Backpacker Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Πως απο τις επιχειρησεις και την αγορα εργασιας πηγαμε σε αυτο εδώ : Aκομα δυσκολευομαι να το καταλάβω. :-/ Άμα το διαβάσεις όλο και βάλεις μπροστά αυτό που λέμε συνοχή σκέψης θα καταλάβεις. 1
Cryptic Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Ζητείται γκόμενος με προσόντα και "προυπηρεσία" 1
Star_Light Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Άμα το διαβάσεις όλο και βάλεις μπροστά αυτό που λέμε συνοχή σκέψης θα καταλάβεις. Πιστευω δεν μπορούν να συνδεθούν με τιποτα στην συζήτηση οι γκομενες με την δουλειά. Και στην τελικη επειδη καταλαβαινω το πνευμα σου αμα το πάς ετσι δεν θα δουλέψει η συνεργασια. Μπορει να εισαι εταιρεια αλλα ο εργαζομενος δεν ειναι ζώο... μπορει να έχεις εξουσια να διοριζεις προσωπικό αλλα αυτο δεν λέει κάτι. Αμα αρχισουμε τωρα τα δεν σου χρωσταω και δεν μου χρωστας απο την αρχη .... γμσετα.
Backpacker Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Πιστευω δεν μπορούν να συνδεθούν με τιποτα στην συζήτηση οι γκομενες με την δουλειά. Και στην τελικη επειδη καταλαβαινω το πνευμα σου αμα το πάς ετσι δεν θα δουλέψει η συνεργασια. Μπορει να εισαι εταιρεια αλλα ο εργαζομενος δεν ειναι ζώο... μπορει να έχεις εξουσια να διοριζεις προσωπικό αλλα αυτο δεν λέει κάτι. Αμα αρχισουμε τωρα τα δεν σου χρωσταω και δεν μου χρωστας απο την αρχη .... γμσετα. Το πνεύμα μου φίλε μου προφανώς δεν το νόησες για να λες ατάκες του στυλ "ο εργαζόμενος δεν είναι ζώο"...δεν υπονόησα ούτε είπα τίποτα με τέτοιο ύφος...απλά ανέφερα την πραγματικότητα...η οποία είναι ότι ο κάθε εργοδότης νοιάζεται την επιχείρηση του..να κρατήσει το κόστος της χαμηλά..χωρίς αυτό να έχει,όσο το δυνατόν, αντίκτυπο στην ποιότητα αυτού που προσφέρει...ε η συντριπτική πλειοψηφία αυτών πιστεύει ότι αυτό επιτυγχάνετε καλύτερα προσλαμβάνοντας άτομα με προϋπηρεσία. Αυτό που κατέκρινα είναι η "απαίτηση" κάποιων να θέλουν να κρίνουν την πολιτική κάθε επιχειρηματία...ο μόνος που μπορεί να το κρίνει αυτό είναι η αγορά η ίδια και κανένας άλλος!
Star_Light Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Το πνεύμα μου φίλε μου προφανώς δεν το νόησες για να λες ατάκες του στυλ "ο εργαζόμενος δεν είναι ζώο"...δεν υπονόησα ούτε είπα τίποτα με τέτοιο ύφος...απλά ανέφερα την πραγματικότητα...η οποία είναι ότι ο κάθε εργοδότης νοιάζεται την επιχείρηση του..να κρατήσει το κόστος της χαμηλά..χωρίς αυτό να έχει,όσο το δυνατόν, αντίκτυπο στην ποιότητα αυτού που προσφέρει...ε η συντριπτική πλειοψηφία αυτών πιστεύει ότι αυτό επιτυγχάνετε καλύτερα προσλαμβάνοντας άτομα με προϋπηρεσία. Αυτό που κατέκρινα είναι η "απαίτηση" κάποιων να θέλουν να κρίνουν την πολιτική κάθε επιχειρηματία...ο μόνος που μπορεί να το κρίνει αυτό είναι η αγορά η ίδια και κανένας άλλος! Επιχειρηματιας φιλε μου που κοιτάει μονο τα άψυχα χαρτια των ισολογισμών ειναι καταδικασμενος. Αν ο εργαζομενος δεν ειναι ικανοποιημένος δεν θα δουλέψει με ορεξη και συνεπώς ππαρια κέρδος θα βγάλεις θα λενε "Παλι μας έχει εδω με τις ώρες και με ψίχουλα ας κάνουμε την δουλειά άρπα κολα να σηκωθουμε να φύγουμε". Αυτο αμα το καταλαβαιναν κάποιοι στην Ελλάδα θα ειμασταν και διαφορετικά. Απο ολες τις μεριές ... γιατι οταν ο εργοδοτης κλέβει το κράτος ή εσυ που πας σε ενα μαγαζι και σου λεει το θες 100 ευρω με αποδειξη ή 70 χωρις? τοτε κοιτάει μονο τα χαρτια και τα φράγκα δεν σκέφτεται οτι απο πισω υπάρχουν και άλλοι οτι αυτο που κάνει μπορει για λιγο καιρο να τον ωφελεί αλλα θα την πληρωσουν τα παιδια του που θα μεινουν άνεργα και τι κοινωνικές επιπτώσεις θα υπάρξουν. Τι σε ενδιαφερει να μεινει το κοστος χαμηλα οταν ξέρεις οτι με το διπλάσιο κοστος θα γινει η δουλεια καλύτερα και το κερδος θα ειναι επισης διπλάσιο και δεν θα υπάρχουν μιζέριες και κακομοιριες. Θα έχεις τους καλούς και απλα θα δουλευεις με αυτούς ήρεμα και ωραια. Ε δεν θα έρθει και ο ταλεντούχος με 500 ευρω και προυπηρεσια 10 χρονων γιατι θα ειναι πια 35 χρονων και θα έχει να θρέψει και μια οικογένεια απο πισω. Δεν ειναι 25άρης πιά.
Backpacker Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Επιχειρηματιας φιλε μου που κοιτάει μονο τα άψυχα χαρτια των ισολογισμών ειναι καταδικασμενος. Αν ο εργαζομενος δεν ειναι ικανοποιημένος δεν θα δουλέψει με ορεξη και συνεπώς ππαρια κέρδος θα βγάλεις. Αυτο αμα το καταλαβαιναν κάποιοι στην Ελλάδα θα ειμασταν και διαφορετικά. Απο ολες τις μεριές ... γιατι οταν ο εργοδοτης κλέβει το κράτος ή εσυ που πας σε ενα μαγαζι και σου λεει το θες 100 ευρω με αποδειξη ή 70 χωρις? τοτε κοιτάει μονο τα χαρτια και τα φράγκα δεν σκέφτεται οτι απο πισω υπάρχουν και άλλοι οτι αυτο που κάνει μπορει για λιγο καιρο να τον ωφελεί αλλα θα την πληρωσουν τα παιδια του που θα μεινουν άνεργα και τι κοινωνικές επιπτώσεις θα υπάρξουν. Τι σε ενδιαφερει να μεινει το κοστος χαμηλα οταν ξέρεις οτι με το διπλάσιο κοστος θα γινει η δουλεια καλύτερα και το κερδος θα ειναι επισης διπλάσιο και δεν θα υπάρχουν μιζέριες και κακομοιριες. Θα έχεις τους καλούς και απλα θα δουλευεις με αυτούς ήρεμα και ωραια. Συμφωνώ σε αυτό που λες...είναι πολύ σημαντικό να έχει όρεξη για δουλειά ο εργαζόμενος..απλά σε αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο αν θα έχει προϋπηρεσία...αυτό είναι καθαρά θέμα ανθρώπου. Καλά για τις φοροδιαφυγές και αυτά δεν τίθεται καν θέμα πιστεύω...όταν έλεγα να μείνει το κόστος χαμηλά δεν εννοούσα παράνομα. Εννοούσα ότι θα εκμεταλλευτεί τη νομοθεσία και θα δώσει τα 500 ευρώ που του επιτρέπει το κράτος...απλά θα τα δώσει σε κάποιον με προυπηρεσία ή σε κάποιον για τον οποίο θα έχει 2-3 συστάσεις από γνωστούς του για αυτόν...και όχι σε έναν αγνωστο που μόλις πήρε το πτυχίο του και που θα πρέπει να τον εκπαιδεύσει κιόλας όπως έχουν μερικοί την απαίτηση εδώ μέσα (δεν αναφέρομαι σε σένα σε αυτό)
Star_Light Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Συμφωνώ σε αυτό που λες...είναι πολύ σημαντικό να έχει όρεξη για δουλειά ο εργαζόμενος..απλά σε αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο αν θα έχει προϋπηρεσία...αυτό είναι καθαρά θέμα ανθρώπου. Καλά για τις φοροδιαφυγές και αυτά δεν τίθεται καν θέμα πιστεύω...όταν έλεγα να μείνει το κόστος χαμηλά δεν εννοούσα παράνομα. Εννοούσα ότι θα εκμεταλλευτεί τη νομοθεσία και θα δώσει τα 500 ευρώ που του επιτρέπει το κράτος...απλά θα τα δώσει σε κάποιον με προυπηρεσία ή σε κάποιον για τον οποίο θα έχει 2-3 συστάσεις από γνωστούς του για αυτόν...και όχι σε έναν αγνωστο που μόλις πήρε το πτυχίο του και που θα πρέπει να τον εκπαιδεύσει κιόλας όπως έχουν μερικοί την απαίτηση εδώ μέσα (δεν αναφέρομαι σε σένα σε αυτό) Καλα πρεπει να εισαι τυχερος να πέσεις σε εταιρεια καλή να δεχθει να σε πάρει και να σε εκπαιδευσει εννοειται. Παντως η απαιτηση αυτη για τα δεδομενα της Ελλαδας οπως κατάντησε ειναι παράλογη. Υπο άλλες συνθηκες δεν ειναι κατι το παράλογο να χρειάζεσαι εκπαιδευση για να μπορέσεις να δουλέψεις κάπου. Α επισης ειμαι κατά της τσάμπα εκπαιδευσης και εργασιας για τον απλό λογο οτι εγω για να έρθω σε μια δουλειά και να απασχοληθω χρειαζομαι την ημέρα το ελάχιστο 1,40 και 1,40 2,80 και βάλε και κάτι να φάς ένα 5ευρω για πλάκα. Αυτο σημαινει 130 ευρω το μήνα το ελάχιστο (έβγαλα 4 Κυριακές). Οποτε δεν θα έβριζα κάποιον που αράζει σπιτι του και τσιμπάει το επιδομα του ΟΑΕΔ και παράλληλα ψάχνει να μάθει καμια προσθετη γλώσσα ή να δει τιποτα πρακτικο οπως μπορει μονος του. Άν έχει για άνεργους επιδοματα δεν ξέρω κιολας εγω εχω δουλεια ευτυχώς. 2
bluesattack Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Μάθημα νέων ελληνικών συνέχεια. Γενικότητα δεν σημαίνει γενικός κανόνας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Aυτο ειναι το προβλημα.Οτι πηξαμε στις γενικοτητες και στις αερολογιες βολεμενων που γνωριζουν την ''αγορα''. Οταν πράγματα αυτονόητα σε όλο τον δυτικό κόσμο (στον οποίο η ελλάδα θέλει να ανήκει) μοιάζουν για τον έλληνα νέο σαν πτώση βιοτικού επιπέδου τότε είναι σχετικότατο το επιχείρημα μου...τεσπα την κάνω γιατί έχει ξεκινήσει και το super bowl...καλη συνέχεια... Αντε και καλο super bowl μαγκες.Και μην ξεχναμε .Για τους υπολοιπους τα ''αυτονοητα'' 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα