gigisoni Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Χωρίς συμβόλαιο πιστεύεις δε μπορεί?Δεν μπορεί. Μπορείς στην κυριολεξία να τον γαμήσεις μετά. Την προφορική συμφωνία δεν την απαγορεύει ο νόμος. Έχετε δίκιο κατά κάποιον τρόπο κερδισμένη είμαι,ναι η ΔΕΗ θα παραμείνει στο όνομα του δεν μπορεί να αλλάξει! Δεν με νοιάζει όμως πραγματικά να του τη φέρω δεν θέλω! Εξ' άλλου δεν θέλω ένα σπίτι για 6 μήνες.Και αυτό είναι που με προβληματίζει γιατί το συμβόλαιο είναι για 3 χρόνια σωστά; Ανετότατα αλλάζει η ΔΕΗ. Αν είναι βλάκας, ας την αφήσει στο όνομά του, εσένα σε συμφέρει. Και πριν να φύγεις άφησέ του 5-6 μήνες απλήρωτο το ρεύμα. Να δεις πως θα το αλλάξει κατευθείαν στον επόμενο ενοικιαστή.
Bspus Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δεν μπορεί. Μπορείς στην κυριολεξία να τον γαμήσεις μετά. Την προφορική συμφωνία δεν την απαγορεύει ο νόμος. Ναι αλλα πως αποδεικνυεται η προφορικη συμφωνια? Εστω οτι εγω οντως ως αφελης και αγαθος ιδιοκτητης δεχτηκα να φιλοξενησω καποιον για μερικους μηνες στο ανοικιαστο σπιτι μου. Αμα θελει αυτος εχει δικαιωμα να μη βγαινει? Στο εξωτερικο τι ισχυει σε τετοιες περιπτωσεις ξερει κανεις?
gigisoni Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Ναι αλλα πως αποδεικνυεται η προφορικη συμφωνια? Εστω οτι εγω οντως ως αφελης και αγαθος ιδιοκτητης δεχτηκα να φιλοξενησω καποιον για μερικους μηνες στο ανοικιαστο σπιτι μου. Αμα θελει αυτος εχει δικαιωμα να μη βγαινει? Στο εξωτερικο τι ισχυει σε τετοιες περιπτωσεις ξερει κανεις? Έχει το δικαίωμα να μην βγει. Για να τον βγάλεις θα πρέπει να πας δικαστικά. Έτσι και τολμήσεις να μπεις μελσα να τον πετάξεις, μπορεί να σε γαμήσει στην κυριολεξία. Από την παρουσία σου μέσα στο σπίτι αποδεικνύεται, γείτονες, φίλους, συγγενείς που σε επισκέφτηκαν, αστυνομία που θα φέρεις όταν καταλάβεις ότι μπήκε μέσα ή όταν θα σε απειλήσει ότι θα μπει μέσα, κτλ Βέλγιο που είμαι δεν μου έχει τύχει να ακούσω για ενοικίαση σπιτιού χωρίς συμβόλαιο, οπότε δεν ξέρω.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Υπό άλλες συνθήκες δεν θα το συζητούσα καν αλλά είναι καλή περίπτωση και για αυτό το σκέφτομαι. Σε ευχαριστώ πολύ. Σε μειονεκτική θεση ειναι ο ιδιοκτήτης οχι εσυ, το μονο μειονέκτημα για σενα ειναι οτι σε βγάζει εξω με το ζορι οτι ωρα θελει Καλο λοιπον και για τους δυο ειναι να κάνετε ενα συμβόλαιο με χαμηλο ενοίκιο, πχ 50-60 ευρω οπότε καλύπτεσαι και εσυ και αυτός
zio10 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Έχει το δικαίωμα να μην βγει. Για να τον βγάλεις θα πρέπει να πας δικαστικά. Έτσι και τολμήσεις να μπεις μελσα να τον πετάξεις, μπορεί να σε γαμήσει στην κυριολεξία. Από την παρουσία σου μέσα στο σπίτι αποδεικνύεται, γείτονες, φίλους, συγγενείς που σε επισκέφτηκαν, αστυνομία που θα φέρεις όταν καταλάβεις ότι μπήκε μέσα ή όταν θα σε απειλήσει ότι θα μπει μέσα, κτλ Βέλγιο που είμαι δεν μου έχει τύχει να ακούσω για ενοικίαση σπιτιού χωρίς συμβόλαιο, οπότε δεν ξέρω. Κατά τη γνώμη μου βέβαια πολύ κακώς ισχύει αυτό αλλά είναι άλλο θέμα από αυτό που συζητάμε. Νομίζω όπως είπα και νωρίτερα ότι και η κατάθεση σε λογαριασμό με την σημείωση ενοίκιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη προφορικής συμφωνίας. 1
Bspus Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Ναι αλλα εγω ρωτησα για την υποθετικη περιπτωση φιλοξενιας. Φυσικα αποδεικνυεται οτι ηταν εκει. Πως αποδεικνυει οτι ηταν εικονικη η φιλοξενια οταν μπορει καλλιστα να μην ειναι? Εστω δηλαδη οτι εγω πραγματικα εχω ενα φτωχο φιλο και του επιτρεπω να μενει στο σπιτι ως οτου βρω εναν ενοικιαστη. Οι μηνες περνανε και τελικα εγω βρισκω τον εν δυναμει ενοικιαστη ή πολυ απλα σκοτωνομαστε με τον (πρωην πλεον) φιλο και θελω να τον πεταξω εξω. Αυτος δεν το κουναει. Να αποδειξουν τι οι γειτονες, οτι ηταν μεσα? Μα δεν το αρνουμαι Δεν ειναι εντελως παραλογο να μην μπορω να τον βγαλω εξω η να μην μπορω να μπω στο σπιτι μου επειδη επετρεπα στον φιλοξενουμενο να μενει κατι μηνες? Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει οντως να ισχυει αυτο που λες, αλλα πραγματικα αδυνατω να καταλαβω τη λογικη.
zio10 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Ναι αλλα εγω ρωτησα για την υποθετικη περιπτωση φιλοξενιας. Φυσικα αποδεικνυεται οτι ηταν εκει. Πως αποδεικνυει οτι ηταν εικονικη η φιλοξενια οταν μπορει καλλιστα να μην ειναι? Εστω δηλαδη οτι εγω πραγματικα εχω ενα φτωχο φιλο και του επιτρεπω να μενει στο σπιτι ως οτου βρω εναν ενοικιαστη. Οι μηνες περνανε και τελικα εγω βρισκω τον εν δυναμει ενοικιαστη ή πολυ απλα σκοτωνομαστε με τον (πρωην πλεον) φιλο και θελω να τον πεταξω εξω. Αυτος δεν το κουναει. Να αποδειξουν τι οι γειτονες, οτι ηταν μεσα? Μα δεν το αρνουμαι Δεν ειναι εντελως παραλογο να μην μπορω να τον βγαλω εξω η να μην μπορω να μπω στο σπιτι μου επειδη επετρεπα στον φιλοξενουμενο να μενει κατι μηνες? Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει οντως να ισχυει αυτο που λες, αλλα πραγματικα αδυνατω να καταλαβω τη λογικη. Για μένα είναι παράλογο να μην μπορείς να μπεις μέσα ή να τον βγάλεις έξω ακόμα κι όταν υπάρχει συμβόλαιο και ή δε σε πληρώνει ή κάνει ζημιές στο σπίτι κλπ.
gigisoni Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Ναι αλλα εγω ρωτησα για την υποθετικη περιπτωση φιλοξενιας. Φυσικα αποδεικνυεται οτι ηταν εκει. Πως αποδεικνυει οτι ηταν εικονικη η φιλοξενια οταν μπορει καλλιστα να μην ειναι? Εστω δηλαδη οτι εγω πραγματικα εχω ενα φτωχο φιλο και του επιτρεπω να μενει στο σπιτι ως οτου βρω εναν ενοικιαστη. Οι μηνες περνανε και τελικα εγω βρισκω τον εν δυναμει ενοικιαστη ή πολυ απλα σκοτωνομαστε με τον (πρωην πλεον) φιλο και θελω να τον πεταξω εξω. Αυτος δεν το κουναει. Να αποδειξουν τι οι γειτονες, οτι ηταν μεσα? Μα δεν το αρνουμαι Δεν ειναι εντελως παραλογο να μην μπορω να τον βγαλω εξω η να μην μπορω να μπω στο σπιτι μου επειδη επετρεπα στον φιλοξενουμενο να μενει κατι μηνες? Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει οντως να ισχυει αυτο που λες, αλλα πραγματικα αδυνατω να καταλαβω τη λογικη. Που είναι το παράλογο; Και πού η λογική, στο να πεταχτεί στον δρόμο κάποιος;Αν θέλεις να τον βγάλεις και δεν βγαίνει, έπεσες στην περίπτωση και ας πρόσεχες και θα πας με την μόνιμη οδό. Αστυνομία, δικηγόρος, εξώσεις.
zio10 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Νομίζω ότι παραείναι υπέρ των ενοικιαστών τα πράγματα και για σπίτι και για επαγγελματικό χώρο, κάτι είπανε ότι θα αλλάξει αυτό.
gpgalanis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Καταρχας πολλα γ@μισια εχουν πέσει σε αυτο το θεμα. Τωρα το πως ενας ενοικιαστης χωρις συμβόλαιο και χωρις αποδειξεις πληρωμης ή καταθεση του ενοικιου σε τραπεζα (αφου προφανώς ο ιδιοκτήτης μαλλον θα τα θελει μαυρα και στο χερι) θα εχει οποιοδηποτε δικαιωμα σε ενα σπιτι που δεν τον συνδεει τιποτα μαζι του, ειλικρινα μου διαφεύγει. Αν πχ μια μερα βρει τα πράγματα του εξω και τις κλειδαριές αλλαγμενες να δω πως θα αποδειξει οτι είναι νόμιμος ενοικιαστης οταν δεν υπαρχει συμβολαιο, δεν υπάρχουν αποδειξεις πληρωμης ή καταθεσης, το σπιτι ειναι πχ δηλωμενο ως κενο κτλ. Και η προφορική συμφωνία δεν αποδεικνυεται στο μιλητο αλλα με αποδειξεις χρησης, πληρωμης κτλ. Κατα δεύτερον η ερώτηση ειναι προφανως σχετικα με τις συνέπειες μιας παρανομης συμφωνιας μεταξυ ενος ιδιοκτητη που εχει ηδη προβλήματα και μιας ενοικου που εχει μαυρα μεσάνυχτα και ρωταει τους "δικηγόρους" του insomnia για ένα θέμα που εχει συζητηθεί απειρες φορες στο παρελθόν. Οποτε εξαρχής μαλλον το πραγμα βρωμάει. Αλλα μπροστα στην ματαιοδοξία της ενοικιασης ενος "καλου" σπιτιού τι είναι μια μικρη παρανομια ή το γεγονός οτι δεν εξασφαλιζω τα δικαιώματα μου; Λεπτομέρειες. Λαμβάνοντας λοιπον τα παραπάνω υπόψιν θα σου ελεγα πως ειναι μεγαλη ευκαιρία, εισαι απολυτα εξασφαλισμενη και να μην την χασεις (not). ΥΓ. Και κρατά και κανενα nickname απο τους "δικηγόρους" του insomnia για να σε εκπροσωπησουν οταν κατσει η στραβη. 1
gigisoni Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Καταρχας πολλα γ@μισια εχουν πέσει σε αυτο το θεμα. Τωρα το πως ενας ενοικιαστης χωρις συμβόλαιο και χωρις αποδειξεις πληρωμης ή καταθεση του ενοικιου σε τραπεζα (αφου προφανώς ο ιδιοκτήτης μαλλον θα τα θελει μαυρα και στο χερι) θα εχει οποιοδηποτε δικαιωμα σε ενα σπιτι που δεν τον συνδεει τιποτα μαζι του, ειλικρινα μου διαφεύγει. Αν πχ μια μερα βρει τα πράγματα του εξω και τις κλειδαριές αλλαγμενες να δω πως θα αποδειξει οτι είναι νόμιμος ενοικιαστης οταν δεν υπαρχει συμβολαιο, δεν υπάρχουν αποδειξεις πληρωμης ή καταθεσης, το σπιτι ειναι πχ δηλωμενο ως κενο κτλ. Και η προφορική συμφωνία δεν αποδεικνυεται στο μιλητο αλλα με αποδειξεις χρησης, πληρωμης κτλ. Κατα δεύτερον η ερώτηση ειναι προφανως σχετικα με τις συνέπειες μιας παρανομης συμφωνιας μεταξυ ενος ιδιοκτητη που εχει ηδη προβλήματα και μιας ενοικου που εχει μαυρα μεσάνυχτα και ρωταει τους "δικηγόρους" του insomnia για ένα θέμα που εχει συζητηθεί απειρες φορες στο παρελθόν. Οποτε εξαρχής μαλλον το πραγμα βρωμάει. Αλλα μπροστα στην ματαιοδοξία της ενοικιασης ενος "καλου" σπιτιού τι είναι μια μικρη παρανομια ή το γεγονός οτι δεν εξασφαλιζω τα δικαιώματα μου; Λεπτομέρειες. Λαμβάνοντας λοιπον τα παραπάνω υπόψιν θα σου ελεγα πως ειναι μεγαλη ευκαιρία, εισαι απολυτα εξασφαλισμενη και να μην την χασεις (not). ΥΓ. Και κρατά και κανενα nickname απο τους "δικηγόρους" του insomnia για να σε εκπροσωπησουν οταν κατσει η στραβη. Δικηγόρε μου εσύ.Δεν μας κάνεις παράθεση τον νόμο όμως που λέει πως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η σύναψη γραπτού συμβολαίου. Το συμβόλαιο σίγουρα εξασφαλίζει καλύτερα και τις δύο πλευρές για αυτό τον λόγο και συνάπτεται. Κανένας νόμος όμως δεν απαγορεύει την προφορική συμφωνία. Τράβα βρες τον να μας τον ποστάρεις να μας αποστομώσεις. Αν τον βρεις, σφύρα μας κλέφτικα. Αν βρει τα πράγματά του έξω, καλεί αστυνομία την ίδια στιγμή και μετά στην κυριολεξία θα τον γαμήσει τον ιδιοκτήτη.
madsc Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Βάλτε τις όλοι μέσα, σταματήστε το μέτρημα και γυρνάμε ontopic. Σχεδόν όλοι οι νόμοι είναι υπέρ του ενοικιαστή σε περίπτωση που ανησυχείς. Όμως... για να είναι εφικτό να αποδειχτεί σε τρίτο πρόσωπο ότι είσαι όντως ενοικιαστής ή εκμεταλεύεσαι νόμιμα με όποιο τρόπο την επικαρπία του οικήματος θα χρειαστείς ένα χαρτί από τον ιδιοκτήτη που να το επιβεβαιώνει. Ζήτα του ένα χαρτί παραχώρησης οικίας αμισθί για κατοίκηση, ή έστω ένα συμφωνητικό ενοικίασης για 100€ και δες τι θα σου πει. Έτσι θα κρίνεις τους σκοπούς του. 2 αντίγραφα με γνήσια της υπογραφής σε ΑΤ θες εσύ. Ένα κρατάς μέσα στο σπίτι, ένα άσε στους γονείς σου ή στον κολλητό σου π.χ. Σε περίπτωση που δεν έχεις οποιοδήποτε έγγραφο για να αποδείξεις ότι νόμιμα κατοικείς σε ένα σπίτι, μπορεί κάλλιστα ο ιδιοκτήτης να αναφέρει αύριο π.χ. διάρηξη, να έρθουν να σε μαζέψουν και να βρεθείς και μπλεγμένος. /sc
gpgalanis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Ελπιζω μεσα στη σύγχυση σου να διατηρείς την ικανότητα να διαβαζεις. Οπως εγραψα περα της ελλειψης συμβολαίου για να αναγνωριστεί η προφορικη συμφωνια οφειλουν να υπαρχουν καποιες προυποθεσεις πχ μηνιαία καταβολη ενοικιου σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλαγη ονοματος σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ, δηλωση του σπιτιού στην φορολογική δηλωση, πληρωμη κοινοχρηστων κτλ. Αν ομως δεν υπάρχει ουτε συμβολαιο, ουτε καποια αποδειξη της προφορικης συμφωνιας καληνυχτα. Και απο οτι φαινεται ο ιδιοκτήτης θέλει να γίνει η δουλειά στο μιλητο και τα χρηματα να ειναι μαυρα. Γιατι πλεον η εφορια, η τραπεζα κτλ εχει το δικαιωμα να σου τραβηξει κατευθείαν τα χρηματα της καθυστερημενης οφειλης απο τον λογαριασμό οποτε χλωμο μου φαινεται αν εχει προβλημα να δεχθει την οποιαδηποτε καταθεση ειδικα τώρα που θα πεσει και το ηλεκτρονικό φακελωμα. Οσο για αυτα που λες περι αστυνομιας και γ@μισιου του ιδιοκτητη μαλλον ή εισαι απλα συγχισμενος ή απλα δεν ξέρεις τι λες. Γιατι οταν ερθει η αστυνομια θα ζητησει ειτε το συμβολαιο ιδιοκτησίας ειτε ενοικίασης ειτε οποιοδηποτε αλλο αποδεικτικο διαμονής. ΥΓ. Ελπιζω να ηρεμησες λιγο και αυτη την φορα να καταφερες να διαβάσεις και να κατανοησεις ολο το κείμενο μου. 1
gigisoni Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Ελπιζω μεσα στη σύγχυση σου να διατηρείς την ικανότητα να διαβαζεις. Οπως εγραψα περα της ελλειψης συμβολαίου για να αναγνωριστεί η προφορικη συμφωνια οφειλουν να υπαρχουν καποιες προυποθεσεις πχ μηνιαία καταβολη ενοικιου σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλαγη ονοματος σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ, δηλωση του σπιτιού στην φορολογική δηλωση, πληρωμη κοινοχρηστων κτλ. Αν ομως δεν υπάρχει ουτε συμβολαιο, ουτε καποια αποδειξη της προφορικης συμφωνιας καληνυχτα. Και απο οτι φαινεται ο ιδιοκτήτης θέλει να γίνει η δουλειά στο μιλητο και τα χρηματα να ειναι μαυρα. Γιατι πλεον η εφορια, η τραπεζα κτλ εχει το δικαιωμα να σου τραβηξει κατευθείαν τα χρηματα της καθυστερημενης οφειλης απο τον λογαριασμό οποτε χλωμο μου φαινεται αν εχει προβλημα να δεχθει την οποιαδηποτε καταθεση ειδικα τώρα που θα πεσει και το ηλεκτρονικό φακελωμα. Οσο για αυτα που λες περι αστυνομιας και γ@μισιου του ιδιοκτητη μαλλον ή εισαι απλα συγχισμενος ή απλα δεν ξέρεις τι λες. Γιατι οταν ερθει η αστυνομια θα ζητησει ειτε το συμβολαιο ιδιοκτησίας ειτε ενοικίασης ειτε οποιοδηποτε αλλο αποδεικτικο διαμονής. ΥΓ. Ελπιζω να ηρεμησες λιγο και αυτη την φορα να καταφερες να διαβάσεις και να κατανοησεις ολο το κείμενο μου. Για να τραβήξει η τράπεζα λεφτά από τον λογαριασμό σου και να τα μεταφέρει σε λογαριασμό άλλου προσώπου θα πρέπει εσύ ο ίδιος να έχεις δώσει πάγια εντολή. Ανακρίβειες που δεν ισχύουν, μην λες. Και όταν θα έρθει η αστυνομία και θα βρει κρεβάτια, καρέκλες, τραπέζια, ηλεκτρικά και ρούχα έξω από το σπίτι φυσικά και θα υποθέσει ότι τα έβγαλαν έξω βόλτα για να πάρουν αέρα. Και δεν θα υπάρχει κανένας γείτονας που θα πει ότι τους έβλεπε να μένουν στο σπίτι, αφού προφανώς μιλάμε για κάποια καλύβα στη μέση του πουθενά. Ή ο διαχειριστής που για κάποιο διάστημα πληρωνόταν τα κοινόχρηστα. Ή οι φίλοι και γνωστοί που επισκέπτηκαν. Γιατί ως γνωστόν ο καθένας μας ζει σε κτήματα με εκατοντάδες στρέμματα έκταση και τον πιο κοντινό γείτονα χιλιόμετρα μακρυά. Oh wait...
gpgalanis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Ρε φιλε δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. 1. Η τράπεζα θα τραβηξει τα χρήματα που θα καταβάλει ο ενοικιαστής ως ενοικιο στον ιδιοκτητη για πιθανες οφειλες του ιδιοκτητη προς την εφορια κτλ. Για αυτό τον λογο μαλλον ο ιδιοκτήτης θέλει τα χρηματα μαυρα. 2. Προφανως δεν θα αφησει τα πράγματα στο δρομο. Σχημα λογου ειναι. Hello! 3. Εγκαταλειπω την προσπάθεια. Αλλωστε την κοπελα ηθελα να βοηθησω με την αποψη μου και οχι να μπλέξω σε αντιπαραθεση με εσενα για πράγματα που οποιος εχει κοινη λογικη και βασικες ικανότητες κατανόησης κειμένου καταλαβαινει αμεσως. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα