Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Θελω να στειλω ιντερνετ απο ενα σημειο σε αλλο.

Αναμεσα απο τα 2 σημεια παρεμβαλεται ενα βουνο στο οποιο εχω τη δυνατοτητα να βαλω εναν αναμεταδοτη.

Επειδη εχω μια μικρη εμπειρια με nanostation 2 loco  εχω στο μυαλο μου οτι μπορω να στειλω ιντερνετ απο το ενα σημειο σε εναν δεκτη στο βουνο και απο εκει με καλωδιο στον αλλο nanostation που θα επικοινωνει με το δευτερο σημειο.

Οπως σας ειπα ασχοληθηκα πολυ λιγο γι αυτο θα ηθελα τις προτασεις σας.

Ετσι οπως το σκεφτηκα εγω χρειαζομαι 4 nanostaion(η καποια αλλη μαρκα απλα χρησιμοποιω αυτη γιατι δεν ξερω πως να τα πω router,acces point etc)

Σας ευχαριστω!!!

Δημοσ.

Ναι εχει λογικη αυτο που γραφεις, αλλα επειδη θα εχεις στην ουσια το δευτερο ζευγος σαν repeater θα εχεις στην ουσια μιση ταχυτητα. Για το λογο αυτο εγω θα πηγαινα σε n πρωτοκολλο και αν η αποσταση ηταν μεγαλη θα πηγαινα και στα 5G και οχι στα 2,5 που παιζουν τα συνηθη ΑΡ, χωρις να ειναι απαγορευτικο βεβαια αυτο.

Οπτικη επαφη εννοειται οτι ειναι απαραιτητη και το καλιμπραρισμα της γραμμης μπορεις να το κανεις με ενα πανω στο βουνο και ο αλλος κατω να εχεις ενα inssider για να βλεπει την ισχυ του σηματος.

Δημοσ.

Κατσε... ρουτερ θες ή ΑΡ? αυτα τα ubiquiti m5 5g αν δε κανω λαθος παιζουν g. Για δες σε n. Αυτο στο λεω για θα εισαι σε half duplex mode και θα εχεις τη μιση μονο ταχυτητα απο την αναγροφομενη.

Δημοσ.

AP θελω αλλα οπως ειπα στην αρχη δεν γνωριζω πολλα απο δικτυα και δεν ξερω τι εννοεις με το παιζουν g  η n.

Αν εχεις ελευθερο χρονο εξηγησε μου ποια η διαφορα και ποιο ειναι το καλυτερο για αυτο που θελω να κανω.

Δημοσ.

Όπως τα γράφεις στο 1ο μήνυμα είναι τα πράγματα. Από το σημείο Α στέλνεις στο Β, όπου πάλι με άλλη συσκευή το προωθείς στο σημείο Γ.

Θέλεις 4 ίδιες συσκευές, με τις 2 να βρίσκονται στο σημείο Β και ενωμένες ενσύρματα.

Δεν κάνεις αναμετάδοση του ασύρματου σήματος, ώστε να έχεις την μισή ταχύτητα, αλλά αυτή εξαρτάται από:

α. Τα χαρακτηριστικά των συσκευών.

β. Την απόσταση μεταξύ των σημείων.

γ. Το κατά πόσο υπάρχει άριστη οπτική επαφή ή/και εμπόδια εντός της ζώνης Fresnel.

δ. Την απουσία παρεμβολών από γειτονικά ασύρματα δίκτυα.

Αν κυρίως σ' ενδιαφέρει μόνο η μεταφορά του Internet και τα 11a/b/g πρωτόκολλα είναι υπέρ αρκετά.Διαφορετικά για υψηλότερες ταχύτητες πας στο 11n.

Δημοσ.

Αν τα 2 πανω στο βουνο τα ενωσει με καλωδιο ναι δε θα του ριξει στη μεση τη ταχυτητα. Ολα τα αλλα παραμενουν ιδια.

Δημοσ.

Η μείωση κατά 50% εμφανίζεται μόνον όταν έχουμε ασύρματη αναμετάδοση (repeating) κι αυτό διότι η ίδια συσκευή μοιράζει στην ίδια μονάδα χρόνου εκπομπή και λήψη.

Εφόσον η σύνδεση είναι ενσύρματη, όπως στη περίπτωση που αναφερόμαστε, δεν έχουμε καμία πτώση ταχύτητας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...