Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, πριν μερικες μερες εφτιαξα εναν υπολογιστη στον αδερφο μου, σταθερο κοματι κοματι.
Ολα ανοιγουν σωστα ολα δουλευουν σωστα περα απο το ανοιγμα του υπολογιστη.
Ανοιγει τον υπολογιστη, για καποιο λογο ολα τα ανεμηστηρακια δουλεβουν στο τερμα (κανει παρα πολυ θορυβο) και μονο αν πατησω το κουμπι power να κλεισει, και μετα να τον ξανανοιξω ανοιγει και βρισκει και την οθονη.
Στην αρχη νομιζα οτι εφτεγε το καλωδιο, επειδη πηρα ενα φτηνο turbox. αλλα το δοκιμασα και στο δικο μου pc που ειναι συνδεμενο με να καλωδιο των 48 ευρω και δεν ειχε προβλημα.
Μετα ελεγα οτι εφταιγαν οι drivers της καρτας και του motherboard. Κλασικη κινηση uninstall και install τα παντα, παλι τα ιδια.
Τελικα σιγουρεψα οτι εφταιγε η οθονη, γιατι στην δικη μου τηλεωρασω ανοιγε κανονικα, και οταν τον εστηνα, και οταν του περνουσα τα προγραμματα και αυτα. Ελα ομως που σημερα ειπε να με βγαλει ψευτη. Τον εφερε επειδη σπιτι του δεν εχει ακομα internet για να περασουμε δυο παιχνιδια απο το steam. 
και τον ανοιγω και εκανε παλι τα ιδια, φουλ τα ανεμηστηρακια, και μονο με power down και ξανα ανοιγμα δουλεψε.
Καμια ιδεα στο τι μπορει να φταιει, καταληγω ειτε κατι παιζει με την καρτα γραφικων ειτε με καποια επιλογη στο bios (ισως και καποιο jumper) 

Δημοσ.

χμμμ.......... απο αστοχια υλικου......απο ασυμβατοτητα υλικου.........απο το να δημιουργησες στατικο κατα την συναρμολογηση απο το να σου εμεινε καμια βιδα να κανει βολτες στο κουτι μεσα......

πάντως πως ολα δουλευουν σωστα αλλα δεν ανοιγη δεν μπορω να το καταλαβω πως το εννοεις.

επισης τον συνειρμο με το καλωδιο.....48 ευρω.... ουτε (ειναι καλο και ειναι ακριβο; )

κανένα καλωδιο το 35 ευρω δοκιμασες; ( μπορει το pc να μην θελει ακριβα ή φθηνα καλωδια κατι ενδιαμεσο)

τωρα αν οντως θες βοηθεια καλο θα ηταν να μας πεις κομματι κομματι τα χαρακτηριστικα του pc.

τελός αφου καταληγεις στο συμπερασμα τι φταεί .....ειτε αυτο, ειτε εκεινο, ειτε το αλλο..... ισως και το παραπερα....

δεν θα σου πω το ιδιο,,,,, αλλα παρα μονο οτι αποψη μου ειναι οτι κατι στον υπολογιστη φταιει.

ΥΓ. μην με παρεξηγεις απλα κοιτα την ερωτηση σου και πως θετεις το προβλημα.....αν θες μια σοβαρη απαντηση....θα πρεπει να κανεις και μια σοβαρη και ολοκληρωμενη ερωτηση.

ΥΓ. 2 συνηθως οταν τα ανεμιστιρακια δουλευουν τσιτα και δεν δινει σημα στην οθονη (δεν bootαρη....)

έχει να κάνει με

1) τροφοδοσια

2) κατι να βραχυκλωνη την μητρικη πχ συσκευη (ασυμβατοτητα) βιδα;;;; στατικος να εχει δημιουργηση μαγνητισμο.

3) καρτα γραφικων.

και επαναλαμβανω,,,,,και τονιζω την λέξη συνηθως βάση της περιγραφης που εδωσες... (ο θεος να την κανει περιγραφη)

Δημοσ.

Καταρχας ευχαριστω που απαντησες. Να πω και εγω με την σειρα μου οτι νεμεν με βοηθας, αλλα δεν θα ηταν ασχημο να λειπει και η ειρωνια, τελως παντων.

Νομιζω οτι ειμουν κατατοπιστηκοτατος, ειπα το τι κανει, ποτε το κανει, και ποιες λυσεις εχω δοκιμασει, οπως και την δικη μου αποψη στο τι μπορει να φταιει.

Για το καλωδιο επισης ειναι παρα πολυ απλο, συνηθως λενε οτι πληρωσεις παιρνεις, και για να βγαλω απο την συζητηση την απαντηση απο καποιον "δοκιμασες να αλαξεις καλωδιο" γιαυτο το ειπα, και απλα τυχαινει το ενα να ειναι φτηνο και το αλλο ακριβο...

Τροφοδοσια εχω βαλει επανω 1000αρι τροφοδοτικο, με την μονη λεπτομερια επειδη δεν εφταναν τα PCI-e χρησημοποιησα εναν διακλαδωτη να παρω ρευμα απο δυο IDE για το motherboard.

Οταν λες στατικος, πως ελεγχεται? και πως μπορω να τον "διωξω" ?

Ευχαριστω για την βοηθεια, θα δοκιμασω να ανοιξω τον υπολογιστη βγαζοντας τα περισσοτερα (rom,ανεμηστηρακια,καρτα γραφικων(μιας και εχει και onboard) να δω αν συνεχισει να κανει λαδιες. 

Δημοσ.

δεν εχεις αδικο για την ειρωνεια...... αλλα δεν αντεξα....

πχ να αναφερεις τι Τυπος καλωδιο hdmi; dvi ; το δοκιμασες σε μονιτορ ή τηλεοραση οπως είπες δεν το σκεφτηκες; (την τιμη ανέφερες)

απλα δεν εισαι συγκεκριμενος.... (ουτε το configuration του συστηματος μας ανεφερες ουτε ποσο συχνα το παρουσιαζει, αυτο που ειπες ειναι οτι δουλευει μια χαρα......)

τωρα το να βάλεις διακλαδωτη για το ρευμα της μητρικης εγω δεν το βλεπω καλη πρακτικη (θα μπορουσε να φταει και αυτο)

τσεκαρισες αν καμια βίδα κανει βόλτες;

τωρα ο στατικος (στατικος ηλεκτρισμος) δημιουργητε απο την τριβη. πχ αν την ωρα που συναρμολογουσες το μηχανημα φορουσες καμια χοντρη μπλουζα και τριβοταν στο κουτι δεν αποκλειετε να δημιουργησες στατικο ηλεκτρισμο και να βραχυκυκλωσες κατι.

και αυτο δυστηχως δεν ειναι κατι το οποιο αφαιρεις.

(εμαθες και κατι....μην ανχωνεσε εδω τεχνικοι Η/Υ και δεν το γνωριζουν)

το πιο πιθανο ειναι να φταει ο διακλαδωτης..... προσπαθησε να βαλεις τα ρευματα του Psu απευθειας στο mobo.

και πες μας επισης.... ποσο συχνα το κανει.....;

Δημοσ.

Τα καλωδια και τα δυο ειναι DVI to HDMI (απο υπολογιστη σε τηλεωραση)

Το εχω δοκιμασει σε τηλεωραση panasonic 55" σε τηλεωραση philips 42" σε μονιτορ PC acer 17" και σε αλλο ενα μονιτορ PC sony 17"

Εχτες ηταν εδω ο αδερφος, και κοιταζαμε παλι τον υπολογιστη, τελικα τον διακλαδωτη τον εχω βαλει στο 8απλο PCIe στην καρτα γραφικων. Το Motherboard παιρνει ρευμα απευθειας απο το καλωδιο του τροφοδοτικου.

Οσο αναφορα βιδες και καλωδια ολα ειναι στερεωμενα με ζιπακια, τιποτα δεν κουναει ολα ειναι πολυ προσεγμενα (καινουριος υπολογιστης, παντα προσεχεις στην αρχη)

Για τον στατικο ηλεκτρισμο δεν γνωριζω να πω κατι παραπανω απο το οντι φορουσα μια φουτερ μπλουζα και το εφτιαχνα στο χαλι μου πανω... εφοσον μου λες οτι δεν υπαρχει λυση τοτε το προσπερναμε.

Οσο αναφορα την συχνοτητα που το κανει. ο υπολογιστης απο οτι μου ειπε ο αδερφος μου ανοιγε μια φορα την μερα το απογευμα οταν σχολουσε απο την δουλεια, και του το εκανε συνεχεια.
Εχτες ομως που ειχα εδω τον υπολογιστη, ενω οσο τον εφτιαχνα, και του περνουσα προγραμματα, που εκανε περισσοτερα απο 10 restart, ποτε δεν κολησε, στο πρωτο ανοιγμα το εκανε, φους τα ανεμηστηρακια, σημα δεν εδινε στην οθονη, και η κλασικη διαδικασια, κλεισιμο ανοιγμα και ολα καλα. για την υπολοιπη μερα και την επομενη που τον ειχα, δεν το ξαναεκανε, ακομα και οταν δοκιμασα την δευτερη οθονη (philips) ανοιξε κανονικα. Και το απογευμα εχτες που τον ανοιξε ξανα, παλι ανοιξε σωστα (σε αλλη τηλεωραση LG 21")
Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι το προβλημα εμφανιζεται συνηθως μετα απο πολλες ωρες που ειναι κλειστος ο υπολογιστης, και μονο στο πρωτο ανοιγμα, μετα σε restart, η σε shut down καποιων λεπτων, ανοιγει κανονικα.

Για εμενα το μονο που μου μενει να κανω ειναι να αλαξω την καρτα γραφικων μιας και εχουμε και οι δυο nvidia και να δω αν θα το ξανακανει.

Απο εκει και περα το μονο που μενει ειναι η τροφοδοσια, νεμεν ειναι 1000αρι το τροφοδοτικο, αλλα δεν ειναι καποια γνωστη μαρκα, (corsair, coolmaster)

Αν ειναι τοσο απαραιτητο το στησιμο του υπολογιστη θα το ποσταρω οταν ξαναφερει τον υπολογιστη γιατι δεν θυμαμαι τι ακριβως εχει επανω.

Δημοσ.

Έλεος. Έστησες πάνω στο χαλί? ότι χειρότερο για στήσιμο υπολογιστη. Σαν αρχάριοι έπρεπε να ψάξετε καλύτερα πριν αρχίσετε να συναρμολογείτε γιατί είναι κλασσικό λάθος. Μπορεί να έχει δημιουργηθεί μόνιμη βλάβη απο στατικό ηλεκτρισμό. Ποτέ πάνω σε χαλί στήσιμο. Κανονικά έπρεπε να φοράτε και βραχιολάκια γείωσης. Σου τα λέω για να ξέρεις την επόμενη φορά όχι για να σε προσβάλω.

• Like 1
Δημοσ.

Τι θα γινει θα μας αναφερεις το σύστημα αναλυτικα και κυρίως το τροφοδοτικό η θα συνεχίσεις να γραφεις σεντόνια χωρίς νόημα και ουσία..

Δημοσ.

Μα και που θέλω να σε βοηθησω δεν με βοηθάς εσύ καθόλου .. Σε έχουν ρωτήσει τόσες φορές για το σύστημα σου και εσύ είσαι αλλα λόγια να αγαπιόμαστε.. Και μεσα σε όλα προτιμάς να μου την πεις παρά να αναφερεις το σύστημα πάλι.

Δημοσ.

Βγαλε ολο το συστημα εξω στον αερα ,πανω σε ενα βιβλιο για παραδειγμα χωρις να εχεις ουτε δισκο ουτε τιποτα πανω.

Μνημη επεξεργαστη και τροφοδοτικο,και ξεκινα το να ποσταρει .

Ξαναελεγξε επισης αν εχει πατησει καλα η ψυκτρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...