Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω γιατι εχεις κολησεις με τον αφυγραντηρα.

Γιατί το πρότεινες σαν λύση που όμως επιβαρύνει τον ενοικιαστή κι όχι τον ιδιοκτήτη, για ένα πρόβλημα που είναι αποκλειστική ευθύνη του 2ου. Το δίκαιο θα ήταν να πλήρωνε τον αφυγραντήρα ο ιδιοκτήτης καθώς και το extra ρεύμα.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί το πρότεινες σαν λύση που όμως επιβαρύνει τον ενοικιαστή κι όχι τον ιδιοκτήτη, για ένα πρόβλημα που είναι αποκλειστική ευθύνη του 2ου. Το δίκαιο θα ήταν να πλήρωνε τον αφυγραντήρα ο ιδιοκτήτης καθώς και το extra ρεύμα.

Τα εχεις μπερδεψει αρκετα.

Το οτι το σπιτι εμφανισε φθορα ειναι φυσιολογικο και δεν ειναι ευθυνη κανενος. Ο καθενας αναλαμβανει τη ζημια που του αντιστοιχει.

Η ευθυνη αποκαταστασης του προβληματος ειναι στον ιδιοκτητη. Την οποια και ανελαβε.

Η ευθυνη ευρεσης μεσοβεζικης λυσης επαφιεται στον ενοικιαστη κι ενδεχομενως στην καλη καρδια του ιδιοκτητη (χωρις αυτο να συνεπαγεται και υποχρεωση του δευτερου, εκτος αν στο συμβολαιο προβλεπεται κατι διαφορετικο). Αυτο που του προτεινα εγω αναμεσα σε αλλα, αν δε του αρεσει, απλουστατα δεν το ακολουθει. Τιποτε περισσοτερο, τιποτε λιγοτερο. Δεν ειναι απαραιτητο οτι οι λυσεις που προτεινα ειναι και οι ιδανικοτερες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν έχω μπερδέψει κάτι. Απλά θεωρώ την συμβουλή να πάρει αφυγραντήρα λανθασμένη. Δεν είναι χαμηλού κόστους ούτε ανήκει στην "κατηγορία" της θέρμανσης για να είναι έξοδο του ενοικιαστή.

Προσωπικά δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά ότι τώρα εμφανίστηκε το πρόβλημα. Παίζει να υπήρχε και πιο πριν και να μην το είχε φτιάξει ούτε πέρσυ όταν είχε καλό καιρό. Θα μου πεις βέβαια ότι δεν το ξέρουμε και δεν θα έχεις άδικο.

Όπως είπα πάντως λογικά η λύση θα είναι να φυγει και να πληρώσει το τελευταίο ενοίκιο με την εγγύηση που είχε δώσει.

• Like 1
Δημοσ.

Μολις τωρα πηρα τηλεφωνο δικηγόρο και μου ειπε το εξής.παιρνω τηλ τον ιδιοκτήτη και του ανακοινώνω οτι ψαχνω για σπιτι..δεν πληρωνο ενοικιο μεχρι να βρω και μου πληρωνει εκεινος το φορτηγό της μετακομίσεις.

Μόνο ένα; Τουλάχιστον 5 φορτηγά μετακόμισης θα τρέξει να σου πληρώσει...

• Like 2
Δημοσ.

Kαι τα ενοικια του επομενου σπιτιου θα πληρωνει..

Βεβαια αφου "ο δικηγορος του" του τα λεει τοσο καλα και ομορφα, δεν καταλαβαινω γιατι καθεται και το ψαχνει στο ινσομνια, αλλα δε βαριεσαι!

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε και αφυγραντηρα αγορασα και δεν εγινε τπτ απλα τραβαει την υγρασια απτα παραθυρα που ειναι μουσκεμα οχι απτα ντουβάρια που εβγαλαν μουχλα

Για να μην μπερδεύεσαι, το μόνο που μπορεί να κάνει ο αφυγραντήρας είναι να μειώσει την υγρασία του αέρα στο χώρο σου, και κατά συνέπεια να μειώσει την υγροποίηση πάνω σε κρύες επιφάνειες όπως τα παράθυρα. Τη μούχλα(τα βακτήρια δλδ) από τα ντουβάρια ΔΕΝ μπορεί να την εξαφανίσει.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα και απο εμενα..να αναφερω κ γω με την σειρα μου το προβλημα με την υγρασια (και οχι μονο) στο σπιτι που νοικιαζω..Πριν 2 χρονια νοικιασα το σπιτι που μενω κ εδω και λιγες μερες εληξε το συμβολαιο..Εκανα μια συζητηση με την γυναικα του ιδιοκτητη για πιθανη μειωση ενοικιου καθως το σπιτι δεν αξιζε τοσα λεφτα..της ειπα κ τους λογους:υγρασια και περιττωματα απο τα περιστερια..και εδω αρχιζει το πανηγυρι..Μιλαει αυτη με τον αντρα της στο τηλ γιατι ειναι εκτος αθηνων κ ερχεται την επομενη κ μου χτυπαει το κουδουνι για να ελεγξει τα προβληματα που της ειπα(οτι και καλα δεν ηξερε)..Με το που ανοιγω μου λεει για δειξε μου και ρε παιδια με το που της δειχνω την πρωτη υγρασια εξω απο το μπανιο ηταν λες κ πατησε το play στην κασσετα και αρχισε κ μ ελεγε εμεις το σπιτι σας το παραδωσαμε κουκλι,και οτι θα τα φτιαξετε πριν φυγετε απο το σπιτι και δεν παραδεχοταν οτι το σπιτι προφανως ειχε προβλημα απο πριν..Παμε στο πριν τωρα..

Το πρωτο καλοκαιρι στο σπιτι η γυναικα μου εμεινε εγγυος και φωναζε την πεθερα μου :X να καθαριζει το σπιτι..η πεθερα μου εντοπισε υγρασιες στο σπιτι κ μου της εδειξε..τις ειδα λοιπον κ παω κ χτυπαω διπλα κ τους ενημερωνω οτι το σπιτι εχει βγαλει υγρασιες κ πρεπει να το δουμε τωρα που θα ερθει κ το παιδι..Με συνδεσαν με καιρο κανονικοτατα..

Οφειλω να σας πω οτι οταν ειδαμε το σπιτι ειδα καποιες υγρασιες στους τοιχους διπλα απο το μπανιο κ η δικαιολογηση ηταν οτι ο προηγουμενος ειχε ενυδρειο κ το ειχε σπασει.. :lol:  :lol: ..

Παμε στο τωρα παλι..Προφανως και μου ειπαν οτι για τις υγρασιες στους τοιχους φταιμε εμεις κ οτι δεν μαζευουμε τα νερα..πραγμα που δεν συμβαινει γτ η σφουγγαριστα ειναι συνεχως στο μπανιο..για την υγρασια στους τοιχους στα μπαλκονια φταιμε παλι εμεις γτ δεν καθαριζουμε τα μπαλκονια απο τα χωματα απο τις γλαστρες..Γλαστρα δεν εχουμε παρα μονο εναν βασιλικο ο οποιος ξεραθηκε κιολας :lol: ..Δεν μου απαντησε ομως για τα φουσκωματα που εχει το ταβανι..προφανως θα μου πει οτι πετουσα κ εκει νερα..

Οσο αναφορα για τα περιττωματα της ειπα οτι αυτα ειναι εστια μολυνσης για το παιδι κ κτ πρεπει να γινει..ΠΡοφανως κ παλι δεν ηξερε για το προβλημα με τα περιστερια κ θελει μαλλον να με κανει να ξαναθυμηθω το ταλεντο μου στην σκοποβολη γτ απλως μ ειπε να τα διωχνω,,ΤΟ προβλημα ομως ειναι οτι δεν καθονται στο δικο μου μπλακονι αλλα στο επανω..

Το δικο της συμπερασμα ηταν οτι δεν προσεχουμε το σπιτι..ασχετως αν:1)φωναξα τον κολλητο μου για να φτιαξουμε ενα ρολλο το οποιο ειχε κολλησει 2)φωναξα δικο μ μαστορα για να φτιαξει ενα αλλο ρολλο του οποιου ειχε σπασει ο αξονας 3)αλλαξα ολο το συστημα απο το καζανακι με δικα μου εξοδα χωρις να τους ζητησω το παραμικρο 4)φρεσκαρισα το καλοκαιρι ολους τους τοιχους 5) και το πιο απλο καθε φορα που φυσαει σηκωνω τεντες για να μην σπασουν..Φανταστειτε λοιπον να μην ημουν νοικοκυρης..

Το κλου της υποθεσης για να μην κουραζω:

1)Με ενημερωσε πως τις υγρασιες θα τις φτιαξω εγω επειδη το σπιτι ηταν "κουκλι" οταν μπηκα..

2)αντι για μειωση θα μου κανουν κ αυξηση οπως με ενημερωσε(πηγα για μαλλι κ βγηκα κουρεμενος που λενε)

3)αυτην την στιγμη ειμαι χωρις συμβολαιο..τι γινεται οεο??

Ευχαριστω!

• Like 1
Δημοσ.

Με τετοιο ανθρωπο δε νομιζω οτι μπορεις να βγαλεις ακρη.

Δεν ειναι τυχαιο που κανεις νοικοκυραιος δεν ξερει για την υγρασια,γιατι αν ελεγαν οτι το ξερουν θα ειχαν ξεκαθαρο λογω να δεχθουν μειωση τιμης στο ενοικιο.

Σε καμια περιπτωση παντως δε μπορει να φταιει ο ενοικιαστης για ενα σπιτι που εχει υγρασια.
Αυτο ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ προβλημα του σπιτιου.

Τα ιδια ειχα και εγω στο προηγουμενο σπιτι,στο οποιο εμεινα 4 μηνες και μουχλιασαν τα ρουχα μου,χαλασε ενα στρωμα και ενας προτζεκτορας απο την υγρασια.Οταν τα ανεφερα ολα αυτα στο μαλακα που μου το νοικιαζε εκανε λες και δεν ηξερε τιποτα και πως οταν εμενε αυτος εκει το σπιτι ηταν κομπλε.

Για μενα βρες να φυγεις,γιατι αυτα τα προβληματα ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ποτε πραγματικα,οτι και αν κανεις για να το πολεμησεις.

Το μονο που θα καταφερεις θα ειναι να σπασεις τα νευρα σου και να αρρωστησετε ολοι,οπως παθαμε και εμεις.

Βρες αλλο σπιτι και ριξε πιστολια σε οτι χρωστας,γιατι αυτοι οι ανθρωποι αξιζουν τα χειροτερα οταν σου νοικιαζουν ενα σπιτι που δεν αξιζει τα οσα λεφτα εχετε συμφωνησει.

• Like 1
Δημοσ.

Μια συμβουλη: απ'την πρωτη μερα που θα μπειτε και θα δειτε το σπιτι να βγαζετε φωτογραφιες ολους τους χωρους. Και τα καλα τους και τα στραβα τους. Παντα να εχετε αποδείξεις ωστε να μην σας βγαζει τρελους ο καθε παραξενος ιδιοκτητης.

Μαζευετε λεφτα για μετακομιση, κανετε ερευνα για αλλο σπιτι και φευγετε απο κει μεσα ASAP.

• Like 3
Δημοσ.

Για το ταβανι υπαρχουν 2 περιπτωσεις.

