Fotis13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Το πας αλλού τώρα. Γιατι το λες αυτο? Ποτε δεν το κανει ο συγκεκριμενος νομιζω πως υπερβαλλεις
Tilemaxx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ πάντως το παιδί μου θα το πήγαινα με χαρά στο συγκεκριμένο event. Απ' το να βλέπει στην TV το πόσο ωραίο είναι να πηδιέται κάποιος για να πετύχει, ή το πόσο ωραίο και μοντέρνο είναι κάποιος να είναι gay για τον ίδιο λόγο (έχω φίλους gay, γι' αυτούς που θα σπεύσουν να με χαρακτηρίσουν), καλύτερα να διδαχθεί απο κάτι ουσιαστικό ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΑΒΑΝΝΕΣ.Το ηθικά κατακριτέο δηλαδή είναι οτι σκοτώθηκε απο ανθρώπους η πάρδαλη, και δεν ξεσκίστηκε απ' τα λιοντάρια μέσα στον κήπο. ΟΚ... 2
Cossutius. Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Το πας αλλού τώρα. Μα όλο το θέμα έγγυται σε ζητήματα ευαισθησίας, συναισθημάτων και σεβασμού προς το ζώο κάτι για το οποιο οι Βορειοευρωπαίοι δεν φημίζονται. Δεν ειπα οτι δεν ειναι νόμιμο. Ειπα πως δεν ειναι πολιτισμένο. Και το να μπεις στο ΙΡΑΚ να σφάξεις τον κόσμο και να μη βρεις βιολογικά οπλα ας πουμε, ειναι νομιμο για τους Αμερικάνους.
panagos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 βασικά το μονο ηθικό επιχείρημα στην ύπαρξη ζωολογικών κήπων είναι ότι εκτρέφουν κάποια ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και imho δεν θα έπρεπε να έχουν αλλα ζώα. Οι καμηλοπαρδάλεις ΔΕΝ είναι ζώα υπό εξαφάνιση, άρα κατ αρχάς δεν ανήκουν σε ζωολογικό κήπο. Ποιος ο λόγος να κρατάς ένα ζώο υπό εξαφάνιση σε αιχμαλωσία; Απλά έτσι για να μην εξαφανιστεί; Το κάθε είδος έχει το ρόλο του στη φύση και στην τροφική αλυσίδα. Από τη στιγμή που το παίρνεις από τη φύση του το βάζεις σε κλουβί και απλά το ταΐζεις, δεν αποτελεί πλέον μέρος της αλυσίδας. Οι άνθρωποι νομίζουμε πως είμαστε θεοί και ότι μπορούμε να καταστρέψουμε ή και να σώσουμε τα πάντα. Η αλήθεια είναι πως η φύση είναι ένας μηχανισμός με άριστη προσαρμοστικότητα. Ό,τι και να της κάνουμε εμείς, θα προσαρμοστεί και θα ισορροπήσει τα πράγματα άμεσα. Απλά αυτό το "άμεσα" δεν περιλαμβάνει απαραίτητα την δική μας βιωσιμότητα, και αυτό είναι που πρέπει να χωνέψουμε. Δεν κάνουμε κακό στον πλανήτη, αλλά στο περιβάλλον που εμείς μπορούμε να ζήσουμε. Ξέφυγα.. Η άποψή μου για τους ζωολογικούς κήπους είναι κάθετη. Υπό εξαφάνιση ή μη, διαφωνώ με την ύπαρξή τους και ελπίζω μια μέρα να κλείσουν όλοι παγκοσμίως. Όποιος θέλει να βλέπει άγρια ζώα, να πηγαίνει στο φυσικό τους περιβάλλον. Όχι να τα φέρνει στο δικό του. 1
Cryptic Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Μα όλο το θέμα έγγυται σε ζητήματα ευαισθησίας, συναισθημάτων και σεβασμού προς το ζώο κάτι για το οποιο οι Βορειοευρωπαίοι δεν φημίζονται. Δεν ειπα οτι δεν ειναι νόμιμο. Ειπα πως δεν ειναι πολιτισμένο. Και το να μπεις στο ΙΡΑΚ να σφάξεις τον κόσμο και να μη βρεις βιολογικά οπλα ας πουμε, ειναι νομιμο για τους Αμερικάνους. Αυτό που εσύ θεωρείς πολιτισμένο δεν είναι το ίδιο για κάποιους άλλους. Για μένα μια χαρά πολιτισμένη μεταχείρηση ήταν η συγκεκριμένη. Ούτε βασάνισαν το ζώο, ούτε το σκότωσαν χωρίς λόγο, ούτε το έκαναν θέαμα. Αντίθετα, αφαίρεσαν προβληματικό μέλος της ομάδας, ενώ επίσς αξιοποίησαν την εκπαιδευτική του αξία.
Pablo_Hasan Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Ποιος ο λόγος να κρατάς ένα ζώο υπό εξαφάνιση σε αιχμαλωσία; Απλά έτσι για να μην εξαφανιστεί; Το κάθε είδος έχει το ρόλο του στη φύση και στην τροφική αλυσίδα. Από τη στιγμή που το παίρνεις από τη φύση του το βάζεις σε κλουβί και απλά το ταΐζεις, δεν αποτελεί πλέον μέρος της αλυσίδας. δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί γιατί αποτελεί μέρος της τροφικής αλυσίδας, αν πχ. το φυσικό του περιβάλλον έχει καταστραφεί γιατί να το αφήσεις εκεί που δεν έχει καμια ελπίδα επιβίωσης; Κατά τα αλλα συμφωνώ, δεν θα με ενοχλούσε αν έκλειναν όλοι οι ζωολογικοί κήποι.
panagos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί γιατί αποτελεί μέρος της τροφικής αλυσίδας, αν πχ. το φυσικό του περιβάλλον έχει καταστραφεί γιατί να το αφήσεις εκεί που δεν έχει καμια ελπίδα επιβίωσης; Κατά τα αλλα συμφωνώ, δεν θα με ενοχλούσε αν έκλειναν όλοι οι ζωολογικοί κήποι. Μα το θέμα, ακόμα και για τα ζώα (το λέω αυτό γιατί πολλά είδη την αισθάνονται την αιχμαλωσία), δεν είναι απλά να επιβιώνεις, αλλά να ζεις. Αν το περιβάλλον τους καταστράφηκε από τη φύση, είναι η ώρα τους να την κάνουν. Αν τους το καταστρέφουμε εμείς (most likely).. τι να πω, είναι ώρα να την κάνουμε εμείς.
Cossutius. Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Ούτε βασάνισαν το ζώο, ούτε το σκότωσαν χωρίς λόγο, ούτε το έκαναν θέαμα. Αντίθετα, αφαίρεσαν προβληματικό μέλος της ομάδας, ενώ επίσς αξιοποίησαν την εκπαιδευτική του αξία. Ποια ειναι η εκπαιδευτικη αξία του να βλέπεις ένα ζωο να σφάζεται και να πηγαίνει για τροφή? Το πως ειναι τα έντερά του? Φαντάζομαι πως και εσυ δεν θα έχεις πρόβλημα να σου σφάξω μπροστα σου έναν σκύλο να δεις τι έχει μέσα. Έχουμε μπόλικους εδω... Οτι εγινε ηταν καθαρά για το θέαμα και τη ψυχαγωγία απολίτιστων ανθρώπων. Και ναι ειναι στοιχειώδης πολιτισμός ο σεβασμός προς το ζώο. Το άγριο ζώο και ο θάνατός του επειδή...περίσσευε δεν αποτελούν θέαμα. Οπως ειπώθηκε και νωρίτερα, το...προβληματικό αυτό μέλος θα μπορουσε ευκολα να μεταφερθεί σε άλλο ζωολογικό κήπο όπου δε θα ηταν προβληματικό. Λύσεις υπάρχουν. Στον βωμό ομως του θεάματος και του εύκολου χρήματος, μιας "πολιτισμένης" κοινωνίας που διψάει για τέτοια θεάματα, όλα πέφτουν. 1
Cryptic Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Ποια ειναι η εκπαιδευτικη αξία του να βλέπεις ένα ζωο να σφάζεται και να πηγαίνει για τροφή? Το πως ειναι τα έντερά του? Φαντάζομαι πως και εσυ δεν θα έχεις πρόβλημα να σου σφάξω μπροστα σου έναν σκύλο να δεις τι έχει μέσα. Έχουμε μπόλικους εδω... Οτι εγινε ηταν καθαρά για το θέαμα και τη ψυχαγωγία απολίτιστων ανθρώπων. Και ναι ειναι στοιχειώδης πολιτισμός ο σεβασμός προς το ζώο. Το άγριο ζώο και ο θάνατός του επειδή...περίσσευε δεν αποτελούν θέαμα. Οπως ειπώθηκε και νωρίτερα, το...προβληματικό αυτό μέλος θα μπορουσε ευκολα να μεταφερθεί σε άλλο ζωολογικό κήπο όπου δε θα ηταν προβληματικό. Λύσεις υπάρχουν. Στον βωμό ομως του θεάματος και του εύκολου χρήματος, μιας "πολιτισμένης" κοινωνίας που διψάει για τέτοια θεάματα, όλα πέφτουν. Ξέρεις πως σε κάποια σχολεία το μάθημα βιολογίας περιλαμβάνει άνοιγμα βατράχου; Αυτά που λες για θέαμα και π@@ριές, γίνεσαι γραφικός. Τώρα πάλι θα πεί ο άλλος πως δεν το κάνεις πρώτη φορά. 1
tool1983 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Oυτε εγω καταλαβαινω την εκπαιδευτικη αξια που εχει το θεαμα. Ειμαι περίεργος να μου πει καποιος,που εχει άλλη αποψη, τι κερδισαν τα παιδια;
silverado Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Oυτε εγω καταλαβαινω την εκπαιδευτικη αξια που εχει το θεαμα. Ειμαι περίεργος να μου πει καποιος,που εχει άλλη αποψη, τι κερδισαν τα παιδια; Θα εκτιμησουν την αξια του επαγγελματος του χασαπη. Θα παρουν και εργασια για το σπιτι να σφαξουν τα σκυλακια τους για να ταισουν τα λιονταρια στην επομενη τους επισκεψη.
Cossutius. Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Ξέρεις πως σε κάποια σχολεία το μάθημα βιολογίας περιλαμβάνει άνοιγμα βατράχου; Πράγματι στο βιολογικό πανεπιστήμιο ανοιγουν νεκρούς βάτραχους. Ποια η σχέση ενός νεκρού βάτραχου με μια σφαγμένη καμηλοπάρδαλη και ο λόγος για τον οποίο σφάχτηκε. Αυτά που λες για θέαμα και π@@ριές, γίνεσαι γραφικός. Δε συνηθίζω να λέω @@ριες και αυτη ειναι η άποψή μου. Αν δε τη δέχεσαι μπορεις να κάνεις παρέα με τον άλλο που ανέφερες και να μου δείξεις το επίπεδό σου ως χρήστης. Ανατομία; Στα 10χρονα? Και μετά τάισμα της ανατομίας στο πεινασμένο λιοντάρι?
tool1983 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Ανατομία; Με ρωτας βρε fire ή με τρολλαρεις; Μαλλον το δευτερο 1
saya Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Τωρα εμας αν υπηρχε σκλαβια ακομη αν θα μας αρεσε να απομακρυνουν ετσι προβληματικο μελος της ομαδας αν ηταν ανθρωπος , για να μην πιανει χωρο , είναι άλλη ιστορια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα