achilles_g_ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Ψάχνω έναν σκληρό δίσκο 3 ΤΒ για το nas που έχω (zyxel 310 το οποίο σκέφτομαι να το αλλάξω στο zyxel 325 v2). To nas χρησιμοποιείται τόσο για κατεβαστήρι, όσο και για streaming ταινιών μέσω δικτύου. Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο: http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/hdd-ssd-skliroi-diskoi/Seagate-ST3000DM001-3TB-HDD-3-5-64MB-Cache-7200RPM-Sata-6Gb-s-ST3000DM001.htm http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/hdd-ssd-skliroi-diskoi/Western-Digital-RED-WD30EFRX-3TB-HDD-3-5-WD30EFRX.htm Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τους seagate, μάλιστα όποιος δίσκος μου χάλασε ήταν wd.
Hawk7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τους seagate, μάλιστα όποιος δίσκος μου χάλασε ήταν wd. To ιδιο.Ως εκ τουτου θα ελεγα να πας στον Seagate. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.301918 Ο ιδιος αν δεν κανω λαθος και λιγο πιο φθηνος.Συντομα θα παρω και'γω εναν τετοιον,διοτι οι αλλοι που εχω γεμισανε.
SPANK Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Βασικά νομίζω οτι ιδανικός για αυτο που θέλεις ειναι ο red
achilles_g_ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Βασικά νομίζω οτι ιδανικός για αυτο που θέλεις ειναι ο red Ξέρω ότι οι red είναι σχεδιασμένοι για nas, απλά δεν ξέρω αν παίζει μεγάλο ρόλο η διαφορά στις στροφές (7200 για τον seagate, 5400 για τον red).
SPANK Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Εντάξει παίζει οσο να ναι εναν ρόλο στην ταχύτητα , αλλα να σου πω την αλήθεια δεν θα πήγαινα σε seagate και 7200 να ηταν
washcloud Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δεν είναι "5400άρης καθαρός" ένας Red, αλλά με "variable RPM" είναι...(...και γι' ΑΥΤΟ είναι για NAS ακριβώς...). Παρ' ολ' αυτά, εγώ θα έλεγα ακόμη καλύτερα (...λίγο φθηνότερα, για την ακρίβεια = 10E), έναν AV (επίσης με variable RPM - που στο κάτω-κάτω κάνει και μια, υποτυπώδη έστω, οικονομία στην ενέργεια. Και δη αφού θα τον χρησιμοποιήσεις σε κατεβαστήρι/στριμαδίρι). ΑΝ σε νοιάζει η διαφορά του ενός επιπλέον χρόνου εγγύησης αντικατάστασης (με...κόστος ~ 5Ε), σε σχέση με τη "θρησκεία" του "μόνο WD μου έχουν χαλάσει μέχρι τώρα" (...μπορεί βέβαια και να μη θέλεις να πας κόντρα στο κάρμα σου - σεβαστό και αυτό. Εγώ πάντως θα προτιμούσα το συμφέρον του "ένας επιπλέον τελείως ξένοιαστος χρόνος για μόλις 5Ε, στον οποίο μέσα αν θέλει ας χαλάσει/δεν με κόφτει αφού θα μου τον αλλάξουν τζάμπα"). Ή AV ή έστω Red πάντως, λέω εγώ.
achilles_g_ Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό με το variable rpm παντού διαβάζω ότι είναι απάτη και δουλεύει στις 5400 στροφές.
washcloud Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 ...τότε "να κόψεις το διάβασμα" (...στο στυλ "εδώ γράφει ότι το κάπνισμα σκοτώνει" - "οκ τότε θα κόψω το διάβασμα"). Και χωρίς "πλάκα" τώρα (μιας και ΔΕΝ υφίσταται "απάτη"), το συμφέρον είναι προς τους δίσκους που είπαμε. Γνώμη μου; ΑΝ θεωρείς ότι "μπορείς να κάνεις το μεγάλο βήμα", πάρε μια φορά έναν, να δεις και από μόνος σου αν σου κάνει ή όχι (είναι και θέμα το πώς το βλέπει ο καθ' ένας, είναι η αλήθεια...). Στη χειρότερη θα με βρίζεις για τουλάχιστον 3 χρόνια. Στην καλύτερη μπορεί και να με θυμηθείς μεταξύ του 2ου με 3ου χρόνου, αν ο σκληρός αποφασίσει τότε να τα τινάξει, και να με ευγνωμονείς που δε θα χρειαστεί να σκάσεις άλλο ένα κατοστάρι εκείνη την περίοδο. Sounds like a fair bet to me. 1
achilles_g_ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Tελικά προτίμησα τον red 3TB. Αλλά έχω μια απορία. Στον άλλον red που έχω στο 310 (2TB) βλέπω στα στατιστικά 10.104 hours, spin up time 5966 και start and stop count 4054. Στον καινούργιο αντίθετα σε 38 ώρες έχω spin up time 5883 και start and stop count 7. To spin up time δεν είναι υπερβολικά μεγάλο σε σχέση με τον παλιό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα