al3xandr0s Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ενδιαφέρομαι για Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής(έχω εμπειρία με προγραμματισμό αλλα θέλω κάποιο χαρτί να το αποδείξω) σε δημόσιο ΙΕΚ(μην ρωτάτε γιατί όχι τει κλπ) γιατί τα λεφτά για ιδιωτικό δεν υπάρχουνΣτην ιστοσελίδα αυτή έχει πιο κάτω τα δημοσια ιεκ από τα οποιο μπορείς να διαλέξεις... υπάρχει κάποιο καλύτερο από το άλλο? στο ιεκ του υπουργείου λέει έχει 367€ το εξάμηνο αλλα υπάρχει κάτι σαν επιταγή οποτε πάει τσάμπα.. στον οαεδ πληρώνεις απλά την εγγραφη κάθε εξαμηνουΤο θέμα είναι ότι δεν λέει πουθενά σε κανένα site που και ποτε κανεις εγγραφη για την ειδικότητα αυτή Τι γνώμες έχετε για το Διπλάρειος ιεκ, είναι ιδιωτικό και δωρεάν λέει Γενικά ότι πληροφορία έχετε σχετικά με τα δημοσια ΙΕΚ και τη διαδικασία εγγραφης, μαθημάτων, εξαμηνων, οτιδήποτε θα μου είναι χρήσιμη.
gigisoni Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Αν δεν κάνω λάθος οι εγγραφές στα δημόσια γίνονται κάθε Σεπτέμβρη πια, είτε ξεκινήσεις Σεπτέμβρη, είτε Γενάρη. Βγαίνει ανακοίνωση τότε στο site ότι ξεκινάν οι εγγραφές. Δεν διαλέγεις όποιο ΙΕΚ θέλεις, κάθε εξάμηνο αλλάζουν οι ειδικότητες που προσφέρει το κάθε ΙΕΚ. Δηλαδή εσύ τον Σεπτέμβρη θα δεις (τότε θα το βγάλουν) ποιο ΙΕΚ προσφέρει την ειδικότητα που θέλεις να ακολουθήσεις. Και η φοίτηση είναι πια δωρεάν, τουλάχιστον για φέτος δωρεάν ήταν. Επίσης αν θα σε επιλέξουν εξαρτάται από τα μόρια που έχεις (βαθμός απολυτηρίου, ηλικία, αν έχεις παιδιά, άτομο πρώτου βαθμού συγγένειας με αναπηρία ή εσύ, κτλ). Η πληροφορική είναι συνήθως ειδικότητα που γίνεται χαμός. Δυστυχώς έχει αλλάξει το σύστημα και έχεις δικαίωμα να δηλώσεις μόνο δύο ΙΕΚ, οπότε αν δηλώσουν μαζί με εσένα και άλλοι με περισσότερα μόρια, δεν θα επιλεχτείς και δεν μπορείς να επιλέξεις κάποια άλλη ίσως όχι τόσο δημοφιλή ειδικότητα. Παράδειγμα ο ανιψιός μου, που τον πήραν σε κάποια ιατρική ειδικότητα, ενώ ένας φίλος του δεν επιλέχθηκε σε κανένα από τα δύο ΙΕΚ για πληροφορική που δήλωσε (ενώ συγκριτικά ξεπερνούσε σε μόρια τον ανιψιό μου λόγω καλύτερου βαθμού στο απολυτήριο λυκείου). Επίσης ρόλο παίζει και η περιοχή του ΙΕΚ, ένα στο κέντρο πχ θα έχει περισσότερες αιτήσεις από ένα απομακρυσμένο. Διπλάρειος, πρώτη φορά το ακούω.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 παίρνεις τηλέφωνο στο ιεκ που σε βολεύει και ρωτάς. και αν είσαι επαρχία, ρώτα αν έχει συμπληρωθεί το τμήμα γιατί την πάτησαν πολύ γνωστοί μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα