Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις δει έλληνα εργοδότη άνω των 40; Έχεις συνομιλήσει μαζί του για να καταλάβεις το επίπεδο γνώσεων του;

Μάλλον εσυ του κανεις χάρη...

Φυσικα και εχω δει.

Εξαλλου αυτο που περιγραφω δεν το φανταστηκα ή το σκεφτηκα απλα αλλα το εχω κανει πραξη.

Ειχα σταμπαρει καμποσες επιχειρησεις-εργοδοτες στις οποιες με ενδιεφερε να δουλεψω και τις πηρα με την σειρα ακολουθωντας την διαδικασια που περιεγραψα.

Εφαγα απο αρκετες ακυρο, αλλα βρεθηκε τελικα ενας εργοδοτης ο οποιος εβαλε στην ακρη τους οποιους ''κινδυνους'' και προβληματα θα του δημιουργουσε η παρουσια μου (αυτα που περιγραφει ο Cryptic...) και με εξυπηρετησε παιρνοντας με στην επιχειρηση του. Και επειδη μαλιστα εγω πηγα εκει οχι μονο σαν ''παρασιτο'' για να μαθω απλα, αλλα ημουν προθυμος παντα να βοηθησω οσο μπορουσα χωρις να δυσανασχετω κλπ μου εδινε και καποια λεφτα (οσα μπορουσε ο ανθρωπος...)

Ποιος εκανε εξυπηρετηση και χαρη σε ποιον επομενως? Εγω πηγα και του ζητησα κατι οχι αυτος απο εμενα. Εγω παντως ειμαι ευγνωμων απεναντι σε αυτον τον ανθρωπο που παραβλεποντας τα οσα περιγραφει ο cryptic με πηρε και μου εμαθε την δουλεια και μετα απο εκει το νερο μπηκε στο αυλακι... Αλλιως ακομα βιογραφικα θα εστελνα...

Δημοσ.

Φυσικα και εχω δει.

Εξαλλου αυτο που περιγραφω δεν το φανταστηκα ή το σκεφτηκα απλα αλλα το εχω κανει πραξη.

Ειχα σταμπαρει καμποσες επιχειρησεις-εργοδοτες στις οποιες με ενδιεφερε να δουλεψω και τις πηρα με την σειρα ακολουθωντας την διαδικασια που περιεγραψα.

Εφαγα απο αρκετες ακυρο, αλλα βρεθηκε τελικα ενας εργοδοτης ο οποιος εβαλε στην ακρη τους οποιους ''κινδυνους'' και προβληματα θα του δημιουργουσε η παρουσια μου (αυτα που περιγραφει ο Cryptic...) και με εξυπηρετησε παιρνοντας με στην επιχειρηση του. Και επειδη μαλιστα εγω πηγα εκει οχι μονο σαν ''παρασιτο'' για να μαθω απλα, αλλα ημουν προθυμος παντα να βοηθησω οσο μπορουσα χωρις να δυσανασχετω κλπ μου εδινε και καποια λεφτα (οσα μπορουσε ο ανθρωπος...)

Ποιος εκανε εξυπηρετηση σε ποιον επομενως? Εγω πηγα και του ζητησα κατι οχι αυτος απο εμενα. Εγω παντως ειμαι ευγνωμων απεναντι σε αυτον τον ανθρωπο για μετα απο εκει το νερο μπηκε στο αυλακι... Αλλιως ακομα βιογραφικα θα εστελνα...

αν δεν εμαθες κατι το συναρπαστικο/ανεπαναληπτο/θεσπεσιο/ στο discipline σου, τοτε εσυ του εκανες την χαρη.

Δημοσ.

αν δεν εμαθες κατι το συναρπαστικο/ανεπαναληπτο/θεσπεσιο/ στο discipline σου, τοτε εσυ του εκανες την χαρη.

Δεν εμαθα τιποτα ανεπαναληπτο. Εμαθα αυτο που ηθελα να μαθω. Περασα απο την θεωρια στην πραξη. Αυτα τα δυο τα χωριζει ενα χαος. Και αυτος ο ανθρωπος μου εδωσε την δυνατοτητα να γεφυρωσω αυτο το χαος.

Και επιπλεον περα απο την γνωση που απεκτησα ειχα και το διαπραγματευτικο ''χαρτι'' της προυπηρεσια για μελλοντικες δουλειες και εργοδοτες. Τα λεφτα που δεν πηρα τους 8 αυτους μηνες τα εχω παρει ηδη δεκαπλασια.

Και απο την ετυμολογια της λεξης χαρη να το παρεις ειναι ολοκαθαρο ποιος εκανε χαρη σε ποιον...

Δημοσ.

Δεν εμαθα τιποτα ανεπαναληπτο. Εμαθα αυτο που ηθελα να μαθω. Περασα απο την θεωρια στην πραξη. Αυτα τα δυο τα χωριζει ενα χαος. Και αυτος ο ανθρωπος μου εδωσε την δυνατοτητα να γεφυρωσω αυτο το χαος.

Και επιπλεον περα απο την γνωση που απεκτησα ειχα και το διαπραγματευτικο ''χαρτι'' πως εχω δουλεψει, εστω και αμισθι, σε μελλοντικους εργοδοτες.

Και απο την ετυμολογια της λεξης χαρη να το παρεις ειναι ολοκαθαρο ποιος εκανε χαρη σε ποιον...

θα συμφωνούσα μονο αν σου εδωσε την δυνατοτητα να χρησιμοποιήσεις εξοπλισμο που δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασεις/νοικιασεις.

Μονο σε αυτο.

Ολα τα υπολοιπα μπορεις να τα κανεις και μονος σου ή με συνεργατες.

Αυτα.

Δημοσ.

Δεν ξερω τι επαγγελμα φανταζεσαι για να λες για εξοπλισμο, αλλα οχι.

Ειμαι γεωπονος και ημουν σε καταστημα γεωργικων εφοδιων.

Πως θα μπορουσα μονος μου ή με συνεργατες να μαθω οτι εμαθα οχτω μηνες μεσα στο μαγαζι? Και πως αν δεν πηγαινα αμισθι σε αυτη την δουλεια θα ειχα ελπιδες να με παρει αλλος εργοδοτης οταν ολοι (και δικαιως...) θελουν προυπηρεσια.

Δημοσ.

θα συμφωνούσα μονο αν σου εδωσε την δυνατοτητα να χρησιμοποιήσεις εξοπλισμο που δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασεις/νοικιασεις.

Μονο σε αυτο.

Ολα τα υπολοιπα μπορεις να τα κανεις και μονος σου ή με συνεργατες.

Ναι, μπορείς όντως να μάθεις μόνος σου, αλλά χωρίς κύκλο εργασίων, πελάτες κτλ, θα σου πάρει χρόνια(και ίσως μια-δυο χρεωκοπίες) να μάθεις αυτά που στην εθελοντική εργασία θα μάθεις σε 4-6 μήνες.

Η εθελοντική εργασία είναι μια -σχετικά μικρού χρονικού διαστήματος- επένδυση του εθελοντή στο μέλλον του, δεν είναι βιοποριστική λύση και στα πλαίσια που το περιγράφει ο CROM η χάρη είναι από μεριάς του εργοδότη... γιατί μοιράζεται την τεχνογνωσία του και αναλαμβάνει και αρκετά ρίσκα για να μπει σε αυτή τη διαδικασία (και δεν εννοώ το τυπικό της πρόσληψης, αλλά πιο μεγάλα ρίσκα σχετικά με την ίδια την επιχείρηση).

Α και να τονίσω ότι δεν μιλάμε γενικά κι άοριστα να πας σε ένα τυχαίο μαγαζί/επιχείρηση εθελοντής, αλλά σε συγκεκριμένη επιχείρηση/θέση/κλάδο που έχει άμεση σχέση με τις δεξιοτεχνίες/γνώσεις και προϋπηρεσία που θέλεις να αποκτήσεις. Σκέψου το σαν ένα αυτοσχέδιο internship/πρακτική, όπου αντί να σε στείλει το πανεπιστήμιο κάπου, πας εσύ μόνος σου.

Δημοσ.

Εαν λες "ακόμα" με την έννοια πως ο άλλος θα έπρεπε να χαίρεται που θα του έκανες δουλειά αμισθί, τότε πρέπει να λάβεις υπ'όψη ότι η προσφορά σου μπορεί να μην τον συμφέρει και τόσο πολύ.

Πέρα από το πιθανό νομικό ζήτημα της πρόσληψης, μην φαντάζεστε ότι ο εθελοντής απαραίτητα μειώνει τον φόρτο εργασίας για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Αντίθετα μπορεί πολύ εύκολα να τον αυξήσει, εφόσον απαιτεί εκπαίδευση και επιτήρηση. Αλλιώς μιλάμε για ανειδίκευτη εργασία.

Aρα το κανει απο την καλη του την καρδια τελικα..

Ναι, μπορείς όντως να μάθεις μόνος σου, αλλά χωρίς κύκλο εργασίων, πελάτες κτλ, θα σου πάρει χρόνια(και ίσως μια-δυο χρεωκοπίες) να μάθεις αυτά που στην εθελοντική εργασία θα μάθεις σε 4-6 μήνες.

Και αυτα τα φοβερα και τρομερα που μαθαινει καποιος αμισθι σε 4 ολακερους μηνες ειναι τοσο δυσκολο να τα μαθει  σε καποια αλλη επιχειρηση με μισθο ? Δηλαδη ειναι τοσο δυσκολο να ρισκαρει ο επιχειρηματιας μισθοδοσια 4 μηνων ? Φυσικα ειναι δυσκολο, αν ειναι ο κλασσικος μλκ που θελει να βγαζει την δουλεια με ''εκπαιδευομενους'' για χρονια η με ανακυκλωση εργαζομενων απο τον οαεδ.

Αλλα ας οψεται το ελντοραντο.

• Like 3
Δημοσ.

Καλό είναι να διαβάζεις όλο το νήμα, δεν μίλησα πουθενά για ελντοράντο ή κλοντάικ, το ακριβώς αντίθετο και ούτε είπα ότι η εθελοντική εργασία είναι κάτι σωστό, αλλά στη ζούγκλα που ζούμε ή προσαρμόζεσαι ή χάνεσαι.

Πάντως, νομίζω θα ενδιέφερε την ts και άλλους συμφορουμίτες να ακούσουν τις εναλλακτικές λύσεις που έχεις να προτείνεις για να αποκτήσουν προϋπηρεσία στις σημερινές συνθήκες της αγοράς εργασίας.

Δημοσ.

Aρα το κανει απο την καλη του την καρδια τελικα..

Απο την καλη του την καρδια δεν ξερω αμα το κανει, αλλα εγω προσωπικα παντως αν ημουν επιχειρηματιας τα ρισκα που αναφερθηκαν πριν δεν θα τα επαιρνα με τιποτα προκειμενου να μαθει ενας ''γκαβουλιακας'' την δουλεια εστω και αν δεν τον πληρωνα.

Και αυτα τα φοβερα και τρομερα που μαθαινει καποιος αμισθι σε 4 ολακερους μηνες ειναι τοσο δυσκολο να τα μαθει  σε καποια αλλη επιχειρηση με μισθο ? Δηλαδη ειναι τοσο δυσκολο να ρισκαρει ο επιχειρηματιας μισθοδοσια 4 μηνων ? Φυσικα ειναι δυσκολο, αν ειναι ο κλασσικος μλκ που θελει να βγαζει την δουλεια με ''εκπαιδευομενους'' για χρονια η με ανακυκλωση εργαζομενων απο τον οαεδ.

Αλλα ας οψεται το ελντοραντο.

Ναι ειναι τοσο δυσκολο. Γιατι ο επιχειρηματιας δεν θα σκεφτει καν (και πολυ ορθα θα κανει) και δεν τον ενδιαφερει να παρει εναν ασχετο για την δουλεια. Θα παρει κατευθειαν τον εμπειρο και τελειωσε το παραμυθι. Ή μηπως δεν θα βρει εμπειρο? Εδω γελαμε...

Με αλλα λογια η επιλογη που θετεις δεν τιθεται στην αγορα εργασιας...

Δημοσ.

Απο την καλη του την καρδια δεν ξερω αμα το κανει, αλλα εγω προσωπικα παντως αν ημουν επιχειρηματιας τα ρισκα που αναφερθηκαν πριν δεν θα τα επαιρνα με τιποτα προκειμενου να μαθει ενας ''γκαβουλιακας'' την δουλεια εστω και αν δεν τον πληρωνα.

Ποια ''ρισκα'' πηρε ο φοβερος αυτος επιχειρηματιας ? Πηρε ενα νεουδι και του εδωσε ενα χαρτζιλικι για να κανει καμμια αγγαρεια και να μαθει την δουλεια.Οτι γινοταν τοσα χρονια δηλαδη (οπου καποιος πηγαινε στο γραφειο ενος φιλου-γνωστου η διπλα σε καποιο μαστορα η πρακτικη σε μια μεγαλη επιχειρηση ), δεν περιμεναμε την κριση της ευρωζωνης για να  ανακαλυψουμε την εργασιακη αυτη ''διεξοδο''.Διεξοδο που μπορει να εντυπωσιαζει εναν 20χρονο , να την δεχεται με βαρια καρδια καποιος αλλος και να την παρουσιαζει σαν σαξες πιθανοτατα καποιο κουτοπονηρο νεοφιλι.

Ακου ρισκα .

Ναι ειναι τοσο δυσκολο. Γιατι ο επιχειρηματιας δεν θα σκεφτει καν (και πολυ ορθα θα κανει) και δεν τον ενδιαφερει να παρει εναν ασχετο για την δουλεια. Θα παρει κατευθειαν τον εμπειρο και τελειωσε το παραμυθι. Ή μηπως δεν θα βρει εμπειρο? Εδω γελαμε...

Πολυ ορθα θα κανει.Ειναι ο ιδιος προφανως που οταν τρωει απανωτους φορους και λογω της ανεργιας νομιζει οτι του την εχουν πεσει οι κομμουνιστες .Μιλαω για τον μικροεπιχειρηματια προφανως .Αυτος που με 60 % ανεργια στους νεους ζηταει  χρονια προυπηρεσιας και γαμιστερο πτυχιο ακομα και για την πιο απλη εργασια πιεζοντας ολη την μισθολογικη αλυσιδα .Αυτον που την εχει δει πολυεθνικος ομιλος.

• Like 2
Δημοσ.

Ποια ''ρισκα'' πηρε ο φοβερος αυτος επιχειρηματιας ? Πηρε ενα νεουδι και του εδωσε ενα χαρτζιλικι για να κανει καμμια αγγαρεια και να μαθει την δουλεια.Οτι γινοταν τοσα χρονια δηλαδη (οπου καποιος πηγαινε στο γραφειο ενος φιλου-γνωστου η διπλα σε καποιο μαστορα η πρακτικη σε μια μεγαλη επιχειρηση ), δεν περιμεναμε την κριση της ευρωζωνης για να  ανακαλυψουμε την εργασιακη αυτη ''διεξοδο''.Διεξοδο που μπορει να εντυπωσιαζει εναν 20χρονο , να την δεχεται με βαρια καρδια καποιος αλλος και να την παρουσιαζει σαν σαξες πιθανοτατα καποιο κουτοπονηρο νεοφιλι.

Ακου ρισκα .

Τα ειπε ο cryptic νωριτερα

Εαν λες "ακόμα" με την έννοια πως ο άλλος θα έπρεπε να χαίρεται που θα του έκανες δουλειά αμισθί, τότε πρέπει να λάβεις υπ'όψη ότι η προσφορά σου μπορεί να μην τον συμφέρει και τόσο πολύ.

Πέρα από το πιθανό νομικό ζήτημα της πρόσληψης, μην φαντάζεστε ότι ο εθελοντής απαραίτητα μειώνει τον φόρτο εργασίας για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Αντίθετα μπορεί πολύ εύκολα να τον αυξήσει, εφόσον απαιτεί εκπαίδευση και επιτήρηση. Αλλιώς μιλάμε για ανειδίκευτη εργασία.

Πολυ ορθα θα κανει.Ειναι ο ιδιος προφανως που οταν τρωει απανωτους φορους και λογω της ανεργιας νομιζει οτι του την εχουν πεσει οι κομμουνιστες .Μιλαω για τον μικροεπιχειρηματια προφανως .Αυτος που με 60 % ανεργια στους νεους ζηταει  χρονια προυπηρεσιας και γαμιστερο πτυχιο ακομα και για την πιο απλη εργασια πιεζοντας ολη την μισθολογικη αλυσιδα .Αυτον που την εχει δει πολυεθνικος ομιλος.

Σοβαρα τωρα μου λες πως φταινε οι εργοδοτες που δεν προσλαμβανουν τους νεους χωρις προυπηρεσια? Μου το λες σοβαρα αληθεια? Αληθεια????

Σε μια αγορα εργασιας που περιμενουν στην σειρα υπαλληλοι με χρονια προυπηρεσιας, εμπειρια στο αντικειμενο,  ετοιμα να προσφερουν αμεσως κλπ, εσυ κατηγορεις τους ''κακους'' εργοδοτες που δεν θυσιαζουν το καλο της επιχειρησης τους και να παρουν εναν ''γκαβουλιακα'' στη δουλεια?

Εισαι κομματικα τυφλωμενος οπως φαινεται αλλα υπαρχουν και ορια...

• Like 1
Δημοσ.

Mα ποιος ειπε οτι τους κατηγορω ? Αντιθετως ειναι συνεπεστατοι .Εξαλλου εγραψα '' και για την πιο απλη εργασια'' αλλα εκανες οτι δεν το ειδες πανω στην ταραχη  σου για τους κακομοιρους εργοδοτες .Να ζητανε τοτε και πτυχιο μαρκετινγκ απο τους ντελιβεραδες (τυχαια επιλογη) να μειωσουν το ''ρισκο''.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...