yanc Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Τον τελευταιο καιρο εχω random freezes στο pc (Windows 7 64bit). Απεκλεισα software θεματα, ιους κλπ και εμεινε το hardware. Μητρικη και τροφοδοτικο ουτε ενος ετους. Εμειναν μνημες και δισκοι. Ετρεξα το Crystal Disk info γιατι υποψιαζομουν failure δισκου αλλα η δυσαρεστη εκπληξη ηταν οτι εδειξε προβλημα στον SSD με τα windows...ετρεξα και το Corsair SSD toolbox κι εδειξε το ιδιο οπως και μια τριτη εφαρμογη απο την WD. 1) Eιναι να ανησυχω αυτα τα errors; 2) Mπορει να προκαλει τα παγωματα που αντιμετωπιζω; 3) Υπαρχει καπου στο event viewer καποια καταγραφη που θα με βοηθουσε κι αν ναι, ποια;
WalkerSW Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Ναι τα errors πρέπει να σε ανησυχούν .. Τα κολλήματα μπορεί να οφείλονται σε αυτο.. Επίσης βλεπω και αλλο σκληρό στα κιτρινα... Βαλε και το hard disk sentinel να δουμε τι θα πει και αυτο.
yanc Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Tα ιδια ειπε.. Δε το ρισκαρω κανω δουλεια με αυτο το pc, ποιος ειναι ο σιγουρος τροπος να κανω image WIndows, προγραμματα κλπ σε ενα νεο SSD ωστε να τον βαλω ση θεση του προβληματικου και να παιξει;
kouklakis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 τα ιδια μου εκανε και σε εμενα με ssd ocz και εδειξε κατεστραμενους τομεις και εφυγαν για αλλαγη
yanc Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Eιναι εκτος εγγυησης οποτε παρηγγειλα ενα Samsung 120GB SSD 840 Evo και θα χρησιμοποιησω την Corsair Utility για να κανω Clone τον παλιο, ελπιζω να δουλεψει χωρις πολλες ταλαιπωριες (στο bootαρισμα το φοβαμαι λιγο μηπως θελει πειραγμα το MBR). Ισως δω και διαφορα στις επιδοσεις με τον Samsung...
SPANK Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Καλύτερα βασικά να μην μπλέξεις με images κτλπ γιατι συνήθως υπάρχουν θέματα κατα την μεταφορά μετα
yanc Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Το φανταζομαι SPANK, τιποτα σαν το clean install, αλλα ειναι τοσα που πρεπει να ξαναπερασω που θα το ρισκαρω με Cloning, δεν το εχω προσπαθησει ποτε, ας το κανουμε κι αυτο...
SPANK Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Το ξέρω οτι ειναι βαρετό αλλα ειδικά οταν πρόκειται και για φρέσκο δίσκο καλύτερα ειναι το clean , κανε το cloning και μακαρι να μην εχεις θέματακια
yanc Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Update: εγινε clone στον Samsung, τον κουμπωσα στη θεση του παλιου και ολα πανε ρολοι, δε το περιμενα τοσο απλο. Κανενα θεμα με booting, ακομα και ολα τα optimizations του παλιου SSD εχουν περασει στο νεο. Τον προβληματικο Corsair να τον κρατησω για storage μεχρι να τα φτυσει τελειως ή θα μου δημιουργησει προβληματα?
xaniared Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Update: εγινε clone στον Samsung, τον κουμπωσα στη θεση του παλιου και ολα πανε ρολοι, δε το περιμενα τοσο απλο. Κανενα θεμα με booting, ακομα και ολα τα optimizations του παλιου SSD εχουν περασει στο νεο. Τον προβληματικο Corsair να τον κρατησω για storage μεχρι να τα φτυσει τελειως ή θα μου δημιουργησει προβληματα? Κράτα το για storage όσο άντεξει. Κάνε και μερικά benchmarks με το DiskMark η το Sentinel αν έχεις ορεξη για εγκυκοπαιδικούς λόγους. Βάλε το και το Samsung Magician κάνει παπάδες 1
EddieObscurant Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Update: εγινε clone στον Samsung, τον κουμπωσα στη θεση του παλιου και ολα πανε ρολοι, δε το περιμενα τοσο απλο. Κανενα θεμα με booting, ακομα και ολα τα optimizations του παλιου SSD εχουν περασει στο νεο. Τον προβληματικο Corsair να τον κρατησω για storage μεχρι να τα φτυσει τελειως ή θα μου δημιουργησει προβληματα? κατεβασε το as ssd, για να δεις αν ειναι σωστο το alignment στον samsung ή εχεις μειωμενες επιδοσεις λογω οτι πήρες image. αν ο corsair δεν υποστηριζε trim, δες με το hd sentinel αν ειναι ενεργοποιημενο για το samsung. αν υποστηριζες και το χες ενεργοποιησει τοτε θα ναι οκ τον corsair καντον ενα αργο φορματ για να μαρκαριστουν ολα τα bad sectors, αλλα αν συνεχιζουν να εμφανιζονται και βαλεις δεδομενα οταν θα πας να τα διαβασεις θα καθυστερει παλι 1
Heatspreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Update: εγινε clone στον Samsung, τον κουμπωσα στη θεση του παλιου και ολα πανε ρολοι, δε το περιμενα τοσο απλο. Κανενα θεμα με booting, ακομα και ολα τα optimizations του παλιου SSD εχουν περασει στο νεο. Τον προβληματικο Corsair να τον κρατησω για storage μεχρι να τα φτυσει τελειως ή θα μου δημιουργησει προβληματα? Η γνώμη μου είναι στο PC δεν πρέπει να υπάρχουν προβληματικά Parts. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι αξιόπιστα και μπορούν κατ' επέκταση να επηρεάσουν την αξιοπιστία όλου του συστήματος. 1
yanc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 κατεβασε το as ssd, για να δεις αν ειναι σωστο το alignment στον samsung ή εχεις μειωμενες επιδοσεις λογω οτι πήρες image. αν ο corsair δεν υποστηριζε trim, δες με το hd sentinel αν ειναι ενεργοποιημενο για το samsung. αν υποστηριζες και το χες ενεργοποιησει τοτε θα ναι οκ τον corsair καντον ενα αργο φορματ για να μαρκαριστουν ολα τα bad sectors, αλλα αν συνεχιζουν να εμφανιζονται και βαλεις δεδομενα οταν θα πας να τα διαβασεις θα καθυστερει παλι Nαι, τσεκαρα alignment και trim και ηταν ok. Eυχαριστω για τη συμβουλη για το αργο φορματ, θα το δοκιμασω. Δε γνωριζω την τεχνολογια των SSD και θα κανω απλοικη ερωτηση: υπαρχει τροπος το προβληματικο τμημα (...αν ειναι τμημα) καπως να "μαρκαριστει" και να ξεχωρισει με partition πχ απο τον υπολοιπο δισκο ωστε να μη χρησιμοποιειται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα