιγότερο διεφθαρμένο και ανίκανο κράτος που δεν υπερφορολογούσε ότι κινείται, αναπνέει ή απλώς υπάρχει, η αλήθεια θα βρισκόταν κάπου στη μέση.

Δημοσ.

Καλά για τον τύπο που έγραψε το άρθρο απλά αστείος...κλασσικός αμερικανοθρεμένος (στην φαντασία του και μονο) που θα βαράει λαλακία με τίποτα TEDx και νομίζει ότι η ελλάδα είναι η χαρά του εντεπρενίουρ και ότι όλοι οι άνεργοι είναι άεργοι και δεν έχουν βιζιον να γίνουν οι επόμενοι Τραμπ...

Δηλαδη  δεν ειμαστε με 27 + % ανεργια ελντοραντο ?  :lol:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...