Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να φύγεις ντε και καλά, νομίζω οτι είναι να καλύψεις όλες τις εκκρεμότητες απο πάγια έξοδα και να φύγεις με τον τελευταίο μήνα απλήρωτο χωρίς όμως να πάρεις πίσω την εγγύησή σου.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συγγνωμη αλλα το ερωτημα σου ειναι αν εχεις δικαιωμα να μη του πληρωσεις ενοικια μεχρι να αλλαξεις διαμερισμα.
Παραβλεπω οτι το "μεχρι να αλλαξω διαμερισμα" μπορει να εχει διαρκεια απο μερικες εβδομαδες ως μερικα χρονια. Το να μην πληρωσεις ενοικια για το διαστημα "ψαξιματος" δεν προβλεπεται πουθενα, και μονο ως πιστολιασμα μπορει να ερμηνευτει.

Το συμβολαιο, δεν γινεται να γραφει για υγρασιες αν το διαμερισμα δεν ειχε παρουσιασει το προβλημα πριν το νοικιασεις.
Αν το ειχε παρουσιασει, ειναι και δικη σου ευθυνη που δεν το ελεγξες (θα ηταν κατι παραπανω απο εμφανεστατο με εναν οπτικο ελεγχο δευτερολεπτων). Συνεπως υπεγραψες οτι παραλαμβανεις διαμερισμα σε αριστη κατασταση. Δεν μπορει να ριχνεις τις ευθυνες που απορεουν απο την υπογραφη σου σε τριτους.

Το τι σου ειπε και τι δεν σου ειπε περι μονωσης κλπ δεν το γνωριζω, αλλα οτι και αν σου ειπε προφορικα δεν σε νομιμοποιει να τον αφησεις απληρωτο, ειδικα απο τη στιγμη που δεχεται να φτιαξει την φθορα.
Για τα αλλα που ρωτας , λυσεις υπαρχουν και μαλιστα χαμηλου κοστους, απο αφυγραντηρες, εως τακτικο αερισμα του χωρου, αρκει να ΘΕΣ.
Για την ιστορια θα πω οτι δεν ξανακουσα κρεβατια και ρουχα να ΧΑΛΑΝΕ απο υγρασια, εκτος αν αναφερομαστε σε πλυμμηρες-λιμνες.
Ακομα κι ετσι, τη δικια σου τη ζημια θα την πληρωσεις εσυ, deal with it. Οπως αντιστοιχα ο ιδιοκτητης θα πληρωσει την δικια του. Εκτος αν στο συμβολαιο προβλεπεται κατι διαφορετικο, τυπου πως οτι ζημια προκυψει στα πραγματα σου κατα τη διαμονη σου στο χωρο επιβαρρυνει τον ιδιοκτητη. Υπαρχει κατι τετοιο στο συμβολαιο;

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Για τα αλλα που ρωτας , λυσεις υπαρχουν και μαλιστα χαμηλου κοστους, απο αφυγραντηρες, εως τακτικο αερισμα του χωρου, αρκει να ΘΕΣ.

Δεν μου φαίνεται και τόσο σωστό να πληρώσει εκείνος τον αφυγραντήρα + ρεύμα για να μετριάσει το πρόβλημα του κτηρίου το οποίο έχει ευθύνη ο ιδιοκτήτης να φτιάξει.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται και τόσο σωστό να πληρώσει εκείνος τον αφυγραντήρα + ρεύμα για να μετριάσει το πρόβλημα του κτηρίου το οποίο έχει ευθύνη ο ιδιοκτήτης να φτιάξει.

Η ευθυνη του ιδιοκτητη εν προκειμενω ειναι να επιδιορθωσει τη φθορα στο διαμερισμα.  Κατι που δεχτηκε να το κανει απο την πρωτη στιγμη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το θέμα είναι να την κάνει έγκαιρα, τώρα που υπάρχει πρόβλημα, όχι την άνοιξη/καλοκαίρι που δεν θα έχει πρόβλημα υγρασίας το σπίτι...

• Like 1
Δημοσ.

Αποτι καταλαβα εγκαιρα θα την κανει. Καθως εργασιες μονωσης ταρατσων ΔΕΝ γινονται τετοια εποχη. Οχι λογω του ιδιοκτητη, αλλα λογω του οτι ειναι φυσικα αδυνατο. Παρε εταιρεια μονωσεων και ρωτα τους κι αν αναλαβουν να κανουν τωρα μονωση σε επιφανεια που κραταει υγρασια (λογω του προβληματος) , τοτε μαζι σου.

Σε καθε περιπτωση ειναι στη διακριτικη ευχερεια του alex το αν θα παρει αφυγραντηρες κλπ ή αν θα αλλαξει διαμερισμα. Επαναλαμβανω λυσεις βρισκει. Το πιστολιασμα δεν ειναι μια απο αυτες.

Παντως, για να μιλαμε για τοση υγρασια οση περιγραφει ο alex (τυπου να χαλανε... ρουχα ! ) θεωρω αδυνατο να μην ηταν κατι εμφανες τους προηγουμενους μηνες και ξαφνικα να εγινε τοση ζημια. Δηλαδη στο νου μου ερχεται κατι σε τρυπα στο ταβανι που βαζει μεσα τρεχουμενο νερο...

Ειτε το προβλημα ηταν εμφανες απο την πρωτη στιγμη αλλα αντιμετωπιστηκε με ενα "δε βαριεσαι", ειτε το προβλημα εμφανιστηκε τωρα και ειναι αρκετα χλωμο να εγινε με τη μια τοσο σοβαρο οσο μας περιγραφεται εδω.

Δημοσ.

Την υγρασια και τη μουχλα παιδια την ειχα ξαναδει τον πηρα τηλεφωνο και τον ειπε και το καθαρησα οπως ειπε με νερο και χλωρίνη και δεν πέρασε ενας μηνας ξανά έβγαλε.και δεν κατάλαβα ειμαι υποχρεωμένος να βλεπω τους τοιχους καθε μερα αν εχουν υγρασία. πληρωνουμε ενοίκιο για σωστα σπιτι οχι για αχουρια

• Super Moderators
Δημοσ.

Το ότι δεν γίνονται δεν σημαίνει όμως ότι θα αναλάβει το κόστος μείωσης του προβλήματος ο ενοικιαστής. Τι προβλέπεται από το υγειονομικό για μούχλα κι έτσι?

Το καλύτερο που έχει να κάνει πάντως είναι να φύγει αν βλέπει ότι δεν γίνεται κάτι και το τελευταίο ενοίκιο να είναι από την εγγύηση...

• Like 2
Δημοσ.

Απαντηση ιδιοκτήτη θα χτίσει τοιχο κατω απτην κρεβατοκαμαρα κατω στην πηλωτη δλδ γιατι λεει απο εκει ερχεται το κρυο και η υγρασία οχι να κανει μόνωση στην ταρατσα λεω εγω τωρα

Δημοσ.

Το ότι δεν γίνονται δεν σημαίνει όμως ότι θα αναλάβει το κόστος μείωσης του προβλήματος ο ενοικιαστής. Τι προβλέπεται από το υγειονομικό για μούχλα κι έτσι?

Δεν νομιζω το υγειονομικο να εχει σχεση με το ζητημα καθως δεν μιλαμε για δημοσιο κινδυνο.

Δεν υπαρχει κοστος μειωσης προβληματος. Υπαρχει κοστος αποκαταστασης προβληματος κι αυτο το αναλαμβανει ο ιδιοκτητης εξ'ολοκληρου. Το οτι αυτη την εποχη δεν ειναι εφικτο να αποκατασταθει το προβλημα αμεσα λογω της φυσης των εργασιων, δεν ειναι ευθυνη του ιδιοκτητη. Η λυση αφυγραντηρα κλπ ηταν κατι που προτεινα εγω ως option εαν και εφοσον το θελει ο alex. Η αλλη επιλογη ειναι να αποχωρησει απο το διαμερισμα, κανεις δεν θα τον εμποδισει, θεωρω ουτε και ο ιδιοκτητης διοτι με τα οσα γνωριζουμε , για υπευθυνο τυπο τον κοβω.

Απαντηση ιδιοκτήτη θα χτίσει τοιχο κατω απτην κρεβατοκαμαρα κατω στην πηλωτη δλδ γιατι λεει απο εκει ερχεται το κρυο και η υγρασία οχι να κανει μόνωση στην ταρατσα λεω εγω τωρα

Ναι, τι;
Δημοσ.

Μολις τωρα πηρα τηλεφωνο δικηγόρο και μου ειπε το εξής.παιρνω τηλ τον ιδιοκτήτη και του ανακοινώνω οτι ψαχνω για σπιτι..δεν πληρωνο ενοικιο μεχρι να βρω και μου πληρωνει εκεινος το φορτηγό της μετακομίσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο αφυγραντήρας που πρότεινες πιο πάνω μειώνει το πρόβλημα, αλλά έχει κόστος κι η αγορά κι η λειτουργία.

Alex, πόσο καιρό είσαι στο σπίτι?

Δημοσ.

Φιλε και αφυγραντηρα αγορασα και δεν εγινε τπτ απλα τραβαει την υγρασια απτα παραθυρα που ειναι μουσκεμα οχι απτα ντουβάρια που εβγαλαν μουχλα

Δημοσ.

Ο αφυγραντήρας που πρότεινες πιο πάνω μειώνει το πρόβλημα, αλλά έχει κόστος...

Δεν καταλαβαινω γιατι εχεις κολησει με τον αφυγραντηρα.

Η κατασταση εχει ως εχει. Φθορα την οποια ο ιδιοκτητης θα επιδιορθωσει οταν ο καιρος το επιτρεψει. Εδω τελειωνουμε με το θεμα του ιδιοκτητη και ασχολουμαστε πλεον με το τι μπορει να κανει ο ενοικιαστης.

Ανεφερα τα options που εχει ο alex, μεταξυ των οποιων και ο αφυγραντηρας. Το αν εχει κοστος και ποσο κοστος εχει και τι τον συμφερει τελικα να κανει, ειναι κατι που αφορα αποκλειστικα τον alex. Το ιδιο ισχυει και για τα αλλα options που ανεφερα οτι εχει (πχ να αλλαξει διαμερισμα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...