Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα είμαι γρήγορος.

Ζω 2 έτη σε ενα διαμέρισμα το οποίο φέτος (που άρχισα να αναβω λιγο τη θέρμανση) ανακάλυψα πως εχει υπερβολική υγρασία.

Ειδικά στη ντουλάπα του ενός ύπνο δωματίου, όπου είδα νερά στους τοίχους και μούχλα στα ρούχα και κουβέρτες.

Επίσης έχω παρατηρήσει σκασιμο σε τοίχο μπαλκονόπορτας.

Ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι μίλησε με τον κατασκευαστή και η ευθύνη ειναι δική μου διότι δεν ανοίγω αρκετα.

Το Σπιτι αεριζεται περίπου 2 ώρες την ημέρα παρεμπιπτόντως και ο ιδιοκτήτης θεωρει ότι δεν φτάνει.

Μάλιστα είπε πως αν συνεχίσω τα παράπονα και δε το φτιάξω θα μου κάνει καταγγελία!!!

Και ρωτάω!! Τι σχέση έχω εγω με αυτό;; Οκ άργησα να το ανακάλυψω διότι βρήκα το Σπιτι καλοκαίρι.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρες έναν τρόπο να αυξήσεις τη θέρμανση στον τοίχο που έχει το πρόβλημα. Είτε με καλοριφέρ λαδιού, είτε με ξυλόσομπα κτλ.

Το πρώτο είναι ευκολότερο, αλλά στο δεύτερο έχεις ελπίδα να αναλάβει τα έξοδα ο ιδιοκτήτης μιας και είναι εγκατάσταση που θα μείνει αφού φύγεις.

Δημοσ.

Τι καταγγελία λέει ο καραγκιόζης;; Βρες σπίτι, σήκω φύγε και άστον μαλάκα να ψάχνει ενοικιαστή 2 χρόνια.

Σοβαρά μιλάω. Αν είναι τόσο ασυνεννόητος δεν θα το φτιάξει ποτέ

• Like 5
Δημοσ.

Είναι δύσκολο αυτό διότι πρόκειται περί ντουλάπες ύπνοδωματιου κατα βάση. Έχω λαδιού και έχω δοκιμάσει να το κάνω αυτό.

Οσο πιο ζεστός ο χώρος τόσο περισσότερο το νερό στις ντουλάπες.

<p>Τι καταγγελία λέει ο καραγκιόζης;; Βρες σπίτι, σήκω φύγε και άστον μαλάκα να ψάχνει ενοικιαστή 2 χρόνια.</p>

<p> </p>

<p>Σοβαρά μιλάω. Αν είναι τόσο ασυνεννόητος δεν θα το φτιάξει ποτέ</p>

Δεκτον αλλα μου είπε πως ο δικηγόρος του υποστηρίζει πως εφόσον υπέγραψα στο συμβόλαιο ότι το Σπιτι ειναι Οκ, εγω ευθυνομαι για όλα!!!!!!!

Γενικά η τύπισσα μόλις της είπα 1-2 προβληματακια, έπαθε πλάκα και άρχισε να φωνάζει πως της καταστρεφω το Σπιτι.

Δημοσ.

Αντιμετώπισα την ίδια κατάσταση με σένα πέρυσι όταν με τη γυναίκα μου νοικιάσαμε ένα ρετιρέ 5ου ορόφου. Ήταν αρχές χειμώνα και ο τοίχος που ήταν το υπνοδωμάτιο ήταν εκτεθιμένος ενώ από τον 4ο όροφο και κάτω ήταν κολλητά με διπλανές πολυκατοικίες. όταν αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε για θέρμανση ένα καλοριφέρ λαδιού, ο τοίχος στο υπνοδωμάτιο γέμιζε νερό. Αέριζα το σπίτι κάθε πρωί που ξυπνούσα και κάθε βράδυ πριν πέσω για ύπνο και το πρόβλημα παρέμενε. Όταν ειδοποίησα τον ιδιοκτήτη, ο οποίος παρεπιπτόντως ήταν και ελαιοχρωματιστής, η απάντηση που έλαβα ήταν ότι αυτό γίνεται λόγο διαφοράς θερμοκρασίας και ως λύση μου πρότεινε να ΜΗΝ ανάβω θέρμανση. Απαίτησα να περάσει στην εξωτερική μεριά του τοίχου (είχε γίνει μπλε από τη μούχλα) μονωτικό και αρνήθηκε. Σε μία βδομάδα είχα βρει ήδη σπίτι, έφυγα, δεν πλήρωσα ούτε το ενοίκιο του τρέχοντος μήνα και απαίτησα πίσω και την εγγύηση την οποία έδωσε κανονικά.

• Like 2
Δημοσ.

Είναι τελείως ανάποδα από όσα σου είπε. Αν έχει υγρασία το σπίτι έχει ευθύνη. Πες του να παρακαλάει μην αρρωστήσεις ή μη πάθεις καμιά ηλεκτροπληξία και τρέχει και δε φτάνει. Αποκλείεται δικηγόρος να του είπε πως «άσε τον, δικό του πρόβλημα» εκτός αν είναι άσχετος.

Δικό μου άτομο που νοικιασε σπίτι με ενδεχομενο θέμα υγρασίας πήρε συμβουλή να γραφτεί στο συμβόλαιο πως υπάρχει πρόβλημα υγρασίας και αν παρουσιαστεί πρέπει να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης. Μάντεψε γιατί πήρε τέτοια συμβουλή...

• Like 3
Δημοσ.

Μπορείς να φύγεις από το σπίτι χωρίς καμία υποχρέωση. Σύμφωνα με τον αστικό κώδικα ΑΚ 588 μπορείς να καταγγείλεις τη μίσθωση αν η χρήση του μισθίου συνεπάγεται σπουδαίο κίνδυνο της υγείας του μισθωτή και  η υγρασία είναι κίνδυνος για την υγεία. 

• Like 1
Δημοσ.

Λυση αναγκης(μάνα μου speaking) ειναι κατι κουτια που πουλαν σε φθηνη τιμη σε γνωστο πολυκαταστημα που μας πρηζει με διαφημισεις.(μαμασιταααα..)τα χω βαλει σε ντουλαπα κ γωνιες π ειχαν υγρασια κ γεμιζουν νερο(μισο λιτρο) σε 1 βδομαδα...κατι ειναι κ αυτο..απο το τιποτα..

Είμαι αλλού και μ'αρέσει...

• Moderators
Δημοσ.

Ξεκινάς σήμερα και ψάχνεις για σπίτι. Δεν πληρώνεις ενοίκιο για τον επόμενο μήνα, χρησιμοποιείς την εγγύηση (την οποία δεν θα ζητήσεις πίσω) αντί ενοικίου. Δεν έχεις καμία υποχρέωση απέναντι στον ιδιοκτήτη, καθώς οφείλει να σε προστατεύσει από τα προβλήματα που προκύπτουν στο σπίτι, λόγω δικής του ευθύνης ή κακοτεχνίας.

Και η υγρασία του σπιτιού αφενός είναι πρόβλημα (τεράστιο μάλιστα), αφετέρου είναι ευθύνη του. Φεύγεις και δεν μπορεί να σε αγγίξει.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερα εχω ενα θεμα στο σπιτι που νοικιαζω στον πρωτο οροφο και απο πανω ειναι ταρατσα.στην κρεβατοκαμαρα ο τοιχος εχει γεμίσει υγρασια μουχλα μου χαλασε το κρεβατι και τα ρουχα απτην υγρασία..τα παράθυρα ειναι μόνιμα μούσκεμα οταν αναβω την θέρμανση.ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη ο οποιος είπε οτι ειναι λογικο λογο τηε διαφοράς θερμοκρασιας και ουτε κουβεντα να με αποζημίωση για την ζημιά και μου είπε θα το φτιαξω μολις φτιάξει ο καιρός.εχω δικαιωμα να μην πληρωσο ενοικιο μεχρι να βρω σπίτι??Ευχαριστώ

Δημοσ.

Η ερωτηση σου για το αν εχεις δικαιωμα να παρεις το νομο στα χερια σου, δεν χρηζει απαντησης.

Προφανως και δεν νομιμοποιεισαι να τον πιστολιασεις επειδη το διαμερισμα εμφανισε μια φθορα που απ'οτι λες θα αναλαβει να την επιδιορθωσει.

Ειναι επισης αυτονοητο οτι πρεπει να στρωσει ο καιρος για να γινουν εργασιες μονωσης στην ταρατσα, δεν σου ειπε κατι καινουργιο ή παραξενο.

Εν ολιγοις μια χαρα ξηγηθηκε ο ανθρωπος αποτι καταλαβαινω, κι εσυ θες να τον πιστολιασεις επειδη τον θεωρεις υπευθυνο που ενα κτιριο εβγαλε φυσιολογικη φθορα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειπα να τον πιστολιασω οπως λες θα τον ενημερωσο φυσικά αλλα απτη στιγμη που υπέγραψα συμβόλαιο δεν εγραφε πουθενα για υγρασι και μούχλα αντιθετος ειπε οτι εχει κανει μόνωση που τελικά δεν εκανα οπως μου είπε οταν επαθα τη ζημιά.αν περιμενω να το φτιαξει οταν φτιαξει ο καιρος τι θα κανω τοσο καιρο θα κοιμαμαι στο σαλονι και πληρωνο για κρεβατοκάμαρα που δεν μπορω να χρήσιμοποιο??

Δεν ειναι καθολου φυσιολογικό φιλε να βγαλω μουχλα να μην παιρνουμε μονο τα φραγκα να εχουμε και σωστό σπίτι.πριν το νοικιασεις φριαξτο πρωτα φίλε

Και το κτηριο ολο ειναι δικο του σαν μονοκατοικία ειναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...