Προς το περιεχόμενο

Η Google ανακοινώνει το Project Tango, ένα πρωτότυπο smartphone με το βλέμμα στο μέλλον


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H Google προχώρησε σήμερα στα αποκαλυπτήρια του Project Tango, ενός αρκετά πρωτότυπου σχεδίου της εταιρείας που επιθυμεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στα smartphones.Πίσω από το Project Tango βρίσκεται η ομάδα ATAP (Advanced Technology and Projects) της Google η οποία κατασκεύασε ένα πειραματικό smartphone το οποίο όμως ενσωματώνει τσιπ το οποίο είναι σε θέση να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο κάθε κίνηση της συσκευής στις τρεις διαστάσεις σε συνδυασμό με τους ειδικούς αισθητήρες και την κάμερα που ενσωματώνει. Η ίδια ομάδα βρίσκεται πίσω και από το Project Ara, το σχέδιο να φέρει ένα συναρμολογούμενο κινητό τηλέφωνο στην αγορά.

 

Αν και κάτι τέτοιο μπορεί να μην ακούγεται «επαναστατικό», εντούτοις η Google επιθυμεί τη δημιουργία νέων εμπειριών με τα smartphones και γι' αυτό προτίθεται τον επόμενο μήνα να διαθέσει τη συσκευή σε επιλεγμένους προγραμματιστές. Στόχος της εταιρείας είναι οι χρήστες να ξεφύγουν από τα στενά όρια της οθόνης και να μπορούν να αλληλεπιδρούν με τον εξωτερικό χώρο, φέρνοντας αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες στο προσκήνιο.

 

Μία από αυτές είναι η χαρτογράφηση εσωτερικών χώρων σε πολύ σύντομο χρόνο απλά με το χρήστη να κινείται και με τη συσκευή να δημιουργεί σε πραγματικό χρόνο τρισδιάστατα μοντέλα του χώρου.

 

Άλλη πιθανή χρήση ενός smartphone με το συγκεκριμένο hardware όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο είναι η αλληλεπίδραση του χρήστη με διάφορα εικονικά αντικείμενα στο περιβάλλον του κατά τη διάρκεια ενός βιντεοπαιχνιδιού.

 

Μέσα στη χρονιά η Google και η ομάδα ATAP μας επιφυλάσσουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα σχέδια τους και ειδικά μετά τις πρώτες δημιουργίες των προγραμματιστών. Κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να προμηθευτεί την πρωτότυπη συσκευή και να ξεκινήσει να δημιουργεί λογισμικό γύρω από αυτή θα πρέπει να επισκεφθεί την παρακάτω ιστοσελίδα.

 

Link.png Site: Project Tango

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο ωραίο

 

Αλλά... που χρησιμεύει αυτό?

 

Ποτέ μην το λες. Αρκετά απο τα πράγματα που χρησιμοποιούμε σήμερα, ήταν άχρηστα όταν ανακαλύφθηκαν. Δεν είχαν καν λόγο ύπαρξης, απλά τα ανακάλυψαν. Π.χ. το laser...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν καταλάβατε αλλά δεν μας λεει  καμιά ουσιαστική εφαρμογή για τον μέσο χρήστη. Ωραίο, εντυπωσιακό αλλά για την ώρα απολύτως άχρηστο για εμένα προσωπικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια απλη χρηση αλλα ουσιαστικη ειναι να χαρτογραφησει και να σε πηγαινει ακριβως μεχρι εκει που θες...πχ αεροδρομειο εξοδος αεροπλανου....μην βλεπεται μονο τι γινεται σε εμας αλλα ας πουμε στο αεροδρομειο του miami χαθηκα για 1 ωρα!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει ερώτηση του τύπου "που χρησιμεύει κάτι". 

 

Οι τομείς σε αυτή τη ζωή είναι αναρίθμητοι και πάντα θα υπάρχει το μέρος όπου η εφαρμογή μιας εφεύρεσης ή ανακάλυψης θα φέρει οποιοδήποτε είδος ευκολίας ή ανάπτυξης.

 

Και οι εν λόγω τομείς πολλαπλασιάζονται συνεχώς, κάποιες φορές με την ίδια εφεύρεση ή ανακάλυψη.

 

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και ο χρόνος. Μπορεί σήμερα η ηλεκτρονική διαδραστικότητα μεταξύ ανθρώπου και χώρου να μην βρίσκεται στα πλαίσια εκμετάλλευσης του μέσου χρήστη, αλλά φαντάσου σε 10 χρονάκια τα αντικείμενα τριγύρω σου να αλληλεπιδρούν με κάποια εντολή στο κινητό σου αφού χαρτογραφηθούν εκεί.

 

Το άχρηστο είναι συνήθως προφανές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για ηλεκτρονική διαδραστική χαρτογράφηση, η οποία προφανώς και θα φέρει δεκάδες πλεονεκτήματα. Βάλε για παράδειγμα ένα ηλεκτρονικό αντικείμενο στο χώρο της χαρτογράφησης που έχει προγραμματιστεί να ανιχνεύεται και να κάνει κάτι με μια εντολή στην οθόνη. Ή όπως σωστά σημειώνεται παραπάνω, η καθοδήγηση σε έναν χώρο. Και άλλα πολλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο ωραίο

 

Αλλά... που χρησιμεύει αυτό?

 

 

Στο να μπορεί να χαρτογραφηθεί η καθημερινή ζωή πιο εύκολα... πχ πες ότι κάποια στιγμή αποφασίζεις να γίνεις πολιτικός θα ξέρουν που είσαι τι γίνετε γύρο σου :P η έμπορος ναρκωτικών κτλ...
 
 
και σιγά σιγά αφού το συνηθίσουμε ως ακραίο μέτρο για ακραίες περιπτώσεις θα μπει πιο πολύ στην ζωή μας και η αστυνομία θα το χρησιμοποιεί και για πιο light πράγματα :P
 
Τώρα πια δεν θα ξέρουν μονο που είσαι αν έχεις κινητό αλλα πόσοι είναι γύρο σου πως είναι το κτίριο... σε ποια σημεία συγκεκριμένα πηγαίνεις πως είναι οι όροφοι σε αυτά τα σημεία.. είσαι στο κτίριο εντάξει αλλα τώρα θα ξέρουν αν βρίσκεσαι στο ανσανσέρ ή στο τάδε γραφείο και ποιον δρόμο ακολούθησες για να πας εκεί.
 
Συνδυαστικά (από τα κινητά τον παρευρισκομενων) θα ξέρουν και με ποιους ακριβώς είσαι τις αποστάσεις μεταξύ σας τους τρόπους που κινηθήκατε για να συναντηθείτε κτλ.
 
 
ποτε ξανάείδατε να συνεργάζονται τόσα εργαστήρια και εταιρίες μαζί απλά για να βγάλουν ένα gadget που ακούγεται ενδιαφέρον έτσι χωρίς νόημα? :P
 
και ποιος βάζει τα λεφτά σε αυτές τις εταιρίες? οεο? :P
 
βούτυρο στο ψωμί της NSA  :P
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φανταστείτε να μπορούσατε να μετρήσετε τις διαστάσεις του σπιτιού σας απλά περπατώντας με το τηλέφωνο. Ή άνθρωποι με προβλήματα όρασης θα μπορούσαν να καθοδηγούνται σε άγνωστα για αυτούς μέρη. Ή θα μπορούσατε να ψάξετε για ένα προϊόν και να δείτε ακριβώς σε ποιο ράφι του καταστήματος βρίσκεται. Οι δυνατότητες είναι πρακτικά αμέτρητες και περιορίζονται μόνο από τη φαντασία των developers!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ενσωμάτωση τέτοιων τεχνολογιών σε μικρές συσκευές θα ήταν πολύ χρήσιμες σε τυφλούς. Μετα απο αρκετή εξέλιξη ίσως να βοηθούσαν πολύ στην καθημερινότητα τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο σαν concept. Τώρα σε τι θα χρησιμεύσει θα το δούμε αν και εφόσον βγεί. Θα στείλουν τα demo σε developers και σίγουρα θα έχουν καλές ιδέες με δεδομένο τι έχουν κάνει με τους υπάρχοντες σένσορες. Μέχρι και ραδιενέργεια μπορείς να μετρήσεις με το CMOS της κάμερας !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρα από τους αισθητήρες μάλλον θέσουν σε εφαρμογή εφαρμογές αυξημένης πραγματικότητας και νέα παιχνίδια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...