Chrisxxx Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Πάντως στον τομέα της πληροφορικής εαν θέλει κάποιος μπορεί να βρει "εύκολα" δουλειά παίρνοντας κάποιες επαγγελματικές πιστοποιήσεις ( cisco, microsoft, CompTIA κτλ). Ως κατοχος CCNP δεν θα συμφωνησω μαζι σου. Ισως παλιοτερα. Τωρα περισσότερο παιζει ο συνδυασμος microsoft (ως απαραιτητο προσον) και cisco (ως επιθυμητό προσον). Εχει τύχει μαλιστα να στειλω mail για δουλειες που καλυπτα πλήρως τις απαιτησεις τους σε πτυχία και δεν εφτασα καν σε μια πρώτη συνεντευξη.
bluesattack Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Επίσης, πρόλαβα και διάβασα τις μαμακίες που έγραψες και τα λόγια που πάλι έβαλες στο στόμα μου, πριν, προφανώς, γίνουν edit από την διαχείριση και σβηστούν. Αυτό, μαμακίες ήταν και τίποτα άλλο. Εγω δεν βλεπω να εγινε κατι εδιτ.Mηπως νομιζεις οτι ολοι θελουν να σου βαλουν λογια στο στομα ? Τα ποσοστά ανεργίας δεν έχουν σχέση με το αν υπάρχει μαύρη εργασία ή όχι. Στην ΕΕ βγαίνουν μέσα από δημοσκοπήσεις, όχι από στοιχεία "ΟΑΕΔ". Παίρνουν αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού και ρωτάνε αν ο ερωτώμενος έκανε τουλάχιστον ένα μεροκάματο την τελευταία εβδομάδα. Αν έκανε, θεωρείται εργαζόμενος. Αν δεν έκανε, θεωρείται άνεργος. Άρα ο ντελιβεράς που δουλεύει μαύρα, θα καταγραφεί ως εργαζόμενος, το ίδιο και κάποιος που δουλεύει μια στο τόσο και βγάζει 80 ευρώ το μήνα. Οπότε, όχι, δεν είναι φουσκωμένο το νούμερο στην Ελλάδα, εκτός αν έχουν συνεννοηθεί οι Έλληνες να λένε συστηματικά μπαρούφες στις έρευνες της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η νοοτροπία του πρίγκηπα υπάρχει στον νέο Έλληνα πτυχιούχο και πριν 5 χρόνια θα κατηγορούσα κι εγώ εύκολα όποιον δε βρίσκει δουλειά, αλλά πλέον είναι όντως πρόβλημα με τόση ανεργία. Υπαρχουν και τα στοιχεια του οαεδ που δειχνουν και ποσοι ειναι εγγεγραμενοι στα μητρωα του
bluesattack Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δεν νομίζω τόση ώρα ο giginosi και ο Crom271 (που αναφέρει ξεκάθαρα πως πήγε σε κανονική επιχείρηση) να μιλάνε για τέτοιου τύπου εθελοντική εργασία. Εκτός αν κατάλαβα κάτι τόσο λάθος μιλανε και οι 2 για κανονικές επιχειρήσεις ( ο Crom σίγουρα). Πρακτική έχω τελειώσει ήδη. Ο gigisoni μας εχει απλως ζαλισει με το βελγικο stage.Kαι πρεπει , επειδη ο ασκουμενος ονομαζεται stagiaire να θαυμαζουμε ολοι αυτη την φοβερη ''καινοτομια'' Απο κει και περα δεν υπαρχει εθελοντικη,εκτος αν βρεις κανα γνωστο.Σε περιπτωση εργατικου ατυχηματος δεν χρειαζεται κανεις να ειναι νομικος για να καταλαβει οτι ολοι θα επικαλεστουν καποια μπουρδολαμογια ελπιζοντας να την βγαλουν καθαρη.
Loonydude Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Θα είμαι συνοπτικός και περιεκτικός, Έστω 27αρις με 700 ευρώ το μήνα 700 - ανάγκες (ιδανικά) = 200 ευρώ αποταμίευση 200 χ 12 = 2400 ευρώ το χρόνο με την αρνητική προοπτική του σήμερα συνεχίζω με τις ίδιες αποταμιεύσεις το χρόνο λόγο ότι μπορεί να αυξήθηκε ο μισθός αλλά αυξήθηκαν κατά πολύ και οι ανάγκες. 2400 χ 32 χρόνια μέχρι την συνταξιοδότηση = 76.800 ευρώ 76.800 χ 2 (σύντροφος) = 153.600 ευρώ <------ = Ολόκληρη η ζωή δύο ανθρώπων που απλά ανέπνεαν για να μπορέσουν να κάνουν τέτοια αποταμίευση, ή λαϊκός το σκα...τό τους παξιμάδι. Κάνοντας αυτόν τον υπολογισμό ήθελα να καταλήξω ότι κάθε νέος Έλληνας, Ελληνίδα, Άνθρωπος γενικότερα και εγώ μέσα που δεν θέλει να φύγει από αυτή την ζωή σαν κομπάρσος που απλά πέρασε από έναν δρόμο σε μία σκηνή μίας ταινίας και τέλος. Για μένα πρέπει να κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του με οποιοδήποτε ρίσκο, και κόπο για να προσπεράσει αυτή την μιζέρια. Αυτή η προσπάθεια το θάρρος το πείσμα η επιμονή η τόλμη το ρίσκο η απερισκεψία της αποτυχίας ότι και αν αυτή σημαίνει, κάποιον πολύ λίγων ικανών φέρνει την αλλαγή και στο σύνολο. Αν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυάζονται και με ηθικές αναστολές και αξίες μιλάμε πλέον όχι μόνο για ικανούς αλλά ικανούς που αξίζουν να λέγονται και Άνθρωποι. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι εγώ έχω φτάσει ούτε ξέρω αν θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο ανθρώπου, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσω και κάθε ένας από εμάς αξίζει να προσπαθήσει για να ξεκολλήσει από αυτήν την οικονομική και συναισθηματική μιζέρια. 1
insomniaK Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ναι, αλλά αν πας στο Βέλγιο με αυτά τα λεφτά, αγοράζεις σπίτι. Έτσι μάθαμε στο παρόν θέμα. Διότι όλα ειναι συγκρίσιμα. Για να επανέλθουμε στο θέμα: Άποψη μου, αν είστε άνεργοι και νέοι, επενδύστε χρόνο κύριως και χρήμα (αν έχετε) σε καποια ιδέα σας. Δε χρειάζεται να ναι κάτι περίπλοκο ή μοναδικό, αλλά χρήςιμο. Για παράδειγμα, το I-kiosk, intale.com, τα παιδιά επένδυσαν χρόνο στην αρχή και έφτιαξαν ένα χρήσιμο προϊόν για λιανέμπορους (περιπτεράδες) 1
Star_Light Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Gatokoritso, ακολούθα τις συμβουλές του gigisoni, αν δε θες να βρεις δουλειά. χαχαχαχαχχα Το γεγονός ότι αρχίζουμε τις προσβολές και τις ειρωνείες όταν ξεμένουμε από επιχειρήματα το έγραψα σήμερα και σε κάποιον άλλον που ακολούθησε το ίδιο δρομάκι και του σβήστηκαν τα μηνύματα. Δυστυχώς όμως να ξαναπώ ότι είναι πασίγνωστη μέθοδος και δεν πιάνει πια. Με ρώτησες αν πληρώνεται ο stagiaire στο Βέλγιο και εξήγησα αναλυτικά τι συμβαίνει εδώ και πώς αποκτούν επαγγελματική εμπειρία. Τι διάολο σχέση έχει η Μέρκελ και ο νεοφιλελευθερισμός, εσύ και ο εγκέφαλός σου μόνο γνωρίζετε. Αλλά ναι, προφανώς χτύπησα ευαίσθητη χορδή με τους καφέδες και την φοιτητική ελληνική καλοπέραση, τα έζησα κάποιες εποχές στην Ελλάδα κι εγώ και τα γνωρίζω. Γιατί ο έλληνας πτυχιούχος πανεπιστημίου είναι ο ένας και γαμάτος, που επειδή πήρε ένα χαρτί από πανεπιστήμιο αισθάνεται ότι έχει πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και τα ξέρει όλα και σιγά μην πάει να δουλέψει εθελοντικά γιατί θα τον εκμεταλλευτούν για τις τοοοοοοοοσες γνώσεις που έχει. Προτιμά να τρώει τα λεφτά του μπαμπά και να κάθεται σπίτι στέλνοντας κανά βιογραφικό πού και πού ελπίζοντας πως κάποια στιγμή κάποιος θα ξεστραβωθεί και θα αναγνωρίσει την αξία του. Συνεχίζω να χτυπάω ευαίσθητη χορδή, έτσι; Μου βάζεις και λόγια στο στόμα που ποτέ δεν ισχυρίστηκα. Ούτε είπα ότι το μισό των δηλωμένων ανέργων δουλεύουν μαύρα, ούτε ότι η μαύρη εργασία είναι καλοπληρωμένη. Μίλησα για πλασματικό νούμερο. Μια βόλτα από καφέ, ψησταριές, ντελίβερι, τουριστικά, πωλήσεις, φυλλάδια, κτλ και θα δεις ότι τουλάχιστον οι μισοί με ανασφάλιστους δουλεύουν. Όσον αφορά την άμισθι εργασία με σκοπό απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και γνώσης, αν ποτέ καταλάβεις ότι αυτά που "έμαθες" στο πανεπιστήμιο ισοδυναμούν με τίποτα στην αγορά εργασίας και πας να δουλέψεις εθελοντικά για να μάθεις, όχι να προσφέρεις, και ότι για να μάθεις πρέπει να σου μάθουν κάποιοι άλλοι που γνωρίζουν δηλαδή αντί το προσωπικό να προσφέρει έργο, να είναι υποχρεωμένο να σε διδάξει, τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε, καλή επιτυχία στην εύρεση εργασίας καθισμένος στο σπιτάκι σου. Είμαι σίγουρος ότι σίγουρα θα εκτιμηθούν τα πολύτιμά σου προσόντα και θα κάνουν ουρές για να σε προσλάβουν. Υπομονή. Επίσης, πρόλαβα και διάβασα τις μαμακίες που έγραψες και τα λόγια που πάλι έβαλες στο στόμα μου, πριν, προφανώς, γίνουν edit από την διαχείριση και σβηστούν. Αυτό, μαμακίες ήταν και τίποτα άλλο. Και στις συνεντεύξεις για δουλειά παντα τοσα πολλά και περιττά πραγματα έλεγες? Ναι, αλλά αν πας στο Βέλγιο με αυτά τα λεφτά, αγοράζεις σπίτι. Έτσι μάθαμε στο παρόν θέμα. Διότι όλα ειναι συγκρίσιμα. Για να επανέλθουμε στο θέμα: Άποψη μου, αν είστε άνεργοι και νέοι, επενδύστε χρόνο κύριως και χρήμα (αν έχετε) σε καποια ιδέα σας. Δε χρειάζεται να ναι κάτι περίπλοκο ή μοναδικό, αλλά χρήςιμο. Για παράδειγμα, το I-kiosk, intale.com, τα παιδιά επένδυσαν χρόνο στην αρχή και έφτιαξαν ένα χρήσιμο προϊόν για λιανέμπορους (περιπτεράδες) Το προβλημα ειναι οτι αν δεν έχεις λεφτά να κινηθείς δεν έχεις και ορεξη για ιδεες. Aλλιως δουλεύεις αμα έχεις περάσει καλο ΣΚ και αλλιως αμα εισαι καθε μερα με 3 ώρες ύπνο και ετοιμος για υπερκόπωση!!! Τις μισες ώρες απλα θα κοιτας το ταβάνι κολλημένος απο την κούραση = ΜΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Θα πρέπει να βρει μια προσωρινη δουλειά και να δουλευει και παράλληλα αυτο που λες αμα ειναι φιλοδοξη. Το πιο σωστο το ειπες πριν "Αμα θες να βρεις δουλεια μην ακους τον gigisoni" χαχαχα και θα συμπληρώσω γενικα να μην ακούει απο το Ιντερνετ συμβουλες. Έχει γινει μέρος οπου μπαινει ο καθενας να ξεσπάσει ή να γκρινιάξει , καλυτερα να δει τι έχουν να προτεινουν άνθρωποι που έχουν αποδειξει οτι οι συμβουλες τους ειναι σωστές. Και εγω μπορω να πω πισω απο το πι σι οτι ακολουθησα τον ταδε τροπο και βρηκα δουλεια. Και να λεω απλα ψέμματα. υγ Πιστευω οτι ειναι αποτυχια να ψάχνεις δουλεια χωρις να ξερεις πως δουλευει το συστημα πχ εταιρειες που παιρνουν δικους τους ακομα και αν βγαζουν αγγελιες. Και αυτα περι γνωσεων κτλπ ειναι κολοκυθια τουμπανα το θεμα ειναι να μπεις καπου μετα μπορουν να σε εκπαιδευσουν και να γινεις καλος. Μορφωμενα παιδια ειναι οι περισσοτεροι. Απλα τα βλεπουμε απεξω και ψαρώνουμε μια δουλεια μπορει να θελει 2-3 μυστικα για να δουλευει σωστα και τέλος. Οταν εισαι απεξω τα βλεπεις ΒΟΥΝΟ ενω δεν ειναι πάντα ετσι.
gigisoni Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ευαισθητη χορδη ? Μπαρακια , καφεδες, καλοπεραση,παρτυ, τρωει τα λεφτα του μπαμπα ο πτυχιουχος , ρεσιταλ δινεις Αν εισουν στην Ελλαδα, στεκοσουν μπροστα σε καποιο οαεδ και τα ελεγες, σε ανθρωπους ανεργους με παιδια , δεν θα προλαβαινες να μαζευεις μουτζες και ροχαλες.Κατσε καλυτερα καλυτερα στις Βρυξελλες να κανεις...formation Αντε ''λαζογερμανε'' που θα μας πεις κιολας οτι στην Ελλαδα ολοι καθονται .Εμαθες και την εθελοντικη εργασια Κλαιγεσαι και απο πανω για τις ειρωνιες. Ε βεβαια, αν εισαι στο μικροκοσμο σου νομιζεις οτι τα προβληματα οφειλονται μονο στο οτι τα ''τζιτζικια'' δεν εγιναν stagiaire. Πρώτον συνεχίζεις τις προσβολές, φυσικό και αναμενόμενο αφού κάποιο σωστό επιχείρημα δεν μπορείς να γράψεις. Και δεύτερον πολύ θα ήθελα να μου βρεις το ποστ που έγραψα ότι άνεργοι άνθρωποι με οικογένειες κάθονται όλη μέρα και πίνουν καφέδες. Για τους πτυχιούχους σαν του λόγου σου μίλησα, που κλαίγονται συνέχεια ότι δεν βρίσκουν εργασία στον τομέα τους γιατί δεν έχουν προυπηρεσία, αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν προυπηρεσία αν δεν βρουν δουλειά. Αλλά που.... Τα ποσοστά ανεργίας δεν