abeness Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Τα δεδομένα: Έχω στο μαγαζί μου ένα καταγραφικό με κάμερες, ένα μηχάνημα πιστωτικών καρτών, και δύο υπολογιστές, με widows Xp Όλα αυτά πέφτουν πάνω σε ένα δικτυακό switch, και αυτό με την σειρά του πέφτει πάνω σε ένα Router που έχει βάλει ο ΟΤΕ για να έχω το internet στα Pc, να στέλνει τα δεδομένα μέσω internet το μηχάνημα της πιστωτικής κάρτας, και για να βλέπω και τις κάμερες του μαγαζιού μου από μακριά. Το θέμα είναι ότι θέλω να βρω ένα τρόπο ώστε: Α) Να μετράω τον όγκο δεδομένων που στέλνει το Switch στο Router και γενικά ότι έχει σχέση με την αποστολή των δεδομένων ΟΛΩΝ των μηχανημάτων που συνδέονται πάνω στο switch, όχι κατά ανάγκη ξεχωριστά αλλά καλό θα ήταν. Β) Να κόβεται η σύνδεση ή σύνδεση με το internet όταν ο όγκος δεδομένων περνάει κάποιο όριο. Γ) καλό θα ήταν αν μπορούσα να υπάρχει κάποιο είδος στατιστικών αρχείων που να μου δείχνει ανά ημέρα πόσος όγκος δεδομένων έχουν βγει προς τα έξω. Παιδιά παρακαλώ, επειδή το θέμα είναι σοβαρό θα ήθελα όσο γίνεται υπεύθυνες απαντήσεις από όσους ασχολούνται ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων
WalkerSW Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Διαθετει προγράμματα με ογκοχρεωση σε σταθερό ίντερνετ ο ΟΤΕ?
abeness Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δεν θέλω κάτι που να στηρίζομαι στον ΟΤΕ. Αύριο μπορεί να αλλάξω πάροχο. Θέλω κάτι αυτόνομο.
bilakos10 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Ο μόνος σχετικά "φθηνός" τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι να χρησιμοποιήσεις ένα linux machine που να διαμεσολαβεί μεταξύ των 4 clients και του switch. Το παραπάνω μηχάνημα θα καταγράφει τον όγκο των uploaded data που στέλνει η κάθε ip, και εφόσον ο όγκος ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο όριο, τότε το machine θα κόβει όλο το bandwidth με την χρήση των iptables. Δεν ξέρω κατά πόσο βιώσιμη και υλοποιήσιμη είναι η παραπάνω ιδέα βέβαια. Σίγουρα υπάρχουν switches που κάνουν την παραπάνω δουλειά, αλλά η τιμή ξεφεύγει.
abeness Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Ο μόνος σχετικά "φθηνός" τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι να χρησιμοποιήσεις ένα linux machine που να διαμεσολαβεί μεταξύ των 4 clients και του switch. Το παραπάνω μηχάνημα θα καταγράφει τον όγκο των uploaded data που στέλνει η κάθε ip, και εφόσον ο όγκος ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο όριο, τότε το machine θα κόβει όλο το bandwidth με την χρήση των iptables. Δεν ξέρω κατά πόσο βιώσιμη και υλοποιήσιμη είναι η παραπάνω ιδέα βέβαια. Σίγουρα υπάρχουν switches που κάνουν την παραπάνω δουλειά, αλλά η τιμή ξεφεύγει. Φίλε μου δεν με απασχολή και ιδιαίτερα το κόστος. Έχεις υπόψη σου κάποιο switch που να κάνει αυτή την δουλειά; Επίσης αυτό που λες με το linux machine ακούγετε καλό! Αυτό ως ιδέα, είναι οτι στην ουσία βάζεις αυτό το linux machine συνδεσμολογιακά "παράλληλα" πάνω στο switch και βλέπει τι διώχνει το switch προς το router, ή το καλώδιο του switch προς το router το βάζεις πάνω σε μια ethernet του linux machine και απο μια άλλη ethernet του linux machine δίνεις στο Router;
WalkerSW Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δεν θέλω κάτι που να στηρίζομαι στον ΟΤΕ. Αύριο μπορεί να αλλάξω πάροχο. Θέλω κάτι αυτόνομο. Οταν έλεγα γιοα προγράμματα δεν εννουσα για λογισμικό... για πακετα υπηρεσιών ιντερνετ εννοούσα .... και γενικά αναρωτιέμαι γτ σε ενδιαφέρει ο όγκος δεδομένων και γτ θελεις σε συγκεκριμένο όγκο να κόβεται η σύνδεση απο την στιγμή που αποσο ξέρω δεν υπαρχει κανενας περιοριορισμός στον όγκο δεδομένων στο σταθερό ιντερνετ απο τους παροχούς,,,,
abeness Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Φίλε WalkerSW σε ευχαριστώ για την επιμονή σου στο να απαντήσεις, αλλά το ερώτημα δεν είναι το γιατί το θέλω αλλά το τι θέλω. Μπορείς να βοηθήσεις σε αυτό; Αν όχι άστο, όταν έλεγα για υπεύθυνες απαντήσεις, αυτό εννοούσα...
bilakos10 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Φίλε μου δεν με απασχολή και ιδιαίτερα το κόστος. Έχεις υπόψη σου κάποιο switch που να κάνει αυτή την δουλειά; Επίσης αυτό που λες με το linux machine ακούγετε καλό! Αυτό ως ιδέα, είναι οτι στην ουσία βάζεις αυτό το linux machine συνδεσμολογιακά "παράλληλα" πάνω στο switch και βλέπει τι διώχνει το switch προς το router, ή το καλώδιο του switch προς το router το βάζεις πάνω σε μια ethernet του linux machine και απο μια άλλη ethernet του linux machine δίνεις στο Router; Δεν χρειάζεται καν να υπάρξει ειδική συνδεσμολογία. Το linux machine μπορεί να συνδεθεί κανονικά πάνω στο switch μαζί με όλες τις άλλες συσκευές. Μετά θα πρέπει να παρουσιαστεί σαν να είναι το ίδιο το switch (η τεχνική λέγεται arp spoofing) έτσι ώστε όλο το traffic να περνάει μέσα από αυτό και στην συνέχεια να πηγαίνει στο switch. P.S όπου linux machine δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις έναν "κανονικό" υπολογιστή με tower κτλ, ένα μικρό Raspberry Pi με Debian θα κάνει κανονικά την δουλειά.
abeness Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Φίλε μου bilakos10 σε ευχαριστώ πολύ, θα το κοιτάξω και όταν το κάνω θα το κοινοποιήσω Και πολύ ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα