meymigrou Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα,Είμαι νέος στην παρέα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω Mac Book Pro αλλά έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα τη βοήθεια σας για να καταλάβω κάποια πράγματα 1.Ποια η διαφορά των Mac Book Pro και Mac Book Air;2.Γιατί τα περισσότερα Mac Book έχουν τόσο χαμηλό επεξεργαστή (συχνότητες στα 1.3GHz και 1.7GHz); Αναφέρομαι για τα φθηνά πάντα.3.Είναι βολικές οι τόσο μικρές οθόνες; Το δικό μου λαπτοπ έχει 15.6 οθόνη και πιστεύω πως αυτό είναι σχετικά μικρό, με 11.6 και 13.3 πως θα είναι; Αν και βλέπω πως έχουν πολύ καλές αναλύσεις, αν σκεφτείς πως το δικό μου λαπτοπ έχει 1366x768.4.Ποιο μου προτείνεται να πάρω; Αυτό που κάνω σε καθημερινή βάση είναι να ασχολούμαι με Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Adobe After Effects και παρόμοια προγράμματα, θα τα σηκώνει; Θα έχω κάποιο πρόβλημα;5.Έχω ένα Samsung Galaxy S3, θα έχω πρόβλημα στο να μεταφέρω αρχεία από την Android συσκευή μου αλλά και να βάζω μουσική, εικόνες, βίντεο κτλ;Αυτά! Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω την επόμενη φορά που θα ανοίξω θέμα στο forum να είναι με το νέο μου λαπτοπ
paularas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 1) air χαμηλότερη συχνότητα επεξεργαστή -> μεγαλύτερη αυτονομία, οθόνη σχεδόν 1080p (1440x900) και όχι retina (2880x1800), τρομερά ελαφρύ (1,1 κιλά το 11άρι 1,3 κιλά το 13άρι). pro (retina) (μιας και σκέτο pro δεν βγαίνει θεωρητικά) τα αντίθετα είναι το pro 2) δεν έχουν χαμηλές συχνότητες επειδή είναι φτηνά αλλά για να μην καίνε πολύ ρεύμα και έτσι έχουν αυτονομία 10 ώρες + (εάν δεις το turbo boost τους, τους δίνει x2 επιδόσεις) 3) αν σκεφτείς ότι έχει το 13άρι έχει μεγαλύτερη ανάλυση απο το 15άρι σου άρα σκέψου. ναι, γενικά είναι τρομερά ευχάριστες και ξεκούραστες οθόνες 4) λογικά με όλα θα κάνεις την δουλεία σου 5) ναι είναι πανεύκολο πια
meymigrou Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα και ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση σου. Θα ήθελα να σου κάνω μια τελευταία ερώτηση, ποιο απ' όλα πιστεύεις πως θα μου ήταν καλύτερο; Φυσικά να μην ξεφεύγουμε πολύ σε τιμή και η οθόνη να είναι τουλάχιστον 13.3 Site: Apple Mac Book Pro/Air
paularas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 ανάλογα την τσέπη σου. σε αυτό εγώ δεν μπορώ να κάνω κουμάντο. όλα τα μοντέλα είναι καλά και δυνατά (του 2013 πάντα τα air και pro) το μόνο σίγουρο είναι να βάλεις / έχει 8gb ram και όλα τα άλλα (ακόμα και ο 128gb ssd) είναι καλά και μπορείς να την παλέψεις. άρα εάν μπορείς πάνε για το air με τα 1337 ευρώ. αλλιώς pro. αλλά όπως σε είπα και πριν, όλα είναι αρκετά καλα. (μπορείς να δεις και video στο utube για πιο καλά)
ramarg Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα και ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση σου. Θα ήθελα να σου κάνω μια τελευταία ερώτηση, ποιο απ' όλα πιστεύεις πως θα μου ήταν καλύτερο; Φυσικά να μην ξεφεύγουμε πολύ σε τιμή και η οθόνη να είναι τουλάχιστον 13.3 Site: Apple Mac Book Pro/Air Οπως σου ειπε πιο πανω ο φιλος μην σε ανησυχουν τα νουμερα που βλεπεις...Οι intel επεξεργαστες που βαζει η apple εχουν το turbo boost και ανεβαζουν της επιδοσεις στο διπλασιο οταν το χρειάζεσαι ομως...ειναι αυτοματη διαδικασια,δεν την καταλαβαινεις καν..μολις ζητησεις κατι απαιτητικο θα πηγαινει απλα σφαιρα.. Τώρα σε θεμα χαρακτηριστικών... Επειδή πλεον τa λαπτοπ εχουν φτασει σε ενα τετοιο σημειο που τα 4GB ram ειναι οριακή και θα έχεις πρόβλημα γιατί δεν αλλάζει αργοτερα,πας ΜΟΝΟ ΓΙΑ 8 GB...για να εισαι καλλυμενος στα σιγουρα... Η 11.1 ειναι μικρή ως οθόνη και μιας και μιλάμε για 13.3 ,και με 8 gb ram τουλαχιστον ανεβαινει τοσο η τιμη που δεν αξιζει να παρεις AIR...στα ιδια λεφτα αγοραζεις το retina macbook pro με πολύ καλυτερα χαρακτηριστικά..διάλεξε το MacBook Pro me RETINA Late 2013 και θα με θυμηθεις.. Βγήκε τελος οκτώβρη-αρχές νοεμβρη,είναι οτι πιο καινουριο κυκλοφορει.Η καταπληκτική οθόνη ΡΕΤΙΝΑ θα σε αφησει με το στομα ανοιχτο...τετοια αναλυση δεν εχεις ξαναδει..θα τρελαθεις,και δεν θα σου αρεσει καμια οθονη μετα !! εχει τις καλυτερες γωνιες θεασης,παει σφαιρα...απο χαρακτηριστικα τι να πρωτοσυζητησουμε...κανε ερωτησεις να στα αναλυσουμε !Στα λεφτα που θα παρεις ενα καλό AIR ΒΤΟ , αγοράζεις το retina που ειναι σκαλιά πιο πανω στην ιδια τιμη...Το θέμα εμφανισης μην σε απασχολει καθολου...το macbook pro retina δεν ειναι οπως το παλιο pro.. το εχουν κανει τοσο λεπτο,που εχει φτασει το παχος του air,και ειναι τοσο ελαφρυ οσο δεν φανταζεσαι 1,5 κιλό...Διαφορά μικρότερη από >0,3-0,4 κιλα. Θα το κρατας στο ενα χερι,και παλι θα λες δεν ειναι 1,5κιλό...
stelkr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Συμφωνω με τον απο πανω. Αυτο που σου προτεινε ειναι η καλυτερη επιλογη.
dark_banishing Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Πρώτα καθορίζεις τις απαιτήσεις σου και μετά κοιτάς ποιο λαπτοπ σε βολεύει.. Ψάχνεις το θέμα λίγο ανάποδα δηλαδή... Πήγαινε σε ενα κατάστημα, κάτσε μπροστά από μια οθόνη 11, 13, 15 και 17, σήκωσε τα λίγο δες μεγέθη και βάρος και μετά ξαναέλα από το τοπικ. Τα 11 και 13 - 15 κλπ λαπτοπ καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Στα μικρά μεγέθη πληρώνεις πολλά για να πάρεις κάτι μικρό και εύκολο να το μεταφέρεις. Εσύ θα μετακινείς το λαπτοπ πολύ; Κάθε μέρα; Κάθε βδομάδα; Μια φορά το μήνα; Αυτά που σου έγραψαν οι από πάνω ειναι σωστά, αλλά αν δεν καθορίσεις τις απαιτήσεις σου δεν μπορείς να ξέρεις ποιο σε καλύπτει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα