bluesattack Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Και εσύ είπες ότι δεν έγινε κανένα edit και ότι φαντάζομαι ότι μου βάζουν λόγια στο στόμα. Και δεν κλαίγομαι. Απλώς σου υπενθυμίζω το ποιόν σου ως συνομιλητή, να το βλέπουν και οι υπόλοιποι να σε έχουν στα υπόψιν να μην σε παίρνουν στα σοβαρά. Σταματα επιτελους την κλαψα βρε φιλε.Σφουγγαριστρες θα πρεπει να εχουμε μαζι μας οταν συζηταμε μαζι σου.Και ελεος πια με την καραμελα 'λογια στο στομα''.Το αν ρωταγες τον gigisoni για αυτο το θεμα δεν ειναι το ιδιο με το ειπε ο gigisoni.Το πρωτο προκυπτει απο τις τοποθετησεις σου.Θελεις να το βλεπεις σαν λογια στο στομα ? Κοιτα ποιος μιλαει. γιατί όταν εσύ έκανες τα μπανάκια σου σε Μύκονο και Σαντορίνη, ο Βέλγος δούλευε και αποκτούσε εμπειρία
gigisoni Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Σταματα επιτελους την κλαψα βρε φιλε.Σφουγγαριστρες θα πρεπει να εχουμε μαζι μας οταν συζηταμε μαζι σου.Και ελεος πια με την καραμελα 'λογια στο στομα''.Το αν ρωταγες τον gigisoni για αυτο το θεμα δεν ειναι το ιδιο με το ειπε ο gigisoni.Το πρωτο προκυπτει απο τις τοποθετησεις σου.Θελεις να το βλεπεις σαν λογια στο στομα ? Κοιτα ποιος μιλαει. Εγω δεν βλεπω να εγινε κατι εδιτ.Mηπως νομιζεις οτι ολοι θελουν να σου βαλουν λογια στο στομα ? . Έτσι για να μαθαίνεις εσύ και να θυμούνται οι υπόλοιποι! γιατί όταν εσύ έκανες τα μπανάκια σου σε Μύκονο και Σαντορίνη, ο Βέλγος δούλευε και αποκτούσε εμπειρία Μάθημα νέων ελληνικών.Το δεύτερο ενικό πρόσωπο δεν χρησιμοποιείται μόνο για άμεση απάντηση σε συνομιλητή, αλλά και για να εκφράσει γενικότητα.
Star_Light Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Άντε πάλι με το σύντομα. Και για ποιον λόγο να προσλάβει εσένα που θα βοηθήσεις σύντομα, και όχι έναν άλλον που θα βοηθήσει άμεσα; Και που θα πρέπει να έχει τους άλλους υπαλλήλους δασκάλους σου; Να πάρουμε παράδειγμα, από σπουδές μου στην Ελλάδα. Για ποιον λόγο ένα ξενοδοχείο να προσλάβει εμένα σαν απόφοιτο τουριστικών επαγγελμάτων στην ρεσεψιόν, που ό,τι έμαθα στην θεωρία, που δεν γνωρίζω καθόλου ή γνωρίζω μόνο κάποια θεωρητικά πράγματα ως προς τον χειρισμό του προγράμματος που το ξενοδοχείο χρησιμοποιεί, που δεν έχω την εμπειρία να χειριστώ κατάλληλα τις ανάγκες που θα έχει ο πελάτης, που θα πρέπει ο συνάδελφος να μου δείχνει πώς πρέπει να χειρίζομαι το ξενοδοχειακό πρόγραμμα για να μην κάνω πατάτα; Για ποιον λόγο να προσλάβει εμένα την στιγμή που μπορεί να προσλάβει εσένα που γνωρίζεις άψογα τον χειρισμό του Fidelio; Ρε φιλε επειδη εσυ υποβαθμίζεις τις σπουδές μαζι με κάποιους ακομα εργοδοτες που εγω προσωπικα σου βάζω στοιχημα οτι οι περισσοτεροι απο αυτους δεν έχουν ιδεα τι τους γινεται και ειναι και μεγάλοι βλάκες για αυτο οι επιχειρησεις τους κλείνουν ή χρεωκοπουν ακριβως επειδη εχουν μεσάνυχτα δεν σημαινει οτι όλοι πρεπει να κάνουν το ιδιο. Το οτι κάποιος κρατάει επιχειρηση εμενα δεν μου λέει κατι απλα εσυ τους έχεις θεοποιήσει. Για να μην αναφερουμε οτι οι πιο πολλοι ειναι λαμογια και κλέβουν το κράτος με ανασφαλιστη εργασια και μαύρο προσωπικό. Κάποιος ο οποιος έχει σπουδάσει έχει αποκτησει ένα επιπεδο μόρφωσης και σκέψης και μπορει άνετα να βοηθησει την επιχειρηση με την κατάλληλη εκπαίδευση. Τωρα άν δεν θέλει η εταιρεια να τον εκπαιδευσει να μην τον πάρει. Aλλα αν ειναι σοβαρη και οχι γτπ δεν θα τον κρινει χωρις πρωτα να του έχει δωσει ένα διαστημα εκπαιδευσης και μετα να τον τεστάρει στην δουλειά άμεσα. Με λιγα λογια δεν μπορεις να πεις άσχετο κάποιον ο οποίος δεν ξέρει μια δουλειά την οποια δεν του έχεις δειξει. Στο πανεπιστημιο ο άλλος αποκτάει έναν τροπο σκέψη δεν προετοιμαζετα για να έρθει να δουλέψει στην δικη σου δουλειά μην λεμε κουταμάρες τωρα. Αν δεν θες γραψε εξαρχης στην αγγελια οτι δεν δέχεσαι νέους. Αλλα οι περισσοτερες αγγελίες στην Ελλαδα ειναι για τα μπάζα ουτε τι προσφέρουν δεν γράφουν δες κάποιες αντιστοιχες στο εξωτερικο ποσο ανώτερες ειναι και πιο προσεγμένες το μονο που ξέρουν εδω ειναι να στο παιζουν υφάκι ξερω γω και που ηρθες και εδω ειμαστε φοβεροι και θα σου κάνουμε χάρη και άλλες τέτοιες ελληνικές πατέντες.Αυτά τους μάραναν. Τέλος γιατι ακρη δεν θα βγάλουμε κάνε μια χάρη στον εαυτο σου και μην εισαι τοσο υποχωρητικός γιατι θα σου μπούνε καβάλα σε χρόνο dt. Δεν σημαινει ο άλλος επειδη ειναι ανώτερος οτι ειναι και σουπερ γνώστης λάθη κάνουν ολοι και αμα δεις κάποιον να μην τα παραδέχεται και να προσπαθει να τα φορτώσει στον εργαζομενο να μην δουλέψει κανεις μαζι του γιατι θα αποδειχθει μλκας.Απλά τα πράγματα , αποφεύγεις τους μλκες.
Cryptic Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Αν δεν θες γραψε εξαρχης στην αγγελια οτι δεν δέχεσαι νέους.Μα αυτό σημαίνει το "με προυπηρεσία". 1
Star_Light Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μα αυτό σημαίνει το "με προυπηρεσία". Δεν ζητάνε ολες οι αγγελιες προυπηρεσια ή εστω δεν το γράφουν.
gpgalanis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Παίζει τα θεματα εργασιας να είναι απο τα πλεον ανούσια καθως οι περισσότεροι δεν γραφουν με σκοπο να βοηθηθούν απο καποιους με μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία αλλα για να νιώσουν καλυτερα συμφωνωντας με αλλους που βρίσκονται στην ιδια θεση και με τα ιδια μυαλα. 4
bluesattack Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Το δεύτερο ενικό πρόσωπο δεν χρησιμοποιείται μόνο για άμεση απάντηση σε συνομιλητή, αλλά και για να εκφράσει γενικότητα. Eυχαριστω για το μαθημα.Και απο που προκυπτει οτι αυτος ειναι ο γενικος κανονας ? Διαβασες την bild ? Eκανες καποια ερευνα ξυνωντας την κοιλια σου ? Φταιει καποιου ειδους Βελγολιγουρα ?
Backpacker Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Παίζει τα θεματα εργασιας να είναι απο τα πλεον ανούσια καθως οι περισσότεροι δεν γραφουν με σκοπο να βοηθηθούν απο καποιους με μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία αλλα για να νιώσουν καλυτερα συμφωνωντας με αλλους που βρίσκονται στην ιδια θεση και με τα ιδια μυαλα. Τα είπες όλα φιλαράκι...καθόμαστε και συζητάμε γιατί κάποιος θέλει στην επιχείρηση του να προσλάβει κάποιον με προυπηρεσία και δεν κάθετε να εκπαιδεύσει έναν που δεν έχει..λες και το χρωστάει σε κανέναν...εσείς σε λίγο θα ζητάτε και απτις γκομενες να μην κοιτάνε αν πηδάτε καλά...αλλά να κάτσουν να σας βοηθήσουν να μάθετε!!!
chaosmaster Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Η σωστή εταιρεία εκπαιδεύει το προσωπικό της και το διαμορφώνει έτσι όπως αυτή θέλει. Δε λέω να πάει ένας που δε ξέρει από υπολογιστές να δουλέψει στη Cisco. Άλλο γνώση στο αντικείμενο και άλλο προϋπηρεσία. Μη μπερδεύεστε. Εγώ τουλάχιστον αυτά βλέπω από το τμήμα προσωπικού και αξιολόγησης στο οποίο εργάζομαι σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα. Και για να το αναλύσω λίγο. Η εταιρεία σου λέει ότι θα μιλάς έτσι θα λες αυτά θα πουλάς αυτά. Τυποποιημένα πράγματα που σε όποιο κατάστημα της πας τα ίδια θα δεις - ακούσεις. Αν στην εκπαίδευση δε τα κάνεις αυτά έφυγες. Η εταιρεία ξέρει τι θέλει και πώς να το παίρνει από τους πελάτες της. Και αυτό θέλει να κάνεις και εσύ. Όσο για την προϋπηρεσία μου θυμίζει έναν που είχε επιχείρηση με ιστοσελίδες και πήγαινε μόνο βάση προϋπηρεσίας. Κι απ ότι μου είπε ο φίλος μου ήθελε τέτοια άτομα για να μάθουν και αυτόν. Γιατί προφανώς αυτός δεν είχε βάσεις να μάθει στον υπάλληλο τη δουλειά. Edit Και η προϋπηρεσία κάποιου ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στη δική σου δουλειά. Μπορεί αυτός να έμαθε να κοροϊδεύει τους πελάτες και να τους πουλάει ότι να ναι γιατί πολύ απλά έτσι του έμαθαν ενώ εσύ να έχεις προσωπική σχέση με τους πελάτες και να τους εξυπηρετείς σωστά. Οπότε ποιος θα χάσει;
Backpacker Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Η σωστή εταιρεία εκπαιδεύει το προσωπικό της και το διαμορφώνει έτσι όπως αυτή θέλει. Δε λέω να πάει ένας που δε ξέρει από υπολογιστές να δουλέψει στη Cisco. Άλλο γνώση στο αντικείμενο και άλλο προϋπηρεσία. Μη μπερδεύεστε. Εγώ τουλάχιστον αυτά βλέπω από το τμήμα προσωπικού και αξιολόγησης στο οποίο εργάζομαι σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα. Και για να το αναλύσω λίγο. Η εταιρεία σου λέει ότι θα μιλάς έτσι θα λες αυτά θα πουλάς αυτά. Τυποποιημένα πράγματα που σε όποιο κατάστημα της πας τα ίδια θα δεις - ακούσεις. Αν στην εκπαίδευση δε τα κάνεις αυτά έφυγες. Η εταιρεία ξέρει τι θέλει και πώς να το παίρνει από τους πελάτες της. Και αυτό θέλει να κάνεις και εσύ. Όσο για την προϋπηρεσία μου θυμίζει έναν που είχε επιχείρηση με ιστοσελίδες και πήγαινε μόνο βάση προϋπηρεσίας. Κι απ ότι μου είπε ο φίλος μου ήθελε τέτοια άτομα για να μάθουν και αυτόν. Γιατί προφανώς αυτός δεν είχε βάσεις να μάθει στον υπάλληλο τη δουλειά. Στο τομέα που λες έτσι μπορεί να ναι...σε άλλους δεν είναι...τι να τον κάνεις κάποιον σε ένα λογιστικό γραφείο χωρίς προυπηρεσία..τι να κάνεις έναν νοσηλευτή χωρίς προυπηρεσία...δεν είναι όλοι οι κλάδοι το ίδιο...δεν είναι όλα τα αφεντικά το ίδιο... Και δεν είπε κανένας να μην παίρνουν άτομα χωρίς προυπηρεσία..αλλά εδώ μέσα έχουμε φτάσει στο επίπεδο να κράζουμε τους εργοδότες(και είναι και η πλειοψηφία) που το ζητάνε σαν προαπαιτούμενο. Κηδεία με ξένα κόλυβα..ο καθένας στην επιχείρηση του κάνει ότι θέλει καθώς αυτός θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες,είτε θετικές είτε αρνητικές, των αποφάσεων του. 1
chaosmaster Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Στο τομέα που λες έτσι μπορεί να ναι...σε άλλους δεν είναι...τι να τον κάνεις κάποιον σε ένα λογιστικό γραφείο χωρίς προυπηρεσία..τι να κάνεις έναν νοσηλευτή χωρίς προυπηρεσία...δεν είναι όλοι οι κλάδοι το ίδιο...δεν είναι όλα τα αφεντικά το ίδιο... Και δεν είπε κανένας να μην παίρνουν άτομα χωρίς προυπηρεσία..αλλά εδώ μέσα έχουμε φτάσει στο επίπεδο να κράζουμε τους εργοδότες(και είναι και η πλειοψηφία) που το ζητάνε σαν προαπαιτούμενο. Κηδεία με ξένα κόλυβα..ο καθένας στην επιχείρηση του κάνει ότι θέλει καθώς αυτός θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες,είτε θετικές είτε αρνητικές, των αποφάσεων του. Αν το θέτεις έτσι τότε εν μέρει έχεις δίκιο. Λυπάμαι που λόγο χρόνου δε μπορώ να παραθέσω επιχειρήματα. Αν τότε το πάμε ότι είναι η προϋπηρεσία σημαντική να τη πληρώνουν και ακριβά μάλιστα. Αλλά εκεί ξέχασα. Τα αφεντικά επικαλούνται τις νέες συμβάσεις. Και εμπειρία και 470 δε γίνεται. Απλά πετάνε στο ότι υπάρχουν άτομα με τρομερές ανάγκες. Γι αυτό την πέφτουνε στα "αφεντικά". Θέλουν τον υπάλληλο να είναι άριστος με 10 χρόνια προϋπηρεσία και από την άλλη του λένε δεν έχει επίδομα οικογένειας δεν έχει εκείνο το άλλο. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ Και για να κλείσω. Εσύ ποιον θα έπαιρνες στη δουλειά σου. Έναν που έχει τελειώσει ΤΕΙ πληροφορικής με 470 και θα του έβγαζες το λάδι ή έναν που έχει μεταπτυχιακό 10 χρόνια εμπειρία και πρέπει να τον πληρώσεις παραπάνω; Έγω επειδή το βλέπω από μέσα όλοι θέλουν φτηνά εργατικά χέρια. Φίλο μου του άλλαξαν πόστο και από τεχνικός σε service τον πήγαν στις πωλήσεις κινητών γιατί είχε πτυχίο πληροφορικής και έπρεπε να του δίνουν +30 ευρώ το μήνα ένω στη κινητή δε του αναγνωρίζουν το πτυχίο. Και αυτά σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πωλήσεων υπολογιστών κτλπ
Backpacker Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Αν το θέτεις έτσι τότε εν μέρει έχεις δίκιο. Λυπάμαι που λόγο χρόνου δε μπορώ να παραθέσω επιχειρήματα. Αν τότε το πάμε ότι είναι η προϋπηρεσία σημαντική να τη πληρώνουν και ακριβά μάλιστα. Αλλά εκεί ξέχασα. Τα αφεντικά επικαλούνται τις νέες συμβάσεις. Και εμπειρία και 470 δε γίνεται. Απλά πετάνε στο ότι υπάρχουν άτομα με τρομερές ανάγκες. Γι αυτό την πέφτουνε στα "αφεντικά". Θέλουν τον υπάλληλο να είναι άριστος με 10 χρόνια προϋπηρεσία και από την άλλη του λένε δεν έχει επίδομα οικογένειας δεν έχει εκείνο το άλλο. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ Και για να κλείσω. Εσύ ποιον θα έπαιρνες στη δουλειά σου. Έναν που έχει τελειώσει ΤΕΙ πληροφορικής με 470 και θα του έβγαζες το λάδι ή έναν που έχει μεταπτυχιακό 10 χρόνια εμπειρία και πρέπει να τον πληρώσεις παραπάνω; Έγω επειδή το βλέπω από μέσα όλοι θέλουν φτηνά εργατικά χέρια. Φίλο μου του άλλαξαν πόστο και από τεχνικός σε service τον πήγαν στις πωλήσεις κινητών γιατί είχε πτυχίο πληροφορικής και έπρεπε να του δίνουν +30 ευρώ το μήνα ένω στη κινητή δε του αναγνωρίζουν το πτυχίο. Και αυτά σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πωλήσεων υπολογιστών κτλπ Συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό...δεν το συζητάμε...εκεί είναι που πρέπει να υπάρχει το κράτος με τις κατάλληλες νομοθεσίες εργατικού δικαίου και μισθοδοσίας αλλά για να μην ξεφεύγουμε εδώ μιλάμε για την πραγματικότητα της ελλάδας. Και αυτή και οι μέσα και μεις που φύγαμε έξω την ξέρουμε μια χαρά γιατί λόγω αυτής αναγκαστήκαμε να φύγουμε. Στην τελική και ο εργοδότης και ο υπάλληλος έχουν τα δίκια τους...ο μεν έχει ένα κράτος να του βάζει τρελά εμπόδια και να τον κάνει ουσιαστικά όχι απλά μη ανταγωνιστικό αλλά μη βιώσιμο με τέτοια φορολογία...και ο υπάλληλος απ'την άλλη δεν έχει κράτος και μηχανισμούς να τον προστατέψουν...να του προσφέρουν έναν αξιοπρεπή βασικό μισθό και ασφάλεια. Το ρεζουμέ είναι αυτό που είπες...όταν ξέρεις ότι με μια αγγελία θα σου ρθούνε 1000 βιογραφικά στην ξεφτίλα για μια θέση λες 500 ευρώ με προϋπηρεσία και πτυχία και άμα θες..αλλιώς πάω στον επόμενο και μετά στον επόμενο..απτους 1000 κάποιος θα χει ανάγκη τα 500 και έτσι η δουλειά μου θα γίνει... Για να μην παρεξηγηθώ το κατακρίνω αυτό αλλά απ'την άλλη δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι δεν φταίει αυτός πρώτιστα.
chaosmaster Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Φίλε ο κόσμος έχει φτάσει να τρώει από τα σκουπίδια. Πόσο μάλλον για 500 ευρώ. Δε φταίει αυτός που θα πάρει τη δουλειά για 500 ακόμη και για 170 το μήνα σαν τετράωρος. Κάνανε το δικαίωμα στην εργασία προνόμιο. Πήγα Βουλγαρία και συζητούσα με μια σερβιτόρα που ήταν ψυχολόγος και της έλεγα. Πώς ζείτε εδώ. Και μου απάντησε. Ετοιμαστείτε Ελλάδα για χειρότερα. Μεγάλη η κουβέντα. Τεσπα. Σε όλο αυτό έχω να πω ένα. Ότι το χειρότερο πράγμα είναι η αλητεία μερικών που παίρνουν νέα παιδιά τους πίνουν το αίμα και τα πετάνε μετά χωρίς καν τα δεδουλευμένα. Τους εύχομαι πραγματικά έτσι να κάνουν αργότερα και στα παιδιά τους.- 2
gigisoni Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Eυχαριστω για το μαθημα.Και απο που προκυπτει οτι αυτος ειναι ο γενικος κανονας ? Διαβασες την bild ? Eκανες καποια ερευνα ξυνωντας την κοιλια σου ? Φταιει καποιου ειδους Βελγολιγουρα ? Μάθημα νέων ελληνικών συνέχεια. Γενικότητα δεν σημαίνει γενικός κανόνας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Star_Light Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Πως απο τις επιχειρησεις και την αγορα εργασιας πηγαμε σε αυτο εδώ : Τα είπες όλα φιλαράκι...καθόμαστε και συζητάμε γιατί κάποιος θέλει στην επιχείρηση του να προσλάβει κάποιον με προυπηρεσία και δεν κάθετε να εκπαιδεύσει έναν που δεν έχει..λες και το χρωστάει σε κανέναν...εσείς σε λίγο θα ζητάτε και απτις γκομενες να μην κοιτάνε αν πηδάτε καλά...αλλά να κάτσουν να σας βοηθήσουν να μάθετε!!! Aκομα δυσκολευομαι να το καταλάβω. :-/ Και για να ξαναμπούμε on topic σε λιγο καιρο ισως βγεί προκυρηξη για υπαξιωματικούς στο Λιμενικό Σώμα. Όποιος ή οποια ενδιαφέρεται μπορει να το ψάξει. Με 9 μήνες εκπαιδευση (η οποια πληρώνεται) απο τον 1ο μήνα βγαίνεις με βαθμο κελευστή δηλαδη λοχία. Ανα 3 χρονια ανεβαινεις απο οσο ξέρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα