Zaknafein Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 @CROM271 την εχω ακουσει ξανα τη λογικη της εθελοντικης εργασιας. Δεν μπορω να την αντιληφθω ομως. Δηλ. θα πας καπου, θα παραγεις εργο, θα εχεις καποια παγια εξοδα που θα σχετιζονται καθαρα με τη δουλεια και παρολα αυτα δε πληρωνεσαι. Η εργασια ειναι αμφιδρομη, δινεις καποιες υπηρεσιες και πληρωνεσαι για αυτες (εστω και χαμηλα πλεον, αλλα πληρωνεσαι), οτιδηποτε αλλο ειναι καθαρη εκμεταλλευση. Σε άλλες συνθήκες ούτε εγώ θα αντιλαμβανόμουν αυτό που λέει ο CROM, γιατί είναι ξεκάθαρη περίπτωση εκμετάλλευσης. Απ΄την άλλη, με τις παρούσες συνθήκες (1.500.000 άνεργοι, αρκετοί εξ'αυτών με προϋπηρεσία, ύφεση κτλ), κάποιος που αναζητεί εργασία χωρίς καθόλου προϋπηρεσία απλά δεν θα βρει άκρη πλην delivery. Ελλείψει γνωστών, "κονέ", λαχείου, τζόκερ κτλ, οι επιλογές ενός ανέργου για τους επόμενους 3-6 μήνες(ίσως και παραπάνω, γιατί ακόμα ανάκαμψη εγώ δε βλέπω) είναι οι εξής : α. Στέλνει βιογραφικά μέσω e-mail και περιμένει προσκλήσεις για συνέντευξη β. Παραδίδει βιογραφικά αυτοπροσώπως γ. Συνδυασμός α+β δ. Πάει κάπου εθελοντικά να δει πως δουλεύει μια επιχείρηση εκ των έσω και να αποκτήσει μια κάποια εμπειρία, έστω κι αν αυτό είναι ξεκάθαρη εκμετάλλευση Μετά από την πάροδο κάποιου χρονικού διαστημάτος άκαρπων προσπαθειών τύπου α/β/γ, μήπως το δ. αρχίζει να αποκτά κάποιο νόημα; 1
gatokoritso Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 εθελοντισμος...ειχα δει παλιοτερα καποιες αγγελιες για εθελοντισμο σε καποια εταιρια που μονο παπαδες δεν ζηταγαν.εχω ψαξει και διαφορα προγραμματα απο εταιριες για ατομα που μόλις εχουν αποφοιτησει και τους μαθαινουν τη δουλεια και παίζει και κανα χαρτζιλικι.δεν με εχουν επιλεξει. ισως οντως χρειαζεται να το ψαξω καλυτερα με το θεμα εθελοντισμο. @ stromrain κοιταζω συχνα πυκνα στο xe και δεν εχω βρει κατι παραπανω απο τα γνωστα site ανεύρεσης δουλειας.θα κοιταζω ποιο εντατικα μηπως πετυχω εκει κατι.
Star_Light Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 εθελοντισμος...ειχα δει παλιοτερα καποιες αγγελιες για εθελοντισμο σε καποια εταιρια που μονο παπαδες δεν ζηταγαν.εχω ψαξει και διαφορα προγραμματα απο εταιριες για ατομα που μόλις εχουν αποφοιτησει και τους μαθαινουν τη δουλεια και παίζει και κανα χαρτζιλικι.δεν με εχουν επιλεξει. ισως οντως χρειαζεται να το ψαξω καλυτερα με το θεμα εθελοντισμο. @ stromrain κοιταζω συχνα πυκνα στο xe και δεν εχω βρει κατι παραπανω απο τα γνωστα site ανεύρεσης δουλειας.θα κοιταζω ποιο εντατικα μηπως πετυχω εκει κατι. Τι εχεις σπουδασει? δημοσιοι διαγωνισμοι σε ενδιαφερουν?
gatokoritso Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 διοικηση επιχειρησεων.δεν εχω πετυχει καποιο διαγωνισμο.προσφατα εμαθα οτι θα προσλαβουν κοντα στα 17 χιλιαδες ατομα σε δημους και τετοια αλλα θα ψαξουν σε παλιους επιτυχόντες ασεπ.αρα τζιφος και αυτο..
Star_Light Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 διοικηση επιχειρησεων.δεν εχω πετυχει καποιο διαγωνισμο.προσφατα εμαθα οτι θα προσλαβουν κοντα στα 17 χιλιαδες ατομα σε δημους και τετοια αλλα θα ψαξουν σε παλιους επιτυχόντες ασεπ.αρα τζιφος και αυτο.. Κοιτα αμα ξεκινας με την νοοτροπια τζιφος το ενα τζιφος το άλλο καλυτερα μην ψάξεις καθολου για δουλεια και πηγαινε να συνεχισεις τις σπουδές σου. Προφανως και πρεπει να δώσεις ΑΣΕΠ. Ηδη υπήρξε ο διαγωνισμος του Αυγουστου του 2013 αν ησουν πτυχιουχος ΑΕΙ για λιμενικο σώμα. Τωρα θα παρει και υπαξιωματικούς. Κάποιες αλλες εξετασεις μπορει να δώσει κάποιος στο υπουργειο αν εχει πτυχιο διοικησης για αξιωματικος στο λογιστηριο ενος πλοιου αλλα εκει θα ταξιδευεις. Εχει αρκετές ευκαιριες αμα ψάξεις με καλά λεφτά για την εποχη αλλα θέλει καποιες θυσιες και εξετάσεις και το προτιμω να το κανεις αυτο απο το να πας να δουλεψεις τσαμπα και μετα να μην ειναι σιγουρο οτι θα βρεις δουλεια και παλι. Στις προηγουμενες περιπτώσεις μπορεις να κανεις καριέρα στην τελευταια άστα να πάνε.Μπαλάκι θα γινεις. Τωρα το αν πεις θα κατσω σπιτι και θα στειλω βιογραφικα λογικο αν βρεις κατι να μην ειναι πανω απο 400 ευρω το μηνα και γενικα μέτρια κατασταση. Το ψαξιμο απο το νετ το κάνουν ολοι δεν ειναι κατι δυσκολο.
gigisoni Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά τι κάνετε όλη μέρα όσοι δεν δουλεύετε; Αν πχ είσαι δύο χρόνια άνεργος, στο βιογραφικό που θα στείλεις τι γράφεις ότι κάνεις τα δύο τελευταία χρόνια; Εγώ πάντως δεν θα έκανα πρόσληψη σε άτομο που είναι άνεργο και περνά τα τελευταία του χρόνια "ψάχνοντας δουλειά".
CROM271 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 @CROM271 την εχω ακουσει ξανα τη λογικη της εθελοντικης εργασιας. Δεν μπορω να την αντιληφθω ομως. Δηλ. θα πας καπου, θα παραγεις εργο, θα εχεις καποια παγια εξοδα που θα σχετιζονται καθαρα με τη δουλεια και παρολα αυτα δε πληρωνεσαι. Η εργασια ειναι αμφιδρομη, δινεις καποιες υπηρεσιες και πληρωνεσαι για αυτες (εστω και χαμηλα πλεον, αλλα πληρωνεσαι), οτιδηποτε αλλο ειναι καθαρη εκμεταλλευση. Με την υπαρχουσα κατασταση ομως ειναι μια θυσια που ισως πρεπει να κανεις. Και κατι κερδιζεις απο αυτο. Ισως οχι χρηματα, αλλα εφοδια για το μελλον. Και σιγουρα κατι περισσοτερο θα αποκομισεις απο το να καθεσαι στον Η/Υ ολη μερα και να στελνεις βιογραφικα... Και να διαχωρισω λιγο τα πραγματα. Υπαρχουν αλητες εργοδοτες που αυτο το εκμεταλλευονται και ενω βαζουν π.χ. αγγελια για δουλεια πας εκει και σου λενε να δουλεψεις τζαμπανταν... Δεν λεω να πανε σε αυτους. Εγω αυτο που θα εκανα (και το εχω κανει....) ειναι το εξης. Πας και βρισκεις καποιες επιχειρησεις-εργοδοτες στις οποιες σε ενδιαφερει να δουλεψεις γιατι θα μαθεις καποια πραγματα και θα σε βοηθησει στο μελλον. Πας αυτοπροσωπως και τους λες αν χρειαζονται καποιο υπαλληλο κλπ. Θα φας ακυρο 99,9% (μιας και δεν ψαχνουν καν υπαλληλο οι ανθρωποι). Μετα τους λες πως εισαι διατεθειμενος να δουλεψεις αμισθι προκειμενου να αποκτησεις εμπειρια. Αν σου κανουν την χαρη και σε εξυπηρετησουν (ειχα φαει παρα πολλα ακυρα ακομα και για εθελοντικη εργασια) τοτε ολα καλα. Αυτο δεν το θεωρω εκμεταλλευση. Εσυ εισαι που ζητας εξυπηρετηση προκειμενου να αποκτησεις εφοδια για την μετεπειτα πορεια σου. Αν μαλιστα πεσεις σε κανενα καλο εργοδοτη που ισως εχει την οικονομικη δυνατοτητα και τον παιρνει μπορει να σου δινει και κανενα χαρτζηλικι... 1
The_Judas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά τι κάνετε όλη μέρα όσοι δεν δουλεύετε; Σε άλλη χώρα ζεις; Σήμερα μιλάμε για 1.5 εκατομμύρια ανέργους. Σίγουρα υπάρχουν και αρχόσχολοι μέσα σε αυτούς αλλά δεν μπορούμε να γενικεύουμε. 2
gigisoni Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Σε άλλη χώρα ζεις; Σήμερα μιλάμε για 1.5 εκατομμύρια ανέργους. Σίγουρα υπάρχουν και αρχόσχολοι μέσα σε αυτούς αλλά δεν μπορούμε να γενικεύουμε.Ναι, σε άλλη χώρα ζω το βρήκες. Αλλά και στην Ελλάδα όταν έμεινα άνεργος ένα χρόνο, δεν κάθισα, γράφτηκα σε ΙΕΚ να μάθω κάτι έξτρα, έστω όπως το μάθω της κακιάς της ώρας με το επίπεδό τους και να περνώ τον χρόνο μου (άσχετο αν το παράτησα πριν τελειώσω το έτος γιατί έφυγα εξωτερικό). Δεν άφησα το βιογραφικό μου να φαίνεται κενός ο χρόνος. Το ίδιο και όταν έμεινα άνεργος στο Βέλγιο για ένα χρόνο, μαθήματα γαλλικών και office microsoft παρόλο που το γνώριζα ήδη και το είχα διδαχτεί πιο παλιά στο άλλο ΙΕΚ που είχα κάνει, ειδικός πληροφορικής με πολυμέσα. Να'ναι καλά οι Βέλγοι, όρεξη να έχεις και γεμάτοι formation είναι. Αλλά και να μην έβρισκα, θα το έψαχνα για εθελοντική εργασία. Είναι δυνατόν ο ΟΑΕΔ να μην έχει προγράμματα-σεμινάρια; Θυμάμαι ότι είχε, έστω και άσχετα, δεν έχει καμιά σημασία. Και ναι, εθελοντική εργασία, όπως είπε ο φίλος πριν, όχι σ'αυτόν που την ζητάει, αλλά σε αυτόν που θα σου την προσφέρει όταν εσύ θα την ζητήσεις. Όσον αφορά το 1,5 εκατομμύριο άνεργους, άσε με να έχω τις αμφιβολίες μου, πολύ πλασματικό το νούμερο. Η μαύρη εργασία ζει και βασιλεύει. Καφέ, εστιατόρια, ντελίβερι, πιτόγυρα, μπαρ, κλαμπ, πωλήσεις, καθαρίστριες, φυλλάδια, τουριστικά, αν όχι όλα να πω και φανώ υπερβολικός, το 50% με ανασφάλιστους δουλεύει.
The_Judas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Ανεργος με χρήματα για γαλλικά και office; Εγώ που εργάζομαι το σκέφτομαι σοβαρά προτού κάνω τέτοιες κινήσεις, γιατί οι τιμές ακόμη δεν έχουν πέσει σε τέτοιες πιστοποιήσεις. Μην συγκρίνεις τον ΟΑΕΔ Ελλάδας με το Βέλγιο. Είχα κάνει παλιότερα αίτηση σε εποχές προ κρίσης για σεμινάριο και όταν μου απάντησαν ότι ξεκινάνε επιτέλους είχαν περάσει πάρα πολλοί μήνες και είχα ήδη βρει δουλειά. Σε καφέ-μπαρ κλπ υπάρχει μαύρη εργασία αλλά χρειάζεται και εκεί προυπηρεσία και εξωτερική εμφάνιση που δεν την έχουν όλοι. Κατά τ'άλλα συμφωνω... χρειάζεται να πάρει κάποιος ρίσκα για να επιτύχει. Οποιος κάθετε απλά και περιμένει δεν πρόκειται να βρεί τίποτα.
gigisoni Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Ανεργος με χρήματα για γαλλικά και office; Εγώ που εργάζομαι το σκέφτομαι σοβαρά προτού κάνω τέτοιες κινήσεις, γιατί οι τιμές ακόμη δεν έχουν πέσει σε τέτοιες πιστοποιήσεις. Μην συγκρίνεις τον ΟΑΕΔ Ελλάδας με το Βέλγιο. Είχα κάνει παλιότερα αίτηση σε εποχές προ κρίσης για σεμινάριο και όταν μου απάντησαν ότι ξεκινάνε επιτέλους είχαν περάσει πάρα πολλοί μήνες και είχα ήδη βρει δουλειά. Σε καφέ-μπαρ κλπ υπάρχει μαύρη εργασία αλλά χρειάζεται και εκεί προυπηρεσία και εξωτερική εμφάνιση που δεν την έχουν όλοι. Κατά τ'άλλα συμφωνω... χρειάζεται να πάρει κάποιος ρίσκα για να επιτύχει. Οποιος κάθετε απλά και περιμένει δεν πρόκειται να βρεί τίποτα. Τα ΙΕΚ σήμερα είναι τζάμπα. Επίσης υπάρχουν οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ που αν δεν είναι τζάμπα, είναι σίγουρα με λίγα λεφτά. Παλιά θυμάμαι ενας φίλος μου επειδή βαριόταν είχε γραφτεί σε νυχτερινό λύκειο, τεχνικό, παρόλο που είχε ήδη τελειώσει και αποφοιτήσει από το γενικό λύκειο. Το ίδιο έκανε και ο γιος μιας φίλης μου φέτος, δεν πέρασε πανεπιστήμιο, δεν τον πήραν σε ΙΕΚ και ξαναγράφτηκε λύκειο σε τεχνικό. Καλά αυτός το έκανε για να μάθει κάτι, όχι γιατί ήταν άνεργος να περνά την ώρα του, αλλά τεσπα, θα μπορούσε άνετα να πει ότι θα κάτσει να ξεκουραστεί έναν χρόνο και μετά ξαναγράφεται. Υπάρχουν δήμοι που προσφέρουν διάφορα προγράμματα, πχ ζωγραφική κτλ, δεν νομίζω να κόπηκαν αυτά. Το να έχεις κενό χρόνο στο βιογραφικό σου ως άνεργος είναι ό,τι το χειρότερο για μια σοβαρή εταιρία. Δείχνει αδιαφορία. Και από την άλλη, σόρι αλλά τι κάνετε όσοι κάθεστε όλη μέρα; Μπρος στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση; Άντε και κανά καφέ με λεφτά της μαμάς πού και πού; Εγώ θα είχα φτάσει στα πρόθυρα του εγκεφαλικού από την βαρεμάρα, απορώ. Όσον αφορά την εμφάνιση, δεν είναι μόνο το σέρβις, πχ υπάρχει και η λάντσα, το ντελίβερι, το καθάρισμα....
Timonkaipumpa Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μιλώντας μόνο για μεγάλες πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και για αντικείμενα γύρω από τεχνολογία... Μία χαρά είναι η αγορά εργασίας... νομίζω μάλιστα ότι είναι παραπάνω από μία χαρά. Ο λόγος είναι πως όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το αντικείμενό τους και θέλουν να δουλέψουν, βρίσκουν δουλειά. Μπορεί να αργήσουν αλλά μέσα σε ένα χρόνο θα έχουν βρει δουλειά. Μπορεί να μην πληρώνονται καλά στην αρχή, αλλά είναι η αρχή. Επίσης, ευτυχώς όσοι δεν ενδιαφέρονται για το αντικείμενό τους και δεν θέλουν πραγματικά να δουλέψουν δεν βρίσκουν δουλειά. Βέβαια, τα παραπάνω δεν ισχύουν για κάτι δουλειές τύπου δικηγόρος ή γιατρός που υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις όπως "άσκηση" ή "αγροτικό". Ακόμα... απορώ με αυτούς που λένε για HR τμήματα στην Ελληνική πραγματικότητα.... τι θαρρούν; Πως η κάθε ελληνική εταιρία είναι σαν αυτές που βλέπουν στις σειρές που παρακολουθούν, όντας άνεργοι; Ή μήπως νομίζουν πως θα ξεκινήσουν την καριέρα τους από κάποια πολυεθνική, επειδή έχουν ένα πτυχίο όπως άλλοι τόσοι; Εάν κανείς θέλει να δουλέψει, τα πράγματα είναι απλά. Να αγαπήσει το αντικείμενό του, να το εξασκεί και να το εφαρμόζει αδιάλειπτα, να σκέφτεται επαγγελματικά γύρω από αυτό και να ενημερώνεται συνεχώς για αυτό τόσο για τα διεθνή δρώμενα όσο και για τα εθνικά. Υ.Γ. Εξαίρεση μεγάλη είναι ο κατασκευαστικός κλάδος που απλά έχει πάρει το πτηνό στο μπαούλο. 1
viper2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 το blog παλικαρι ειναι στην καλυτερη σοφιστης. Το κειμενο μπορει να φαινεται αρτιο αλλα αν το πιασεις κομματι κομματι, τοτε θα δεις τις απειρες τρυπες. Για αρχη: το εργατικο δυναμικο δεν ειναι τοσο καλο. Απο το θεμα της εκπαιδευσης και οχι μοχθου εργασιας. Τωρα, μπορεις να πεις οτι το "φτιαξε δικη σου επιχειρηση" ειναι (καραλολ) valid point αλλα θα πρεπει οχι μονο να εισαι πολυ καλος αλλα και να αποκεφαλισεις την αγορα. Ξερετε τι ερχετε μετα απο αυτο. Και μιας και γραψαμε πολλα, , το μονο που μπορω να πω ειναι οτι αν ειναι να ανοιξεις την δικη σου επιχειρηση, τοτε το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ακολουθησεις τα βηματα των entrepreneurs [με την ακαδημαικη εννοια του ορου και οχι των business news] πριν απο εσενα. Γενικα, το self-emplument ειναι μονοδρομος στην ελλαδα (εξω ειναι πραγματικότητα εδω και δεκαετιες), ασχετως αν το κρατος μας [?] το κανει εξαιρετικα δυσκολο... Υγ: και η virgin mary μαζι σου παιδακι μου Υγ2
Lucifer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μία χαρά είναι η αγορά εργασίας... νομίζω μάλιστα ότι είναι παραπάνω από μία χαρά. (...) Μπορεί να αργήσουν αλλά μέσα σε ένα χρόνο θα έχουν βρει δουλειά. Μπορεί να μην πληρώνονται καλά στην αρχή, αλλά είναι η αρχή. Τι μια χαρά, φίνα. 6
Timonkaipumpa Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Στην Αγγλία, προ κρίσης, που είχα τύχει να βρίσκομαι ακόμα και οι καλοί απόφοιτοι πανεπιστημίων που ήταν στα top του αντικειμένου τους (και σε Bachelor και σε Master επίπεδο) εάν δεν πηγαίνανε στις εταιρίες που ερχόντουσαν για παρουσίαση κάνανε κάποιους μήνες να βρούνε δουλειά. Θαρρώ πως το max 1 year στην Ελλάδα είναι ΟΚ. Πόσο μάλλον δε όταν στις περιπτώσεις που αναφέρω ο entry μισθός ήταν 22.000/year με ενοίκια στο θεό (σε όποιον θέλεις).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα