OLdy12345 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καταρχήν γεια σε όλους σας είμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ. Μέχρι τώρα είχε τύχει να συμβουλευτώ πολλές φορές το Insomnia για πολλά θέματα σχετικά με την τεχνολογία. Αυτή τη φορά όμως δεν κατάφερα να βρω κατι που να με καλύψει. (Αν το θέμα βρίσκεται σε λάθος κατηγορία παρακαλώ κάποιος διαχειριστής να το μεταφέρει) Θα ήθελα από κάποιον γνώστη του αντικειμένου να παραθέσει τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω ή και αν χρειάζεται κάποια άλλη ρύθμιση εκτός από αυτά που περιγράφω ώστε να λειτουργήσει σωστά το δίκτυο και να εξασφαλίσουν όλες οι συσκευές σύνδεση στο ίντερνετ. Το δίκτυο που θέλω να ρυθμίσω είναι το παρακάτω: Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2014 από OLdy12345
poulinos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Προσωπικη αποψη δεν θεωρουσα ποτε ευκολη και ωραια λυση ενα Pc να κανει Network bridge.Θα προτιμουσα να ριξω καλωδιο απο κατω μεχρι πανω η εστω να βαλω ενα Repeater ωστε να πιανει ασυρματα ιντερνετ και μετα να μου δινει με καλωδιο η ασυρματα.αν καποιο δεν επιανε ιντερνετ τοτε πανω στο repeater θα εβαζα ενα access point.
astrea966 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 συμφωνω με τον poulino.λιγοτερο θα κοστισει ενα repeater απο το ρευμα που θα καιει το pc για να κανει την δουλεια αυτη
poulinos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 και πολυ λιγοτερες ρυθμισεις.υπαρχουν Repeater tp link με λιγα λεφτα που παιζουν και σαν Repeater αλλα και σαν Access point (αν ριξεις καλωδιο) το παλιο ρουτερ μπορει να γινει ενα ωραιο access point οποτε στην υλοποιηση σου θα χρειαστεις απλα ενα repeater.αν μπορουσες να ριξεις και ethernet απο το αρχικο ρουτερ μεχρι το Repeater ωστε να παιξει σαν access point και να μην παιρνει ασυρματα θα ειχες ακομα καλυτερη ταχυτητα/ποιοτητα/σταθεροτητα . Υπαρχει και η λυση των Powerlines βεβαια.και υπαρχουν και ασυρματα Powerlines για ολα σε ενα.
OLdy12345 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και θα λάβω υπ'οψιν τις συμβουλές σας. Προς το παρόν βέβαια κατάφερα να ρυθμίσω το παραπάνω δίκτυο ώστε όλες οι συσκευές να πιάνουν internet. Ως προσωρινή λύση θα βολευτώ με αυτό μέχρι να βρω χρόνο και χρήματα. Η λύση που σκέφτηκα είναι να αγοράσω ένα wireless bridge και να το συνδέσω με το κεντρικό modem και πάνω στο bridge να βάλω το παλιό ρούτερ κλείνοντας το dhcp για να λειτουργει σαν AP. Επειδή δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου πείτε μου αν η σκέψη αυτή είναι σωστή.
poulinos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και θα λάβω υπ'οψιν τις συμβουλές σας. Προς το παρόν βέβαια κατάφερα να ρυθμίσω το παραπάνω δίκτυο ώστε όλες οι συσκευές να πιάνουν internet. Ως προσωρινή λύση θα βολευτώ με αυτό μέχρι να βρω χρόνο και χρήματα. Η λύση που σκέφτηκα είναι να αγοράσω ένα wireless bridge και να το συνδέσω με το κεντρικό modem και πάνω στο bridge να βάλω το παλιό ρούτερ κλείνοντας το dhcp για να λειτουργει σαν AP. Επειδή δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου πείτε μου αν η σκέψη αυτή είναι σωστή. ενα repeater παιρνει ασυρματα και δινει ασυρματα απλα επειδη γινονται ολα απο μια συσκευη την πιταρεις πιο ευκολα.αν βαλεις wireless bridge δηλαδη παρεις ασυρματα και δωσεις με καλωδιο σε ενα access point ναι θα παιξει πιο στρωτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα