Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Έτσι... Χωρίς εμένα, έρχονται δύο άνθρωποι και σας λένε ποια είναι η πραγματικότητα έξω. Έρχεται ο άλλος και λέει για ανθρώπους στην Ισπανία. Ο άλλος για Βέλγιο. Αλλά εδώ σιγά μην υποχρεωθούμε να συγκατοικήσουμε. Και εάν κανείς τα πει όπως είναι και φανερωθεί και κανένας άλλος τότε αρχίζουμε τον χλευασμό ενώ μετά ή και πριν λέγαμε για το πόσο άσχημα είναι στην Ελλάδα που δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά κτλ κτλ. Κατά τα άλλα, φταίνε πάντα οι άλλοι.
Backpacker Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Γιατι οχι ? Ετσι και αλλιως οπως τα παρουσιαζετε τα πραγματα μοιαζει με πραγματικο ελντοραντο η αγορα εργασιας.Ε πες οτι παιρνεις ενα διχιλιαρουμπι τουλαχιστον στας Βρυξελλας.Τι τις θες τις οικονομικες αναλυσεις ? Ξέρεις βρε τι είναι 2 χιλιάρικα σε χώρες σαν το Βέλγιο ή το ελληνικό μυαλό σου δεν πάει μέχρι εκεί? 1
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Ξέρεις βρε τι είναι 2 χιλιάρικα σε χώρες σαν το Βέλγιο ή το ελληνικό μυαλό σου δεν πάει μέχρι εκεί? Για πες εσυ που παιξεις ? Μηπως την βρισκεις και εσυ φινα την αγορα εργασιας ?
insomniaK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Μα δεν καταλαβαίνω, με 2100 ευρά στο βέλγιο, σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις, είναι χειρότερα από ότι 1000 ευρά στην ελληνική επαρχία (σαλόνικα, σόρρυ), αλλά ταυτόχρονα είναι και αρκετά να αγοράσεις σπίτι; Συγκατοικούσες για να αγοράσεις σπίτι;;; Και αυτό το δίνεις ως συμβουλή σε νέα παιδιά που προσπαθούν να αρχίσουν τη ζωή τους; Ποια είναι η επόμενη συμβουλή; Κάντε το σκατό σας παξιμάδι και καταναλώστε το αφού το ψεκάσετε με febreze φράουλα;;; Το κάνουμε και στην Ευρώπη!!! Προσωπικά, έχοντας 8 χρόνια αμβούργο, οι μόνοι πτυχιούχοι που δούλευαν στον τομέα τους και συγκατοικούσαν, ήταν τα ζευγάρια. Όσοι άλλοι συγκατοικούσαν ή ακόμα σπούδαζαν ή έκαναν δουλειές του ποδαριού. 5
Backpacker Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Διάβασε λίγες σελίδες πίσω και θα δεις ότι την άποψη μου για την αγορά εργασίας στην ελλάδα την έχω γράψει...εγώ με τον Τιμόν μιλάμε κυρίως για πράγματα που ο ελληναράς τα θεωρεί θυσίες και που στο εξωτερικό είναι αυτονόητα...οπως συγκατοίκηση και χρήση ΜΜΜ. Δεν είπε κανένας μας ότι είναι καλή η αγορά εργασίας στην ελλάδα...μάθε να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος. Μα δεν καταλαβαίνω, με 2100 ευρά στο βέλγιο, σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις, είναι χειρότερα από ότι 1000 ευρά στην ελληνική επαρχία (σαλόνικα, σόρρυ), αλλά ταυτόχρονα είναι και αρκετά να αγοράσεις σπίτι; Συγκατοικούσες για να αγοράσεις σπίτι;;; Και αυτό το δίνεις ως συμβουλή σε νέα παιδιά που προσπαθούν να αρχίσουν τη ζωή τους; Ποια είναι η επόμενη συμβουλή; Κάντε το σκατό σας παξιμάδι και καταναλώστε το αφού το ψεκάσετε με febreze φράουλα;;; Το κάνουμε και στην Ευρώπη!!! Προσωπικά, έχοντας 8 χρόνια αμβούργο, οι μόνοι πτυχιούχοι που δούλευαν στον τομέα τους και συγκατοικούσαν, ήταν τα ζευγάρια. Όσοι άλλοι συγκατοικούσαν ή ακόμα σπούδαζαν ή έκαναν δουλειές του ποδαριού. Εξωτερικό εφόσον είσαι ξέρεις ότι δεν είναι μόνο ο μισθός το θέμα..είναι ότι αυτός ο μισθός θα έχει αυξήσεις και προοπτικές καριέρας...επίσης εφόσον έξω τα νοίκια είναι κατά πολύ ακριβότερα από ελλάδα το καλό είναι ότι σε περίπτωση δανείου οι δόσεις δεν έχουν μεγάλη διαφορά από ένα ενοίκιο αντίθετα με την ελλάδα που έχουν μεγάλη διαφορά... Και μόνο που λες για κάτι τόσο αυτονόητο σε όλο τον δυτικό κόσμο όπως η συγκατοίκηση ότι είναι σε κατηγορία "κάνε το σκατό σου παξιμάδι" καταλάβαμε...δεν χρειάζεται να πεις κάτι άλλο.
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Διάβασε λίγες σελίδες πίσω και θα δεις ότι την άποψη μου για την αγορά εργασίας στην ελλάδα την έχω γράψει...εγώ με τον Τιμόν μιλάμε κυρίως για πράγματα που ο ελληναράς τα θεωρεί θυσίες και που στο εξωτερικό είναι αυτονόητα...οπως συγκατοίκηση και χρήση ΜΜΜ. Δεν είπε κανένας μας ότι είναι καλή η αγορά εργασίας στην ελλάδα...μάθε να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος. Στο εξωτερικο ειναι αυτονοητα και ενα σωρο αλλα πραγματα αλλα δεν τα λετε, τουλαχιστον στις πλουσιες χωρες του Βορρα.Βεβαια η Ισπανια ειναι επισης σε δεινη θεση, μαλλον ουτε εκει εκτιμησαν τις ''θυσιες'' που επρεπε να κανουν.Ισως ειναι Ελληναραδες.Η ισως παιρνεις και εσυ κανα διχιλιαρο τριχιλιαρο.
insomniaK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρεις δουλειά στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα ξέρω πως η δουλειά συνεπάγεται έσοδα για ικανοποιητική διαβίωση. Και διαβίωση δεν είναι μόνο το σπίτι, είναι και η αγορά ενός ζεστού μπουφάν ή ενός βιβλίου. Με αυτό κατά νου το να σε σπονσοράρουν οι γονείς ή να συγκατοικείς με κάποιον που δε γουστάρεις δεν είναι διαβίωση είναι επιβίωση. Αν το θέμα από διαβίωση αλλάξει σε επιβίωση, έχω και εγώ μια συμβουλή: Κλέψτε κάτι και παραδοθείτε, τσάμπα στέγη, φαγητό και σεξ... στη φυλακή. 5
gigisoni Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Μα δεν καταλαβαίνω, με 2100 ευρά στο βέλγιο, σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις, είναι χειρότερα από ότι 1000 ευρά στην ελληνική επαρχία (σαλόνικα, σόρρυ), αλλά ταυτόχρονα είναι και αρκετά να αγοράσεις σπίτι; Συγκατοικούσες για να αγοράσεις σπίτι;;; Και αυτό το δίνεις ως συμβουλή σε νέα παιδιά που προσπαθούν να αρχίσουν τη ζωή τους; Ποια είναι η επόμενη συμβουλή; Κάντε το σκατό σας παξιμάδι και καταναλώστε το αφού το ψεκάσετε με febreze φράουλα;;; Το κάνουμε και στην Ευρώπη!!! Προσωπικά, έχοντας 8 χρόνια αμβούργο, οι μόνοι πτυχιούχοι που δούλευαν στον τομέα τους και συγκατοικούσαν, ήταν τα ζευγάρια. Όσοι άλλοι συγκατοικούσαν ή ακόμα σπούδαζαν ή έκαναν δουλειές του ποδαριού. Κοίτα βραδιάτικα που θα δίνω αναφορά για τη ζωή μου..Η δουλειά στο Βέλγιο ήταν σε καλύτερη θέση από την δουλειά στην Ελλάδα, στην οποία δεν μπορούσα να συνεχίσω λόγω υγείας, γάμησα τον τένοντα του χεριού. Αν μου έδιναν προαγωγή στην Ελλάδα και δεν τρώγαν τις θέσεις αυτοί που φιλουλς;ν τις κατουρημένες ποδιές των πολιτικών, πιθανότατα να μην είχα φυλγει ποτέ και να ήμουν ακόμα Ελλάδα. Επίσης ναι, συγκατοικούσα τον πρώτο καιρό για να μαζέψω λεφτά. Και μετά τα παράτησα και πήγα πανεπιστήμιο και σπούδασα κιόλας. Πάλι συγκατοίκηση. Μετά το τέλος νοίκιασα γκαρσονιέρα να το παίξω μάγκας, την άφησα μετά από κανά εξάμηνο όταν συνειδητοποίησα την μαλακία μου. Με την δουλειά που έχω τώρα και κάποια λεφτά μαζεμένα από τόσα χρόνια δουλειάς, βαδίζω αισίως προς τα σαράντα, αγόρασα εδώ σπίτι, με δάνειο. Πληρώνω στην τράπεζα τα λεφτά που θα πλήρωνα για γκαρσονιέρα, αλλά το σπίτι είναι δικό μου. Κάτι άλλο θες να μάθεις;
Backpacker Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Στο εξωτερικο ειναι αυτονοητα και ενα σωρο αλλα πραγματα αλλα δεν τα λετε, τουλαχιστον στις πλουσιες χωρες του Βορρα.Βεβαια η Ισπανια ειναι επισης σε δεινη θεση, μαλλον ουτε εκει εκτιμησαν τις ''θυσιες'' που επρεπε να κανουν.Ισως ειναι Ελληναραδες.Η ισως παιρνεις και εσυ κανα διχιλιαρο τριχιλιαρο. Η Ισπανία πέρασε μια κρίση όπως όλος ο κόσμος και ξεχρέωσε...περιοχές όπως η χώρα των βάσκων που είμαι εγώ ή η Καταλονία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση...τώρα το πόσο παίρνω εγώ όπως και το τι κόστος ζωής έχει η κάθε χώρα το εξωτερικού αυτό είναι κάτι που το δικό σου το μυαλό προφανώς δεν μπορεί να αντιληφθεί...εσύ αν μπει κανένας από ΗΠΑ εδώ πέρα και πει ότι παίρνει κάνα 50 χιλιάρικα τον χρόνο εσύ θα τον πεις πλούσιο!
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Καλά εδώ θα συμφωνήσω με τον Τιμον απόλυτα...στην ελλάδα είναι υπερβολικά καλομαθημένοι οι νέοι...και σαν φοιτητές και σαν νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας θεωρούν την συγκατοίκηση ως κατάντια και την αποκλείουν...εγώ Ισπανία με αξιοπρεπή δουλειά και οι 2 συγκάτοικοι μου καθηγητές σε πανεπιστήμιο (λίγες ώρες διδασκαλίες και κυρίως έρευνα) και δεν έχει κανένας μας αμάξι...μένουμε σε ένα 5άρι ολοι μαζί και είμαστε 27,27,29 χρονών... ο έλληνας εδώ θα συμφωνήσω ότι είναι τραγικά καλομαθημένος για αυτό και ακόμα και πριν την κρίση μετά το πέρας των σπουδών για αρκετά χρόνια μένουν ακόμα με τους γονείς τους (αυτό είναι η πραγματική κατάντια στο εξωτερικό και όχι η συγκατοίκηση) Ε πες το ντε.Οτι οι νεοι με 60 % ανεργια ειναι καλομαθημενοι.Προφανως ζουν με τους δικους τους επειδη ειναι καλομαθημενοι. ...εσύ αν μπει κανένας από ΗΠΑ εδώ πέρα και πει ότι παίρνει κάνα 50 χιλιάρικα τον χρόνο εσύ θα τον πεις πλούσιο! Ενα ενα τα σκας τα μυστικα.Φτωχος λοιπον και αυτος που παιρνει 50κ το χρονο
Backpacker Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρεις δουλειά στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα ξέρω πως η δουλειά συνεπάγεται έσοδα για ικανοποιητική διαβίωση. Και διαβίωση δεν είναι μόνο το σπίτι, είναι και η αγορά ενός ζεστού μπουφάν ή ενός βιβλίου. Με αυτό κατά νου το να σε σπονσοράρουν οι γονείς ή να συγκατοικείς με κάποιον που δε γουστάρεις δεν είναι διαβίωση είναι επιβίωση. Αν το θέμα από διαβίωση αλλάξει σε επιβίωση, έχω και εγώ μια συμβουλή: Κλέψτε κάτι και παραδοθείτε, τσάμπα στέγη, φαγητό και σεξ... στη φυλακή. Ναι η συντριπτική πλειοψηφία κάτω των 30 στο εξωτερικό και σε γνωστές τριτοκοσμίκες όπως Βρετανία,ΗΠΑ,Σκανδιναβία,Αυστραλία,Καναδά επιβιώνουν και δεν ζουν... Ε πες το ντε.Οτι οι νεοι με 60 % ανεργια ειναι καλομαθημενοι.Προφανως ζουν με τους δικους τους επειδη ειναι καλομαθημενοι. Ενα ενα τα σκας τα μυστικα.Φτωχος λοιπον και αυτος που παιρνει 50κ το χρονο Ζούσα ελλάδα πριν την κρίση και έβλεπα πότε φεύγανε από το σπίτι της μαμάκας οι έλληνες... χαχαχαχαχαχα σε ευχαριστώ για την άμεση επιβεβαίωση....ακου με 50 χιλιαρικα τον χρονο κάποιος στις ΗΠΑ είναι πλούσιος!!!!χαχαχαχαχα να σαι καλά...
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Ενταξει καταλαβα.Ελντοραντο.Μια χαρα.Φινα. .
insomniaK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Και μόνο που λες για κάτι τόσο αυτονόητο σε όλο τον δυτικό κόσμο όπως η συγκατοίκηση ότι είναι σε κατηγορία "κάνε το σκατό σου παξιμάδι" καταλάβαμε...δεν χρειάζεται να πεις κάτι άλλο. Τι ακριβώς καταλάβατε; Για να ξέρω σε τι απαντώ! Ότι πουλάω το χρόνο μου στην τιμή που μου δίνει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και το ίδιο λέω και σε όσους ξεκινούν τη ζωή τους τώρα; Ναι αν καταλάβατε αυτό, ναι αυτό λέω. Από εκεί και πέρα, αυτοκίνητο 15ετίας είχα και σε κακόφημες περιοχές έχω ζήσει, αλλά δεν υπολόγιζα σουπερμάρκετ 40 ευρά, στη λίστα μου είχα φρέσκα λαχανικά, μπριζόλες, ψάρι και όχι 40 ευρά και μακαρόνια κάθε μέρα. Και αυτό είναι το ζητούμενο, όταν δουλεύεις, να μπορείς να ξοδέψεις για τις ανάγκες σου. Χάνετε το νόημα με αυτές τις ευρωπαϊκές συγκρίσεις. Προτείνετε να ξεκινήσουν με λίγοτερα από τα ανελαστικά τους έξοδα και χρηματοδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ, αλλά το επόμενο βήμα για τους νέους πτυχιούχους είναι ανεργία μόλις τελειώσει ο ΟΑΕΔ. Στην ευρώπη, αφού τη θέλετε στη συζήτηση, όταν τελειώσει το intership με τον ελάχιστο μισθό έχεις αρκετές πιθανότητες να έχεις και δουλειά. Μα κελ σουπρίζ, που λεν και οι γάλλοι.
Backpacker Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Ενταξει καταλαβα.Ελντοραντο.Μια χαρα.Φινα. . Κάρβουνο καις η σχολάει το ρετιρέ μετά τις 12??Την άποψη μου για το άρθρο την έχω γράψει στην πρώτη σελίδα και κράζω τον καραγκιόζη που το έγραψε...εδώ και 2 σελίδες μιλάμε για άλλο θέμα μπορείς να νιώσεις ή δεν πάει παραπέρα το μυαλό σου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα