spyrid0n4s Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 O υπολογιστης εχει αγοραστει πριν 5 χρονια περιπου.Τα στοιχεια ειναι αυτα http://speccy.piriform.com/results/LtXZAXUcCGTxxpVJbysOi8L .Κολλαει αρκετα ο υπολογιστης και σκεφτομαι να του κανω καποια αναβαθμιση για να τρεχει καλυτερ.Επειδη δεν εχω ιδεα ομως με το τι πρεπει να κανω και τι να αλλαξω θα σας παρακαλουσα να μου προτεινεται.Η χρηση του δεν θα ειναι τιποτα χαλαρα internet,ταινιες και να του κανω μια αναθμιση των windows σε windows 7.
Hyphen Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Θες μητρικη,επεξεργαστη,ραμ σιγουρα. Κρατας dvd και hdd. Πες μας περιπου ποσα λεφτα διαθετεις...
spyrid0n4s Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 θελουν αλλαγη ολα αυτα για σχετικα απλη χρηση ε? Οσο το δυνατον πιο φθηνα αμα μπορεις να προτεινεις εσυ κατι και θα δουμε για το ποσο γιατι δεν εξαρταται μονο απο εμενα.
Thanos1972 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 και ετσι οπως εισαι παντως μπορεις με το να περασεις τα 7αρια τα 64 bit να κανεις αυτα που θελεις.
disqualified Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 εγω απλα θα ξεφορτωνομουν τα XP και θα εβαζα 7 ή 8. Αν δεν κανεις κατι ιδιαιτερο ο υπολογιστης αντεχει ακομα όσων αφορα τα χαρακτηριστικα του (αν όπως λες κανεις απλη χρηση) και δεν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα.
Hyphen Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 θελουν αλλαγη ολα αυτα για σχετικα απλη χρηση ε? Οσο το δυνατον πιο φθηνα αμα μπορεις να προτεινεις εσυ κατι και θα δουμε για το ποσο γιατι δεν εξαρταται μονο απο εμενα. Μπορω να σου δειξω αν θες αλλα αν το θεμα σου ειναι μονο να βαλεις 7αρια μπορεις και τωρα...στο ειπαν και τα παιδια πανω. Φιλος μου ειχε ακριβως ιδιο επεξεργαστη ραμ με εσενα και του ειχε win 7 κανονικα. Τελικα τι θες ακριβως? θες μια αναβαθμισουλα ή απλα να βαλεις τα 7αρια?
soteras Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Τα 7 τα σηκώνει άνετα το συστημα σου για απλή χρήση το πολύ αν θες βάλε μια γραφικών κει απλή και καθαρισέ το μέσα από σκόνες άλλαξε και παστούλα στον επεξεργαστή τα 2 τελευταία τα θέλη σίγουρα και θα ειναι μαι χαρά
washcloud Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Κολλαει αρκετα ο υπολογιστης ...το πρόβλημά του/το "θέλω" του, μας το λέει εδώ. Σπυρίδωνα, κατ' αρχάς και "αναβάθμιση" να κάνεις [η οποία ως στάνταρ συνήθως σημαίνει α) μνήμη (ΑΝ υπάρχει λίγη - που δεν είναι αυτή η περίπτωσή σου, για την χρήση που το θες) β) επεξεργαστή, αν είναι παλιός-κι-επομένως-"αργός" (που στην περίπτωσή σου ναι μεν δεν είναι και ό,τι πιο καινούριο, αλλά "για βασική χρήση", ε "καλός" είναι, ο διπύρηνός σου), το οποίο (συνήθως) φέρνει στην ανάγκη για -> γ) νέα μητρική (που να υποστηρίζει τον επίσης νέο επεξεργαστή) - στην περίπτωσή σου βέβαια δεν τσέκαρα αν υπάρχει περίπτωση να υποστηρίζει κάποιον Quad Core ας πούμε] ...δεν αποκλείεται να...συνεχίσει "να σου κολλάει ο υπολογιστής". Για να το θέσω κι αλλιώς, θεμιτή μια "αναβάθμιση", αλλά στην περίπτωσή σου πρέπει να σκάσεις τουλάχιστον κοντά στο κατοστάρι (υποθέτω στο φλου, καθώς δεν ξέρω ακριβώς τιμές που θα βρεις CPU έστω τεσσάρων πυρήνων και την ανάλογη μητρική). ίσως και κάτι περισσότερο. Και το ερώτημα είναι, "αξίζει"; Θα έλεγα "όχι" (εκτός κι αν 100+ τα χρησιμοποιείς για ψιλά, που ΔΕΝ νομίζω, γιατί θα είχες ΗΔΗ πάρει "πιο νέο σύστημα"...). Το πιθανότερο όμως, είναι να έχει απαυτωθεί απλώς το λειτουργικό (αν και δεν μας αναφέρεις σχετικά) και να έχεις χρόοονια που δεν το επανεγκατέστησες. Δηλαδή ΙΣΩΣ με εκ νέου εγκατάσταση των ΧΡ, ίσως και να είσαι μια χαρά. Επίσης υπάρχει η περίπτωση ο 1GB HDD σου να έχει αρχίσει να βγάζει προβλήματα. Συμπέρασμα : για 'μένα, ΠΡΙΝ βάλεις χέρι στην τσέπη, και είτε το βάλεις ΕΝΤΕΛΩΣ άδικα, είτε "δεν θα αξίζει και τόσο τον κόπο", καλύτερα θα ήταν πρώτα να δοκιμάσεις μια επανεγκατάσταση (ή έστω να βάλεις κατευθείαν τα 7 που λες). Όχι τίποτ' άλλο, μήπως μείνεις ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και δεν χρειάζεσαι πια να σκέφτεσαι "αναβαθμίσεις" (και δη "άδικες"). Για το δε γαμώτο, βάλε το Hard Disk Sentinel και πάρε ένα screenshot από την αρχική του καρτέλα ("Overview") και πόσταρέ το εδώ να δούμε έτσι γενικά τί λέει περί του Seagate σου. Καλό θα ήταν επίσης να μας έλεγες σε ποιές περιπτώσεις "κολλάει ο υπολογιστής", για να καταλάβουμε και πιο καλά τί αντιμετωπίζεις...Όταν σερφάρεις σε συγκεκριμένες σελίδες στο Web; Ή και στα Windows ακόμα (όταν πχ παίζεις κάποια HD ταινία) ; Και το "κολλάει" σημαίνει ότι σέρνεται συνεχόμενα; Ή κάποιες στιγμές πάει νορμάλ; Κτλ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα