Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ντάξει, άσχετα με του αν σου δώσει η εταιρεία κάτι παραπάνω, τα 600 ευρώ π.χ. για πρακτική δε τα λες λίγα!!

Σοβαρολογεις? Εδω δεν παιζουν εστιες, πρεπει να νοικιασεις σπιτι! Ενας γνωστος μου που πηγε ενα 3μηνο Ολλανδια μπηκε μεσα 2-3 χιλιαρικα. Βεβαια ειναι 1000 φορες προτιμωτερο απο το να δουλευεις για καποιον

τζαμπα στην Ελλαδα γιατι αποκτας εμπειρια σε σοβαρες εταιριες και μετραει πολυ στο βιογραφικο.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι οι μισθοί της πρακτικής σύμφωνα με τις χώρες που γνωρίζω, στο πινακάκι που διάβασα. Τόσο πληρώνονται οι πρακτικές. Απλά ο κάτοικος έχει άλλα προνόμια, πχ επίδομα παιδιού που συνεχίζεται και κατά την διάρκεια της πρακτικής, και βγαίνει παραπάνω.

Με 576 στο Βέλγιο, πχ βρίσκεις συγκατοίκιση με 250 ευρώ, άντε 300, και τα υπόλοιπα για φαί. Ζορίζεσαι, αλλά τα βγάζεις πέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Για υπολογιζε ομως και τα μεταφορικα! Οκ αν πας για ενα 3μηνο μια φορα θα πας και μια θα ερθεις αν ομως

πας για 6+μηνες θα γυρισεις και μια ενδιαμεση φορα για Χριστουγεννα-Πασχα οποτε ειναι πολλα τα φραγκα..

Δημοσ.

Για υπολογιζε ομως και τα μεταφορικα! Οκ αν πας για ενα 3μηνο μια φορα θα πας και μια θα ερθεις αν ομως

πας για 6+μηνες θα γυρισεις και μια ενδιαμεση φορα για Χριστουγεννα-Πασχα οποτε ειναι πολλα τα φραγκα..

Γιατί, είναι ανάγκη να γυρίσεις; Έξι μήνες θα κάτσεις, όχι έξι χρόνια, σιγά.

Και το εισιτήριο, άντε Χριστούγεννα να το πληρώσεις 200 ευρώ. Κλείστο πιο νωρίς.

Την πρώτη χρονιά που έφυγα εξωτερικό, έφυγα Νοέμβρη και άδεια μου έδωσαν Αύγουστο. Τι έπρεπε να κάνω, να κάθομαι να κλαίω; Και τότε φτηνά εισιτήρια δεν έπαιζαν, πάνω από 300 στο αεροπορικό.

• Like 1
Δημοσ.
Γιατί, είναι ανάγκη να γυρίσεις; Έξι μήνες θα κάτσεις, όχι έξι χρόνια, σιγά.

Και το εισιτήριο, άντε Χριστούγεννα να το πληρώσεις 200 ευρώ. Κλείστο πιο νωρίς.

Ε θα γυρισεις αν μεινεις για μεγαλο χρονικο διαστημα δεν γινεται. Κοιτα αν κανεις το σκατο σου παξημαδι

βγαινεις χωρις να βαλεις δικα σου λεφτα αλλα αμα θες να ζησεις 2-3 πραγματα να πας καμια εκδρομη

σε γειτονικη χωρα κτλ κτλ θα βαλεις καμποσα και απο την τσεπη σου.

Δημοσ.

Ε θα γυρισεις αν μεινεις για μεγαλο χρονικο διαστημα δεν γινεται. Κοιτα αν κανεις το σκατο σου παξημαδι

βγαινεις χωρις να βαλεις δικα σου λεφτα αλλα αμα θες να ζησεις 2-3 πραγματα να πας καμια εκδρομη

σε γειτονικη χωρα κτλ κτλ θα βαλεις καμποσα και απο την τσεπη σου.

Συγγνώμη, τότε δεν θέλεις να κάνεις πρακτική, διακοπές θέλεις να κάνεις.

Αν μείνεις Ελλάδα, θα πας εκδρομές σε γειτονικές χώρες;

Τόσοι είναι οι μισθοί της πρακτικής. Αν νομίζεις ότι βρήκες ευκαιρία για αρκετά λεφτά σε γέλασαν, και ούτε ο πρώτος θα ήσουν που θα το σκεφτόταν, όλοι για πρακτική Ερώπη θα φεύγαν τόσα χρόνια.

Και έξι μήνες δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν σου φαίνεται μεγάλο, ψάξε για πρακτική στην πόλη σου.

Και με 300 ενοίκιο και 270 στην άκρη για φαί, σκατό παξιμάδι δεν κάνεις. Μια χαρά τα περνάς. Πες της μάνας σου να σου κάνει σεμινάρια μαγειρικής και θα βάζεις και στην άκρη. Αν από την άλλη θέλεις κλαμπάκια και μπαράκια και εκδρομές και καφέ κάθε μέρα και καινούργια ρούχα συνέχεια και να κερνάς τις γκόμενες, τότε ναι, θα μπεις μέσα 3-5 χιλιάρικα σε έξι μήνες.

Δημοσ.

Captain Obvious or what? Το ιδιο λεμε, τα λεφτα φτανουν οριακα με πολυ οικονομια. Βεβαια εξαρταται

και απο την χωρα γιατι αν πας Λονδινο με 800 ευρω που δινουν το μηνα πολυ δυσκολα..

Δημοσ.

Captain Obvious or what? Το ιδιο λεμε, τα λεφτα φτανουν οριακα με πολυ οικονομια. Βεβαια εξαρταται

και απο την χωρα γιατι αν πας Λονδινο με 800 ευρω που δινουν το μηνα πολυ δυσκολα..

Μα ρε φίλε, πρακτική είναι, δεν είναι δουλειά.

Σου φτάνουν να ζήσεις άνετα στην Ελλάδα τα 400 (πολλά βάζω; )της πρακτικής που θα πάρεις; Πάλι οριακά την βγάζεις.

Δημοσ.

Αν βλέπεις την πρακτική των 500-600 ευρώ σε πόλη εξωτερικού ως λύση στο οικονομικό σου προφανώς δε συμφέρει. Αν βάλεις μεταφορικά, έξοδα διαμονής, καμιά εκδρομούλα, κλπ, θα βγεις μείον στο τέλος.

Αλλά για μένα το νόημα αυτών των προγραμμάτων είναι να τα δεις ως επένδυση και εμπειρία. Εν γνώσει σου δηλαδή ξέρεις ότι θα βάλεις από την τσέπη σου αλλά ευελπιστείς σε αυτά που θα αποκομίσεις για το μέλλον. Το θέμα είναι πόσο διατεθειμένος είναι κανείς να βάλει επιπλέον λεφτά από αυτά που θα πάρει.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι οι μισθοί της πρακτικής σύμφωνα με τις χώρες που γνωρίζω, στο πινακάκι που διάβασα. Τόσο πληρώνονται οι πρακτικές. Απλά ο κάτοικος έχει άλλα προνόμια, πχ επίδομα παιδιού που συνεχίζεται και κατά την διάρκεια της πρακτικής, και βγαίνει παραπάνω.

Με 576 στο Βέλγιο, πχ βρίσκεις συγκατοίκιση με 250 ευρώ, άντε 300, και τα υπόλοιπα για φαί. Ζορίζεσαι, αλλά τα βγάζεις πέρα.

Έχοντας κάνει κι εγω εράσμους στο Βέλγιο, επιβεβαιώνω τα λόγια του 

gigisoni. Χαρακτηριστικα εγω νοίκαζα με συγκατοικο 200€ το μήνα, οχι κάνα παλάτι άλλα ένα σπίτι να καλύπτει τις ανάγκες μου. Στο σουπερ μάρκετ θέλαμε 70-100 το μήνα

Σοβαρολογεις? Εδω δεν παιζουν εστιες, πρεπει να νοικιασεις σπιτι! Ενας γνωστος μου που πηγε ενα 3μηνο Ολλανδια μπηκε μεσα 2-3 χιλιαρικα. Βεβαια ειναι 1000 φορες προτιμωτερο απο το να δουλευεις για καποιον

τζαμπα στην Ελλαδα γιατι αποκτας εμπειρια σε σοβαρες εταιριες και μετραει πολυ στο βιογραφικο.

Κάτι δεν πήγε καλά με τον φίλο σου στην Ολλανδία.

Δημοσ.

Έχοντας κάνει κι εγω εράσμους στο Βέλγιο, επιβεβαιώνω τα λόγια του 

gigisoni. Χαρακτηριστικα εγω νοίκαζα με συγκατοικο 200€ το μήνα, οχι κάνα παλάτι άλλα ένα σπίτι να καλύπτει τις ανάγκες μου. Στο σουπερ μάρκετ θέλαμε 70-100 το μήνα

Κάτι δεν πήγε καλά με τον φίλο σου στην Ολλανδία.

Οι Βρυξέλλες είναι πιο ακριβές από πόλεις της Φλάνδρας. Και Βρυξέλλες τα βγάζεις πέρα για πρακτική.

Ο φίλος του φίλου στην Ολλανδία, πολλές βόλτες σε δίπλα χώρες/περιοχές πήγε, ελεύθερο και το μαύρο αλλά ακριβό το άτιμο, κτλ

Αν το δεις σαν πρακτική και γνώσεις, βγαίνεις. Αν θέλεις να το συνδιάσεις με διακοπές ή φοιτητική ζωή, θα μπεις μέσα.

Δημοσ.

Κοιτάω για το εξωτερικό γιατί πιστεύω ότι δεν θα χρειαστώ οικονομική βοήθεια από τους γονείς ενώ στην Ελλάδα ο μισθός είναι 450(??) ευρώ και δεν θα βγαίνω. Και γιατί αν μείνω και μετά την πρακτική για δουλεία δεν θα συνεχίσω να παίρνω 450 ευρώ και σαν απόφοιτος όπως γίνεται στην Ελλάδα. Να αναθεωρήσω για την Ελλάδα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...