έχουν σχέση με το αν υπάρχει μαύρη εργασία ή όχι. Στην ΕΕ βγαίνουν μέσα από δημοσκοπήσεις, όχι από στοιχεία "ΟΑΕΔ". Παίρνουν αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού και ρωτάνε αν ο ερωτώμενος έκανε τουλάχιστον ένα μεροκάματο την τελευταία εβδομάδα. Αν έκανε, θεωρείται εργαζόμενος. Αν δεν έκανε, θεωρείται άνεργος. Άρα ο ντελιβεράς που δουλεύει μαύρα, θα καταγραφεί ως εργαζόμενος, το ίδιο και κάποιος που δουλεύει μια στο τόσο και βγάζει 80 ευρώ το μήνα. Οπότε, όχι, δεν είναι φουσκωμένο το νούμερο στην Ελλάδα, εκτός αν έχουν συνεννοηθεί οι Έλληνες να λένε συστηματικά μπαρούφες στις έρευνες της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η νοοτροπία του πρίγκηπα υπάρχει στον νέο Έλληνα πτυχιούχο και πριν 5 χρόνια θα κατηγορούσα κι εγώ εύκολα όποιον δε βρίσκει δουλειά, αλλά πλέον είναι όντως πρόβλημα με τόση ανεργία. Φίλιππε, εξήγησέ μου τότε για ποιον λόγο τα ποσοστά της ΕΕ συμπίπτουν ακριβώς με τα ποσοστά που δίνει ο ΟΑΕΔ; Αν ίσχυε αυτό που λες, έστω σε κάποιο βαθμό θα διέφεραν. Εγω δεν βλεπω να εγινε κατι εδιτ.Mηπως νομιζεις οτι ολοι θελουν να σου βαλουν λογια στο στομα ? Σώπα; Δηλαδή σε αυτό το ποστάρισμα E ναι αυτα.Και γιατι οχι και καποιο δημοσιο ιεκ , μια επιπλεον ειδικοτητα ποτε δεν εβλαψε , αλλα δεν ξερω ομως αν ετσι βγαινει απο τις λιστες του οαεδ.Και σεμιναρια.Υπαρχουν και χομπυ που υπο προυποθεσεις μπορει να καταληξουν σε εργασιακη διεξοδο.Ενας ανεργος γνωστος μου πχ εκανε την αγιογραφια απο χομπυ επαγγελμα.Οταν βεβαια σε πνιγουν σιγα σιγα οι υποχρεωσεις καθε αλλο παρα εχεις την διαθεση να ''επενδυσεις'' σε αυτα, ακομα και αν εχεις απλετο ελεθερο χρονο Δεν είχες και άλλα συμπληρωμένα που έλεγες "αν ρωτήσεις τον gigisoni θα σου πει τα δικά του και θα μιλά και πάλι για stagiaire" και άλλες τέτοιες μαλακίες που υπέθετες τι θα έλεγα εγώ. Ζήτα από κανάν μοντ να σου πει τι έλεγε το αρχικό σου ποστ, έχουν την δυνατότητα, γιατί τόσες βλακείες που έγραψες για το άτομό μου δεν είναι δυνατόν να τις θυμάται όλες ο εγκέφαλός σου. Ο gigisoni μας εχει απλως ζαλισει με το βελγικο stage.Kαι πρεπει , επειδη ο ασκουμενος ονομαζεται stagiaire να θαυμαζουμε ολοι αυτη την φοβερη ''καινοτομια'' Απο κει και περα δεν υπαρχει εθελοντικη,εκτος αν βρεις κανα γνωστο.Σε περιπτωση εργατικου ατυχηματος δεν χρειαζεται κανεις να ειναι νομικος για να καταλαβει οτι ολοι θα επικαλεστουν καποια μπουρδολαμογια ελπιζοντας να την βγαλουν καθαρη. Βελγική καινοτομία; Χαχαχαχαχχα! Παντού στην Ευρώπησυμβαίνει, εκτός από την Ελλάδα που ο κάθε πτυχιούχος είναι ο γαμιάς που γνωρίζει τα πάντα και θα "εκμεταλλευτούν" τα τρομερά του προσόντα αν δουλέψει ως stagiaire, οπότε καλύτερα σπίτι και άπλα και κλάμα όλη μέρα που δεννβρίσει δουλειά. Ναι, αλλά αν πας στο Βέλγιο με αυτά τα λεφτά, αγοράζεις σπίτι. Έτσι μάθαμε στο παρόν θέμα. Διότι όλα ειναι συγκρίσιμα. Σε προκαλώ να μου βρεις το ποστ που είπα ότι με 700 ευρώ μισθό αγοράζεις σπίτι στο Βέλγιο. Αν δεν μου το βρεις, δύο τα τινα. Ή συνεχίζεις να γράφεις βλακείες και ψέματα για το άτομό μου προσπαθώντας να μου την βγεις, ή είσαι φαντασιόπληκτος. Περιμένω να μου βρεις το ποστάρισμά μου... χαχαχαχαχχα Και στις συνεντεύξεις για δουλειά παντα τοσα πολλά και περιττά πραγματα έλεγες? Εγώ δουλειά έχω. Δυο φορές που έμεινα άνεργος, για έναν χρνο κάθε φορά, ήταν την πρώτη γιατί το ήθελα για να πάρω την αποζημίωση, και την δεύτερη γιατί έπρεπε να καλυτερεύσω τα γαλλικά μου. Εσύ δουλεύεις; Και στις συνεντεύξεις τα ίδια τους λες; Τους λυπάμαι. Θα πρέπει να βρει μια προσωρινη δουλειά και να δουλευει και παράλληλα αυτο που λες αμα ειναι φιλοδοξη. Το πιο σωστο το ειπες πριν "Αμα θες να βρεις δουλεια μην ακους τον gigisoni" χαχαχα και θα συμπληρώσω γενικα να μην ακούει απο το Ιντερνετ συμβουλες. Βέβαια, γιατί το ίδιο άτομο που το είπε αυτό συμβουλή σωστή για το πως να αποκτήσει κάποιος προυπηρεσία δεν είχε να δώσει. Αερολογίες μόνο, και προσωπικές επιθέσεις και προσβολές. Αλλά να αντιπαραθέσει κάτι, όχι.
Star_Light Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Πρώτον συνεχίζεις τις προσβολές, φυσικό και αναμενόμενο αφού κάποιο σωστό επιχείρημα δεν μπορείς να γράψεις. Και δεύτερον πολύ θα ήθελα να μου βρεις το ποστ που έγραψα ότι άνεργοι άνθρωποι με οικογένειες κάθονται όλη μέρα και πίνουν καφέδες. Για τους πτυχιούχους σαν του λόγου σου μίλησα, που κλαίγονται συνέχεια ότι δεν βρίσκουν εργασία στον τομέα τους γιατί δεν έχουν προυπηρεσία, αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν προυπηρεσία αν δεν βρουν δουλειά. Αλλά που.... Φίλιππε, εξήγησέ μου τότε για ποιον λόγο τα ποσοστά της ΕΕ συμπίπτουν ακριβώς με τα ποσοστά που δίνει ο ΟΑΕΔ; Αν ίσχυε αυτό που λες, έστω σε κάποιο βαθμό θα διέφεραν. Σώπα; Δηλαδή σε αυτό το ποστάρισμα E ναι αυτα.Και γιατι οχι και καποιο δημοσιο ιεκ , μια επιπλεον ειδικοτητα ποτε δεν εβλαψε , αλλα δεν ξερω ομως αν ετσι βγαινει απο τις λιστες του οαεδ.Και σεμιναρια.Υπαρχουν και χομπυ που υπο προυποθεσεις μπορει να καταληξουν σε εργασιακη διεξοδο.Ενας ανεργος γνωστος μου πχ εκανε την αγιογραφια απο χομπυ επαγγελμα.Οταν βεβαια σε πνιγουν σιγα σιγα οι υποχρεωσεις καθε αλλο παρα εχεις την διαθεση να ''επενδυσεις'' σε αυτα, ακομα και αν εχεις απλετο ελεθερο χρονο Δεν είχες και άλλα συμπληρωμένα που έλεγες "αν ρωτήσεις τον gigisoni θα σου πει τα δικά του και θα μιλά και πάλι για stagiaire" και άλλες τέτοιες μαλακίες που υπέθετες τι θα έλεγα εγώ. Ζήτα από κανάν μοντ να σου πει τι έλεγε το αρχικό σου ποστ, έχουν την δυνατότητα, γιατί τόσες βλακείες που έγραψες για το άτομό μου δεν είναι δυνατόν να τις θυμάται όλες ο εγκέφαλός σου. Βελγική καινοτομία; Χαχαχαχαχχα! Παντού στην Ευρώπησυμβαίνει, εκτός από την Ελλάδα που ο κάθε πτυχιούχος είναι ο γαμιάς που γνωρίζει τα πάντα και θα "εκμεταλλευτούν" τα τρομερά του προσόντα αν δουλέψει ως stagiaire, οπότε καλύτερα σπίτι και άπλα και κλάμα όλη μέρα που δεννβρίσει δουλειά. Σε προκαλώ να μου βρεις το ποστ που είπα ότι με 700 ευρώ μισθό αγοράζεις σπίτι στο Βέλγιο. Αν δεν μου το βρεις, δύο τα τινα. Ή συνεχίζεις να γράφεις βλακείες και ψέματα για το άτομό μου προσπαθώντας να μου την βγεις, ή είσαι φαντασιόπληκτος. Περιμένω να μου βρεις το ποστάρισμά μου... Εγώ δουλειά έχω. Δυο φορές που έμεινα άνεργος, για έναν χρνο κάθε φορά, ήταν την πρώτη γιατί το ήθελα για να πάρω την αποζημίωση, και την δεύτερη γιατί έπρεπε να καλυτερεύσω τα γαλλικά μου. Εσύ δουλεύεις; Και στις συνεντεύξεις τα ίδια τους λες; Τους λυπάμαι. Βέβαια, γιατί το ίδιο άτομο που το είπε αυτό συμβουλή σωστή για το πως να αποκτήσει κάποιος προυπηρεσία δεν είχε να δώσει. Αερολογίες μόνο, και προσωπικές επιθέσεις και προσβολές. Αλλά να αντιπαραθέσει κάτι, όχι. Τι να αντιπαραθέσει ρε φιλε? αμα δεν ξέρει ο άλλος ειναι καλύτερα να μην μιλάει απο το να γράφει χαζομάρες εκτίθεται λιγοτερο. Η κάθε εταιρεια δουλεύει διαφορετικά. Οσο δεν γνωριζεις τον εκάστοτε μηχανισμό φαντασίες θα λές. Που ξέρεις εσυ τι θέλει ο άλλος να σε πάρει για δουλεια? απο την στιγμη που δεν ξέρεις αμα έχει δει καν το βιογραφικο σου και πως το έχει κρινει. Και εγω σου λέω κανε απο περιεργεια το πειραμα πριν πας να δουλέψεις τσάμπα ... γράψε ψέμματα στο βιογραφικο οτι έχεις εμπειρια καντο αυριο κιολας και στειλε σε οσες περισσοτερες μπορεις και τσεκαρε αμα θα σε καλέσουν για συνέντευξη. Στην χειροτερη απλα θα ανακαλύψοιυν οτι ειπες ψέμματα και δεν θα σε πάρουν , μετά μπορεις να πάς να δουλεψεις τσάμπα. Και προυπηρεσια σε κάποιον που δουλευει τσάμπα δεν υπάρχει γιατι δεν έγινε προσληψη δεν μπορεις να το αποδειξεις απλα με μια συστατικη επιστολη θα πάς. Που αλλάζει για κάθε εταιρεια.
gigisoni Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Τι να αντιπαραθέσει ρε φιλε? αμα δεν ξέρει ο άλλος ειναι καλύτερα να μην μιλάει απο το να γράφει χαζομάρες εκτίθεται λιγοτερο. Η κάθε εταιρεια δουλεύει διαφορετικά. Οσο δεν γνωριζεις τον εκάστοτε μηχανισμό φαντασίες θα λές. Που ξέρεις εσυ τι θέλει ο άλλος να σε πάρει για δουλεια? απο την στιγμη που δεν ξέρεις αμα έχει δει καν το βιογραφικο σου και πως το έχει κρινει. Και εγω σου λέω κανε απο περιεργεια το πειραμα πριν πας να δουλέψεις τσάμπα ... γράψε ψέμματα στο βιογραφικο οτι έχεις εμπειρια καντο αυριο κιολας και στειλε σε οσες περισσοτερες μπορεις και τσεκαρε αμα θα σε καλέσουν για συνέντευξη. Στην χειροτερη απλα θα ανακαλύψοιυν οτι ειπες ψέμματα και δεν θα σε πάρουν , μετά μπορεις να πάς να δουλεψεις τσάμπα. Και προυπηρεσια σε κάποιον που δουλευει τσάμπα δεν υπάρχει γιατι δεν έγινε προσληψη δεν μπορεις να το αποδειξεις απλα με μια συστατικη επιστολη θα πάς. Που αλλάζει για κάθε εταιρεια. Γιατί, πως αλλιώς αποδεικνύεις την προυπηρεσία σου χωρίς συστατική επιστολή; Εσύ δείχνεις τα ένσημα; Τα οποία τι ακριβώς αποδεικνύουν για την δουλειά που ακριβώς έκανες; Τώρα, όσον αφορά πειράματα με βιογραφικά που γράφουν ό,τι να'ναι, ούτε έκανα, ούτε πρόκειται να κάνω. Προφανώς εσύ το έχεις κάνει πάμπολλες φορές και βγάζεις συμπέρασμα; Γιατί αν όχι, σόρι, αλλά αερολογείς.
bluesattack Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Πρώτον συνεχίζεις τις προσβολές, φυσικό και αναμενόμενο αφού κάποιο σωστό επιχείρημα δεν μπορείς να γράψεις. Και δεύτερον πολύ θα ήθελα να μου βρεις το ποστ που έγραψα ότι άνεργοι άνθρωποι με οικογένειες κάθονται όλη μέρα και πίνουν καφέδες. Για τους πτυχιούχους σαν του λόγου σου μίλησα, που κλαίγονται συνέχεια ότι δεν βρίσκουν εργασία στον τομέα τους γιατί δεν έχουν προυπηρεσία, αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν προυπηρεσία αν δεν βρουν δουλειά. Που ξερεις τι κανω εγω , που ξερεις αν ειμαι πτυχιουχος η οχι .Βασικα τιποτα δεν ξερεις .Το μονο που ξερεις ειναι να καθαριζεις ενα βαρβατο μισθο στις Βρυξελλες και να προσπαθεις ουτε λιγο ουτε πολυ να ...διδαξεις τα οφελη της αμισθι εργασιας.Η μονη κλαψα που βλεπω ειναι η δικη σου επειδη ''δεν σε καταλαβαινουμε''.Η μαλλον επειδη καταλαβαινουμε. Δεν είχες και άλλα συμπληρωμένα που έλεγες "αν ρωτήσεις τον gigisoni θα σου πει τα δικά του και θα μιλά και πάλι για stagiaire" και άλλες τέτοιες μαλακίες που υπέθετες τι θα έλεγα εγώ. Ζήτα από κανάν μοντ να σου πει τι έλεγε το αρχικό σου ποστ, έχουν την δυνατότητα, γιατί τόσες βλακείες που έγραψες για το άτομό μου δεν είναι δυνατόν να τις θυμάται όλες ο εγκέφαλός σου. Δεν τα εσβησε μοντ.Εγω αποφασισα να αυτολογοκριθω γιατι υποψιαστηκα οτι θα ακολουθησουν κλαψες.Και επεσα μεσα Βελγική καινοτομία; Χαχαχαχαχχα! Παντού στην Ευρώπησυμβαίνει, εκτός από την Ελλάδα που ο κάθε πτυχιούχος είναι ο γαμιάς που γνωρίζει τα πάντα και θα "εκμεταλλευτούν" τα τρομερά του προσόντα αν δουλέψει ως stagiaire, οπότε καλύτερα σπίτι και άπλα και κλάμα όλη μέρα που δεννβρίσει δουλειά. Ελεος πια με τα stage.Nα ελεγες τουλαχιστον οτι εκει λειτουργουν καλυτερα .Αλλα τα περιφερεις σαν καθρεφτακια .....
Star_Light Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ο gigisoni καθαριζει βαρβάτο μισθο στις Βρυξέλλες???? και βρισκεται εδω μέσα και γράφει τέτοιες αφέλειες? αιντάαααα αυτο με την τσάμπα εργασια ειναι στον αέρα τελειως δεν φαινεται πουθενα καμια προυπηρεσια εφοσον δεν έχεις υπογράψει κάποια συμβαση και δεν ήσουν προσωπικο της εταιρειας. Γιατί, πως αλλιώς αποδεικνύεις την προυπηρεσία σου χωρίς συστατική επιστολή;Εσύ δείχνεις τα ένσημα; Τα οποία τι ακριβώς αποδεικνύουν για την δουλειά που ακριβώς έκανες;Τώρα, όσον αφορά πειράματα με βιογραφικά που γράφουν ό,τι να'ναι, ούτε έκανα, ούτε πρόκειται να κάνω. Προφανώς εσύ το έχεις κάνει πάμπολλες φορές και βγάζεις συμπέρασμα; Γιατί αν όχι, σόρι, αλλά αερολογείς. Εσυ κάντο που λες οτι με προυπηρεσια κάποιος θα βρει εργασία. Στειλε 2 βιογραφικά ένα με προυπηρεσια ένα χωρίς. Και άμα σου απαντήσουν έλα και πες μου μετα οτι ξέρεις πως λειτουργει το σύστημα. Εγω πιστευω οτι σοβαρη εργασια στην Ελλάδα πλεον με προοπτικες καριέρας δεν προκειται να βρεις εκτος και αν μπεις στο δημόσιο ή κανεις δικιά σου δουλειά. Δεν ειναι τυχαίο που οποιος ειναι καλός φεύγει έξω. Οι εργοδοτες έχουν βρει την εποχη και ευκαιριες να σε πατάνε επειδη το εργατικο δικαιο (το οποιο μαλλον δεν το ξέρεις) αλλαζει συνεχως και τωρα τελευταια έχει γινει άστα να πάνε. Οποτε τον εργαζομενο σε μια ιδιωτικη επιχειρηση δεν τον κατοχυρώνει κανεις ειτε έχει προυπηρεσια ειτε οχι. Μάθε μπαλιτσα πριν γράψεις οτι σου κατέβει.
gigisoni Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Που ξερεις τι κανω εγω , που ξερεις αν ειμαι πτυχιουχος η οχι .Βασικα τιποτα δεν ξερεις .Το μονο που ξερεις ειναι να καθαριζεις ενα βαρβατο μισθο στις Βρυξελλες και να προσπαθεις ουτε λιγο ουτε πολυ να ...διδαξεις τα οφελη της αμισθι εργασιας.Η μονη κλαψα που βλεπω ειναι η δικη σου επειδη ''δεν σε καταλαβαινουμε''.Η μαλλον επειδη καταλαβαινουμε. Κάπου, αν όχι σε αυτό το thread, έχεις αναφέρει ότι είσαι πτυχιούχος. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, αν ποτέ καταφέρεις να καταλάβεις την διαφορά ανάμεσα στην εργασία αμισθί με την εργασία με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας και γνώσεων στον τομέα που έχω σπουδάσει, τα ξαναλέμε. Δεν τα εσβησε μοντ.Εγω αποφασισα να αυτολογοκριθω γιατι υποψιαστηκα οτι θα ακολουθησουν κλαψες.Και επεσα μεσα Τουλάχιστον έχουμε πρόοδο, αφού παραδέχτηκες ότι επίτηδες πήγες να με βγάλεις τρελό. Σου θυμίζω τι δήλωσες σε προηγούμενο ποστάρισμα Εγω δεν βλεπω να εγινε κατι εδιτ.Mηπως νομιζεις οτι ολοι θελουν να σου βαλουν λογια στο στομα ? Τώρα και edit έγινε, και παπαριές δεν είπα. Πάλι καλά που το παραδέχτηκες. Ελεος πια με τα stage.Nα ελεγες τουλαχιστον οτι εκει λειτουργουν καλυτερα .Αλλα τα περιφερεις σαν καθρεφτακια Και ποια είναι η δική σου συμβουλή για έναν απόφοιτο που θέλει να μάθει στην πράξη αυτό που σπούδασε; Μην πεις πρόσληψη και να του μάθουν οι συνάδελφοι, εκτός και αν το αφεντικό έχει προσλάβει άτομα που η δουλειά τους είναι να μάθουν την δουλειά στους νεοεισερχόμενους άπειρους συναδέλφους τους.
Star_Light Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Αμα κάποια εταιρεια ειναι σοβαρή και θέλει τον εργαζομενο θα τον πάρει και θα τον εκπαιδεύσει... πως θα τα μαθει ο άλλος θα μυρισει τα νυχια του ? πως θα μάθει ο άλλος την δουλειά που θέλει η εταιρεια Χ? Το γενικο προσον ειναι να έχει ενα πτυχιο πανεπιστημιου το οποιο πιστοποιει οτι ο άνθρωπος αυτος έχει ενα Α επίπεδο μορφωσης και σκέψης και μπορει να μάθει και να βοηθησει σύντομα.
gigisoni Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ο gigisoni καθαριζει βαρβάτο μισθο στις Βρυξέλλες???? και βρισκεται εδω μέσα και γράφει τέτοιες αφέλειες? αιντάαααα αυτο με την τσάμπα εργασια ειναι στον αέρα τελειως δεν φαινεται πουθενα καμια προυπηρεσια εφοσον δεν έχεις υπογράψει κάποια συμβαση και δεν ήσουν προσωπικο της εταιρειας. Εσυ κάντο που λες οτι με προυπηρεσια κάποιος θα βρει εργασία. Στειλε 2 βιογραφικά ένα με προυπηρεσια ένα χωρίς. Και άμα σου απαντήσουν έλα και πες μου μετα οτι ξέρεις πως λειτουργει το σύστημα. Εγω πιστευω οτι σοβαρη εργασια στην Ελλάδα πλεον με προοπτικες καριέρας δεν προκειται να βρεις εκτος και αν μπεις στο δημόσιο ή κανεις δικιά σου δουλειά. Δεν ειναι τυχαίο που οποιος ειναι καλός φεύγει έξω. Οι εργοδοτες έχουν βρει την εποχη και ευκαιριες να σε πατάνε επειδη το εργατικο δικαιο (το οποιο μαλλον δεν το ξέρεις) αλλαζει συνεχως και τωρα τελευταια έχει γινει άστα να πάνε. Οποτε τον εργαζομενο σε μια ιδιωτικη επιχειρηση δεν τον κατοχυρώνει κανεις ειτε έχει προυπηρεσια ειτε οχι. Μάθε μπαλιτσα πριν γράψεις οτι σου κατέβει. Η προυπηρεσία με υπογεγραμένη συστατική επιστολή φυσικά και φαίνεται, δηλαδή έλεος με το να γράφουμε ό,τι μας κατέβει. Τώρα, για το αν θα μου απαντήσουν αν στείλω δύο βιογραφικά διαφορετικά, πρώτον συμπέρασμα δεν μπορείς να βγάλεις με το να το κάνεις μόνο μια φορά, και δεύτερον χρόνο για μαλακίες δεν έχω. Αν εσύ έχεις, κάντο, μπόλικες φορές όμως και έλα να μας γράψεις τα αποτελέσματα της έρευνάς σου. Προοπτικές καριέρας στο δημόσιο, αν δεν κάνω λάθος μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο δεν γίνονται πια, οι νέες προσλήψεις είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Μπορεί να κάνω και λάθος όμως. Και επίσης, καμιά δουλειά δεν κατοχυρώνεται πάνω στην προυπηρεσία. Η προυπηρεσία είναι προσόν για να πάρεις την δουλειά και να γνωρίζεις πως θα δουλέψεις. Η εργασία κατοχυρώνεται μετά την πρόσληψη, από παράγοντες όπως, να μην κλείσει η εταιρία, να μην πέσεις σε συναδέλφους που θα σε σταυρώνουν σε κάθε ευκαιρία, να είσαι πολύ καλός σε αυτό που σε έχουν προσλάβει να κάνεις. Δεν ήξερα ότι χρειαζόταν διευκρίνιση για το πως κατοχυρώνεται η εργασία κάποιου...
Cryptic Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Αμα κάποια εταιρεια ειναι σοβαρή και θέλει τον εργαζομενο θα τον πάρει και θα τον εκπαιδεύσει... πως θα τα μαθει ο άλλος θα μυρισει τα νυχια του ? πως θα μάθει ο άλλος την δουλειά που θέλει η εταιρεια Χ? Το γενικο προσον ειναι να έχει ενα πτυχιο πανεπιστημιου το οποιο πιστοποιει οτι ο άνθρωπος αυτος έχει ενα Α επίπεδο μορφωσης και σκέψης και μπορει να μάθει και να βοηθησει σύντομα. Σιγά μην τον εκπαιδεύσει για να πάει μετά σε άλλη εταιρία, και μάλιστα πλέον με προυπηρεσία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα