Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος να έχει πάρει μέρος στο παραπάνω πρόγραμμα? 

Ενδιαφέρομαι για την πρακτική μου άσκηση στο εξωτερικό και τυχαία μίλησα με φίλο και μου είπε

πως ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να σε πληρώνει αν είσαι με αυτό το πρόγραμμα. 

Βλέπω στην ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΗ τα ποσά και μου φαίνονται λίγα αν είναι αυτός

μόνο ο μισθός. Ήλπιζα αυτά να είναι επιπλέον του μισθού. Μήπως πχ αν ο μισθός είναι 800 ευρώ τα ποσά

αυτά να αφαιρούνται και το υπόλοιπο να το δίνει ο εργοδότης.  Δηλαδή αν στην Γερμανία ο μισθός είναι 800 ευρώ

ο εργοδότης να δίνει μόνο 254 ευρώ και το υπόλοιπα 546 από το πρόγραμμα εράσμους. 

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Διαβάζοντας στην σελίδα του iky κατάλαβα ότι πλέον μετονομάστηκε σε erasmus plus. Δηλαδή βάση της λίστας 

αν πάω Γερμανία για την πρακτική μου ο μισθός θα είναι 546 ευρά??? 

Δημοσ.

Είναι ανάλογα και την σχολή...εγώ έκανα και ένα χρόνο μαθήματα ερασμους..και μετά 6 μήνες πρακτική (από ΤΕΙ που είναι υποχρεωτική η πρακτική για ΑΕΙ δεν είναι)..και τον 1,5 χρόνο ήμουν Ισπανία 6 μήνες Αλμπαθετε και έναν χρόνο Βαρκελώνη...τα λεφτά της πρακτικής για την σχολή που ημουν εγώ (νοσηλευτική) ήταν 600 ευρώ τον μήνα( στην Ελλάδα η πρακτική στα νοσοκομεία είχε αμοιβή φιξ 176 ευρώ ακριβώς!) ...και επειδή εγώ ήμουν στην Ελλάδα σε εστία (άρα είχα εισοδηματικά κριτήρια) έπαιρνα από το ΙΚΥ 800 τον μήνα στην πρακτική...με το σπίτι μαζί με συγκατοίκους έδινα μόνο 180 ευρώ τον μήνα (ολα και λογαριασμοί μαζί) και είχαμε και κάρτα σίτισης για το πανεπιστήμιο και για το νοσοκομείο!Μετά έκανα και κονε και έμεινα μόνιμα σε τελείως διαφορετική δουλειά βέβαια με την σχολή μου. 

Είναι ανάλογα την σχολή στην τελική φίλε μου και ανάλογα και την χώρα που θα πας...τα λεφτά του ΙΚΥ είναι διαφορετικά για κάθε χώρα είτε πρόκειται για μαθήματα είτε για πρακτική. 

Δημοσ.

Γιατί το ΙΚΥ το γράφεις iky; 

Να πάρεις τηλέφωνο και να κάνεις ότι μπορείς για να ευχαριστηθείς την εμπειρία. 

• Like 1
Δημοσ.

Αχα, είναι σαν την εφορία που από τότε που έγινε TAXIS, νιώσαμε ευρωπαϊκό το θώπευμα στα οπίσθια. 

Τι σπουδάζεις; και σε ποια εταιρεία θες να κάνεις πρακτική στη Γερμανία;

Δημοσ.

Είμαι στο technological educational institute of Sterea Ellada στο faculty of electronics να ούμε! Και είμαι σε αναμονή

από την Texas Instruments, έγινε συνέντευξη, για την Γερμανία.   

• Like 1
Δημοσ.

Paylidis , διαφωνώ με αυτό που λες περι χασίματος χρόνου.<br> Πιστεύω πως η οποιαδήποτε μορφή και ευκαιρία γιαβπρακτική άσκηση , πόσο μάλλον σε πιο πολιτισμένο περιβάλλον στην Ευρώπη , και το erasmus σε δίνει την δυνατότητα αυτή , κάθε άλλο παρά χάσιμο χρόνου είναι.<br> Υπόψιν,δεν πας εκεί για δουλειά με την έννοια του μετανάστη που εδω ζορίζεται. Πας εκεί σαν φοιτητής/φρεσκοπτυχιούχος με 0 εμπειρία οπότε ανοίγει το μάτι και το κεφάλι σου.<br> Γενικά υποθέτω μιλάς απλά και μόνο όσο αφορά το κομμάτι του "μισθού" .

" Δε φτάνει που σου δίνουνε μ*υνί , το θες και ξυρισμένο " που λένε και στα μέρη μου

:Ρ :Ρ

Δημοσ.

Ναι μιλάω για τον μισθό ή ας πούμε για την υποτροφία που δίνει το πρόγραμμα ερασμους γιατί η εργασία και το περιβάλλον της, αλλάζει από εταιρία σε εταιρία. 

Δημοσ.

αυτα τα παιρνεις σιγουρα απο το ικυ, μετα μιλας με την εταιρια και βλεπεις αν θα σου δωσει κατι επιπλεον

Το πιστεύεις? :D

Σήμερα κοιτάνε απλά να γίνει η δουλειά και ας είναι μπακαλοδουλειά, αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να την κάνει -->> σπάνια θα εκτιμήσουν το "ταλέντο" σου -->> απλά θα πάρουν τον επόμενο "μλκα" αφού είναι τζαμπα (παίρνουν τα λεφτά από το κράτος)

ΥΓ: Ξέρω έναν μλκα που ψάχνει κόσμο και καλά για συνεργασία-πρακτική και τους μιλάει με τα καλύτερα λόγια... και κλασικά στο τέλος δεν κρατάει κανέναν ενώ προηγουμένως σου έχει τάξει τον ουρανό χωρίς τα άστρα!

Γενικά πολλές επιχειρήσεις πλέον έχουν σημαντικό αριθμό προσωπικού φοιτητές που κάνουν πρακτική, έτσι γλυτώνουν τα έξοδα αφού τα λεφτά που δίνουν τα παίρνουν πίσω... βγαίνει τζάμπα δουλειά δηλαδή!

Δημοσ.

ναι το πιστευω, για εταιρια στο εξωτερικο μιλαμε

CtrlFreak δεν υπαρχει υπευθυνος καθηγητης για το erasmus να συννενοηθεις μαζι του;

Δημοσ.

Ντάξει, άσχετα με του αν σου δώσει η εταιρεία κάτι παραπάνω, τα 600 ευρώ π.χ. για πρακτική δε τα λες λίγα!! Στην Ελλάδα κάποιοι έχουν κανονική δουλειά και παίρνουν μετά βίας τόσα. Τώρα αν νομίζει κάποιος ότι αυτά δε του φτάνουν να καλύψει έξοδα σε Γερμανία, Ολλανδία, κλπ. τότε πάω πάσο. Απλά είναι θέμα προτεραιοτήτων και τι ψάχνει ο καθένας. Αν ψάχνει μια εμπειρία στο εξωτερικό για 3-6 μήνες μια χαρά τα βρίσκω τα λεφτά από το να κάθεται Ελλάδα χωρίς να βρίσκει κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...