Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αδερφέ έχω κάνει 2 φορές backpacking με interrail(και αρκετές άλλες χωρίς) τα καλοκαίρια 2003 και 2004...την πρώτη φορά 17 χρονών την επομένη που έδωσα το μηχανογραφικο μου από Σαλονίκη με το τότε δρομολόγιο Σαλονικη-Βελιγραδι που πλέον έχει καταργηθεί όπως έμαθα εδώ και λίγα χρόνια (22ευρω των ανηλίκων...ακόμα το κρατάω κάπου στο σπίτι Ελλάδα αυτό το εισιτήριο γιατί ήταν το πρώτο μου)  και από κει μετά σιγά σιγά Ζάγκρεμπ-Σπλιτ-Λιουμπλιάνα-Βενετία-Ρωμη-Μασσαλια-Παρισι-Βαρκελωνη και με αεροπλάνο μετά πίσω για 3ημερη σταση στην Πολη και απο κει Σαλονικη το τρένο της φιλίας. Τότε είχα χρησιμοποιήσει το interrail μεσογείου που είχε (Ισπανια-Γαλλια-Ιταλια) και των βαλκανίων...(25 μέρες διάρκεια)

Στο δεύτερο υπήρχε ήδη το πανευρωπαικό γιατί μέχρι πριν υπήρχε μόνο κατά γεωγραφικές ζώνες και έτσι πήγα Σαλονικη-Βελιγραδι-Βουδαπεστη-Βιεννη-Μπρατισλαβα-Πραγα-Βερολινο-Αμβουργο-Αμστερνταμ-Βρυξελες-Λονδινο-Εδιμβουργο-Γλασκωβη-Δουβλινο(το interrail καλυπτε μεχρι βρυξέλες καθώς το UK είχε ξεχωριστό τότε και ήταν πανάκριβο...[διάρκεια ταξδιού στην ευρώπη 52 μέρες (μετά είχε και ΗΠΑ άλλες 30)]

Γενικά τρομερές εμπειρίες...συμβουλή πάντα να ταξιδεύεις νύχτα γιατι γλυτώνεις νύχτες διανυκτερεύσεων σε hostel/Hotel και έτσι μένει χαμηλότερα το μπάτζετ...γνωρίζεις τρελό κόσμο μέσα στα τρένα και βιώνεις τρελά σκηνικά...θα μπορούσα να γράφω κατεβατά για ώρες μόνο για το πρώτο ταξίδι που ήταν και το μικρότερο και ήμουν και πιο ψαρωμένος...άμα αρχίσω και για τα άλλα άστο...εμπειρίες που όχι απλά σου ανοίγουν το μυαλό αλλά στο ξεχειλώνουν πραγματικά...ειδικά το τρελό καλοκαίρι του euro 2004 έβλεπα κάθε ματς και σε διαφορετική πόλη μαζί με έλληνες και τρελαίναμε τους ντόπιους μετά με τα πανηγύρια..εγώ ταξίδευα και μόνος όπως πάντα και έτσι έκανα πανεύκολα παρέες..αν ταξιδεύεις με φιλαράκια ή κοπέλα κλείνεστε περισσότερο μεταξύ σας και δεν γνωρίζεις τόσο κόσμο.

Εσύ για τι ταξιδάκι το σκέφτεσαι?Με παρέα?Μόνος?Με κοπελιά?Για που?Έχεις ξανακάνει?Τι μπάτζετ έχει στο μυαλό σου για αυτά που θέλεις να κάνεις?

(Τιμές και τέτοια δεν χρειάζεται να αναφέρω καθώς αυτά τα βρίσκεις και στο site τους)..συμφέρει τρελά αν είσαι φοιτητής ή κάτω των 26 να βγάλεις και την κάρτα ISIC όπως και hostel κάρτα που έχει μεγάλες εκπτώσεις στα ήδη πάμφθηνα hostel.

• Like 1
Δημοσ.

Γεννηθεις Δεκέμβριο του 88 δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο?

Ναι αν την στιγμή που το αγοράσεις δεν έχεις κλείσει ακόμα τα 26..άρα εσύ μέχρι φέτος τον Δεκέμβριο (συντοξότης και συ :P)

http://www.interrail.eu/interrail-passes/deals-discounts/youth-discounts

Δημοσ.

Ευχαριστω ρε φιλε για την αναλυτικη απαντηση. Λοιπον ενδιαφερομαι να το κανω καλοκαιρι το ταξιδι με παρεα και αν σκαλωσει σαν εναλλακτικη σκεφτομαι την κοπελα μου (δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι ωραια να κανουμε τετοιο ταξιδι οι 2 μας). Τωρα πρεπει εγω απο εδω να κλεισω χοστελ κλπ; Η κάρτα είναι απλα απεριοριστων διαδρομων για οποιο τρενο θελω ή θα πρεπει να δηλωσω ποιες διαδρομες θελω απο πριν; Σκεφτομαι να κανω το ταξιδι των 10 ημερων με 5 μερες ταξιδι. Ποσες χωρες προλαβαινω να γυρισω;

EDIT

Ρε παιδια ειδα οτι εχει ακυρωθει το Interrail στην Ελλαδα! http://www.raildude.com/train/no-international-connections-to-from-greece-from-01-01-2011-t5508.html Ο μονος τροπος για να φυγεις απο Θεσσαλονικη ειναι με λεωφορειο;

Δημοσ.

Ευχαριστω ρε φιλε για την αναλυτικη απαντηση. Λοιπον ενδιαφερομαι να το κανω καλοκαιρι το ταξιδι με παρεα και αν σκαλωσει σαν εναλλακτικη σκεφτομαι την κοπελα μου (δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι ωραια να κανουμε τετοιο ταξιδι οι 2 μας). Τωρα πρεπει εγω απο εδω να κλεισω χοστελ κλπ; Η κάρτα είναι απλα απεριοριστων διαδρομων για οποιο τρενο θελω ή θα πρεπει να δηλωσω ποιες διαδρομες θελω απο πριν; Σκεφτομαι να κανω το ταξιδι των 10 ημερων με 5 μερες ταξιδι. Ποσες χωρες προλαβαινω να γυρισω;

EDIT

Ρε παιδια ειδα οτι εχει ακυρωθει το Interrail στην Ελλαδα! http://www.raildude.com/train/no-international-connections-to-from-greece-from-01-01-2011-t5508.html Ο μονος τροπος για να φυγεις απο Θεσσαλονικη ειναι με λεωφορειο;

Η Ελλάδα πλέον δεν έχει καμιά σιδηροδρομική σύνδεση με εξωτερικό...ούτε το παλιό Σαλονίκη-Σκόπια-Νις-Βελιγράδι ούτε το Θεσσαλονίκη-Πόλη. Με την κρίση τα έκοψαν και τα 2...για Βαλκάνια δλδ το ψιλοξεχνάς με τρένο εκτός αν θες να ξεκινήσεις με λεωφορείο και μετά να αρχίσεις τα τρένα.

Μια καλή εναλλακτική είναι με ryanair στην Ιταλία (έχει πλέον και από Αθήνα και έχει φυσικά εδώ και πολύ καιρό και από Θεσσαλονίκη) και από κει μετά (είτε Ρώμη είτε Μιλάνο) προλαβαίνεις σε 10 μέρες να ξεπετάξεις Ιταλία-Γαλλία-Ισπανία(ένα θεωρητικό πρόγραμμα/πρόταση θα μπορούσε να είναι Ρωμη-Παρισι-Βαρκελωνη-Μαδρίτη) ή αλλιώς μπορείς πάλι με low cost να πας μια Γερμανία και από κει κεντρική ευρωπη..ολλανδια,αυστρία,τσεχία,γερμανία...οι εναλλακτικές και οι συνδυασμοί είναι άπειροι...τα hostel τα κλεινεις εσύ..μία πάρα πολυ καλή σελίδα για να κλείσεις διαμονές που την χρησιμοποιώ παρα πολλα χρόνια είναι αυτή  http://www.hostelworld.com/...έχει κριτικές για το κάθε hostel και γενικά είναι τρομερά αξιόπιστη...

Έχει και app για κινητά και έτσι κλείνεις και στον δρόμο όπως κάνω εγώ συνήθως...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...