Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί του λέτε να την βάλει στο φούρνο;;

Για να έχει την ελπίδα ότι θα βάλει μια GTX285 και θα βγεί μετά το ψήσιμο μια GTX780Ti :D

• Like 2
Δημοσ.

Βάζοντας τη στο φούρνο απλά ξεσκίζει ότι εξάρτημα υπάρχει πάνω στην κάρτα και κυρίως τους πυκνωτές.Reballing θέλουν οι κάρτες,αλλιώς θερμό αέρα μόνο στη gpu περίπου στους 300 βαθμούς.Και 400 να φάει δεν έχει πρόβλημα,απλά μόνο στη gpu.Με το θερμό αέρα είναι πιθανό να επανέλθει σε πλήρη λειτουργεία αλλά με αμφίβολο χρόνο λειτουργείας.Πιθανόν το reballing  να σου πάει κοντά στην αξία της μεταχειρισμένης,οπότε πριν κάνεις οτιδήποτε ερώτηση για κόστος.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω φουρνισει την καρτα που ειχα ,μια gtx560ti αλλα αφου ειχα παρει μια gtx660 και τωρα δουλευει πανω απο μηνα χωρις προβλημα στο 2ο pc που εχω

Την εβαλα 180 βαθμους για 8 λεπτα ,ακολουθωντας τις οδηγιες απο σχετικα στο ytube

Το εκανα γιατι ειχα κανει τα παντα (αλλαγή παστας , καθαρισμος πλακετας κτλ) χωρις λυση και το μονο που εμενε ηταν να την πεταξω οποτε ειπα να το κανω και αν φτιαξει οκ

Αν το ηξερα απο πριν θα το εκανα και δεν θα αγοραζα νεα καρτα ,ακομα κι ας καρατουσε μερικους μηνες

Επισης οι νεες καρτες αλλα και οι νεοι πυκνωτες (ειδικα οι solid state ) ειναι σκυλια και αντεχουν πολλα περισοτερα

Οποτε προτεινω σε ολους DO IT! γιατι τι εχουν να χασουν?? Δηλαδη τι αλλη επιλογη εχουν απο το να την πεταξουν(εφοσον βεβαια εχουν εξαντλησει ολα τα αλλα πχ δοκιμη σε αλλο pc ,καθαρισμος κ αλλαγη παστας , drivers κτλ) ?

Edit :

Το πιστολι θερμου αερα δεν το εχω δοκιμασει , ισως να ειναι καλυτερο γιατι στοχευει συγκεκριμενα σημεια της καρτας αλλα αν το προβλημα βρισκεται σε καποιο σημειο της πλακετας και οχι στην gpu ?

Ας πει την γνωμη του καποιος που εχει δοκιμασει και τις 2 μεθοδους

Δημοσ.

αν εχει καποιος δοκιμασει με πιστολι θερμου αερα ας μας περιγραψει τι εκανε και τι αποτελεσμα ειχε...

Δημοσ.

Σταθμό θερμού αέρα θέλει για να ρυθμίσεις και τη θερμοκρασία.Βέβαια και με πιστόλι θα κάνει δουλειά αλλα προσεκτικά και σαρώνοντας το chip με τη θερμοκρασία και όχι να επιμένει σε κάποιο σημείο.Προσοχή στα διπλανά υλικά.

Δημοσ.

μολις ειδα μια λυση στο ytube που ειναι πιο ευκολη απο ολες που ειπαμε :

απλα  βαζεις την vga στο pc χωρις την ψυκτρα της και το ανοιγεις για 5-6 δευτερολεπτα

ανεβαζει τοση θερμοκρασια το chip που ειναι σα να μπηκε σε φουρνο :-)

http://www.youtube.com/watch?v=axn12-2jTY8

στον τυπο αυτο κρατησε 1 χρονο το fix αυτο μεχρι που τα επαιξε τελειως μετα

ps. λιγα μου φαινονται τα 5 δευτερολεπτα που λεει αυτος , εγω θα ελεγα τουλαχιστον μισο λεπτο

Δημοσ.

^ναι και αμα το προβλημα ειναι σε κανενα τσιπακι μνημης δεν θα πιασει το κολπο του τυπα.ασε που η καρτα σβηνει απο υπερθεμανση.σιγουρα δεν πιανει τοσους βαθμους.

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση είναι το reballing  , αλλά δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο και το χρήμα - μπορείς όμως να ρωτήσεις σχετικά σε ηλεκτρονικούς.Αυτό βέβαια σε συνδυασμό με το ότι το τσιπ δεν έχει υποστεί degrading.

Το reflow είναι προσωρινή λύση καθώς χρησιμοποιούνται οι ήδη οξειδωμένες επαφές. Λύσεις όπως φούρνισμα ή πιστολάκι είναι θέμα τύχης. Τουλάχιστο η δική μου εμπειρία (3 κάρτες) αυτό λέει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...