1)Να υπαρχει σταμπα-κιτρινισμα απο νερο, που σημαινει οτι υπαρχει προβλημα στεγανοποιησης-υγρομονωσης.Αυτο ειναι το ευκολο κομματι.Καθως βρισκεις την  διοδο, πχ εαν ειναι βεραντα διαμερισματος πανω απο την κρεβατοκαμαρα,  κανεις ενα στουκαρισμα ολη την βεραντα στον αρμο των πλακιδιων κτλ. η καποιο λουκι.

2) Το δυσκολο κομματι, ειναι να   να γινεται συμπυκνωση των υδρατμων τις υγρασιας στο ταβανι λογω τις  διαφορας θερμοκρασιας.Η υγρασια εχει την ταση να υγροποιεται στα πιο κρυα δομικα στοιχεια, οπως τζαμια και εξωτερικοι τοιχοι που δεν εχουν καλη μονωση.Εδω τωρα ειναι  αδυνατο να επεμβεις εξωτερικα.Οποτε 2 λυσεις υπαρχουν.Εσωτερικη μονωση ταβανιου, η  μειωση  της υγρασιας του εσωτερικου αερα, με καλο αερισμο η αφυγραντηρα.

Τα ιδια πανω κατω ισχυουν και για τους πλαινούς κατακόρυφους τοίχους.Ποιοι εχουν το προβλημα; Οι εξωτερικοι.

Παντως εαν μεσα σε ενα διαμερισμα μενουν Ταλιμπαν, που δεν αεριζουν ποτε, μαγειρευουν, κανουν μπανιο, εχουν μειωμενη θερμανση,   ο κορεσμενος απο την υγρασια αερας τη θα κανει.Εχω μπει σε σπιτια που ηταν ετοιμα για βροχη.Η χρηση ενος σπιτιου παιζει τεραστιο ρολο.Να μην ειμαστε παντα ετοιμοι να πυροβολησουμε τους ιδιοκτητες.

Π.χ κανω μπανιο εγω και δεν θολωνει καν ο καθρεπτης.Κανει μπανιο ο μικρος υιος και θες φωτα ομιχλης για να μπεις στο μπανιο.Εαν δεν τελειωσει ολο το νερο δεν βγαινει.Μεχρι και το καζανακι σταζει νερο απο την υγρασια, γιατι ειναι κεραμικο, το νερο μεσα ειναι παγωμενο και  συμπυκνωνεται η υγρασια επανω του. Εαν τωρα, π.χ  παει να μεινει καποτε μονος σε μια γκαρσονιερα και τυχει να μην εχει καλη μονωση  στην τοιχοποια, θα την τιγκαρει στην υγρασια και θα φταει η ιδιοκτητης.

Δημοσ.

Για το ταβανι υπαρχουν 2 περιπτωσεις.

1)Να υπαρχει σταμπα-κιτρινισμα απο νερο, που σημαινει οτι υπαρχει προβλημα στεγανοποιησης-υγρομονωσης.Αυτο ειναι το ευκολο κομματι.Καθως βρισκεις την  διοδο, πχ εαν ειναι βεραντα διαμερισματος πανω απο την κρεβατοκαμαρα,  κανεις ενα στουκαρισμα ολη την βεραντα στον αρμο των πλακιδιων κτλ. η καποιο λουκι.

2) Το δυσκολο κομματι, ειναι να   να γινεται συμπυκνωση των υδρατμων τις υγρασιας στο ταβανι λογω τις  διαφορας θερμοκρασιας.Η υγρασια εχει την ταση να υγροποιεται στα πιο κρυα δομικα στοιχεια, οπως τζαμια και εξωτερικοι τοιχοι που δεν εχουν καλη μονωση.Εδω τωρα ειναι  αδυνατο να επεμβεις εξωτερικα.Οποτε 2 λυσεις υπαρχουν.Εσωτερικη μονωση ταβανιου, η  μειωση  της υγρασιας του εσωτερικου αερα, με καλο αερισμο η αφυγραντηρα.

Τα ιδια πανω κατω ισχυουν και για τους πλαινούς κατακόρυφους τοίχους.Ποιοι εχουν το προβλημα; Οι εξωτερικοι.

Παντως εαν μεσα σε ενα διαμερισμα μενουν Ταλιμπαν, που δεν αεριζουν ποτε, μαγειρευουν, κανουν μπανιο, εχουν μειωμενη θερμανση,   ο κορεσμενος απο την υγρασια αερας τη θα κανει.Εχω μπει σε σπιτια που ηταν ετοιμα για βροχη.Η χρηση ενος σπιτιου παιζει τεραστιο ρολο.Να μην ειμαστε παντα ετοιμοι να πυροβολησουμε τους ιδιοκτητες.

Π.χ κανω μπανιο εγω και δεν θολωνει καν ο καθρεπτης.Κανει μπανιο ο μικρος υιος και θες φωτα ομιχλης για να μπεις στο μπανιο.Εαν δεν τελειωσει ολο το νερο δεν βγαινει.Μεχρι και το καζανακι σταζει νερο απο την υγρασια, γιατι ειναι κεραμικο, το νερο μεσα ειναι παγωμενο και  συμπυκνωνεται η υγρασια επανω του. Εαν τωρα, π.χ  παει να μεινει καποτε μονος σε μια γκαρσονιερα και τυχει να μην εχει καλη μονωση  στην τοιχοποια, θα την τιγκαρει στην υγρασια και θα φταει η ιδιοκτητης.

Λυσεις σαφως κ υπαρχουν το θεμα ειναι οτι ζηταει να βαλω εγω το χερι στην τσεπη αδερφε..

Το σπιτι αεριζεται καθε μερα το πρωι λογω της κορης μου,οποτε καταλαβαινεις οτι πρεπει να μπαινει κ φρεσκος αερας..

Το βραδυ παλι δουλευουν ολα τα αιρκοντισιον(3) γιατι πρεπει να κρατησουμε ζεστο τον χωρο για την μικρη..

Οσο αναφορα το μπανιο προφανως κ ενας νοημων ανθρωπος ανοιγει το παραθυρο να αεριστει κ να φυγουν οι υδρατμοι..

Δεν προσεξες κατι που ανεφερα στο αρχικο ποστ..Οταν ειχα παει να δω το σπιτι την 1η φορα,ειχα παρατηρησει σημαδια υγρασιας κ οταν ρωτησα μου ειχε απαντησει οτι ο προηγουμενος ειχε ενυδρειο κ του ειχε σπασει....

Δημοσ.

Λυσεις σαφως κ υπαρχουν το θεμα ειναι οτι ζηταει να βαλω εγω το χερι στην τσεπη αδερφε..

Το σπιτι αεριζεται καθε μερα το πρωι λογω της κορης μου,οποτε καταλαβαινεις οτι πρεπει να μπαινει κ φρεσκος αερας..

Το βραδυ παλι δουλευουν ολα τα αιρκοντισιον(3) γιατι πρεπει να κρατησουμε ζεστο τον χωρο για την μικρη..

Οσο αναφορα το μπανιο προφανως κ ενας νοημων ανθρωπος ανοιγει το παραθυρο να αεριστει κ να φυγουν οι υδρατμοι..

Δεν προσεξες κατι που ανεφερα στο αρχικο ποστ..Οταν ειχα παει να δω το σπιτι την 1η φορα,ειχα παρατηρησει σημαδια υγρασιας κ οταν ρωτησα μου ειχε απαντησει οτι ο προηγουμενος ειχε ενυδρειο κ του ειχε σπασει....

Οταν ενα σπιτι εχει μονιμο προβλημα συνηθως δε διορθωνεται ουτε με αερισμα,αφυγραντηρες,καλοριφερ,τζακια,μονωσεις και βαφες.

Ειναι λες και παραγεται απο τα σωθικα του σπιτιου η υγρασια.

Και εγω στο προηγουμενο σπιτι οταν ρωτησα αν εχει υγρασια η σιχαμενη χοντρη που μου το νοικιασε μου ειπε οτι η προηγουμενη ενοικος ειχε παραπονεθει,αλλα οφειλοταν επισης στο οτι δεν το αεριζε σωστα.

Ειναι μεγαλοι ψευτες οι νοικοκυραιοι,οπως επισης ειναι και ηλιθιοι.

Οι συγκεκριμενοι που μου νοικιασαν το σπιτι το εχουν συστημα,απο οτι εμαθα.Νοικιαζει το σπιτι καποιος κακομοιρης σε ζεστη εποχη,και το χειμωνα αφου χαλασουν ολα τα πραματα φευγει βριζοντας,και εκεινοι κανουν οτι δεν ξεραν τιποτα.

Εμενα σκεψου αφου τους εριξα πιστολι στο ρευμα μετα απο ζημιες που επαθα σε ρουχα,καλυματα,στρωμα και μηχανηματα,μου ειπαν οτι δεν θα το ξανανοικιασουν,πιθανοτατα για να μου ριξουν σταχτη στα ματια και να μην τους κανω καμια καταγγελια.

Και μαντεψε,μερικους μηνες μετα το νοικιασε το σπιτι και μαλιστα σε γνωστο, ο οποιος εχει και παιδι και τωρα τρεχει..

Μετα απο ολα αυτα,το μονο που προτεινω μεχρι να βρεις σπιτι ειναι αφυγραντηρα στο δωματιο της μικρης.

Εγω εχω εναν με μοτερ ψυγειου ( με φρεον δηλαδη μεσα ) και στη σπηλια που νοικιαζαν εβγαζε 5 λιτρα νερο τη μερα απο ενα και μονο δωματιο,αλλα πραγματικα εμπαινες μεσα και το ενιωθες και ζεστο ακομα,ειχε φυγει ( προσωρινα ) ολη η υγρασια απο το χωρο.

Δημοσ.

Το κλου της υποθεσης για να μην κουραζω:

1)Με ενημερωσε πως τις υγρασιες θα τις φτιαξω εγω επειδη το σπιτι ηταν "κουκλι" οταν μπηκα..

2)αντι για μειωση θα μου κανουν κ αυξηση οπως με ενημερωσε(πηγα για μαλλι κ βγηκα κουρεμενος που λενε)

3)αυτην την στιγμη ειμαι χωρις συμβολαιο..τι γινεται οεο??

Ευχαριστω!

Είναι απλά τα πράγματα...

1) Την ενημερώνεις και εσύ με τη σειρά σου ότι ΔΕΝ πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, μια και δεν ευθύνεσαι εσύ για τις υγρασίες.

2) Αν πιστεύεις ότι το σπίτι δεν αξίζει τα λεφτά που πλήρωνες μέχρι τώρα(πόσο μάλλον με την αύξηση που σου ζητάει), απλά το αφήνεις και φεύγεις.

3) Δεν ισχύει αυτό που έγραψες, εφόσον ο ενοικιαστής δεν φύγει και ο ιδιοκτήτης δεν εναντιωθεί θεωρείται σιωπηρή αναμίσθωση.

Δημοσ.

Παντως η θερμανση με αιρ ειναι κακη και αναμοχλευη το αερα.Κοινως δεν μειωνει την υγρασια του αερα, αλλα εντεινει το προβλημα γιατι ανακλυκλωνει των εσωτερικο αερα.Οπως στο αυτοκινητο, εαν βαζεις ζεστο εσωτερικο αερα θολωνουν τα τζαμια, ενω με φρεσκο αερα απο εξω ξε-θολωνουν.Νομιζα οτι ειχες θερμανση με καλοριφερ.Πως να ζεστανεις το δομικα στοιχεια του σπιτιου βρε φιλε.Πως να ζεσταθουν οι τοιχοι και κυριως οι εξωτερικοι, για να μην εχεις  συμπυκνωση τις υγρασιας πανω σε αυτους, αφου ειναι  παγωμενοι.Με το να φυσας ζεστο αερα στον χωρο, δεν κανεις τιποτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...